Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ο Μοσχατιώτης σέντερ Τάσος Χαλβατζής εντυπωσιάζει στην Πάτρα

Έσπερος Πατρών: Ο «Πατρινός»… Γίγαντας!  
Αυτός είναι ο τρομερός σέντερ της ομάδας μπάσκετ, Τάσος Χαλβατζής!
    
Ο πατέρας του, Νεκτάριος, ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα από το μπάσκετ, αλλά στην πορεία συνέδεσε το όνομα του με τον χώρο του βόλεϊ, το οποίο υπηρετεί τρεις δεκαετίες.

Ο Τάσος όμως παρέμεινε στο άθλημα της πορτοκαλί μπάλας και στα περίπου 18 έτη αγωνιστικής του παρουσίας στα παρκέ έχει καταφέρει να θητεύσει σε πολλές ομάδες, γνωρίζοντας αρκετές Κατηγορίες!

Παρθενικός «σταθμός» στην καριέρα του εντυπωσιακού σέντερ του Έσπερου Πατρών Αλεξιώτισσας ήταν η ομάδα της «καρδιάς» του, Ολυμπιακός, στα μέσα της δεκαετίας του 90’, μαθητεύοντας υπό τις οδηγίες των προπονητών Τάκη Πανούλια και Σταύρου Κατσαφάδου στο παιδικό και εφηβικό τμήμα, αντίστοιχα.

 Εν συνεχεία, ο 30χρονος σέντερ-2-3-1981- μετακινήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το οποίο καθοδηγούταν από τον κόουτς Σωρότο στην Α2 Κατηγορία, ενώ ένα έτος μετά μεταγράφηκε στον Σπόρτιγκ, έχοντας ως προπονητές τους Πολυδωρόπουλο την πρώτη σεζόν και Μουζάκη και Λιόγα τη δεύτερη περίοδο!

Ύστερα από την ολοκλήρωση της, διετούς διάρκειας, θητείας του στο ιστορικό τμήμα των Άνω Πατησίων, το οποίο μετείχε τότε στην Α2, ο Τάσος Χαλβατζής, παρέμεινε στην ίδια Κατηγορία, αλλά όχι στο ίδιο συγκρότημα.

Ο 30χρονος σέντερ φόρεσε τη φανέλα του Παλαιού Φαλήρου για δεύτερη φορά στη μέχρι τότε καριέρα του και συνεργάστηκε με τους προπονητές Σωρότο και Καραγιάννη! Ακολούθως, ο Χαλβατζής μεταγράφηκε στον Άλιμο, έχοντας ως κόουτς τους Κετσελίδη, Ζωντό και Βλάχο, ενώ ένα έτος μετά τη μετακίνηση του στο τμήμα το οποίο συμμετείχε στην Α2, ο εν λόγω μπασκετμπολίστας στρατεύθηκε στο Πυροβολικό Σώμα του νησιού Ρόδο!

Παρ’ όλα αυτά, ο Τάσος Χαλβατζής δε διέκοψε την καριέρα του ως αθλητής, αφού πρόσφερε για δύο έτη τις υπηρεσίες του στον Διαγόρα Ρόδου, ο οποίος μετείχε τότε στο τοπικό Πρωτάθλημα και καθοδηγούταν από τον αείμνηστο τεχνικό, Σάκη Καλαμπόκα! Επόμενος «σταθμός» για τον σέντερ του Έσπερου Πατρών Αλεξιώτισσας ήταν ο Έσπερος Καλλιθέας, ο οποίος συμμετείχε στον… μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής και στον πάγκο του βρίσκονταν οι Γιώργος Κετσελίδης και Περικλής Ταυρόπουλος κατά τη διάρκεια της σεζόν 2006-07!

Ένα έτος μετά, ο Χαλβατζής μετακινήθηκε στον Άρη Νικαίας, ο οποίος μετείχε στην ίδια Κατηγορία και καθοδηγούταν από τον Αχιλλέα Δεμέναγα, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Αργοναύτη Τργλιάς (Α’ ΕΣΚΑ) και Μίλωνα (Γ’ Εθνική), συνεργαζόμενος με τους προπονητές, Κουμαρά και Αλέκο Παππά, αντίστοιχα.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Tάσος Χαλβατζής συμφώνησε με τους ανθρώπους του Έσπερου Πατρών Αλεξιώτισσας και φέτος ευελπιστεί στην άνοδο της ομάδας μπάσκετ στη Β’ Εθνική! Στο (σ.σ.: Το άρθρο αναρτήθηκε στις 18/4, άρα το παιχνίδι έγινε στις 17/4) παιχνίδι του πατρινού τμήματος με αντίπαλο την Ε.Α. Πατρών εκτός έδρας, ο Χαλβατζής σκόραρε 26 συνολικά πόντους, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν αποτελεί τον σέντερ της βασικής πεντάδας του τμήματος!

