Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η κρίση χτυπά και το Καρναβάλι του Μοσχάτου;

Η ημέρα του Καρναβαλιού για το Μοσχάτο ήταν γιορτή για τους κατοίκους της Πόλης και όχι μόνο!! Κόσμος από διάφορες γειτονιές της Αθήνας πλημμύριζε τους δρόμους και τα μαγαζιά του Μοσχάτου.

Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την αίγλη του και το μόνο που έκανε την διαφορά και ξεχώριζε ήταν το κυνήγι του χαμένου Θησαυρού, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο!!

Από φέτος το σκηνικό αλλάζει...

Πληροφορίες λένε, πως ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου λόγω οικονομικής κρίσης σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην πραγματοποιήσει την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής που ήταν και σήμα κατατεθέν για το Μοσχάτο και να την αντικαταστήσει με πολλές εκδηλώσεις στο Μοσχάτο και στον Ταύρο αντίστοιχα.
 Από την μία δεν θέλει να σταματήσει το ιστορικό καρναβάλι της Πόλης, από την άλλη τα λεφτά είναι πολλά για την εποχή και θα είναι αν μη τι άλλο προκλητικό για τους κατοίκους του Μοσχάτου Ταύρου.

Προτίθεται λοιπόν να δώσει βάρος στις εκδηλώσεις χωρίς την πολυέξοδη παρέλαση και αφήνει το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού να αναλάβει τις περισσότερες αρμοδιότητες.

Περιμένουμε ανακοίνωση επίσημη απο την επιτροπή του Θησαυρού για να μας ενημερώσει το τι μέλη γενέσθαι.Το σίγουρο είναι οτί το παιχνίδι μεγαλώνει…

Λίγα λόγια για το Κυνήγι:
Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού είναι ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους που διοργανώνεται κάθε χρόνο, τα τελευταία 21 έτη, στο πλαίσιο του καρναβαλιού του Δήμου Μοσχάτου. Το Κυνήγι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του καρναβαλιού και είναι ένα παιχνίδι το οποίο διεξάγεται στην πόλη του Μοσχάτου κατά την διάρκεια των 2 εβδομάδων που διαρκούν οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού.

Το παιχνίδι αυτό διοργανώνει μία 5μελής επιτροπή από νέους και νέες της πόλης υπό την αιγίδα του Δήμου. Εκατοντάδες άτομα ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας σε διάφορες δοκιμασίες και εκδηλώσεις, με εφόδια το κέφι και την τρέλα και μοναδικό στόχο την διασκέδαση. Το παιχνίδι μας περιλαμβάνει δοκιμασίες όπως είναι η επίλυση γρίφων, τα extreme games, οι ραδιοφωνικές ερωτήσεις, διαγωνισμός τραγουδιού, πάζλ, παιχνίδια αισθήσεων, πολλά parties και φυσικά...την μεγάλη παρέλαση!!!!!!

Η σελίδα του Χαμένου Θησαυρου: (http://xamenos-thisavros.blogspot.com/)
Η σελίδα στο facebookhttp://www.facebook.com/home.php#!/group.php?gid=12026931290

Θρίαμβος για την ομάδα του A.O.Π Μοσχάτου. Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Ο πρώτος μήνας του 2011 επεφύλαξε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Α.Ο.Π Μοσχάτου!

Το συγκρότημα, το οποίο προβιβάστηκε στη Β’ Εθνική την περασμένη Άνοιξη δίχως να γνωρίσει κάποια ήττα στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΠΕΔΑ, πέτυχε χθες τη δεύτερη νίκη του στον φετινό… μαραθώνιο με 3-2 σετ επί του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας εντός έδρας και εδραίωσε, ουσιαστικά, την παραμονή του στην συγκεκριμένη Κατηγορία.

 Η ομάδα του Κυριάκου Γρηγορακάκη κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 σετ και 14-9 στο γ’ σετ σε 3-2 σετ υπέρ της, κάτι το οποίο καταδεικνύει τα τεράστια ψυχικά αποθέματα των παικτών της ομάδας, οι οποίοι πίστεψαν στην ανατροπή του σκορ.

