Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Η Θεατρική Ομάδα Περάματος Σήμερα στο Σινέ Κήπος

Σήμερα Δευτέρα, 13/9/10 και ώρα 8:30 μ.μ η θεατρική ομάδα του Δήμου Περάματος- θα ανεβάσει παράσταση στο Σινέ Κήπος Μοσχάτου με τίτλο «Η τύχη της Μαρούλας»

ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Πλατεία μεταμορφώσεως Μακρυγιάννη κ Θερμοπυλών τηλ: 2104810790


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χωρίς φαρμακεία αύριο Τρίτη, λόγω επίσημης γιορτής του κλάδου


Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα φαρμακεία, λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Αττικής, καθώς η εορτή είναι επίσημη αργία για τα φαρμακεία.
Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

http://www.kathimerini.gr/

ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Προχωρά σε 24ωρη απεργία την Τρίτη αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ που προωθεί η κυβέρνηση. Τρίωρες στάσεις στον προαστιακό τη Τετάρτη
Ταλαιπωρία αναμένεται για το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να κινηθεί με τρένα τη Τρίτη αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία η οποία θα ξεκινήσει σήμερα τα μεσάνυχτα, αντιδρώντας στο σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ.
Μάλιστα αύριο το προεδρείου της Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Παράλληλα, τρίωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στον Προαστιακό την Τετάρτη από τις 06:00 μέχρι τις 09:00 το πρωί, από τις 14:00 μέχρι τις 17:00 και από τις 21:00 - 00:00 το βράδυ.
Ο ΟΣΕ συνεχίζει να παραμένει υπό κρατικό έλεγχο ενώ σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Δ. Ρέππα δε θα γίνει καμία απόλυση παρά μόνο μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου οι οποίοι σύμφωνα με τον υπουργό είναι αναγκαίοι για την ορθή λειτουργία του οργανισμού.
Υπολογίζεται ότι το ποσοστό των μετατάξεων θα φτάσει στο 45% για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 35-37% του ΟΣΕ, ενώ προβλέπεται αναβάθμιση του ενεργού δικτύου και παραχώρηση μέρους του σε ιδιώτες.

Πηγή:alfavita

Μια ευχάριστη έκπληξη


Σήμερα το πρωί βρέθηκα για κάποιους διαδικαστικούς καθαρά λόγους στο Α.Τ Μοσχάτου. Ομολογώ πως οδηγούμενος από μια προκατάληψη, περίμενα πως ως κρατική υπηρεσία μια υπόθεση σαν την δική μου , διάρκειας ρεαλιστικά δεκαπέντε λεπτών θα διεκπεραιωνόταν το λιγότερο σε τρία τέταρτα. Προς έκπληξη μου και μάλιστα ιδιαίτερα ευχάριστη αποδείχθηκε το αντίθετο.
Από τον υπάλληλο που με εξυπηρέτησε ,δείχνοντας πως ήξερε πολύ καλά την δουλειά του αν και ιδιαίτερα νέος, μέχρι τον φρουρό στην πόρτα που με υποδέχθηκε ευγενικά και εξυπηρετικά και μου υπόδειξε σε ποιο γραφείο πρέπει να πάω ,όλοι οι αστυνομικοί που συνάντησα έδειχναν πως θυμούνται ότι το επάγγελμα που διάλεξαν είναι και κοινωνικό λειτούργημα.

Δεν ξέρω αν αυτό απλά έτυχε σε εμένα , το μόνο που ξέρω είναι πως έφυγα από το αστυνομικό τμήμα με την αίσθηση πως με εξυπηρέτησαν
.
Χωρίς ανούσιες χρονοτριβές και καθυστερήσεις και ακόμα πιο σημαντικό χωρίς να εκνευριστώ και να μου σπάσουν τα νεύρα.
Πράγμα διόλου αυτονόητο σε αυτό το κράτος.
Και επειδή πρέπει να μην βλέπουμε μόνο την μία όψη του νομίσματος και να αναφέρουμε και τα θετικά όταν τα βλέπουμε , θα πρέπει να πω ένα μπράβο στους αστυνομικούς του τμήματος μας για την εικόνα που είδα Δεν το περίμενα και ειλικρινά αυτή είναι μια από τις λίγες φορές που χαίρομαι που έκανα λάθος.
Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι γιατί χρειαζόμαστε μια πιο φιλική αλλά και αποτελεσματική προς τον πολίτη και τον δημότη αστυνομία.