athlisi

Καλύτερες γιορτές δεν θα μπορούσαν να κάνουν στον Αγιαξ Ταύρου

Καλύτερες γιορτές δεν θα μπορούσαν να κάνουν στον Αγιαξ Ταύρου, όπου ο στόχος της παραμονής έχει ήδη επιτευχθεί.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Αλέκου Ρίζου βρέθηκε με την... πλάτη στον τοίχο, κατόρθωσε να βγει νικήτρια από τη μάχη της παραμονής, ρίχνοντας στο καναβάτσο ιστορικές ομάδες επαγγελματικού επιπέδου, όπως το Χαϊδάρι, ο Αθηναϊκός και ο Ηλυσιακός.

Ευθύς εξαρχής το έργο των 'ερυθρόλευκων' θα ήταν δύσκολο, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που φέτος επρόκειτο να υποβιβαστούν έξι ομάδες.

Παρ' όλα αυτά, ο Αγιαξ Ταύρου δίνει την εντύπωση ότι όσες ομάδες κι αν χρειαστούν να... πέσουν, δεν πρόκειται να είναι μία από αυτές.

periferiako

Η «ΛΩΞΑΝΤΡΑ» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο

Η «ΛΩΞΑΝΤΡΑ»στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
4-15 Μαΐου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζουν τη «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη (60.000 εισιτήρια), η παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε., σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και με πρωταγωνίστρια τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, έρχεται στην Αθήνα από τις 4 μέχρι τις 15 Μαΐου.

Το θρυλικό κείμενο της Μαρίας Ιορδανίδου, στην εξαιρετική θεατρική διασκευή του Άκη Δήμου και με την πολυσυζητημένη ερμηνεία της Φωτεινής Μπαξεβάνη στο ρόλο της Λωξάντρας, θα φιλοξενηθεί στον «Ελληνικό Κόσμο» μόνο για 16 παραστάσεις.
Στο πνεύμα της παράστασης, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», οι θεατές θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να ενημερωθούν πώς μπορούν να ανακαλύψουν τις ρίζες τους συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Γενεαλογίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο αφηγείται την ιστορία της κοκόνας Λωξάντρας, μιας λαϊκής γυναίκας εξαιρετικά δυναμικής, που ηγείται πρόσχαρα, στοργικά και ακούραστα μιας πολυμελούς μεσοαστικής ελληνικής οικογένειας της Πόλης στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Ενώ γύρω της στροβιλίζονται πολυάριθμα συγγενικά της πρόσωπα, φίλοι, γείτονες, η Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα, παραπαίδια, λαϊκοί Τούρκοι, χανούμισσες, ο πασάς της γειτονιάς και εκτυλίσσονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα, η Λωξάντρα φανερώνεται δυναμική και ακατάβλητη, έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες της ζωής με τη σοφία του ενστίκτου αλλά και την ωριμότητα της εμπειρίας γενεών και με έμβλημά της τη φράση: «Tις εστί πλούσιος; Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος». Ένας ύμνος προς τη ζωή.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