«Η ομάδα μου πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή, η οποία οφείλεται στην αλλαγή του πασαδόρου και στη διατήρηση της καλής υποδοχής στο ματς. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του β’ σετ, χρησιμοποίησα τον Άγγελο Μαρκόπουλο, τον οποίο αποκτήσαμε από τον Πήγασο Νέου Κόσμου το περασμένο καλοκαίρι αντί του Παπαποστόλου, ενώ έριξα στη μάχη τον ακραίο Στυλιανού αντί του Χριστοδουλάκη.

 Ο Στυλιανού θα χρησιμοποιείται στη θέση του ακραίου αντί του διαγώνιου, στην οποία αγωνιζόταν κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Πανιώνιο, ενώ ο Χριστοδουλάκης χρησιμοποιείται, πλέον στη θέση του ακραίου αντί σ’ αυτή του λίμπερο. Συγχαρητήρια στους αθλητές μου, στα μέλη της διοίκησης και σ’ όλους όσους συνέβαλαν για τη μεγαλειώδη επιτυχία επί του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας τη χθεσινή μέρα», ήταν τα πρώτα λόγια του Κυριάκου Γρηγορακάκη, μέσω της «ΑΘΗΛΣΗΣ», ο οποίος πρόσθεσε στην συνέχεια.

«Επόμενος αντίπαλος γι’ εμάς είναι η Φθία Λαμίας και ευελπιστούμε να κερδίσουμε τους τρεις πόντους, ώστε να ξεφύγουμε με διαφορά 10 πόντων από την συγκεκριμένη ομάδα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα έχουμε διασφαλίσει οριστικά την παραμονή μας στη Β’ Εθνική. Επίσης, το ευχάριστο γι’ εμάς είναι πως παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, κάτι το οποίο φαίνεται από τα σκορ. Έχουμε χάσει μόνο ένα ματς με 3-0 σετ από τον Πανιώνιο, ενώ στα άλλα παιχνίδι κερδίσαμε ένα, δύο και τρία σετ.

 Ο λίμπερο του Α.Ο.Π Μοσχάτου, Στέφανος Χριστοδουλάκης, από την πλευρά του, ανέφερε μέσω της «ΑΘΛΗΣΗΣ»! «Πιστεύω πως αυτή η ομάδα λειτουργεί σαν μια καλή παρέα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά μετά τις αλλαγές, οι οποίες έγιναν η ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει το ματς. Αυτή η ομάδα έχει δείξει πως το μόνο που της λείπει είναι η διάρκεια. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια προβλήματα, Στο ματς με αντίπαλο τα Ταταύλα, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ένα πόντο, ενώ με τον Εθνικό Πειραιώς ήταν δυνατόν να κερδίσουμε το ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Βέβαια, δεν μπορώ να σας πω μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα, αλλά έχει φανεί πως μπορούμε να κερδίσουμε όλους τους αντιπάλους μας», ήταν τα λόγια του παίκτη, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ομάδες υποδομής του Ολυμπιακού, μετακινήθηκε στον Εθνικό Πειραιώς, ακολούθως στην Κερατέα, εν συνεχεία στον Α.Ο. Κηφισιάς και το φετινό καλοκαίρι στον Α.Ο.Π Μοσχάτου.

Στο αρχικό σχήμα, ο κ. Γρηγορακάκης χρησιμοποίησε τον Ντίνο Παπαποστόλου, τον διαγώνιο, Κώστα Κατσούλη, ενώ στις θέσεις των ακραίων οι Στεφανος Χριστοδουλάκης και Αντώνης Κισκήρας. Στις θέσεις των κεντρικών χρησιμοποιήθηκαν οι Μανώλης Κατσανεβάκης και Γιάννης Καλαϊτζίδης, ενώ στη θέση του λίμπερο αγνίστηκε ο Θύμιος Αδαμόπουλος, ο οποίος αγωνιζόταν ως ακραίος μέχρι την περσινή σεζόν.

athlisi

Κακές Παρέες: Οι τέχνες... συγχρωτίζονται στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Με έμπνευση έργα που έχουν να πουν πολλά και αφορμή "to know us better" μια μεγάλη καλλιτεχνική παρέα βάζει στόχο να γεμίσει δημιουργικά τα βράδια μας από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" Πειραιώς 206 στον Ταύρο.

