Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο χορηγός επικοινωνίας και οι καυτές γλώσσες...

Όταν μπαίνεις χορηγός επικοινωνίας σε συλλόγους του Ταύρου και του Μοσχάτου, όπως για παράδειγμα στον Α.Ο. Μοσχάτου ή στο Πινγκ Πονγκ Ταύρου, νιώθεις αν μη τι άλλο μια ιδιαίτερη τιμή, μια ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά, πόσο μάλλον όταν η προσπάθειά σου για να διαφημίσεις τα σωματεία της πόλη σου, ανταμείβεται με ένα λογότυπο σου πχ σε μπλούζα  ( χωρίς οικονομική ενίσχυση ).

Είναι ανήθικο και πόσο μάλλον προσβλητικό, να συνεχίζουν κάποιοι γνωστοί της πολιτικής ζωής της πόλη μας, να παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια στις πλάτες των συλλόγων αυτών και να προσπαθούν να πείσουν (Τόσο γελοίοι είναι!!!) ότι το Μοσχάτο Ταύρος Life είναι μέρος του παιχνιδιού που στήνουν οι ίδιοι εδώ και καιρό, με μόνο σκοπό βέβαια...τι άλλο;  Να αποτρέψουν τυχών μελλοντική συνεργασία μας με συλλόγους της πόλης μας...

Κύριοι, Εσείς που στέλνετε sms και πυροβολείτε τα σωματεία ( που δυστυχώς ο Δήμος, ούτε τα διαφημίζει και ούτε καν στο επίσημο SITE του τα αναφέρει) επειδή βάλανε στην μπλούζα τους ή σε τοίχο το πανό μας, θα πρέπει να ντρέπεστε γιατί είστε εσείς  πρώτοι σε θέματα διαπλοκής κουτοπονηριάς αλλά και χαζομάρας.

Σας ενοχλεί που το Μοσχάτο Ταύρος Life και όποιοι συμμετέχουν σε αυτό, δεν έχουν σχέση με παρατάξεις κτλ γιατί δεν μπορείτε να το χτυπήσετε. Οι σκευωρίες και τα μικροπολιτικά παιχνίδια τα ξέρετε εσείς καλύτερα από τον καθένα γιατί είστε ή.. ήσασταν μέρος του συστήματος.

Τα πολιτικά παιχνίδια κύριοι, τα παίζουν αυτοί που είναι στην πολιτική ζωή του τόπου, είτε σαν δημοτικοί σύμβουλοι είτε σαν ηγέτες παρατάξεων, είτε είτε είτε... Κάποιοι ζηλεύουν τόσο, που η μανία τους φτάνει ώστε να εκτεθούν, ακόμα και στα πρόσωπα που την εκφράζουν.

Κάποιοι φέρονται ύπουλα, έτσι όπως τόσα χρόνια έχουν μάθει…

Η ζήλια και το μίσος σου πολλές φορές στρέφεται εναντίον σου, όταν γίνεσαι τόσο κακός, πόσο μικρός φαίνεσαι στα μάτια μου…

Η Μεσοποταμία στο SKAI για την Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης Μοσχάτου

Η Τράπεζα χρόνου είναι μια μορφή συναλλαγής κι ένα ανεξάρτητο σύστημα ανταλλαγής υπηρεσιών χωρίς τόκο και κέρδος, που βοηθά τις τοπικές κοινωνίες να αναπνεύσουν, να ζήσουν και να αναπτυχθούν μέσα σε δύσκολες οικονομικά εποχές. 

Είναι με λίγα λόγια ένας τρόπος να ζεις και να εργάζεσαι χωρίς χρήματα.

Η Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης Μοσχάτου στηρίζεται στην αυτοοργάνωση των ανθρώπων του Μοσχάτου, οι οποίοι αφού καταγράψουν τις ανάγκες και τις ειδικότητες του καθενός που συμμετέχει, ανταλλάσσουν μεταξύ τους υπηρεσίες ανεξαρτητοποιημένοι από το χρήμα και τις τιμές της προσφοράς και της ζήτησης της αγοράς, φτιάχνοντας έτσι ένα τοπικό δίκτυο. Σε αυτό ο καθένας δηλώνει τι μπορεί να προσφέρει και τι έχει ανάγκη. Η ανταλλαγή αφορά υπηρεσίες ή γνώσεις.


Δείτε τι είπαν οι εκπρόσωποι της Μεσοποταμίας Μοσχάτου στο SKAI για την Τράπεζα χρόνου και αλληλεγγύης.

 

 Η παρουσία της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας στο ΣΚΑΙ. Μεσοποταμία Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου www.mesopotamia.gr email Τράπεζας mesopotamiatx@gmail.com

Έργα τέχνης στο Κακογιάννης για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων Μοσχάτου και Ταύρου

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ/Metropolis και η Red Design Consultants διοργανώνουν από κοινού διήμερα γιορτής για τα παιδιά, που προσφέρονται και λειτουργούν και ως χώρος συνάντησης και διαλόγου για τους μεγάλους.

Έτσι τα Σαββατοκύριακα με το τελευταίο να είναι  14 - 15 Ιανουαρίου 2012 το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης αλλάζει, συμμετέχει στις φετινές γιορτές και μαζί με τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, τους παλιούς και νέους φίλους του και  πολύτιμους συνεργάτες, ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την ελληνική οικογένεια για να απολαύσει δημιουργικές, όμορφες ώρες ψυχαγωγίας με ένα ενιαίο εισιτήριο!

Τα προγράμματα και οι δράσεις ξεκινούν στις 11:00 το πρωί και ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα.

Στη διάρκειά τους, οι μικροί μας φίλοι, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν παραμύθια, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές και να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, να μάθουν Κουβανέζικους χορούς, κηπουρική για το σαλόνι, και μυστικά του υπολογιστή, πώς φτιάχνουν μια ταινία και να την απογειώνουν με μουσική, και μετά από ένα απολαυστικό μασάζ χεριών να επιδείξουν το ταλέντο τους στο καραόκε!

Την ίδια στιγμή, οι γονείς τους θα μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν έξυπνα και φτηνά δώρα όπως:
  • μικρά έργα τέχνης από φοιτητές και τελειόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου.
  • Επίσης ρούχα αλλά και κοσμήματα από νέους Έλληνες σχεδιαστές, σε ένα ειδικά οργανωμένο Μπαζάρ.
Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζητήσεις και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις όπου νέοι επιχειρηματίες και νέοι δημιουργοί αφηγούνται τη δική τους μικρή προσωπική ιστορία.

Και όλα αυτά με ένα ενιαίο εισιτήριο 10€ για κάθε άτομο, που μπορεί να συνοδεύει και ένα παιδί δωρεάν!

Εισιτήριο για δύο ημέρες: 17€
Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια