Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση της Λαϊκης Συσπείρωσης Μοσχάτου - Ταύρου για τον Ελαιώνα και τους Ρομά


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ

Ανακοίνωση

Αξιοποίηση της περιοχής του Ελαιώνα σε όφελος του Λαού

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μπαράζ αγοραπωλησιών γης από επιχειρηματικούς ομίλους σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Προσδοκούν μεγάλα οικονομικά οφέλη από τα σχέδια αναπλάσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Στο άμεσο μέλλον, θα θησαυρίσουν από φιλέτα γης που σήμερα αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές Aφού κυβέρνηση και δημοτικές αρχές φρόντισαν να απαξιώσουν τη γη, επιφυλάσσοντας για τους φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους που κατοικούν εκεί, έλλειψη υποδομών, απάνθρωπες συνθήκες και συνολική υποβάθμιση.

    Το πρόγραμμα «Αθήνα- Αττική 2014» προβλέπει την ανάπλαση πολύπαθων περιοχών όπως αυτή της πλατείας Θεάτρου, του Αγ. Παντελεήμονα, την πλατείας Αττικής, του Κολωνού κ.λπ. Με βάση αυτά τα σχέδια μεγαλοεπιχειρηματίες που αγόρασαν φτηνά σε αυτές τις περιοχές, θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη μετά τις αναπλάσεις που θα «αναβαθμίσουν» τις συγκεκριμένες περιοχές. 

     Ανάπλαση προβλέπεται και για την περιοχή του Ελαιώνα, για την οποία απαιτείται «συνέργεια όλων των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων» μίας ΠΑΕ για παράδειγμα και μεγαλοεργολάβων όπως ο Βωβός . Προωθείται η αλλαγή της χρήσης γης προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενεργοποιούνται Θεσμοί όπως τα ΣΔΙΤ.

     Στη περιοχή του Ελαιώνα, μεταξύ Βοτανικού και Ταύρου κατοικούν μέσα σε τρισάθλιες συνθήκες περίπου 500 Ρομά, χωρίς νερό, ηλεκτρισμό, αποχέτευση.

Το ζήτημα των Ρομά στην περιοχή είναι αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης και της εγκατάλειψης που έχουν περιέλθει εξαιτίας της βάρβαρης αντιλαϊκής  πολιτικής.

Για την επιβίωσή τους καταφεύγουν στην καύση καλωδίων με καταστροφικές συνέπειες στην υγεία την δική τους και των γύρω κατοίκων.

Η ύπαρξη καταυλισμών μέσα στη βρώμα και την μόλυνση έχει συγκεκριμένες αιτίες. Η ανάγκη, η φτώχια και η εξαθλίωση έχουν οδηγήσει δεκάδες ανθρώπους                    ( τσιγγάνους και μετανάστες για την ώρα) στο να ψάχνουν το μεροκάματο μέσα στα σκουπίδια.

Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν μεγάλες και σοβαρές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των δημάρχων τους. Οι ίδιοι είναι που συντηρούν εδώ και δεκαετίες το πρόβλημα. όχι μόνο δεν παίρνουν κανένα μέτρο ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διαβίωσης των τσιγγάνων με την μετεγκατάστασή τους σε σπίτια με υποδομές αλλά δεν παίρνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα βελτίωσης των απαράδεκτων συνθηκών στους καταυλισμούς.

Η μοναδική λύση είναι η απογκετοποίηση και η ένταξη των τσιγγάνων στην κοινωνία, ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα διαβίωσης και παραβατικότητας.

    Ιδιαίτερη ευθύνη φέρει η Δημοτική Αρχή Αθήνας , γιατί δεν έχει πάρει μέτρα με έργα βελτίωσης των υποδομών των καταυλισμών.

   Οι Ρομ είναι αναπόσπαστο κομμάτι των φτωχών λαϊκών στρωμάτων του τόπου μας, γι’ αυτό προτείνουμε:

Υπό έλεγχο η φωτιά στην αποθήκη εργοστασίου στον Ταύρο

Τέλος καλό...
Υπο πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5  το απόγευμα στον Ταύρο σε αποθηκευτικό χώρο εργοστασίου με ηλεκτρικά είδη και καλωδιώσεις, στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Πειραιώς, στον Ταύρο.( πατήστε εδώ )

Όπως  προκύπτει από  τα πρώτα στοιχεία,  η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά στα  απορρίματα  της  εγκαταλειμένης αποθήκης.




Συμβαίνει Τώρα: Πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο στον Ταύρο

Πυρκαγιά(5:00 μ.μ) σε αποθηκευτικό χώρο στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Ταύρο.

Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν απειλούνται κατοικίες

Απάντηση Δημήτρη Ναυπλιώτη στον Μπάμπη Μπιλίνη

Κύριε Μπιλίνη,

Σαν εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς έκανα τα παρακάτω ερωτήματα αν θέλετε μπορείτε να απαντήσετε στα συγκεκριμένα.

