Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Είναι ευχάριστο να υπάρχει αντιπαράθεση και διαφωνία σε τοπικά blogs

Είναι ευχάριστο να υπάρχει αντιπαράθεση αλλά και διαφωνία σε τοπικά blogs της πόλης γιατί όπως και στην πολιτική αυτό συνήθως παράγει έργο, ακόμα και αν η διαφωνία τους είναι ένα άρθρο που ξεπερνάει τα δικά μας δεδομένα.

Είναι ευχάριστο να νιώθεις ικανός αλλά και δυνατός, πόσο μάλλον όταν μπορείς να αντεπιτίθεσαι και να αμφισβητείς πράγματα και καταστάσεις (που έχεις δει…) με τα γραφόμενά σου.

Είναι ευχάριστο κάποια blogs για κάποιους X λόγους να βάζουν τα ΚομματικοΠολιτικοΚρεμμυδικοΕυθιμιακοΣπανακικο τους κόμπλεξ σε σημείο να μειώνουν ακόμα και κάποιες κοινωνικές προσπάθειες, γιατί με αυτό τον τρόπο ξεχωρίζουν και καταλαβαίνεις την ύπαρξή τους αλλά και τον ρόλο τους.

Είναι ευχάριστο να κάνεις αντιπολίτευση ακόμα και για τα κοινωνικά παντοπωλεία γιατί οι 1000 οικογένειες είναι πολλές... 

Είναι ευχάριστο να κατηγορείς άρθρα blogs που δυστυχώς ή …ευτυχώς για αυτά, δεν είχαν πληροφορίες από την Κοραή ούτε από την.. Αργοστολίου και είχαν μόνο από την αρχιεπισκοπή και να νιώθεις υπεύθυνος για τις βλακείες σου ( ξέρεις ότι σε συμπαθώ ) και για την στείρα αντιπολίτευση σου( κάνε λίγο υπομονή ακόμα δεν έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις ενδιαφέροντος και τα δικαιολογητικά, τώρα βγήκαν!!! Εαν όντως ''τα περί 1000 ατόμων είναι αποκυήματα φαντασίας" μαζί σου θα κράζω και κατα βάθος το ξέρεις).

Είναι ευχάριστο να δεις( το έχεις δει…) το Βίντεο( από 2,40 και μετά ) που απλά σε αποστομώνει

Είναι Ευχάριστο…

Μεγάλη η απήχηση του κόσμου για την Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης στο Μοσχάτο

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει για την Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης στο Μοσχάτο που ίδρυσε η Κίνηση Πολιτών «Μεσοποταμία». Μια πρωτότυπη ιδέα που έχει ήδη προσεγγίσει αρκετό κόσμο.

Ο σκοπός της Τράπεζας Χρόνου και Αλληλεγγύης είναι η ανταλλαγή υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση χρήματος ενώ η ανταπόκριση των πολιτών σε αυτή την τόσο όμορφη ιδέα μπορεί να θεωρηθεί ενθαρρυντική.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ιδρυτές της, η Τράπεζα στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω της αμοιβαίας ανταλλαγής υπηρεσιών και την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά κοινωνικών ομάδων.

Τι είναι η Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης Μοσχάτου:

Είναι μια μορφή συναλλαγής κι ένα ανεξάρτητο σύστημα ανταλλαγής υπηρεσιών χωρίς τόκο και κέρδος, που βοηθά τις τοπικές κοινωνίες να αναπνεύσουν, να ζήσουν και να αναπτυχθούν μέσα σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Είναι με λίγα λόγια ένας τρόπος να ζεις και να εργάζεσαι χωρίς χρήματα.

Η Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης Μοσχάτου στηρίζεται στην αυτοοργάνωση των ανθρώπων του Μοσχάτου, οι οποίοι αφού καταγράψουν τις ανάγκες και τις ειδικότητες του καθενός που συμμετέχει, ανταλλάσσουν μεταξύ τους υπηρεσίες ανεξαρτητοποιημένοι από το χρήμα και τις τιμές της προσφοράς και της ζήτησης της αγοράς, φτιάχνοντας έτσι ένα τοπικό δίκτυο. Σε αυτό ο καθένας δηλώνει τι μπορεί να προσφέρει και τι έχει ανάγκη. Η ανταλλαγή αφορά υπηρεσίες ή γνώσεις.

