Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ταυριώτισσα Μαριάννα Λυμπερτά

Ιστορία έγραψε η Μαριάννα Λυμπερτά η οποία κατακτώντας στη Σαγκάη το πρώτο -χάλκινο- μετάλλιο της Ελλάδας στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που ανεβαίνει ποτέ στο βάθρο.

Η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού κατετάγη τρίτη στα 10χλμ ανοικτής θάλασσας με 2 ώρες δύο λεπτά και ένα δευτερόλεπτο και έγραψε ιστορία.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Βρετανίδα Κέρι Αν Πέιν (2.01.58), ενώ δεύτερη ήταν η Ιταλίδα Μερτίνα Γκριμάλντι (2.01.59).

Με την επιτυχία της αυτή, η Μαριάννα Λυμπερτά εξασφάλισε τη συμμετοχή της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (προκρίνονταν οι πρώτες δέκα).

Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο στην πρωταθλήτριά μας. Ένα ακόμα κορίτσι αυτή την φορά από τον Ταύρο που μας κάνει όλους ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

Λίγα λόγια για την Μαριάννα

Γεννημένη στις 25 Ιουνίου 1979 στον Ταύρο με τον πατέρα της γέννημα θρέμα Ταυριώτη, τελειόφοιτο στο εξατάξιο του Ταύρου και για πολλά χρόνια παίκτη του Αιόλου , η Λυμπερτά ξεκίνησε την καριέρα της από τον ΑΝΟ Γλυφάδας, ενώ στη συνέχεια πέρασε και από τον Παναθηναϊκό, πριν καταλήξει στον Ολυμπιακό.

Το 2000 στο Σίδνεϊ πήρε το βάπτισμα του πυρός στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να ακολουθήσουν οι διοργανώσεις της Αθήνας, του Πεκίνου και σε ένα χρόνο από τώρα, αν όλα πάνε καλά στο Λονδίνο.

Οι επιτυχίες του Σπύρου Γιαννιώτη στα αγωνίσματα της ανοιχτής θάλασσας, μαζί με το γεγονός ότι τα 10χλμ. εντάχθηκαν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ενόψει Πεκίνου, έδωσαν την αφορμή στη Λυμπερτά να δοκιμάσει με τη σειρά της το δύσκολο «πέρασμα» από την πισίνα στην ανοιχτή θάλασσα.

Με τον προπονητή της, Μίλτο Κανελλόπουλο, ξεκίνησε την ενασχόληση με τις μεγάλες αποστάσεις την περίοδο 2007-08 και λίγους μήνες αργότερα κέρδισε μέσω προολυμπιακού το «εισιτήριο» για τους Αγώνες του Πεκίνου.

Η 11η θέση που κατέκτησε εκεί ήταν το καλύτερο πλασάρισμα της ελληνικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς του 2008, αλλά αποδείχθηκε πως αυτό δεν της ήταν αρκετό.

Καθαρισμός της παραλίας Μοσχάτου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/07 το πρωί

Εξόρμηση για καθαρισμό της Παραλίας
Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 9 το πρωί


Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου, σε συνεργασία με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τον Δήμο Καλλιθέας και την εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ΤΡΑΜ, οργανώνουν καθαρισμό από μπάζα και σκουπίδια στους χώρους ανάμεσα στην παλαιά και τη Νέα Παραλιακή, την Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Ο καθαρισμός θα γίνει από το ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έως και το χώρο του παλαιού Ιππόδρομου και τη γέφυρα Εσπλανάδας.

Το σημείο συνάντησης για τους κατοίκους του Μοσχάτου θα είναι η στάση του Τράμ στο Μοσχάτο στην παλιά παραλιακή.

Ώρα έναρξης της δράσης: 9 το πρωί.

Από τα καλύτερα ''Βρώμικα'' της Αθήνας βρίσκεται στον Ταύρο

Επειδή, τώρα το καλοκαίρι, δεν σας κρατάει το σπίτι και το ξενύχτι στοιχίζει λιγότερο απ΄ότι τον χειμώνα, αν πεινάσετε αργά τη νύχτα και θέλετε να γευτείτε"βρώμικο" σάντουϊτς, σας δίνουμε ένα από τα καλύτερα της Αθήνας που βρίσκεται και στην γειτονιά μας 

Το Βρώμικο της Βαρβάρας είναι από τα πιο γνωστά βρώμικα της Αθήνας και βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 237 στον Ταύρο .

Χρόνια η κα Βαρβάρα με τον άντρα της έχει ταΐσει αρκετό κόσμο της Αθήνας. Το κοτομπέικον μαζί με τα καυτερά δίνουν ένα '' δυνατό '' γεύμα για τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας.

Αν το επισκεφτείτε μέτα από παραστάσεις ή συναυλίες του Ελληνικού Κόσμου στον Ταύρο συνήθως θα περιμένετε στην ουρά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως Ταυριώτες, Μοσχατιώτες και Καλλιθεώτες το τιμούν δεόντως ...