…Η Λωξάντρα αγαπά. Θυμώνει, πεισμώνει, χαριεντίζεται, κυριαρχεί, θρηνεί, επιβιώνει. Και μας μαθαίνει ότι η ζωή έχει ένα σκληρό πυρήνα, το φυσικό νόμο. Η φύση δεν υπάρχει για να θρέφει τον άνθρωπο, αλλά τον εαυτό της. Μέσα σε αυτή τη φροντίδα μαθαίνουμε κι εμείς να επιβιώνουμε, κοντά της, μέσα της. Γι’ αυτό η Λωξάντρα μαγειρεύει. Το φαγητό είναι αίμα, μας κρατάει θερμούς, διώχνει τα ρίγη του παγερού κόσμου, τους αναίμακτους δαίμονες της ατονίας…
…Γιατί η Λωξάντρα; Γιατί τώρα μέσα στην κρίση και στις «σταυροφορίες» των Αγορών; Γιατί απλά μας συγκινεί. Γιατί έχει πρότυπα. Πατέρα, μητέρα, παιδιά, οικογενειακό τραπέζι, αρχές, τάξη, ευρυθμία. Γιατί στο οικοδόμημα της σιγουριάς της βάζουν πλάτη ακόμη και οι νεκροί.
Στις μέρες που ζούμε, πιο δύσκολη από την οικονομική δυσπραγία, πιο φρικτή από την ανέχεια, είναι η αβεβαιότητα για το αύριο, η απουσία πρόβλεψης οποιουδήποτε μέλλοντος. Όμως εδώ πάνω στη σκηνή μας κάθε βράδυ στερεώνεται ένα τώρα, ένα μοναδικό παρόν ηθοποιών και θεατών που περικλείει μέσα στις δύο ώρες του ένα καθαρό σύμπαν.
Τα δόγματα εξουσίας οικονομικά, θρησκευτικά, πολιτικά κ.ά. μας ξεγελούν διαρκώς με υποσχετικές ζωής, μας ξεναγούν γοητευτικά σε ένα εξωτικό μέλλον, αποσπώντας μας από το εδώ μας, στερώντας μας την πιο σημαντική περιουσία μας, το τώρα. Αυτή τη μικρή νησίδα παραμονής στο εδώ και στο τώρα προτείνει το θνησιγενές και «ανυπόληπτο» θέατρο. Αν έστω ένα δευτερόλεπτο ευδαιμονίας εμβιώσουμε από κοινού θεατές και ηθοποιοί, ίσως να έχει αρχίσει μια νέα επανάσταση, μικρή και εύθραυστη, που όμως επαναφέρει εμφατικά τη σημαντικότητα ενός παρόντος που μας περιέχει…
Σωτήρης Χατζάκης
ΟI ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Έρση Δρίνη
Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Μπαξεβάνη
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Χορογραφία: Γιώργος Λυκεσάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Γκολέμα
Βοηθός σκηνογράφου: Κλεοπάτρα Αλαγιαλόγλου
Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου


από Tετάρτη 4 Μαΐου έως Κυριακή 15 Μαΐου 2011
Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη, 4 Μαΐου18:00 & 21:00
Πέμπτη, 5 Μαΐου21:00
Παρασκευή, 6 Μαΐου21:00
Σάββατο, 7 Μαΐου18:00 & 21:00
Κυριακή, 8 Μαΐου18:00 & 21:00
Τρίτη, 10 Μαΐου21:00
Τετάρτη, 11 Μαΐου18:00 & 21:00
Πέμπτη, 12 Μαΐου21:00
Παρασκευή, 13 Μαΐου21:00
Σάββατο, 14 Μαΐου18:00 & 21:00
Κυριακή, 15 Μαΐου21:00


Tιμές εισιτηρίων: 25 € Πλατεία
20 € Θεωρείο
15 € Ομαδικό
15 € νεανικό έως 26 ετών
Στις απογευματινές παραστάσεις γενική είσοδος 15 €

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0316
www.theatron254.gr

Η όμορφη Μοσχατιώτισσα σύζυγος του εκπροσώπου της Ν.Δ

H γνωριμία τους πριν από περίπου εφτά χρόνια στα δημοσιογραφικά έδρανα της σχολής του Aντ1, μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως σωστά είχαν προβλέψει κάποιοι συνάδελφοί τους.

Εκείνη τότε ήταν μόλις 20 χρονών όταν αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Η ψηλόλιγνη σπουδάστρια της δημοσιογραφικής σχολής του αντ1 με την διακριτική παρουσία και τη λεπτεπίλεπτη φωνή της, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει ακόμα και από τους συν σπουδαστές της.

Η ίδια, ωστόσο, γοητεύτηκε από τον καταξιωμένο τότε διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού του Αμαρουσίου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον σημερινό εκπρόσωπο τύπου του κόμματος της Ν. Δ, κ. Γιάννη Μιχελάκη. Πρόκειται για τη δεύτερη σύζυγο και μητέρα των δυο εκ των τριών παιδιών του, κυρία Νικόλ Ποφάντη.

“Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά”, λένε οι παλαιότεροι, πράγμα που ταιριάζει “γάντι” στην περίπτωση του ζεύγους Μιχελάκη.

