Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση γλυπτικής του CESARE BARRO: "ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ" Στο Σχολείον

Εμπνέεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα, ιδιαίτερα τη γλώσσα του Ομήρου, την ελληνική φιλοσοφία, τον ελληνικό πολιτισμό, τη σχέση του με το σύγχρονο γίγνεσθαι. Ο Βενετός Cesare Barro, έχει άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα. Λάτρης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και ποίησης, εγκαταστάθηκε στο νησί της Τήνου για 13 ολόκληρα χρόνια, ήρθε σε επαφή με τους παραδοσιακούς τεχνίτες μαρμάρου του νησιού και συμμετείχε ενεργά στην αναστήλωση ενός ορεινού χωριού (Σμαρδάκι), που κατάφερε να του δώσει νέα ζωή.

Ο Cesare Barro παρουσιάζει στην Αθήνα, στο "Σχολείον" της αγαπημένης του φίλης, Ειρήνης Παπά, την έκθεση γλυπτικής με τίτλο "Ειμαρμένη".

Η έκθεση του, με 61 γλυπτά σε πίνακες (25 έργα διαστάσεων 130Χ100 εκ., 12 έργα διαστάσεων 210Χ130εκ., 24 έργα 50Χ65 εκ., και 2 έργα διαστάσεων 220Χ170 εκ.), αντλεί την έμπνευση της από τον Όμηρο και τη σημειολογία της ελληνικής αλφαβήτου.

Εγκαινιάζεται στην Αθήνα, ως φόρος τιμής στη χώρα που ο Cesare Barro θεωρεί δεύτερη πατρίδα του, με την προοπτική να ταξιδέψει στην Ιταλία (2011, Μιλάνο & Βενετία), Γενεύη, Παρίσι, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι.

Τη βραδιά των εγκαινίων την έκθεση θα προλογίσει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης. Για το έργο του Cesare Barro θα μιλήσει η Μαριλένα Κασιμάτη, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Πόλεως της Βενετίας. Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος με τα έργα και τη βιογραφία του Cesare Barro.

Πολιτιστικό Κέντρο "Το Σχολείον" > Καλλιθέα - Μοσχάτο
Διεύθυνση: Πειραιώς 52 Τηλέφωνο: 210 4833647 Καθημερινά: 10:00 με 18:00
7/10/2010-7/11/2010

Είσοδος ελεύθερη.

Η Αντιγόνη Ψυχράμη Στην Ιερά Οδό

Η κοπέλα από την γειτονιά μας Αντιγόνη Ψυχράμη θα εμφανίζεται φέτος στο πλευρό του Δημήτρη Μητροπάνου και της Πέγκυ Ζήνα στην Ιερά Οδό από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου. Οι δύο γνήσιες λαϊκές φωνές έχουν ετοιμάσει για δεύτερη χρονιά στην "Ιερά Οδό" ένα πολύ προσεγμένο πρόγραμμα. Στην συντροφιά τους θα είναι οι παλιοί γνώριμοι από πέρσι, Κώστας Τριανταφφυλίδη, Ευδοκία Καδή και Μιχάλης Μόσχου ενώ προστίθενται η Αντιγόνη Ψυχράμη και ο Λούκας Γιώρκας.Θέλουμε να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα της συνεργασία και περιμένουμε σύντομα να ακούσουμε και μια δικιά της δισκογραφική δουλειά.





Δείτε τη Σημερινή εμφάνιση της Αντιγόνης αλλά και της αδελφής της Ειρήνης στην εκπομπή ''καφέ με την Ελένη''

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οροφοδιαμέρισμα Στο Μοσχάτο

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Οροφοδιαμέρισμα 92 τ.μ.
2ος Όροφος.

Οδός: Καποδιστρίου & Παλικαρίδη 21 (γωνία).

Χαρ: Κεντρική θέρμανση, Ασανσερ κ.τ.λ.

Tηλ. επικοινωνίας: 210-9426913, κιν: 6944656709.

