Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ότι δεν πρόλαβε να καεί εχθές από τους ROMA κάηκε σήμερα το πρωί!!!

Επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ότι δεν πρόλαβε να καεί στον καταυλισμό της Ορφέως, από τους ROMA που κατοικούν εκεί χθες βράδυ, καίγονταν σήμερα το πρωί !

Στις 09.00 ο τόπος ήταν πνιγμένος στο δηλητήριο από την καύση καλωδίων.

Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, η αστυνομία, η Αντιδήμαρχος της Αθήνας κα Γιαννοπούλου Κ., ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κος Ευθυμίου και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κος Δημητρίου.

Επιτέλους σταματήστε το !
‘ Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών ’

Πρόσκληση για όσους θέλουν να συμμετέχουν στην μεγάλη παρέλαση με τον Χαμένο Θησαυρο


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σας προσκαλούμε να παρελάσετε μαζί με το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού.

Η παρέλαση από ότι έχουμε μάθει θα αλλάξει μορφή. Ο Θησαυρός όμως είναι πιο τρελός από ποτέ.

Για όποιον, λοιπόν, ενδιαφέρεται, η στολή κοστίζει μόνο 5euro (Οι συμμετέχοντες έχουν πληρώσει με την εγγραφή τους).
Ενημερώστε μας στο e-mail xamenosthisavros@gmail.com  ή στο 2104834210
εαν ενδιαφέρεστε και πόσες θέλετε μέχρι το Σάββατο!!!
Ευχαριστούμε!!!!

Και εννοείται την στολή την κρατάτε! :P

Συνάντηση για την παρέλαση του Καρναβαλιού σήμερα!

Σε συνάντηση έχει προσκαλέσει σήμερα τους φορείς του Μοσχάτου, ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Ευθυμίου, για την παρέλαση του Καρναβαλιου.

Η συζήτηση θα γίνει στις 5.30μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου (Κοραή 51).

Σήμερα θα αποφασιστεί σε μεγάλο βαθμό η συμμετοχή στην παρέλαση των πληρωμάτων και η τελική μορφή του Καρναβαλιού.

Δείτε το πρόγραμμα του Καρναβαλιού Μοσχάτου Ταύρου 18-20/2





(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)

Συνεργασία Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Μνημόνιο συνεργασίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υλικού σε θεματικές περιοχές αμοιβαίου ενδιαφέροντος, προς όφελος και των δύο πλευρών, υπογράφηκε μεταξύ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»).

Ειδικότερα, στόχοι της νέας συνεργασίας είναι:

- Η προώθηση και δημοσιοποίηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων των δύο οργανισμών.

- Η ενημέρωση του ΙΜΕ σχετικά με ερευνητικά αποτελέσματα του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», που θα μπορούσαν να βρουν πεδίο εφαρμογής στα προγράμματα του ΙΜΕ.

- Η ενημέρωση του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σχετικά με επιστημονικά έργα και αποτελέσματα του ΙΜΕ, όπου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τεχνολογίες του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

- Ο από κοινού σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων για την ανάδειξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και του πολιτισμού.

- Η δυνατότητα του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» να αντλεί δεδομένα από αποθετήρια του ΙΜΕ και να απευθύνεται στους επισκέπτες του «Ελληνικού Κόσμου», του Κέντρου Πολιτισμού του ΙΜΕ, για να δοκιμάζει τα ερευνητικά αποτελέσματά του.

- Η διάδοση και προβολή των δράσεων των δύο φορέων, από κοινού ή μεμονωμένα, ώστε να εξασφαλίζεται η ευρύτερη ενημέρωση, κινητοποίηση και συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών -είτε ατομικά, είτε μέσω αρμόδιων δημόσιων, ιδιωτικών και λοιπών φορέων- σε αυτές.

Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (www.ime.gr) είναι φορέας επιστημονικής έρευνας και πολιτισμού εθνικής εμβέλειας, που έχει στόχο την ανάδειξη, προβολή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη διαχρονία, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών. Ιδρύθηκε το 1993 με νόμο ως μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ.