Πείτε μας και εσείς τα στραβά και άσχημα καθώς και τα ελπιδοφόρα και θετικά πράγματα που παρατηρείτε καθημερινά στον Δήμο του Μοσχάτου και του Ταύρου.
Περιμένουμε τα mail με τις απόψεις σας στο miaallignwmi@gmail.com

Ο ''Μικρός Νικόλας'' Σήμερα στο Σινε Μασκώτ Στον Ταύρο

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση σε βιβλίο, "Ο Μικρός Νικόλας", ο διάσημος ήρωας του Ρενέ Γκοσινί και του Ζαν Ζακ Σενπέ, εμφανίζεται για πρώτη φορά ολοζώντανος στην μεγάλη οθόνη. Η ταινία αποτελεί παρόμοιο φαινόμενο με τα βιβλία στη Γαλλία, όπου προβάλλεται ήδη, έχοντας κόψει περισσότερα από 5.000.000 εισιτήρια.

Ο μικρός Νικόλας είναι ένα αθώο, χαριτωμένο αγόρι που ζει με την οικογένεια και τους φίλους του και περνάει τόσο καλά που δεν θέλει τίποτα να αλλάξει στη ζωή του. Έλα όμως που πάντα κάτι αλλάζει! Στην πρώτη του κινηματογραφική περιπέτεια, ο μικρός Νικόλας έχει να αντιμετωπίσει μια τεράστια πρόκληση: νομίζει πως πρόκειται να αποκτήσει αδελφάκι! Όσο προσπαθεί να πείσει τους γονείς του ότι είναι μοναδικός, τόσο μπλέκει σε γκάφες και αταξίες. Γι’ αυτό αλλάζει τακτική και ζητάει τη βοήθεια της παρέας του. Το αποτέλεσμα; Ξεκαρδιστικά απρόοπτα και το απόλυτο χάος! Μια μεγάλη έκπληξη όμως τον περιμένει…

ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Διεύθυνση:
Κωνσταντινουπόλεως, Πάρκο Ηρώων
13/09/2010 - 15/09/2010
Τηλέφωνο Πληροφοριών:
210 3459531
Ώρες προβολής:  20.45

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η νέα σχολική χρονιά μπαίνει δυναμικά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Οκτωβρίου

Η επιστροφή στα θρανία γίνεται πολύ εύκολη για τα παιδιά, αφού γνωρίζουν πως όλες τις Κυριακές ο «Ελληνικός Κόσμος» θα τα υποδέχεται για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν συναρπαστικές εμπειρίες! Σαράντα νέα προγράμματα θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς μας φίλους και τη φετινή σχολική περίοδο, ξεκινώντας από τις Κυριακές του Οκτωβρίου: τα παιδιά θα ταξιδέψουν με μία τριακόντορο σε τόπους μακρινούς, θα μάθουν την τέχνη του πηλού, θα γνωρίσουν τα γλυπτά του Γιαννούλη Χαλεπά και θα γίνουν μικροί αρχαιολόγοι. Παράλληλα, θα έρθουν σε επαφή με τη φύση μαθαίνοντας για τα πουλιά, θα ανακαλύψουν τα κατορθώματα ηρώων της μυθολογίας και τις μαγικές δυνάμεις μυθικών αντικειμένων και θα παρασυρθούν σε αφηγήσεις λαϊκών θρύλων.

Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οκτωβρίου του 2010 είναι τα εξής:

3 Οκτωβρίου: Ταξιδευτές μιας άλλης εποχής

10 Οκτωβρίου: Κελαηδίσματα
Με σκουπάκι και μυστρί, συμπληρώνουμε το παζλ της ιστορίας!