''Safety last'' Σήμερα Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σκηνοθεσία: Fred C. Newmeyer, Sam Taylor.
Πρωταγωνιστούν: Harold Lloyd, Mildred Davis, Bill Strother

Ζωντανή Μουσική Συνοδεία, κλασική κιθάρα & Η/Υ: Γεωργία Καλοδίκη

Αυτή η επιτυχημένη ταινία είναι θρυλική για τα ρίγη συγκίνησης και την ανατριχιαστική κορύφωση μιας ριψοκίνδυνης κωμικής ακροβασίας πάνω σε ένα ουρανοξύστη. Η τρομακτική συνέχεια ήταν επίτηδες γυρισμένη έτσι ώστε τα κάδρα της κάμερας να περιέχουν τη θέα μιας επικίνδυνης πτώσης πίσω του. Οι ταινίες του Lloyd εκείνης της εποχής περιέχουν διαχρονικά αστεία, πάθος και έξυπνα οπτικά στοιχεία.

(1923) Διάρκεια: 74’

Καλοδίκη Γεωργία
Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Ε.Ασσημακόπουλο και την Ε.Παπανδρέου, καθώς και ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Ι. Παπαδάτο, τον Π. Αδάμ και τον Γ. Ιωαννίδη. Κατέχει δίπλωμα στην κλασική κιθάρα και στην σύνθεση (Α’βραβείο, Μουσική Εταιρεία Αθηνών, 2004).

Επίσης είναι κάτοχος Master και διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Goldsmiths College υπό την εποπτεία του συνθέτη Roger Redgate. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύνθεσης με τους Alvin Lucier, Christian Wolf, Rebecca Saunders και Bryan Ferneyhough. Στην εργογραφία της περιλαμβάνονται έργα για solo όργανα, μουσική δωματίου και ορχηστρική μουσική, καθώς και για μικτά μέσα.

Το συνθετικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην διαδραστική σχέση μορφής και περιεχομένου στην σύγχρονη μουσική δημιουργία. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Μέγαρο μουσικής Αθηνών, το πανεπιστήμιο Αθηνών, τους ALEA III του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, το festival Acanthes, την ΑΣΟΝ, τους Kreutzer quartet, το SOOZVUK ensemble κτλ. Έργα της έχουν παιχτεί από γνωστά σύνολα και έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ινστιτούτο Γκαίτε, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Janacek conservatory-Τσεχία, Old Operating Theatre του Λονδίνου-ηχητική εγκατάσταση).

Έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου αναλύει τις συνθετικές τεχνικές που ακολουθεί. Δίδαξε δυο χρόνια στο Λεόντειο λύκειο Νέας Σμύρνης ως αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσικής. Διδάσκει κλασική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά σε διακεκριμένα ωδεία στην Αθήνα και είναι καθηγήτρια κιθάρας στον δήμο Μεγάρων. Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών «Πολύτονον».

Ώρα: 21:00


Πληροφορίες/ Κρατήσεις: στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Εισιτήρια:
Είσοδος Ελεύθερη

Θύμα ληστείας ο Κώστας Καραφώτης στο Μοσχάτο

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Κώστα Καραφώτη έξω από το σπίτι του στο Μοσχάτο, αφού άγνωστοι έκλεψαν το αυτοκίνητό του.
«Δεν ξέρω πώς το πήραν. Ίσως σπάσανε το τζάμι, ίσως το φορτώσανε κάπου. Αυτή τη στιγμή είμαι στο αστυνομικό τμήμα. Μόλις βρέθηκε το αυτοκίνητο από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στον Κολωνό», δήλωσε ο ίδιος στο yupi.gr.Το αυτοκίνητο εκλάπη τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο 32χρονος τραγουδιστής το προηγούμενο βράδυ είχε επιστρέψει νωρίς στο σπίτι, μετά από πρόβες για το «Teatro» και το πρωί ανακάλυψε έκπληκτος πως το αμάξι είχε εξαφανιστεί

Εκδήλωση Αύριο ο Πνευματικός Σύνδεσμός Κρητών Μοσχάτου

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O Πνευματικός σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στα Καζανέματα το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Θερμοπυλών 12.



Θα μας διασκεδάσει το συγκρότημα του Γιώργου Λαγουδάκη. Προσφέρεται άφθονη ρακί.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα 08/10/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

8π.μ.-2μ.μ και 5μ.μ--12μ.μ.

ΤΑΥΡΟΣ: ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ 26 Τηλ. 210-3470225

8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-11μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ: ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ 44 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ)