Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Υπέγραψε ο Τσώνης στον Φωστήρα

Τη δεύτερη μεταγραφή του ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα η ομάδα του Φωστήρα, μετά από την απόκτηση του 20χρονου τερματοφύλακα Αντώνη Λογοθέτη. 

Στον ιστορικό σύλλογο του Ταύρου θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του ο 20χρονος αμυντικός Τρύφων Τσώνης, που άφησε το Χαϊδάρι για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. 

Ο νεαρός άσος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας της ομάδας των δυτικών προαστίων στην Α' κατηγορία των Αθηνών, ενώ είχε γεμάτη σεζόν και κατά την περσινή περίοδο, όπου το Χαϊδάρι συμμετείχε στον 8ο όμιλο της Δ' Εθνικής. 

περιφερειακό

Φεύγει ο ΟΑΕΔ από το Μοσχάτο... Αντίδραση από την παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες»

Μοσχάτο 10/1/2012

Θέμα: «Απαράδεκτη η απόφαση κλεισίματος του Ο.Α.Ε.Δ. Μοσχάτου»

Κύριε Διοικητά του Ο.Α.Ε.Δ,
Όπως είναι γνωστό με το Ν.Δ. 2961/54 συστάθηκε ο Οργανισμός Απασχολήσεως και Ασφαλίσεως Ανεργίας (ΟΑΑΑ), ο οποίος μετονομάστηκε σε Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) με το Ν.Δ. 212/69. 

Με το ίδιο Ν.Δ. ρυθμίστηκαν επίσης θέματα οργάνωσης και διοίκησης του ΟΑΕΔ. Ακολούθησαν, το Β.Δ. 405/71 με το οποίο καθορίστηκε η οργάνωση, συγκρότηση και λειτουργία των Υπηρεσιών του, το Π.Δ. 416/90 με το οποίο συστάθηκαν οι δύο Γενικές Διευθύνσεις του και το Π.Δ. 396/98 με το οποίο συστάθηκε η τρίτη Γενική Διεύθυνσή του. 

Επίσης, ο Ο.Α.Ε.Δ είναι το κύριο όργανο εφαρμογής της Κυβερνητικής Πολιτικής για την απασχόληση, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ταχείας προσαρμογής της προσφοράς εργασίας προς τις απαιτήσεις της ζήτησης, σε αρμονία με το εκάστοτε Πρόγραμμα Οικονομικής Ανάπτυξης της Χώρας και τις συναφείς κατευθύνσεις και οδηγίες του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

 Ειδικότερα, ο Οργανισμός μεριμνά για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό του εργατικού δυναμικού, την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση του εργατικού δυναμικού, την διευκόλυνση της επαφής μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας, τις διάφορες παροχές, όπως τη με προϋποθέσεις επιδότηση ανέργων, τη συμπλήρωση των επιδομάτων κύησης και μητρότητας που παρέχει το ΙΚΑ κλπ. 

Για την εκπλήρωση της αποστολής του, ο Οργανισμός υλοποιεί ένα μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων, όπως : σύζευξη Προσφοράς και Ζήτησης Εργασίας, Προγράμματα Απασχόλησης (Επιχορήγηση επιχειρήσεων για δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας, Επιχορήγηση Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών, EURES κλπ), Επιδόματα Ασφάλισης (Ανεργίας, Οικογενειακό, Οικοδομικό κλπ), Προγράμματα Απασχόλησης Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων, Προγράμματα Εκπαίδευσης Προσωπικού Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Είναι επίσης γνωστό ότι κατά το παρελθόν ο Ο.Α.Ε.Δ. έχει επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αρκετά χρήματα και μέσα από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την ανάπτυξη Δικτύου Εξυπηρέτησης Ανέργων, Εργαζομένων και Επιχειρήσεων.

Σε μια εποχή που  η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε όλα τα επίπεδα και είδη της, όπως την επιδοτούμενη ανεργία στην περιοχή μας εσείς με ξαφνική απόφαση σας επιλέξατε από τις 16 Ιανουαρίου 2012 το κλείσιμο του Ο.Α.Ε.Δ Μοσχάτου και την μετεγκατάσταση του στην Καλλιθέα στο ΚΠΑ Καλλιθέας.  

Συγκεκριμένα ο Ο.Α.Ε.Δ. του Μοσχάτου που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες σήμερα εξυπηρετεί τις περιοχές του Μοσχάτου, του Ταύρου και του Αγ. Ιωάννη Ρέντη, απευθύνεται σε περισσότερους από 10.000 ανέργους της περιοχής και σε τουλάχιστον 10.000 επιχειρήσεις.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ άμεσα και πριν τις 16/1/2012:

