Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

1000 οικογένειες από τον Ταύρο και το Μοσχάτο στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο»

1000 οικογένειες έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει ενδιαφέρον μόνο από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Κοινωνικό Παντοπωλείο.

200 οικογένειες   (απόρων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών με ανήλικα παιδιά,  μοναχικών ανθρώπων κ.ά.) που θα εναλλάσσονται ανα τρεις μήνες θα μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι στιγμής το κοινωνικό παντοπωλείο στον Ταύρο με προοπτική αυτό το νούμερο να μεγαλώσει. 

Οι οικογένειες που χρειάζονται τρόφιμα είναι πάρα πολλές άρα και οι απαιτήσεις αυτού του εγχειρήματος τεράστιες.

Η διανομή των τροφίμων θα γίνεται ως εξής:

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» θα είναι ανοικτό 2 φορές την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα θα λειτουργεί την Τρίτη και την Πέμπτη, επί οκταώρου βάσεως, δηλαδή από της 9:00 ως και τις 17:00 στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, προκειμένου να καλύψει βασικές ανάγκες επιβίωσης πολιτών με προτεραιότητα τους κατοίκους του Ταύρου και του Μοσχάτου και ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε οικογένειες θα ορίζεται η ποσότητα τροφίμων που θα τους μοιράζεται.

Για να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πάνε στον Δήμο ή στους ενοριακούς ναούς Ταύρου και Μοσχάτου και να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους για ενδιαφέρον στο πρόγραμμα,
θα γίνεται η καταγραφή τους και μαζί με τα δικαιολογητικά τους ( κάρτα ανεργίας, πολυτέκνων κτλ) η επιτροπή που έχει οριστεί, θα κρίνει εάν θα μπορείτε να πάρετε μέρος στον συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι όποιος κάτοικος του Ταύρου και Μοσχάτου μπορεί και θέλει να βοηθήσει το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας, θα μπορεί να αφήνει όποτε αυτός μπορεί,  μια σακούλα με ψώνια από σουπερμάρκετ για τις οικογένειες. 

Αλέκος Ρίζος: Είμαστε μια οικογένεια στον Άγιαξ Ταύρου

Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, κανείς δεν θα περίμενε ότι με το πέρας των οκτώ πρώτων αγωνιστικών ο γιαξ Ταύρου θα βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα αήττητος.

Από ό,τι φαίνεται, η δουλειά που γίνεται στον 'ερυθρόλευκο' σύλλογο μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς η ομάδα του Ταύρου διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 13 τέρματα και συνάμα την καλύτερη άμυνα, έχοντας μόλις ένα γκολ παθητικό.

Για την πορεία του πρωτοπόρου μίλησε στην 'Ωρα των σπορ' ο προπονητής του συλλόγου, Αλέκος Ρίζος, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά: 

'Η πορεία που έχουμε πραγματοποιήσει έως τώρα δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε, αλλά αυτό που μας έχει φέρει εδώ είναι ότι το γεγονός ότι κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά.

Δουλεύουμε καθημερινά και το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό. Είμαστε μια οικογένεια'!

Στη συνέχεια, ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε: 'Από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο στο διάστημα των εορτών, προκειμένου να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος'.

Απόπειρα ληστείας ξημερώματα Χριστουγέννων σε βενζινάδικο στο Μοσχάτο

Τα ξημερώματα των Χριστουγέννων στο Μοσχάτο, δύο ληστές αποπειράθηκαν να ληστέψουν βενζινάδικο με την απειλή πιστολιού.

Ωστόσο τράπηκαν σε φυγή από την αντίδραση του αλλοδαπού υπαλλήλου, διέφυγαν με μοτοσικλέτα και αναζητούνται.

Οι ληστές  στις 2.41 τα ξημερώματα μπήκαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πύργου στο Μοσχάτο αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν από τον υπάλληλο τα χρήματα του πρατηρίου.

Έφαγε ξύλο ο δράστης που κακοποίησε τα σκυλιά στο Μοσχάτο

Ένταση σήμερα στην Ευελπίδων, κατά την προσαγωγή του  δράστη, από το Μοσχάτο, που χθες είχε κακοποιήσει αδέσποτα σκυλιά. 

‘Όταν ο δράστης έφτασε στην Ευελπίδων, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί τον αναγνώρισε και επιχείρησε να τον λιντσάρουν. Μάλιστα χρειάστηκε να επέμβουν άνδρες των ΜΑΤ για να τον φυγαδεύσουν.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η επίθεση στον Αλβανό άντρα δεν είχε ρατσιστικό χαρακτήρα, αλλά εκτιμούμε ότι είναι αποτέλεσμα, συνεχόμενων περιστατικών κακοποίησης ζώων σε όλη την Ελλάδα, και στο πρόσωπο του δράστη ταυτίστηκαν αυτά τα περιστατικά, ας μου επιτραπεί η έκφραση πλήρωσε την νύφη.  

Ό Δράστης τραυματίστηκε από την πτώση του, και στην συνέχεια αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα,  όπου εκεί ισχυρίστηκε ότι έχει αμνησία από το χτύπημα, και πήρε αναβολή μέχρι την Δευτέρα 26/12 το πρωί, όπου θα οδηγηθεί για ακόμα μια φορά στην Ευελπίδων,  ενώ τώρα βρίσκετε φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Ο δράστης είχε συλληφθεί εχθές ύστερα από κακοποίηση ζώων, όταν τρία αδέσποτα σκυλιά του κυνήγησαν μια κότα, ο δράστης εγκλώβισε τα δύο σε ένα οικόπεδο και με ένα μεταλλικό βάρη λοστό τα προκάλεσε σοβαρά τραύματα.

Τα δύο από τα τρία σκυλιά δεν πρόλαβαν να διαφύγουν και τραυματίστηκαν. Τώρα  αναρρώνουν από τα τραύματα που τους προκάλεσε ο δράστης. Η κατάσταση τους είναι σταθερή αλλά σοβαρή. Ενώ αναζητείτε στέγη για το τρίτο, με τον φόβο της αντεκδίκησης.