Το ΙΜΕ αναπτύσσει σημαντική ιστορική, αρχαιολογική και τεχνολογική έρευνα, παράγει επιστημονικό περιεχόμενο για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό και, παράλληλα, αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της πληροφορικής, καθώς και οπτικοακουστικά και διαδραστικά μέσα, παρουσιάζει στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Βιολογίας & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά. Η πολυκλαδικότητα του συντονίζεται από τα οκτώ Ινστιτούτα του: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δρώμενο με κούκλες, ηθοποιούς και μουσική στο ΙΜΚ στον Ταύρο



Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550


Καθυστερήσεις στην παραλιακή λόγω τροχαίου στο ύψος του Μοσχάτου

Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία συναντούν οι οδηγοί στην παραλιακή στο ρεύμα προς Γλυφάδα, αφού έχει σημειωθεί τροχαίο ατύχημα στο ύψος του Μοσχάτου. Η τροχαίο κατευθύνεται στο σημείο και αναμένεται η κυκλοφορία να αποκατασταθεί.


inews

«Οι εξελίξεις στην Παιδεία και οι θέσεις του Δήμου μας »Το πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας


                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οι εξελίξεις στην Παιδεία και οι θέσεις του Δήμου μας »
πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 21ης Φεβρουαρίου.

Την πρόταση να υποβάλουν από κοινού αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, απηύθυνε στους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων εκ μέρους της «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» ο επικεφαλής της Γρηγόρης Σωπάκης . Η πρόταση έγινε δεκτή από όλους τους επικεφαλής οι οποίοι συνυπέγραψαν το κοινό αίτημα για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το παραπάνω θέμα .

Ο δήμαρχος κ. Ευθυμίου έκανε δεκτό το αίτημα που του υποβλήθηκε από τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και ανακοίνωσε ότι θα είναι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της 21ης Φεβρουαρίου παρέχοντας όσο χρόνο απαιτείται προκειμένου να αναπτυχθούν όλες οι απόψεις. Στη συνεδρίαση θα προσκληθούν εκπρόσωποι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ,γονείς και μαθητές.

Σας παραθέτουμε το κείμενο.

Δευτέρα 14-2-2011

Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Μοσχάτου-Ταύρου κ.Ντερέκα Αθ.
Κοιν/ση: Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ευθυμίου Αν.

Θέμα: Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα
«Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, θέσεις του Δήμου»

Κύριε Πρόεδρε του ΔΣ Μοσχάτου-Ταύρου,

το 2011 είναι μια χρονιά που σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης λόγω Καλλικράτη και λόγω μνημονίου. Η τοπική αυτοδιοίκηση με βάση τον νόμο «Καλλικράτη» έχει σημαντικές αρμοδιότητες που σε ένα βαθμό επιδρούν στις συνθήκες αλλά και στο περιεχόμενο της παρεχόμενης μόρφωσης στους δήμους. Ήδη στο δήμο μας έχουν καταργηθεί τα αθλητικά τμήματα στα Γυμνάσια –Λύκεια του Ταύρου, αιωρείται η συνένωση του 1ου με το 5ο Δημοτικό Ταύρου, καταργήθηκαν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ένταξης, στο Μοσχάτο ακούγεται η συγχώνευση του Εσπερινού Λυκείου και ίσως κυοφορούνται και άλλες εξελίξεις τις οποίες δεν γνωρίζουμε !!!

Η υπουργός Παιδείας κ.Διαμαντοπούλου καλεί την 28η Φεβρουαρίου σε συνάντηση τους δημάρχους προκειμένου να τοποθετηθούν στα όσα εξελίσσονται στην εκπαίδευση. Θεωρούμε αναγκαιότητα την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε ο κ. Δήμαρχος να μεταφέρει τη συλλογική άποψη του σώματος για το θέμα των εκπαιδευτικών αλλαγών γενικά και ειδικά όσον αφορά το δήμο μας.

Σ’ αυτή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου νομίζουμε πως είναι απαραίτητο να προσκληθούν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι τοπικές ΕΛΜΕ , οι σύλλογοι διδασκόντων Αβαθμιας, Β΄βαθμιας και Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι Ενώσεις Μοσχάτου και Ταύρου, εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων .

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΣΩΠΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΑΡΗΣ
ΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΠΕΤΡΟΣ