Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ληστείες σε ξενοδοχεία σε Μοσχάτο και Καλλιθέα

Άγνωστος δράστης υπό την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από υπάλληλο ξενοδοχείου χρηματικό ποσό, σήμερα το πρωί। Η ληστεία έλαβε χώρα στην Καλλιθέα στην οδό Ταγματάρχη Πλέσσα. Μία ώρα μετά, πραγματοποιήθηκε και νέα ληστεία, όταν στο «γειτονικό» Μοσχάτο και δη στη Λεωφ. Ποσειδώνος, δράστης με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσε και πάλι από υπάλληλο ξενοδοχείου χρηματικό ποσό. Μάλιστα, εικάζεται ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο καθώς τα δυο γεγονότα συνέβησαν με διαφορά μόλις μιας ώρας και σε κοντινά μέρη
πηγή: newsbomb

Παραστάσεις σύγχρονου χορού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

To Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προσκαλεί και παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τρεις ομάδες Σύγχρονου Χορού από το Ισραήλ, σε τρεις διαφορετικές χορογραφίες, που αποτυπώνουν τους προβληματισμούς και την πολυμορφία της σύγχρονης ισραηλινής σκηνής.

Οι χορογράφοι Αρκάντι Ζάιντες με το Quiet και οι Νιβ Σάινφελντ και Όρεν Λαόρ με το Post-Martha παρουσιάζουν για πρώτη φορά δουλειά τους στην Ελλάδα, ενώ η Γιασμίν Γκόντερ επιστρέφει με τη νέα της δυναμική χορογραφία Love Fire.

Από την Τετάρτη 17 έως την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Θέατρο του Ιδρύματος οι ταλαντούχοι και βραβευμένοι χορογράφοι θα μας παρουσιάσουν τους προβληματισμούς τους για τις συγκρούσεις και τη κοινωνική κατάσταση στη χώρα, τον τρόπο που μπορεί να αποδοθεί ένα κλασικό σύγχρονο θεατρικό έργο σε μία παράσταση χορού, τις σημερινές σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα.

Τρεις νέες παραγωγές με διαφορετικές καλλιτεχνικές γλώσσες, χιούμορ, τόλμη, ποιητική διάθεση, χορευτική δεινότητα, ανατροπές, εντάσεις και εκρήξεις και πάνω από όλα ένα φρέσκο χορογραφικό λεξιλόγιο που σίγουρα θα απολαύσουμε και θα εμπλουτίσει τις γνώσεις μας στο σύγχρονο χορό.

Newsroom ΔΟΛ

Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων Μοσχάτο - Ταύρος

ΤΑΥΡΟΣ πλησίον ΗΣΑΠ, οροφοδιαμέρισμα, ρετιρέ 50 τ.μ., 4ου, κατασκευή '90, ιδανικό για φοιτητές, χωρίς ασανσέρ, 2 δωμάτια, σαλονάκι, κουζίνα, ντους, τιμή 300 ευρώ

Τιμή: 300,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 3457509




ΜΟΣΧΑΤΟ διαμέρισμα 93 τ.μ., ισόγειο, γωνιακό, 2 υ/δ, κατασκευή '74, μπάνιο, κεντρική θέρμανση, καλή κατάσταση, τιμή 450 ευρώ, συζητήσιμη 6938/ 04163 1, 17:00 - 22:00

Τιμή: 450,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
6938/ 041631

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου στον «Ελληνικό Κόσμο»Στον Ταύρο

Ιππότες και πριγκίπισσες, λαϊκοί πρωτομάστορες που έχουν χτίσει παραδοσιακά κτήρια, γέφυρες και μύλους ανά την Ελλάδα, αλλά και τα ίδια τα παιδιά, που μαθαίνουν να κατασκευάζουν μόνα τους διακοσμητικά αντικείμενα για το δωμάτιό τους, πρωταγωνιστούν στα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Νοεμβρίου στον «Ελληνικό Κόσμο» (τα προγράμματα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου ακυρώνονται λόγω εκλογών, καθώς ο «Ελληνικός Κόσμος θα παραμείνει κλειστός).



