Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ασθενοφόρο συνομιλεί με τις ιερόδουλες στο Μοσχάτο εν ώρα εργασίας

Μια φωτογραφία στο Facebook από τον χρήστη Save Moschato έφερε για ακόμα μια φορά το θέμα των Ιερόδουλων του Μοσχάτου στο προσκήνιο

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε παρουσιάσει ένα Video από το youtube που έδειχνε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή τις πρωινές ώρες. ( πατήστε εδώ )

Η φωτογραφία απεικονίζει ένα ασθενοφόρο εν ώρα εργασίας να συνομιλεί με τις Ιερόδουλες...

Τι να πούμε...


Δείτε το πρόγραμμα των Ακαδημιών του Α.Ο Μοσχάτου


Ο Α.Ο Μοσχάτου ανακοινωσε την έναρξη των προπονήσεων των ακαδημιών στα Τμήματα Υποδομής στις 12/9/2011. 

Δείτε το Πρόγραμμα ωρών προπονήσεων όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. 

Για περισσότερες πληροφορίες στα Γραφεία του Σωματείου (Καποδιστρίου & Μιαούλη Γήπεδο Μοσχάτου) ή στο τηλέφωνο 2109431774.              




Δείτε το πρόγραμμα


ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15:30 – 17:00
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ
99-2000
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ
99-2000
---
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ
99-2000
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ
99-2000


17:00 – 18:00



ΤΖΟΥΝΙΟΡ
2001-2002
ΤΖΟΥΝΙΟΡ 1
2003-2004
---


ΤΖΟΥΝΙΟΡ
2001-2002
ΤΖΟΥΝΙΟΡ
2001-2002
ΤΖΟΥΝΙΟΡ 1
2003-2004
ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2
2005-2006-2007
ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2
2005-2006-2007
ΤΖΟΥΝΙΟΡ 1
2003-2004
ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2
2005-2006-2007
21:00 – 22:15

ΕΦΗΒΙΚΟ
94-95-96
ΕΦΗΒΙΚΟ
94-95-96

ΕΦΗΒΙΚΟ
94-95-96
ΠΑΙΔΙΚΟ
97-98
ΕΦΗΒΙΚΟ
94-95-96
ΠΑΙΔΙΚΟ
97-98
ΠΑΙΔΙΚΟ
97-98
ΠΑΙΔΙΚΟ
9

Απολύσεις στους ΟΤΑ προανήγγειλε ο Π. Κουκουλόπουλος

Χωρίς να προηγηθεί μισθωτή εφεδρεία.

Δραματικές αλλαγές στο καθεστώς των εργαζομένων στους ΟΤΑ επιφέρει η κυβέρνηση, καθώς όπως αποκάλυψε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, θα γίνουν απολύσεις, ενδεχομένως και χωρίς να προηγηθεί μισθωτή εφεδρεία.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπουργός, επεσήμανε ότι θα γίνουν μετατάξεις στους δήμους και όσοι δεν δεχθούν τις θέσεις που θα τους προσφερθούν, θα οδηγηθούν σε εφεδρεία και από εκεί σε απόλυση. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν απευθείας απολύσεις.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Θέλουμε να έχουμε 325 ΟΤΑ στο τέλος του έτους με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όχι στα λόγια και στα χαρτιά, αλλά στην πράξη. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος είναι και το πρόγραμμα εξυγίανσης που θα περάσει μέσα από διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων και αν κάποιοι δεν δεχθούν, θα περάσουν στην εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».

Ο κ. Κουκουλόπουλος, αρμόδιος υφυπουργός για τους δήμους, είπε ότι θα γίνει ενός είδους προκήρυξη θέσεων «για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση. Για όσους δεν επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, τότε θα πάμε είτε μέσω εφεδρείας είτε κατευθείαν και σε απόλυση».

Τις ίδιες δηλώσεις ο υφυπουργός επανέλαβε αργότερα το πρωί και στο ραδιοφωνικό σταθμό realfm, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ίσως να μην χρειαστούμε τον μηχανισμό της εφεδρείας, αλλά θα φτάσουμε να χρειαστεί, και σε απολύσεις προσωπικού, αναγκαστικά, δεν γίνεται διαφορετικά».

Πηγή: www.24h.gr

Τα σχολεία του Ταύρου που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας ( Ζ.Ε.Π )


Ο θεσμός των ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π.) είναι ένας θεσμός ο οποίος εφαρμόστηκε μ' επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού, με σκοπό τη μείωση του λειτουργικού αναλφαβητισμού και της σχολικής αποτυχίας.

Η δημιουργία Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας  αποτελεί από τις αρχές του 1980 στρατηγική επιλογή των κρατών της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας και από το 2003 της Κύπρου.

Βασίζονται στη λογική της θετικής διάκρισης και επενδύονται επιπλέον πόροι, ανθρώπινοι και οικονομικοί, για να ξεπεράσουν οι μαθητές τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση για οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτισμικούς λόγους.

Οι ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π.) καθορίζονται  με βάση ποικίλα κριτήρια όπως:


      Tην κοινωνικοοικονομική κατάσταση των οικογενειών

      Το ποσοστό αλλοδαπών ή αλλόγλωσσων παιδιών

      Τη μαθητική διαρροή

      Το ποσοστό των μαθητών ειδικής εκπαίδευσης

      Τη γεωγραφική τοποθεσία

      Από τη στιγμή που το σχολείο μας( 2ο Δημοτικό Ταύρου ) είναι μέλος  ζώνης εκπαιδευτικής προτεραιότητας , οι μαθητές  του σχολείου θα έχουν ορισμένα ωφέλη:

        
Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι μειωμένος.
  