1)    Επαναξιολόγηση της παραμονής του Ο.Α.Ε.Δ. Μοσχάτου στην περιοχή μας
2)    Ενημέρωση μας με τα κριτήρια που αποφασίσατε μια τέτοια ενέργεια όταν ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας
3)    Πόσα χρήματα του Ελληνικού Λαού έχουν δαπανηθεί σε εξοπλισμό στο συγκεκριμένο κτίριο την τελευταία δεκαετία  που τώρα πάνε χαμένα
4)    Αν εφαρμόζετε η πολιτική σας με συγχωνεύσεις και ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας όπως του Μοσχάτου και του Ταύρου
5)    Ποια τα οφέλη από την συγχώνευση αυτή που θα έχει ο οργανισμός σας συγκριτικά με την ταλαιπωρία που θα υποστούν χιλιάδες άνεργοι και επιχειρήσεις της περιοχής μας
6)    Γιατί δεν ζητήσατε την συνεργασία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου για μεταστέγαση του Ο.Α.Ε.Δ. Μοσχάτου σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου προκειμένου να μειώσετε τα λειτουργικά σας έξοδα και να συνεχίσετε να εξυπηρετείτε τους κατοίκους της περιοχής
7)    Γιατί ακολουθήσατε μία πολιτική τους τελευταίους μήνες απαξίωσης του συγκεκριμένου καταστήματος Ο.Α.Ε.Δ., όπως με την μη ενίσχυση του σε προσωπικό, όταν γνωρίζατε ότι οι ανάγκες της περιοχής αυξάνουν.
Επειδή ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου - με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής για άγνωστους λόγους - κινδυνεύει να αποδυναμωθεί τελείως με την μετεγκατάσταση υπηρεσιών όπως της Εφορίας, του Ο.Α.Ε.Δ., του Ι.Κ.Α. κ.α
παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την παραμονή του Ο.Α.Ε.Δ. Μοσχάτου στην περιοχή μας.
Για κάθε πληροφορία και επικοινωνία μη διστάστε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ.2104836000 ή info@vspanakis.gr.

Για τη Δημοτική Παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»
 
Βασίλης Ν.Σπανάκης
Επικεφαλής μειοψηφίας στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

**** Σας υπενθυμίζουμε την αυριανή εκδήλωση της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» για την κοπή της καθιερωμένης πίτας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κοραή 51 Μοσχάτο στις 7 μ.μ. Τετάρτη 11/01/12

Βραβεύτηκαν τα σωματεία του Πινγκ Πονγκ Ταύρου στην κοπή της πίτας στο ΣΕΦ

Στο γενικό γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή αποδόθηκε η μεγαλύτερη τιμή στη χτεσινοβραδινή (9/01) εκδήλωση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας κι ας μην συμπεριλαμβανόταν το όνομά του στις βραβεύσεις!

Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας έκρινε σκόπιμο να του αφιερώσει τη γιορτή και από το βήμα ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης εξήγησε, ενώπιον του, το γιατί: «Βοήθησε πολύ το άθλημα δείχνοντας έμπρακτα την ουσία και τον ρόλο του θεσμού ενός κρατικού λειτουργού, όπως είναι ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Η εκδήλωση αυτή είναι προς τιμήν του για την έγνοια, που έδειξε και δείχνει για το άθλημα και τον κόσμο μας». Γενικά ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας έδωσε τη μεγαλύτερη έμφαση στο ουσιαστικό «έγνοια» θέλοντας να τονίσει ότι η φροντίδα και η αγάπη, που δείχνουν για την επιτραπέζια αντισφαίριση άνθρωποι του αθλητικού χώρου, είναι το βασικό ζητούμενο για να συνεχίσει ομαλά το άθλημα ιδιαίτερα σε αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικά εποχές.

Η ετήσια γιορτή διεξήχθη στην αίθουσα πινγκ πονγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Παρέστησαν εκπρόσωποι απʼ όλα τα κομμάτια της οικογένειας του αθλήματος και αρκετοί επίσημοι. Απονεμήθηκαν τα έπαθλα στις νικήτριες ομάδες των πρωταθλημάτων της ιεραρχίας για τη σεζόν 2010-2011, ενώ έγιναν και τρεις ειδικές βραβεύσεις.

Αθλητές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, γονείς αθλητών είχαν και φέτος έντονη παρουσία σε μία απλή και ζεστή εκδήλωση, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στον βασικό χώρο της εσωτερικής αγωνιστικής δράσης.

Για άλλη μία φορά επίσης, παραβρέθηκαν , πολλοί άνθρωποι από το αθλητικό κίνημα, το κοινοβούλιο και την τοπική αυτοδιοίκηση:

Ο γ.γ.Α. Παναγιώτης Μπιτσαξής, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, οι βουλευτές Πέτρος Ευθυμίου, Αναστάσιος Νεράντζης, Δημήτρης Καρύδης, Λάμπρος Μίχος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Γιώργος Λενός, ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του δήμου Πειραιά Αντώνης Θεοδώρου, ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών Κώστας Μυλωνάς, ο πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού σταδίου Γιώργος Τελώνης, η σύμβουλος του γ.γ.Α. Ευφροσύνη Γερούκη, η διευθύντρια Ανάπτυξης της Γ.Γ.Α. και παλιά πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ιωάννα Μωραΐτου, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Μοσχάτου-Ταύρου και αντιδήμαρχος Γιώργος Δαμηλάκος, ο υπεύθυνος αθλητισμού στον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Μπούτσης, ο αντιπρόεδρος του Βυζαντινού Αθλητικού Κέντρου Δημήτρης Αράπογλου κ.α.

Αναγνώστης: Πολλά κρούσματα κλοπής στην οδό Πλάτωνος στο Μοσχάτο

Καλησπέρα σας.

Σήμερα το πρωί, γύρω στις 5, την ώρα που πήγαινα στη δουλειά, είδα έναν τύπο με σκούφο και γάντια, στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Κανάρη, σκυμμένο, να πειράζει τα αυτοκίνητα.

Μόλις με είδε σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει και έπειτα από λίγο κοντοστάθηκε στην Φλέμιγκ και με κοίταζε και έκανε ότι μιλάει στο τηλέφωνο.

Συγγενικό μου πρόσωπο τηλεφώνησε στην Αστυνομία και είπαν ότι θα στείλουν περιπολικό να ελέγξει. Κάτι τέτοιο δεν έγινε... Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα είναι πάρα πολλά στο συγκεκριμένο σημείο.

Πρέπει κάτι να γίνει.... Όπως πάει είναι θέμα χρόνου να κλαίμε τα αυτοκίνητά μας...
Ευχαριστώ...

Μ.Φ.