Για παράδειγμα, από την Τράπεζα προσφέρονται ήδη οι υπηρεσίες :

Μαθήματα Ελληνικών και Αγγλικών για παιδιά, Φιλολογικά μαθήματα, Βοήθεια για ηλικιωμένους, Βοήθεια σε ξυλοκατασκευές, Μερεμέτια, Εκπαίδευση και βοήθεια σε υπολογιστές, Εκπαίδευση σε μοντελισμό, Παρασκευή κέϊκ και πολλά άλλα.

Πρόκειται για ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών, γνώσεων και δεξιοτήτων, που στηρίζεται στην δική του μονάδα συναλλαγής: το χρόνο. Ελάχιστη μονάδα χρόνου ορίζεται η μια ώρα και οι ανταλλασσόμενες  υπηρεσίες εξισώνονται ( δηλ. κάθε υπηρεσία είναι σημαντική εφόσον καλύπτει κάποια ανάγκη).

Τα παρακάτω παραδείγματα δείχνουν πως λειτουργεί η Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης Μοσχάτου:

Μια ώρα διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών εξισώνεται και ανταλλάσσεται με μια ώρα baby sitting Μια ώρα καθαριότητας του σπιτιού εξισώνεται και ανταλλάσσεται με μια ώρα διδασκαλίας ξένης γλώσσας.

Πρέπει να αναφερθεί ότι όσοι χρησιμοποιούν το σύστημα της Τράπεζας Χρόνου και Αλληλεγγύης Μοσχάτου δεν αφήνουν το κρατικό νόμισμα και τις δουλειές τους, αλλά έχουν ένα παράλληλο δρόμο, που βοηθάει το εισόδημα τους και στην πράξη είναι σαν να γίνεται μεγαλύτερο.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν τις γνώσεις τους και να συμμετέχουν στην ανταλλαγή υπηρεσιών θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Μεσοποταμία. Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο.
 


Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6971.631.946
www.mesopotamia.gr, 
tvxs
Φώτο αρχείου

Εκδήλωση για τα παιδιά σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου

Τα Δώρα των Παραμυθιών

Η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας, προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους να ακούσουν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και να συμμετάσχουν στα εργαστήρια έκφρασης και δημιουργίας που θα πραγματοποιηθούν με την καλλιτεχνική και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.


Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, Σολωμού και Κωνσταντινουπόλεως, Μοσχάτο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Ακυρώθηκε το φιλικό Άγιαξ Ταύρου - Α.Ο. Μοσχάτου στον Ταύρο

Με τον Αίαντα Ταύρου εκτός έδρας θα έπαιζε σήμερα Παρασκευή στις 18.00 ο ΑΟ Μοσχάτου. Το μοναδικό φιλικό παιχνίδι που θα έδινε η ομάδα στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.

Ο Αντώνης Δημητρίου δεν αντιμετώπιζε προβλήματα αφού όλοι οι παίκτες ήταν στη διάθεση του, όμως ο προπονητής της ομάδας του Άγιαξ Ταύρου Άλέκος Ρίζος ενημέρωσε αργά εχθές το βράδυ την ομάδα του Μοσχάτου πως έχουν τραυματιστεί κάποιοι παίκτες του με θλάσεις και θα ήθελε να παικτεί μόνο ένα ημίχρονο από το φιλικό. Ο Α.Ο.Μ αρνήθηκε αυτή την λύση και έτσι ο αγώνας αναβλήθηκε με υπόσχεση κάποια στιγμή να πραγματοποιηθεί με άλλες συνθήκες.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Άγιαξ Ταύρου είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος  του 8ου ομίλου της Δ' Εθνικής αήττητος και θα ήταν ένα από τα πιο δυνατά τεστ που θα έδινε το Μοσχάτο.