Βραβευμένοι σκηνοθέτες, παραγωγοί και ηθοποιοί οκτώ ταινιών από τέσσερις ηπείρους παρουσιάζουν τις τελευταίες τους δημιουργίες και ετοιμάζονται να συνομιλήσουν και να συναναστραφούν με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, εικαστικούς, χορογράφους, μουσικούς και χορευτές από την Ελλάδα.

Σε όλη τη διάρκεια του μήνα (26/1-26/2) περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες θα επικοινωνήσουν τις δημιουργίες τους και θα συναντηθούν με το κοινό τους. Η έννοια της παρέας και της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις τέχνες δίνει την αφορμή για να ξεκινήσουν «συνομιλίες» των δημιουργών που προωθούν τη σύμπραξη διαφορετικών μεταξύ τους ερεθισμάτων.

Σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο όπως μαζί με εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων – και όχι μόνο – μικρομηκάδων "κάνουν παρέα" με πρωτοποριακό θέατρο που κάνει παρέα με την πιο σύγχρονη έκφραση της ελληνικής μουσικής που κάνει παρέα με "χορό που έρχεται από τον Παράδεισο" και γνωστούς εικαστικούς που στήνουν το σκηνικό της συνάντησης.

Καλλιτέχνες που εμπνέονται ο ένας από την τέχνη του άλλου, τέχνες που αλληλεπιδρούν για ένα κοινό αποτέλεσμα... Και ανάμεσά τους το κοινό που έρχεται να γνωρίσει τους δημιουργούς και τα έργα τους, να τους ακούσει να μιλάνε για τις εμπνεύσεις τους, να παρακολουθήσει, να ονειρευτεί... Το αποτέλεσμα; Νέες παρέες γεμάτες προοπτική για κοινό και δημιουργούς, σε έργα αιρετικά, έργα της παρέας.

Οι δημιουργοί

- Σκηνοθέτες ταινιών μεγάλου μήκους: Ο Tούρκος Tayfun Pirselimoglu, o Καναδός Luc Dionne, ο Γερμανός Burhan Qurbani, o Σέρβος Nikola Lezaic, ο Βούλγαρος Drago Sholev, ο Ταϊβανέζος Hou Chi-Jan, αλλά και o Γιάννης Διαμαντόπουλος

- Σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους: Οι Έλληνες Νικόλας Κολοβός, Σοφία Εξάρχου, Ιωσηφίνα Μαρκαριάν, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Τζώρτζης Γρηγοράκης, Γιολάντα Μαρκοπούλου, ο Ρουμάνος Catalin Leescu

- Εικαστικοί: Οι Έλληνες Χάρης Κοντοσφύρης, Ανδρέας Λόλης, Αθανάσιος Μπερούτσος, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Παναγιώτης Δανιηλόπουλος, Νίκος Μάρκου και Κώστας Τσώλης από την Ελλάδα, μαζί με τους Τούρκους Ismail Necmi και Tayfun Pirselimoglu (που παρουσιάζει εκτός από την ταινία του και ζωγραφικά του έργα) εκθέτουν επιλεγμένες δημιουργίες τους.

Τριάντα ημέρες γεμάτες διαφορετικά είδη τεχνών που μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργικά, ένας μήνας όπου οι κακές καλλιτεχνικές παρέες θα δημιουργήσουν τέχνη μέσα από το "μαζί " και που θα κλείσει πανηγυρικά με ένα πάρτυ έκπληξη.

Info :
Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC

Tιμή εισιτηρίου για την κάθε ημέρα : 5 ευρώ για τις προβολές, 10 για τις παραστάσεις (μουσική, χορός, θεατρική performance)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27.01.2011 (τακτική συνεδρίαση)


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουπου θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 27 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 με τα εξής θέματα:
(Πατήστε ΕΔΩ για τα θέματα)

Η κοπή της πίτας από τους "Πολίτες Μπροστά" εχθές στον Ταύρο


    Foto: ΜοσχατουΠολις