1. Εκλεγμένες κυβερνήσεις από τον ελληνικό λαό δανείστηκαν και καταχρέωσαν με την κάκιστη διαχείρισή τους τον τόπο. Να τους καταγγείλουμε και να αποκρούσουμε τις πολιτικές τους, ναι. Αλλά με ευθύνη και σοβαρότητα. Το χρέος της χώρας δεν είναι διόδια.

2. Ας μην ξεχνάμε το βασικότερο: η υπογραφή του Μνημονίου έθεσε εξ αντικειμένου τέλος στο σενάριο της στάσης πληρωμών. Γιατί; Επειδή το Μνημόνιο του περασμένου Μαΐου σήμανε μια τεράστια "επένδυση" τόσο πολιτικού όσο και οικονομικού κεφαλαίου της ΕΕ ώστε να αποτραπεί η ελληνική στάση πληρωμών. Αν θελήσουμε να πάμε μονομερώς κόντρα σε αυτή την ευρωπαϊκή "επένδυση" πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της ΕΕ. Μόνο φεύγοντας από την ΕΕ θα μπορούσαμε να κηρύξουμε μονομερώς στάση πληρωμών.

3. Αν μπορούσαμε να γίνουμε μια νέα Αργεντινή θα ήμασταν υπέρ της σύστασης Λογιστικής Επιτροπής. Μιας Επιτροπής που θα χαρακτήριζε μέρος του χρέους απεχθές και κατόπιν θα προέβαινε σε στάση πληρωμών.

Πάντως είναι μεγάλη υποκρισία να μιλάτε εσείς και κάποιοι άλλοι για πληρωμένα χέρια και να  διαστρεβλώνετε τα ερωτήματα (και επειδή θεωρώ ότι έχει και προσωπικές αιχμές, ένα πληρωμένο χέρι είναι και αυτό, φίλε που κατ' αποκλειστικότητα πληρώνεται από κάποιο πολιτικό φορέα για να βγάλει τη δουλειά και να κάνει πολιτικές δολοφονίες που έχουν στόχο να πνίξουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική για να έχουν ύπαρξη στην κοινωνία)   
 
Σου  επισυνάπτω  δε τις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για να είναι καθαρές οι απόψεις τον κομμάτων. Όσον αφορά την Πραγματική Δημοκρατία και σημαίνει Πολιτική λύση σου επισυνάπτω δύο άρθρα που ξέρω ότι τα διάβασες και καλό είναι να τα ξαναδιαβάσεις, εγώ πάντως σε καμία περίπτωση δεν θέλω να γίνει η πατρίδα μου σαν τον Ισημερινό κτλ.

Μισή αλήθεια και προπαγάνδα: http://politicalreviewgr.blogspot.com/2011/04/debtocracy_11.html
H αφέλεια, η κουτοπονηριά και οι ιδεοληψίες προτείνουν εθνική πολιτική: http://ntsoukalis.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html

Για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το Δημόσιο Χρέος αυτή έοχυμε τοποθετηθεί στη Βουλή.
Δες και παρέμβαση του Ν. Τσούκαλη.: http://ntsoukalis.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html

Χαιρετισμούς,
Δημήτρης Ναυπλιώτης

 Υ.Γ  Σε απάντηση των όσων ισχυρίστηκαν οι αντιδήμαρχοι Μοσχάτου - Ταύρου κ. Δημητρίου και Δαμηλάκος, αλλά και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην χθεσινή εκδήλωση στο Μοσχάτο για την κρίση χρέους:

Μπάμπης Μπιλίνης σε απάντηση των όσων ισχυρίστηκαν οι αντιδήμαρχοι Μοσχάτου - Ταύρου

Πραγματική Δημοκρατία Τώρα ή Νεοφιλελευθερισμός:

Σε απάντηση των όσων ισχυρίστηκαν οι αντιδήμαρχοι Μοσχάτου - Ταύρου κ. Δημητρίου και Δαμηλάκος, αλλά και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην χθεσινή εκδήλωση στο Μοσχάτο για την κρίση χρέους(πατήστε εδώ):

«Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση, δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή. Είναι πληρωμένο χέρι. Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία, πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά. Λοιπόν τεχνοκράτης δεν είναι ουδέτερη λέξη» Ανδρέας Παπανδρέου 1975.

Το χρέος είναι ταξικό και η λύση του θα είναι πολιτική. Δεν μπορεί να τίθεται η χώρα υπό διεθνή επιτροπεία  και να ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία. Πολιτική λύση σημαίνει ότι πρέπει να  απαντήσετε αγαπητοί φίλοι στο δίλημμα. Πραγματική Δημοκρατία ή νεοφιλελευθερισμός (μνημόνιο);

                                                                            Μπάμπης ΜΠΙΛΙΝΗΣ