17 Οκτωβρίου: Εργαστήρι κεραμικής
Γιαννούλης Χαλεπάς, ο γητευτής του μαρμάρου

24 Οκτωβρίου: Μυθικές μάχες
Μυθικά αντικείμενα και η μαγική τους δύναμη!

Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Προβολές σε συναργασία με το EcoFilms το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προχωρά σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρόδου - Ecofilms και την Καλλιτεχνική του Διευθύντρια, σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη και διοργανώνει την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 μ.μ., διήμερο αφιερωμένο στο Περιβάλλον. Θα προβληθούν σειρά ταινιών μικρού μήκους οι οποίες όπως επισημαίνει η Λουκία Ρικάκη « έχουν φιλοξενηθεί στο Ecofilms της Ρόδου και αποτελούν τις προτάσεις ανεξάρτητων δημιουργών οι οποίοι φωτίζουν τη θετική πλευρά της ζωής, προτείνουν δημιουργικές λύσεις απεμπλοκής μας από την κρίση και υπογραμμίζουν τις πιο σημαντικές αξίες της ύπαρξής μας». Ταινίες που καταθέτουν την αγωνία των δημιουργών τους για το μέλλον του πλανήτη αλλά και των ανθρώπινων σχέσεων και τα θέματά τους καλύπτουν ένα πλατύ πεδίο οικολογικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Οι προβολές συνδυάζονται και συμπληρώνουν με το δικό τους τρόπο τη πρωτότυπη διπλή εικαστική έκθεση με τίτλο “etsi για το Περιβάλλον” της Ροδάνθης Σεντούκα με τη συμμετοχή και των Harry Lambert, Vasilia και Χριστίνας Μόραλη, που διοργανώνει από τις 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00, έως τις 10 Οκτωβρίου 2010, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, σχέδια και χειροποίητα χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλωμένα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τα οποία εκτός από τη φυσική έκθεσή τους, θα προβάλλονται τόσο σε οθόνες όσο και σε τρισδιάστατα αιωρούμενα στο χώρο ολογράμματα, με στόχο την προώθηση ενός νέου τρόπου σκέψης αλλά και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο μέσω της χρήσης της τεχνολογίας ως οικολογικού μέσου στη δημιουργία και παρουσίαση έργων τέχνης, όσο και της αποτίμησης και απόδοσης του περιβαλλοντικού ισοδύναμου ακόμα και για τα καλλιτεχνικά έργα και τις εκθέσεις τους.

Τρίτη 14/9:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

* «Αριστερά Δεξιά», Σταύρος Ράπτης (14’) Ελλάδα, 2009
* «Η Τρομερή Καταιγίδα Άνθρωπος», Άγγελος Σπάρταλης (10’) Ελλάδα, 2010
* «Ο Άλτης και ο Πεπονόκηπος», Νανά Λούκου (15’) Ελλάδα, 2009
* «The Achelon Bubble», Λευτέρης Φυλακτός (30’) Ελλάδα, 2008
* «Ένα Δέντρο μια Φορά», Παναγιώτης Ράππας (26’) Ελλάδα, 2009
* «Κυψέλη», Ομάδα Ντοκιμαντέρ Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων 2009 (29’) Ελλάδα, 2009
Οι ταινίες:
«Αριστερά Δεξιά», Σταύρος Ράπτης (14’) Ελλάδα, 2009

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Αργύρης Γερμανίδης, Σταύρος Ράπτης
Φωτογραφία: Νίκος Βούλγαρης
Μοντάζ: Γιάννης Κολόζης
Ηθοποιοί: Σεραφίτα Γρηγοριάδου , Κώστας Φιλίππογλου, Σκώτης Δρόσος
Παραγωγή: ΕΡΤ, Oxymoron Films
‘Ηχος: Ξενοφών Κοντόπουλος, Κώστας Μπόκος
Μουσική: Τάνια Γιαννούλη

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα 13/09/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Σήμερα εφημερία έχει μόνο στο Μοσχάτο
8π.μ.-8μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ: ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ 44 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ)