Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πρεμιέρα "Ionesco Blues" στον Ταύρο σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου

Οι φοιτητές της Κρητικής Εστίας (Φοιτητική Θεατρική Σκηνή Τ3χνη) ανεβάζουν την παράσταση "Ionesco Blues" σε σκηνοθεσία Σοφίας Φιλιππίδου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 6 έως τις 14 Ιουνίου και ώρα 21:30.
   
Πρόκειται για ένα κολάζ που έχει σαν βάση της "Το παιχνίδι της σφαγής" του Ευγένιου Ιονέσκο  και ενσωματώνει στην ιδέα του μιάσματος –ιού –μαζικού θανάτου (που διαπραγματεύεται το έργο) την ιδέα της ελευθερίας μέσα από τον έρωτα και την ποίηση.

Έτσι τα μικρά μονόπρακτα του παιχνιδιού μπλέκονται ερωτικά - θεατρικά (μέσω της τέχνης του κολάζ) με την Αντιγόνη του Σοφόκλη, τις Βάκχες και τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη.

Ακόμα, αποσπάσματα από τα έργα του Γιάννη Κοντραφούρη «Μήδεια» και «Στεφάνι», και αποσπάσματα από τα ποιήματα του Αντρέ Μπρετόν  «Ρόδινος θάνατος» και «Σπασμένα Σχοινιά».

Η παράσταση  έχει μορφή μουσικοχορευτικού θεάματος τύπου αττικής κωμωδίας ή επιθεώρησης και μουσικού σατιρικού καμπαρέ και για τις ανάγκες της  γραφτήκαν καινούρια τραγούδια και μουσικές, που ερμηνεύονται από τους ηθοποιούς με συνοδεία κιθάρας και τσέλου.

Kολάζ κειμένων και σκηνοθεσία: Σοφία Φιλιππίδου
Στίχοι: Χρίστος Διάφας
Προπώληση εισιτηρίων:
Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr και στα καταστήματα PUBLIC
    

Εγγραφές των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου θα πραγματοποιήσουν εγγραφές των νηπίων για τη χρονιά 2011-2012
μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

Το πρόγραμμα έχει στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία και απευθύνεται σε εργαζόμενες και άνεργες μητέρες.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στις γραμματείες των παιδικών σταθμών:
• Για την δημοτική κοινότητα Μοσχάτου: Πίνδου 43, Μοσχάτο, 2104819393
• Για την δημοτική κοινότητα Ταύρου: Ανδρούτσου και Κορυζή, Ταύρος, 2103421618
Άμεσα θα ανακοινωθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στις υπεύθυνες των παιδικών σταθμών και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.eetaa.gr  και  www.kedke.gr

Τελικά μένει ο Τζαναβάρας στον Φωστήρα!!!

Μια εντελώς απροσδόκητη και συνάμα θετική εξέλιξη σημειώθηκε προχθές το βράδυ στις τάξεις του Φωστήρα, όπου η υλοποίηση του σχεδιασμού για την ερχόμενη σεζόν συνεχίζεται μα σταθερά βήματα.

Οι ιθύνοντες του ιστορικού συλλόγου πραγματοποίησαν νέα συνάντηση με τον Σταύρο Τζαναβάρα, με τις δύο πλευρές να παραμερίζουν τις οποίες αρχικές διαφωνίες και να έρχονται σε συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είχε επέλθει διαζύγιο μεταξύ της διοίκησης και του 25άχρονου μέσου, οστόσο οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και η αμφίπλευρη θέληση για κοινή πορεία και στο μέλλον, άλλαξαν τα δεδομένα.

www.periferiako.com

Βρέθηκε κουτάβι στο Μοσχάτο. Πληροφορίες επικοινωνίας

«O Mπλάνκο είναι ένας κούταβος μόλις 8 μηνών. Βρέθηκε παρατημένος και νηστικός στο Μοσχάτο.