Παρά τα είκοσι πέντε χρόνια διαφορά ηλικίας που έχουν μεταξύ τους, η κοινή τους απόφαση για τη γνωστοποίηση της σχέσης τους και στη συνέχεια τη δημιουργία οικογένειας έμελλε να γίνει η αφορμή για να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας μόλις τρία χρόνια μετά.

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στα γραφεία της τηλεόρασης του Aντ1 όταν εκείνη έκανε δειλά – δειλά την προσπάθειά της προκειμένου να αποκτήσει, μέσα από την πρακτική της εξάσκηση, γνώση και εμπειρία για να ενταχθεί στη συνέχεια στον τηλεοπτικό χώρο.

Όμως, λίγους μήνες μετά, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με ένα άλλο μέσο επικοινωνίας αφήνοντας πίσω της τον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης...

Ενθουσιασμένη και συνεπαρμένη από την αμεσότητα, παρά την έλλειψη εικόνας, ενός ραδιοφωνικού παραγωγού με τους ακροατές του, στρέφει το ενδιαφέρον της προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκεί, έμαθε πως να λειτουργεί ως δημοσιογράφος, ενώ παράλληλα σπούδαζε στη σχολή του αντ1, γεγονός που συντέλεσε στην άμεση ένταξή της στο δυναμικό του σταθμού.

Κάποιοι τότε βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν αυτή την πρόσληψη, αποτέλεσμα του δεσμού της με τον τότε διευθυντή του σταθμού.

Η ίδια ωστόσο, εφτά χρόνια μετά την ενεργό παρουσία της μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ομίλου, διαψεύδει τις Κασσάνδρες, που επιβεβαίωναν το αντίθετο.

Σήμερα, η κυρία Νικόλ Ποφάντη, λέει καθημερινά την πρώτη “καλημέρα” στους ακροατές του αντ1 ενημερώνοντας τους, μέσα από σύντομα δελτία ειδήσεων, για τις τρέχουσες ειδήσεις της ημέρας.

Ο ερχομός της κόρης τους, λίγους μήνες μετά το γάμο, περιόρισε στο ελάχιστο τον ελεύθερο χρόνο τους.

Σε αυτό συνέβαλε και το επάγγελμα του συζύγου της,

ο οποίος τότε κατείχε ακόμα την υψηλόβαθμη θέση έχοντας δηλαδή, τον πρώτο λόγο στη ροή των τηλεοπτικών ειδήσεων.

Οι ξέγνοιαστες βόλτες και οι συχνές έξοδοι τα σαββατοκύριακα, σε στέκια των βορείων προαστίων, αντικαταστάθηκαν από την αμέριστη φροντίδα του μωρού.

Η απόφαση για την εγκατάλειψη των βορείων προαστίων δεν έγινε τυχαία.

Το να μετακομίσουν δίπλα στους γονείς της Νικόλ, στην περιοχή του Μοσχάτου, ήταν η καλύτερη λύση για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους. Άλλωστε ενάμισι χρόνο αργότερα γεννήθηκε και το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Η μητέρα της κυρίας Μιχελάκη, ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στην κόρη της και τα εγγόνια της.

Ούτως η άλλος και η κόρη της δεν ήθελε να μεγαλώσουν τα παιδιά της με νταντά αλλά με τους παππούδες, όπως έκανε και εκείνη. Η αδυναμία που έχει άλλωστε, ο εκπρόσωπος της Ν. Δ στη σύζυγό του, ήταν αρκετό για να αγοράσουν από κοινού ένα πανέμορφο σπίτι στην παλιά γειτονιά της συντρόφου του.

Η πρόταση για την ανάληψη των καθηκόντων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έγινε πολύ αργότερα στον κ. Μιχελάκη. Η απόφασή του βρήκε σύμφωνη τη σύζυγο του παρόλο που η ίδια δεν κατάφερε να προσαρμοστεί εγκαίρως με το νέο ξεκίνημα του συζύγου της.

Και ο ίδιος όμως φαίνεται πως καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ισορροπήσει το χρόνο του ανάμεσα στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και τα παιδιά του. Από τη μία τα επαγγελματικά του ταξίδια, από την άλλη οι πάμπολλες ώρες δίπλα στον κ. Αντώνη Σαμαρά, είναι η αιτία που και εκείνος νιώθει ότι στερείται την οικογένειά του.

kourdistoportocali.com