Συγκεκριμένα, τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Νοεμβρίου είναι τα εξής:

14 Nοεμβρίου: Εργαστήρι: Κατασκευάζω και χρησιμοποιώ

21 Νοεμβρίου: «Βεντεμάροι», «Κουδαραίοι», «Κιουπρουλήδες»: Οι λαϊκοί μαστόροι και οι δημιουργίες τους

28 Νοεμβρίου: Δράκοι εναντίον ιπποτών στο κάστρο των παραμυθιών

Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

14 Νοεμβρίου 2010
Εργαστήρι: Κατασκευάζω και χρησιμοποιώ

Οι δικές μας δημιουργίες δίνουν άλλο «χρώμα» στο δωμάτιό μας. Κορνίζες, μολυβοθήκες, σελιδοδείκτες και άλλα υλικά, όλα φτιαγμένα με τα δικά μας χέρια!

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να αναγνωρίσουν τα παιδιά την αξία της χειροτεχνίας αλλά και να αξιοποιήσουν ανακυκλώσιμα ή άχρηστα υλικά προκειμένου να δημιουργήσουν πολλές και διαφορετικές κατασκευές. Μέσα από τη δημιουργία, τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της ανακύκλωσης και βιώνουν τα θετικά συναισθήματα που αποκομίζουμε όλοι μας όταν φτιάχνουμε δικές μας κατασκευές με σκοπό να διακοσμήσουμε τον προσωπικό μας χώρο.

Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 2122540600 ( κωδικός 0607) ή στο 212 254 0607.

21 Νοεμβρίου 2010 «Βεντεμάροι», «Κουδαραίοι», «Κιουπρουλήδες»:
Οι λαϊκοί μαστόροι και οι δημιουργίες τους

Κτήρια, γέφυρες, μύλοι, βρύσες, κεραμικά... όλα φτιαγμένα με μεράκι. Ελάτε να φτιάξουμε το δικό μας «σινάφι»! Ας ακολουθήσουμε τον πρωτομάστορα, για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της τέχνης του!

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τους λαϊκούς μαστόρους διάφορων περιοχών της Ελλάδας και να εκτιμήσουν τις δημιουργίες τους.

Το σύνολο της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής φτιάχτηκε από τους λαϊκούς, ανώνυμους μαστόρους που ήταν οργανωμένοι σε ομάδες και ταξίδευαν από περιοχή σε περιοχή, κατασκευάζοντας κτήρια, γεφύρια, βρύσες, μύλους κι ό,τι άλλο χρειαζόταν ένας παραδοσιακός οικισμός.

Τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να αναπλάσουν με τη φαντασία τους τον τρόπο ζωής των λαϊκών μαστόρων, να συνδέσουν τα παραδοσιακά κτίσματα τα οποία βλέπουμε ακόμα και σήμερα με τους θεσμούς, την εποχή και τους ανθρώπους που τα κατασκεύασαν και να κατανοήσουν τους λόγους που οδήγησαν τους ανθρώπους να σχηματίσουν ομάδες-«σινάφια» και να ταξιδέψουν για βιοποριστικούς λόγους.

Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 2122540600 ( κωδικός 0608) ή στο 212 254 0608.

28 Νοεμβρίου 2010
Δράκοι εναντίον ιπποτών στο κάστρο των παραμυθιών

Για κάστρα και ιππότες ξέρουμε. Για δράκους έχουμε ακούσει. Τι γίνεται, όμως, όταν όλα αυτά συναντιούνται; Το πραγματικό και το φανταστικό έρχονται σε σύγκρουση και ο μύθος ανακατεύεται με την πραγματικότητα. Παραμυθοϊστορίες και άλλα, για όντα που υπήρχαν ή μπορεί και όχι...

Σκοπός του προγράμματος αυτής της Κυριακής είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά τη ζωή και τον κόσμο των ιπποτών – από την εκπαίδευσή τους έως το τελετουργικό ανακήρυξης και τον εξοπλισμό τους.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιππότες γνωστούς από την ιστορία και τη δράση τους και να ανακαλύψουν τη δομή και την οργάνωση ενός κάστρου. Ο Δον Κιχώτης, ο βασιλιάς Αρθούρος, ο Λάνσελοτ, ο Τριστάνος και η Ιζόλδη συναντιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου τα ιστορικά στοιχεία θα μπλέξουν με τα παραμύθια.

Οικόσημα και πανοπλίες, καταπέλτες και πολιορκητικές μηχανές, τείχη και πολεμίστρες, βασιλείς και πριγκίπισσες θα ζωντανέψουν μέσα από την αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι, ενώ εικόνες από την εποχή εκείνη θα γίνουν οι μηχανές του χρόνου μέσα από δραστηριότητες όπως η ζωγραφική.

Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 2122540600 ( κωδικός 0609) ή στο 212 254 0609.