Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ « ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Ο «Ελληνικός Κόσμος» θα παραμείνει κλειστός την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 λόγω των Δημοτικών Εκλογών.

Η παράσταση «Λυσιστράτη» θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η παράσταση του έργου «Ομήρου Οδύσσεια - Το παραμύθι των παραμυθιών» δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010.



Το ωράριο λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου»

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ
1-10-2010 εως
31-5-2011
ΘΕΡΙΝΟ
1-6-2011 εως
30-9-2011
ΔΕΥΤΕΡΑ09:00 - 14:00

09:00 - 16:00

ΤΡΙΤΗ09:00 - 14:00

09:00 - 16:00

ΤΕΤΑΡΤΗ09:00 - 14:00

09:00 - 16:00

ΠΕΜΠΤΗ09:00 - 14:00

09:00 - 16:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ09:00 - 14:00

09:00 - 16:00

ΣΑΒΒΑΤΟΚΛΕΙΣΤΑΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ10:00 -15:00 10:00 -15:00

Δείτε όλο το ΝΤΙΜΠΕΙΤ των Υποψηφίων Δημάρχων Μοσχάτου - Ταύρου που διοργάνωσε η Μεσοποταμία

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ.


Εδώ θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο Μπράβο στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Η εκδήλωση της Μεσοποταμίας: Ανοιχτή συζήτηση με τους υποψηφίους δημάρχους Μοσχάτου- Ταύρου.




Το μέλος της Μεσοποταμίας Χάρης Παπαδόπουλος, παρουσιάζει την κίνηση πολιτών "Μεσοποταμία" καθώς και κάποιες από τις δραστηριότητες της.



Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γεώργιος Γρηγοράκος για να ανακοινώσει τον τρόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης, αποσαφηνίζοντας το διαδικαστικό μέρος της.




Οι υποψήφιοι δήμαρχοι ξεκινούν με εισαγωγικές τοποθετήσεις.



Ο κύριος Χάρης Παπαδόπουλος πήρε εν συνεχεία τον λόγο, αναγνώσκοντας τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από το κοινό.




Οι υποψήφιοι δήμαρχοι απαντούν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους, με άξονα τα τοπικά περιβαλλοντολογικά προβλήματα.




Στην συνέχεια οι υποψήφιοι δήμαρχοι απαντούν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους, με άξονα οικονομικά θέματα.




Περισσότερες πληροφορίες για το ντιμπέιτ μπείτε στην σελίδα της Μεσοποταμίας εδώ

πηγή: ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σήμερα 4/11/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σήμερα 4/11/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Σήμερα εφημέρια έχει μόνο στο Μοσχάτο
8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ: ΠΛΑΤΩΝΟΣ 21 (ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΤΑΣΗΣ ΜΑΡΚΟΜΙΧΕΛΑΚΕΙΟ)

Πρεμιέρα Σήμερα για την Αντιγόνη Ψυχράμη στην Σφεντόνα

Πρεμιέρα για την Αντιγόνη Ψυχράμη Σήμερα 4 Νοεμβρίου στην σφεντόνα. Η κοπέλα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μοσχάτο Μπορεί να μην κέρδισε το "Greek Idol" αλλά κατάφερε να ξεχωρίσει με τη φωνή της και να πάρει μέρος στο πολλά υποσχόμενο μιούζικαλ "Rent"

Το musical Rent θα βρίσκεται στη μουσική σκηνή "Σφεντόνα" της λεωφόρου Αλεξάνδρας! Με νέες προσθήκες στη διανομή και πολλές εκπλήξεις ανάμεσα στις οποίες είναι και η αγαπημένη τραγουδίστρια Τάμτα. Η δεύτερη χρονιά της παράστασης που ξεκινά Σήμερα, αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Το πολυβραβευμένο ροκ μιούζικαλ της Νέας Υόρκης του Jonathan Larson σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου και απόδοση των κειμένων από τον Γιώργο Καπουτζίδη σίγουρα είναι μία από τις παραστάσεις που πρέπει να δεις!




Δείτε φωτογραφίες από τις πρόβες:

Υπέβαλε την παραίτηση του ο τεχνικός του Α.Ο Μοσχάτου Αντώνης Δημητρίου

Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές μας πληροφορίες ότι κάτι έτρεχε τις τελευταίες μέρες με το Κύριο Δημητρίου, προπονητή της ομάδας Ανδρών του Α.Ο Μοσχάτου. Ο 40χρονός τεχνικός υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έγινε δεκτή απο την διοίκηση και πλέον τεχνικός μέχρι η ομάδα να βρει τον αντικαταστάτη του,θα εκτελέσει ο Κύριος Σπύρος Ανδρέατος( Γυμναστής)


Απόπειρα ληστείας στο Μοσχάτο

Συνελήφθησαν δύο δράστες και αναζητούνται δύο άγνωστοι συνεργοί τους, γιατί αποπειράθηκαν να ληστέψουν έναν άνδρα στο Μοσχάτο, στη συμβολή των οδών Αγ. Σαράντα και Επιδαύρου, χθες το απόγευμα.

