Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

3ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής

Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ξεκινάει τη διαδρομή του στο δρόμο της Τέχνης για 3η συνεχή χρονιά, με τη συμμετοχή οκτώ Δήμων της Αττικής. Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή πριν από τρία χρόνια, λίγοι ήταν αυτοί που πίστεψαν στην παγίωσή της, η μεγάλη ανταπόκριση όμως των πολιτών αγκάλιασε και στήριξε αυτό το θεσμό.

Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πλουτίζει την πολιτιστική ζωή των Δήμων που συμμετέχουν σ’ αυτό και αναδεικνύεται χρόνο με το χρόνο, σε μεγάλη γιορτή της Θεατρικής πράξης.

Μεσα σ’ αυτό το Διαδημοτικό Δίκτυο, ενισχύεται και προβάλλεται η ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία ανθρώπων που με ανιδιοτέλεια, βάζουν την τέχνη στη ζωή τους, με εφόδια τον λόγο, το πάθος της δημιουργίας, την υπέρβαση των συναισθημάτων.

Στόχος κάθε συλλογικής προσπάθειας για την παραγωγή πολιτισμού μέσα σε μια οργανωμένη κοινωνία, είναι να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των ανθρώπων, γιατί το Θέατρο αποτελεί όχι μόνο γνήσια μορφή έκφρασης των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου, αλλά και μέσο καλλιέργειας, γνώσης και εξύψωσης των ανθρώπινων κοινωνιών και σ’ αυτήν την προσπάθεια ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει κυρίαρχο ρόλο.

Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως σε μία εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανασυντίθεται και προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα συγχωνεύσεων και αναζητήσεων, ο πολιτισμός παραμένει μία από τις κυρίαρχες αξίες παραγωγής ανάπτυξης.

Έτσι το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, με τη στήριξη της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. συνεχίζει για τρίτη χρονιά, το μαγικό ταξίδι στον χρόνο και στην τέχνη του Θεάτρου, στηρίζοντας τον παιδευτικό ρόλο της θεατρικής πράξης και έχοντας ως κυρίαρχο στόχο την παροχή αναβαθμισμένων πολιτιστικών δράσεων σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού και σε όλες τις ηλικίες.

Επιλεγμένες παραστάσεις με άξονα τόσο την ανάδειξη της ποιοτικής ερασιτεχνικής δημιουργίας, όσο και την παροχή ευκαιριών σε ολοένα και περισσότερους πολίτες της Αττικής, να παρακολουθήσουν δωρεάν, Θέατρο στην πόλη τους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
17/6 και 18/6/2010 - Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει»


«Ηλιθιότητας Εγκώμιο», Σωτήρης Σαμπάνης

21/6/2010 - Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ρέντη «ΡΕΝΔΙΑ ΛΕΞΙΣ»

«Το Διπλανό κρεβάτι», Μανόλης Κορρές

23/6/2010 - Θεατρική Ομάδα Δήμου Ηλιούπολης (Φιλοξενούμενος Δήμος)

«Η Αυλή των Θαυμάτων», Ιάκωβος Καμπανέλλης

24/6/2010 - Θεατρική Ομάδα Δήμου Κορυδαλλού

«Βότκα Μολότωφ», Νηλ Σάϊμον

25/6/2010 - Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγ. Παρασκευής

«Αγγέλα», Γιώργος Σεβαστίκογλου

28/6/2010 - Θεατρική Ομάδα Δήμου Μοσχάτου «Σκηνοβάτες»

«Τέσσερα ζευγάρια εξομολογούνται…»

D. Fo, F. Rame, Κ. Μουρσελάς, T. Williams, W.Saroyan

29/6/2010 - Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

«ΗΡΑΚΛΕΙΔΑΙ», Ευριπίδης

30/6/2010 - Θεατρική Ομάδα Δήμου Περάματος

«Η Τύχη της Μαρούλας», Δημήτρης Κορομηλάς



Ώρα Έναρξης Παραστάσεων : 9 μ.μ

Είσοδος Ελεύθερη