Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα υπάρχουν στα σχολεία του Μοσχάτου...

Καιρό τώρα παρακολουθούμε τα γεγονότα που εξελίσσονται στον Δήμο Μοσχάτου ταύρου με θέμα τα σχολεία και πιο συγκεκριμένα στα θέματα που αφορούν το 1ο και 2ο Λύκειο Μοσχάτου.

Το προηγούμενο Σάββατο email μαθητή μας γνωστοποίησε οτι εθελοντική ομάδα μαθητών με δική τους πρωτοβουλία έβαψαν τους τοίχους στο 2ο Λυκείο Μοσχάτου οι οποίοι ήταν βαμμένοι με συνθήματα και Grafity. Και ρωτάμε εμείς. Το γνώριζε αυτό η Δημοτική αρχή; Εάν ναι τι έκανε για το θέμα; ποιος είναι ο υπεύθυνος τέλος πάντων για αυτά τα θέματα;

Εάν το email (το οποίο δεν θέλει το άτομο που το έστειλε να δημοσιευτεί) είναι αξιόπιστο μας ενημερώνει ότι τα χρώματα τα πήγε ο ίδιος ο Δήμος. Δηλαδή ο υπεύθυνος για τα σχολεία ήξερε το γεγονός και δεν αξιώθηκε να φέρει 2 εργάτες να βάψουν 5 τοίχους. Δεν προχωράμε το θέμα γιατί δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Το γεγονός όμως είναι επιβεβαιωμένο!!!

Το άλλο θέμα αφορά το 1ο Λύκειο Μοσχάτου. Ο Δήμος όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε είναι κατά χρεωμένος. Δυστυχώς δεν έχει ούτε να πληρώσει το πετρέλαιο του 1ου Λυκείου!!!!Ναι καλά ακούσατε.Το 1ο Λύκειο δεν έχει πετρέλαιο. Κάντε κρατεί στα καρναβάλια γιατί χανόμαστε...

Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων Μοσχάτου Ταύρου

ΤΑΥΡΟΣ Κέντρο Μακεδονίας, μεζονέτα 115 τ.μ., ισογείου - 1ου, 2 υ/δ, κατασκευή '04, 2 μπάνια, αυτόνομη θέρμανση, άριστη κατάσταση, λίγα κοινόχρηστα, διαθέσιμη από Μάρτιο
Τιμή: 500,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
6936-940577

ΜΟΣΧΑΤΟ επί της Μακρυγιάννη, διαμέρισμα 65 τ.μ., 2ου, 2 υ/δ, ηλιακός, εντοιχισμένη κουζίνα, πλησίον μέσων μαζικής μεταφοράς, κατάλληλο και για ιατρείο

Τιμή: 450,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
6974-558361

''ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ'' στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κινηματογραφική Προβολή: Λεηλατώντας μία Ματωμένη Χώρα,

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00
ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ

Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης
Σενάριο: Βασίλης Βασιλικός

Η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.) και το Σπίτι της Κύπρου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), παρουσιάζουν την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την ταινία, ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ.

Πριν την προβολή της ταινίας θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Οι βασικοί συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης
Σενάριο: Βασίλης Βασιλικός
Έρευνα: Μαργαρίτα Μπονάτσου
Αφηγητής: Γρηγόρης Βαλτινός
Φωτογραφία: Άγγελος Βισκαδουράκης
Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Ήχος: Μάρκος Λόπεζ

Τριανταπέντε χρόνια μετά την εισβολή του τουρκικού στρατού το 1974, ένας έλληνας συγγραφέας, ο Βασίλης Βασιλικός, επισκέπτεται την Κύπρο. Βρίσκεται αντιμέτωπος με τις τεράστιες καταστροφές της πολιτιστικής κληρονομιάς στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού. Μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, καλλιτεχνικά έργα καταστράφηκαν, λεηλατήθηκαν, εκπατρίστηκαν με στόχο τον αφανισμό πειστηρίων μιας μακραίωνης ιστορίας – από το 3.000 π. Χ. Αρχαιοκάπηλοι διακίνησαν τον πλούτο αυτόν σε μουσεία, ιδρύματα και ιδιώτες σε όλη την υφήλιο. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους, από αντικείμενα και τόπους λατρείας, επιχειρούν από κοινού να αποκαταστήσουν τις καταστροφές, ώστε να καλύψουν το συναισθηματικό κενό και να ζωντανέψουν τις μνήμες της κοινής πατρίδας, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος που βρίσκεται δεκαετίες στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας. Στο ντοκιμαντέρ καταθέτουν τις μαρτυρίες και τις γνώσεις τους επώνυμοι και ανώνυμοι που φωτίζουν, τόσο τις ιστορικές όσο και τις ανθρώπινες διαστάσεις του προβλήματος.

Είσοδος Ελεύθερη
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τηλ. κρατήσεων: 210 3418579, Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 -14:00


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου.

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων ΚΑΠΗ Μοσχάτου,πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μέλη του συλλόγου, καθώς και πλήθος ανωνύμων και επωνύμων φίλων του συλλόγου.

Κατά την διάρκεια της γιορτής, Μαθητές του σχολείου, τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική σε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κομμάτια, ενώ ομάδα μαθητών του τμήματος χορού χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Δείτε Φωτογραφίες

Στις καλένδες ο νέος σταθμός ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο

Η κρίση έπληξε και τα σχέδια των νέων σταθμών ΗΣΑΠ τα οποία εγκαταλείπονται επί του παρόντος.

Ένας από τους τρεις σταθμούς που επρόκειτο να κατασκευαστούν ήταν αυτός ανάμεσα στους σταθμούς του Μοσχάτου και της Καλλιθέας, στο Μοσχάτο (συγκεκριμένα στην περιοχή της εκκλησίας των Ταξιαρχών), που θα ονομαζόταν "Ιλισσός".

Οι άλλοι ήταν ένας μεταξύ των σταθμών Ηρακλείου και Ειρήνης με την ονομασία «Ψαλίδι», και ένας πριν από τον σταθμό του Πειραιά, κοντά στον σημερινό Κεράνη, που θα ονομαζόταν «Καμίνια».

Τρεις πρώην υπουργοί Μεταφορών (Μ. Λιάπης, Κ. Χατζηδάκης, Ευρ. Στυλιανίδης) προωθούσαν την κατασκευή των τριών νέων σταθμών του ΗΣΑΠ στην γραμμή Κηφισιά - Πειραιάς.

Μεγαλεπήβολα σχέδια υπήρχαν και για την επέκταση του ΗΣΑΠ στον Άγιο Στέφανο. Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 480 εκατ. ευρώ, υπολογιζόταν ότι θα ξεκινούσε το 2010, προκειμένου να δοθεί σε εμπορική λειτουργία το 2014 (πρώτο τμήμα).

Η εξαγγελθείσα επέκταση, μήκους 10,5 χλμ., ξεκινούσε από το σταθμό ΚΑΤ και κατέληγε στο 20ό χλμ. της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Μετά την εθνική οδό, το σχέδιο προέβλεπε επέκταση στον Άγιο Στέφανο.

Το μόνο έργο του οποίου συνεχίζεται η κατασκευή,είναι η αναβάθμιση της γραμμής από την Κηφισιά ως το Φάληρο.
πηγή: peramatozoa