Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

«Οι άθλοι του Ηρακλή» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο

Κάρμεν Ρουγγέρη

Το συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του παιδικού θεάτρου συνεχίζεται και φέτος, τέταρτη χρονιά, με το έργο «Οι άθλοι του Ηρακλή». Την παράσταση υπογράφει ακόμη μία φορά η Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία με το μοναδικό της ταλέντο εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Ο ήρωας-σύμβολο, που με τους άθλους του ανέθρεψε γενιές παιδιών και έμεινε στην ιστορία ως ο πιο αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας, ζωντανεύει σε μια παράσταση η οποία συνδυάζει την παραμυθένια ατμόσφαιρα με την ακρίβεια.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν: τη γέννηση του ήρωα, τη ζωή του, τους άθλους του, την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων, το θάνατό του και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο, όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ως ίσος με αυτούς. 


Οι άρτιες εγκαταστάσεις και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του «ΘΕΑΤΡΟΝ» μετατρέπουν την παράσταση σε παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, πιστή στην ευρύτερη φιλοσοφία του «Ελληνικού Κόσμου» για τη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Επίσης, μια ομάδα χαρισματικών ηθοποιών, τα πλούσια σκηνικά και εκπληκτικά κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, η εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη και η εμπνευσμένη χορογραφία του Πέτρου Γάλλια υπόσχονται να μας μυήσουν στο μαγικό κόσμο των μύθων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική διασκευή – Σύνθεση: Γιάννης Μακρίδης
Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Πέτρος Κιοσσές, Στέφανος Κοσμίδης, Γιάννης Νικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Θανάσης Τσιδίμης, Γιάννης Τσουρουνάκης

Κάθε Κυριακή στις 11:30 & 14:45
Για σχολεία καθημερινά μετά από συνεννόηση.
Πληροφορίες: ΤΕΧΝΙS, τηλ.: 210 93 45 378


Έναρξη Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 και την
Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 15 ευρώ (πλατεία), 12,5 ευρώ (θεωρείο)
Οικογενειακό εισιτήριο (4 μέλη): 50 ευρώ (πλατεία)
Οικογενειακό εισιτήριο (4 μέλη): 40 ευρώ (θεωρείο)
Για σχολικές επισκέψεις τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 
«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300

Ο Νικοπολίδης στις Ακαδημίες του Άγιαξ Ταύρου. Βίντεο από την προπόνηση

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου οπώς και σας είχαμε ενημερώσει για την συνέντευξή τύπου (πατήστε εδώ ), ολοκληρώθηκε το 3ημερο Liverpool soccer school για την ακαδημία του Αίαντα Ταύρου με την επίσκεψη του τεχνικού της ακαδημίας της Λίβερπουλ, Άλεξ Άρνολντ, ο οποίος πέρα από τις προπονητικές συνεδρίες στα παιδιά της ακαδημίας, πραγματοποίησε και σεμινάριο σε γονείς με θέμα τις σχέσεις γονέων- προπονητών και παιδιών.

Το έμβλημα της μεγάλης Λίβερπουλ κοσμεί πλέον την ακαδημία του Αίαντα Ταύρου, καθώς είναι κι επίσημα κομμάτι του παγκόσμιου δικτύου ανάπτυξης και ανάδειξης ταλέντων του μεγάλου βρετανικού συλλόγου.

Την Τρίτη και τελευταία ημέρα κοντά στους λιλιπούτειους άσσους της ακαδημίας του Αίαντα Ταύρου, βρέθηκε και ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας, Αντώνης Νικοπολίδης. Ο ποδοσφαιριστής που φόρεσε επί σειρά ετών, τις φανέλες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της εθνικής Ελλάδος, παρακολούθησε το Liverpool FC soccer school που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στις εγκαταστάσεις της ομάδας, η οποία είναι νέο μέλος της οικογένειας των Liverpool Academies στην Ελλάδα.

Έτσι είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την μύηση των ποδοσφαιριστών της ακαδημίας στο θρυλικό Liverpool Way, από τον τεχνικό των υποδομών των reds, Άλεξ Άρνολντ.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Αντώνης Νικοπολίδης υπέγραψε πολλά αυτόγραφα σε γονείς και παιδιά του Αίαντα Ταύρου.

To Μοσχάτο Ταύρος Life ήταν στην προπόνηση της Τετάρτης. Δείτε Βίντεο και Φωτογραφίες από την προπόνηση με τις οδηγίες Άλεξ Άρνολντ της Liverpool