Μετά από φροντίδα και κανονική διατροφή έφτασε τα 15 κιλά.

Είναι ένα εξαιρετικό ζώο, φιλικό με τους ανθρώπους και τα άλλα σκυλιά.

Είναι ιδανικός για σπίτι με παιδάκια. Είναι και υγιέστατος!

Για περισσότερες πληροφορίες: 6977846783 - 6989772960 και info@kazshelter.org».

zougla 

Δημιουρικό θεατρικό ταξίδι στον Ταύρο.. 4ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ

Και πάλι μαζί σε μια νέα προσπάθεια. Μια προσπάθεια σε πείσμα των καιρών που εξακολουθεί μέσα από την τέχνη του θεάτρου να κάνει πράξη τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων μας, για δημιουργική παρέμβαση στις τοπικές μας κοινωνίες.

Στη δράση για βελτίωση της ποιότητας ζωής στους δήμους μα...ς, ένα μεγάλο κομμάτι ανήκει στον πολιτισμό και στις διάφορες εκφράσεις του. Κυρίαρχο μέρος αυτού του κομματιού είναι το θέατρο που φύτρωσε και άνθησε σε κάθε δήμο μέσα από την ερασιτεχνική δημιουργία.   


 Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων νομού Αττικής που δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια, ανοίγει και πάλι τις πύλες του για 4η χρονιά.

 Καινούριες δημιουργίες των εραστών της τέχνης, των ανθρώπων που έχουν ανάγκη την έκφραση, ανάγκη την επαφή με τον χώρο του θεάτρου, ανάγκη βελτίωσης του εσωτερικού τους κόσμου και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας.
‘’Πομποί,, στην κάθε τοπική κοινωνία περιμένουν τους ‘’δέκτες,, τους. Όλους εσάς που παρακολουθείτε και επικροτείτε τις προσπάθειές τους.

Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και σε άλλες τοπικές κοινωνίες, προσβλέποντας στην επικοινωνία, στην επαφή με άλλες δημιουργικές ομάδες.
Δίνει επίσης σ’ εσάς τη δυνατότητα να χειροκροτήσετε, να χαρείτε νέους ανθρώπους που έχουν λόγο στην δημιουργία πολιτισμού.

Είναι βέβαιο ότι οι διοικήσεις των δήμων θα βοηθήσουν σ’ αυτή την προσπάθεια, με στόχο την ισχυροποίηση του θεσμού.

Σας ευχόμαστε καλή θέαση και ζητούμε με την ενεργή συμμετοχή σας να βοηθήσετε στην στήριξη των προσπαθειών μας, έτσι ώστε το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής να ακολουθήσει μία ασφαλή και επιτυχημένη πορεία στο χρόνο και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Συντονιστική Επιτροπή Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής

***********************************************************
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΑΥΡΟΥ
Κινηματογράφος «Νέα Μασκώτ» ( Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντινουπόλεως 2 ΤΑΥΡΟΣ )

Ώρα Έναρξης Παραστάσεων : 9 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

15/6 έως 30/6/11
15 & 16/6/11Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» Βασίλη Κατσικονούρη - «Πρόσωπα που καίγονται»

20/6/11Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις»
Ρικ Άμποτ - «Η παράσταση συνεχίζεται» μετάφρ. Ζάννας Αρμάου

22/6/11Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» ( Φιλοξενούμενος θίασος) Αριστοφάνη - Λυσιστράτη»

23/6/11Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις»
«Όσα δεν έσβησε ο χρόνος…»

27/6/11Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις»
(Παιδική Σκηνή) Ε. Τριβιζά - «Οι ιππότες της τηγανητής πατάτας»

28/6/11Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα - Μ. Χουρμούζη «Ο Λεπρέντης»

29/6/11Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα - «Άσμα Ασμάτων»

30/6/11Θεατρική ομάδα Δήμου Ιλίου – Μποστ «Μήδεια»