Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Θεατρικό για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας στον Ταύρο

Το θεατρικό μονόλογο για τη ζωή της Μαρίας Κάλλας υπό τον τίτλο "Μαρία Κ. Morendo" βασισμένο σε ιδέα,κείμενο και σκηνοθεσία της Όλγας Λασκαράτου φιλοξενεί στις 11&12 Ιανουαρίου 2011 και από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2011 το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

Με αφορμή το αφιέρωμα που της ανατέθηκε να ετοιμάσει για τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ το 2007 εν όψει του έτους «Κάλλας» και της επετείου των τριάντα χρόνων από τον θάνατο της μεγάλης καλλιτέχνιδας, ξεκίνησε το «ταξίδι» για την συγγραφή του συγκεκριμένου έργου το οποίο ολοκληρώθηκε το 2009.

Τότε ακριβώς η ιδέα αυτή παίρνει σάρκα και οστά και πρωτοπαρουσιάζεται στο θέατρο «Ειλισσός» ενώ τον Νοέμβριο του 2010 ανεβαίνει στο θέατρο «Σοφούλη» στην Θεσσαλονίκη. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας φέρνει σήμερα το έργο ξανά στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη και στην αίθουσα «Black Box» κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Λίγο πριν το τέλος της ζωής της, η μεγάλη ντίβα είναι κλεισμένη
στο διαμέρισμα της στο Παρίσι. Απομονωμένη κι εγκαταλελειμμένη από φίλους έχει την ψευδαίσθηση πως βρίσκεται στο καμαρίνι λίγο πριν από μία παράσταση.Οι προσπάθειες της να προετοιμαστεί για μία ακόμη εμφάνιση

την οδηγούν σε ένα ταξίδι αναμνήσεων. Στην αναβίωση όλων αυτών των φωτεινών χρόνων ρίχνουν τις σκιές τους η οικογένεια της κι ο έρωτας της...Μέσα στο παραμιλητό της αναπολεί λόγια των μεγάλων της δασκάλων, στιγμές με ανθρώπους που συνεργάστηκε ταλαντευόμενη ανάμεσα στην προσπάθεια για προσωπική ευτυχία και στο μοναδικό της πάθος για την όπερα: την Τέχνη που υπηρέτησε πιστά σε όλη της τη ζωή.

Κείμενο-σκηνοθεσία:Όλγα ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ
Ερμηνεία:Εύα ΚΕΧΑΓΙΑ
Καλλιτεχνική επιμέλεια:Λίνα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνικά - κοστούμια :Γιάννης ΜΕΤΖΙΚΩΦ
Φωτισμοί:Κατερίνα ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ
Επιμέλεια κίνησης:Ζωή ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και μουσική επιμέλεια:Όλγα ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ
Φωτογραφίες:Τάκης ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,«Black Box»: Πειραιώς 206, Ταύρος,τηλ.210 3418550
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:Κάθε Δευτέρα στις 19:00, Τρίτη & Τετάρτη στις 21:30

Τιμή εισιτηρίου:15€, 10€φοιτητικό www.mcf.gr

Πρόσκληση Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου

Τα Θεοφάνεια στην παραλία του Μοσχάτου