Οι ληστές προσέγγισαν το θύμα και με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησαν να αρπάξουν την τσάντα του θύματος.

Δεν τα κατάφεραν και διέφυγαν, ενώ αναζητούνται από την αστυνομία.
πηγή: newsbomb

Δελτίο Τύπου για την Έκθεση Φωτογραφιών του Δημήτρη Γέρου στον Ταύρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει
για πρώτη φορά στην Ελλάδα

την Έκθεση Φωτογραφιών
του Δημήτρη Γέρου

με τίτλο Shades of Love

πάνω σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη
από 1 έως 31 Δεκεμβρίου 2010

 
Ο Δημήτρης Γέρος ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα για την ζωγραφική του ασχολείται παράλληλα τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο ζήλο, και με την φωτογραφία. Στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική, έχουν γίνει πολλές εκθέσεις των φωτογραφιών του, έχουν τυπωθεί σε βιβλία και υπάρχουν στις συλλογές μεγάλων μουσείων.

Τώρα, για πρώτη φορά, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την φωτογραφική δουλειά του σε μια έκθεση με τίτλο Shades of Love που θα φιλοξενηθεί από 1 έως 31 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Στην έκθεση θα παρουσιαστεί μια επιλογή 35 ασπρόμαυρων φωτογραφιών μεγάλου μεγέθους από συνολικά 70 φωτογραφίες, με τις οποίες ο Δ. Γέρος, έχει «εικονογραφήσει» με τον δικό του μοναδικό τρόπο ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη.

Οι φωτογραφίες αυτές τυπώθηκαν σε βιβλίο μεγάλου σχήματος, 170 σελίδων, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στα Αγγλικά από τις εκδόσεις Insight του Σαν Φρανσίσκο. Τον πρόλογο του βιβλίου έχει γράψει ο σημαντικότερους εν ζωή Αμερικανός δραματουργός Έντουαρντ Άλμπη και την εισαγωγή ο αμερικανός ποιητής και τεχνοκριτικός Τζον Γουντ. Η μετάφραση των ποιημάτων έγινε ειδικά για αυτή την έκδοση από τον Ντέιβιντ Κόνολυ.

Ο Τζον Γουντ γράφει μεταξύ άλλων στην εισαγωγή του βιβλίου:

Αναμφίβολα, κανένας σύγχρονος φωτογράφος δεν είναι πιο "ποιητικός" με την ευρύτερη έννοια του όρου από ότι ο Δημήτρης Γέρος, ο οποίος όμως είναι εξίσου ποιητικός και στα λεπτότερα τεχνικά στοιχεία. Σε αυτές τις φωτογραφίες δεν εστιάζει στο ολοκληρωμένο ποίημα, στην πλήρη εξιστόρηση του περιστατικού από τον Καβάφη, αλλά στην πιο λαμπερή στιγμή του.

Οι φωτογραφίες αυτές είναι επομένως συνεκδοχές, κλασικά ποιητικά και ρητορικά σχήματα στα οποία ένα μέρος χρησιμοποιείται για να υπαινιχθεί το όλο. Λάμπουν και εκτίθενται μπροστά μας από τον πιο ευαίσθητο και ευκρινή μεταφραστή του Κωνσταντίνου Καβάφη, τον Δημήτρη Γέρο, που απέδωσε τους στίχους του με την παγκόσμια γλώσσα της φωτογραφίας. Το κύριο θέμα του Γέρου, όπως και του Καβάφη, είναι η ομορφιά, η ομορφιά ιδωμένη μέσα από το σώμα και αιχμαλωτισμένη στη μνήμη και την τέχνη.

Έργα και φωτογραφίες του Δημήτρη Γέρου υπάρχουν σε πολλά Μουσεία και συλλογές όπως στη National Portrait Gallery στην Tate Britain και στο British Museum του Λονδίνου, στο Museum Bochum της Γερμανίας,  στο Getty Museum του Λός Άντζελες, στο International Center of Photography της Νέας Υόρκης, στο Tama Art Museum του Τόκυο, στο Musee des Beaux-Arts de Modreal του Καναδά και αλλού.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων σήμερα 04/11/2010


Όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων Σήμερα


04/11/2010

 Αθλητικά , πολιτικά, οικονομικά


πατήστε εδώ