Στο σχολείο μας παρέχεται αυξημένος αριθμός ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας με σκοπό την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Μέσα από συντονισμένες ενέργειες διασφαλίζεται η ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό κι από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

   Δικτύωση των σχολείων της ΖΕΠ (ψηφιακή, με τη δημιουργία/χρήση ιστοτόπου που θα δίνει τη δυνατότητα στα εμπλεκόμενα μέρη να συζητούν θέματα σχετικά με τη ΖΕΠ στην οποία συμμετέχουν, να μοιράζονται αρχεία, εικόνες, βίντεο κλπ.)
   Υποστήριξη από εξιδεικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
(Αυτά γράφει η σελίδα του 2ου Δημοτικού Ταύρου για τα ΖΕΠ)


Διαβάστε τα σχολεία του Ταύρου που ξεκινούν από φέτος το πρόγραμμα ΖΕΠ

  

Ανά μισή ώρα οι συρμοί στον ΗΣΑΠ

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν για πέμπτη ημέρα όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το τρένο για να μετακινηθούν.

Οι συρμοί συνεχίζουν να διέρχονται με καθυστερήσεις εξαιτίας των μετατάξεων 144 εργαζόμενων του ΗΣΑΠ.

Το πρόβλημα αναμενόταν να λυθεί στις αρχές της εβδομάδας, αλλά ακόμα παραμένει και γίνεται πιο έντονο και με την απεργία των οδηγών ταξί, αφού οι πολίτες στρέφονται στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στο τμήμα Ομόνοια-Πειραιά τα δρομολόγια γίνονται κάθε μισή ώρα και στο τμήμα Ομόνοια-Κηφισιά κάθε 20-25 λεπτά.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) Γιάννη Σπυράκου, που εξαναγκάστηκε από τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων να παραιτηθεί, πήρε ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης.

newsbeast

Συμφωνία Άγιαξ Ταύρου με την Liverpool FC IF Academy soccer schools

Το 1965 μια παρέα από ρομαντικούς ποδοσφαιρόφιλους αποφασίζει να ιδρύσει μια ομάδα με την ονομασία ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ.  Συνονόματη δηλαδή με μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης εκείνη την εποχή.

Το 1981 βγαίνει το απαιτούμενο επίσημο καταστατικό και γράφεται στην ΕΠΣΑ, συμμετέχοντας στα τοπικά πρωταθλήματα. Κάθε αρχή και δύσκολη, και ο ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ  προσπαθεί να προσαρμοστεί στις καινούριες συνθήκες στην Γ? κατηγορία Αθηνών.

Το 1985 κάνει το πρώτο μεγάλο άλμα. Ανεβαίνει στην Β? κατηγορία στην οποία μένει για 13 ολόκληρα χρόνια.

Το 1998 ο ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ ανεβαίνει στην Α? Αθηνών. Αφομοιώνει την κατηγορία και κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος. Ταυτόχρονα αρχίζει να κτίζει τις υποδομές του, που στο μέλλον θα αποτελέσουν την δύναμή του.

Το Μάρτιο του 2005 ο ΑΓΙΑΞ είχε την μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του μετέχοντας στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνικών σωματείων ΕΠΣΑ.

Το Φεβρουάριο του 2006 ήρθε άλλη μια διάκριση στο Σύλλογο όσον αφόρα το θεσμό του κυπέλλου όπου η πορεία της ομάδας σταμάτησε στον ημιτελικό.


Το Μάιο του 2006 στο γήπεδο του ΑΓΙΑΞ πραγματοποιείται μια μεγάλη γιορτή. Ήταν η γιορτή για την άνοδο της ομάδας στη Δ? Εθνική μετά από μια εκπληκτική χρόνια.

Σήμερα συμμετέχοντας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα έχει καταξιωθεί στην ποδοσφαιρική Αττική σαν ένα σοβαρό, ηθικό και νοικοκυρεμένο σωματείο.

Στην ανδρική ομάδα αγωνίζονται πολλά "δικά του" παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές του. Η φετινή του πορεία αποτελεί επιβράβευση της μακροχρόνιας σοβαρής δουλειάς που έγινε, και ίσως αποτελέσει "χρόνια ορόσημο" για την ιστορία του.

Η υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την Agenda Sport Action, εκπρόσωπο της Liverpool FC IF Academy soccer schools στην Ελλάδα, τον Ιούλιο του 2011 έρχεται να  αναβαθμίσει σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών, κάνοντας χρήση της προπονητικής μεθόδου και γενικότερα της τεράστιας εμπειρίας του θρύλου του Αγγλικού ποδοσφαίρου που λέγεται Liverpool.

Ο ΑΓΙΑΞ, κάνοντας χρήση αυτής της  καινούργιας τεχνογνωσίας για τον σύλλογο, ανεβάζει τον πήχη στον τρόπο λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου και ευελπιστεί στην ανάδειξη νέων ταλέντων που θα πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα, και γιατί όχι, να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο κάνοντας περήφανη όλη την οικογένεια του ΑΓΙΑΞ.

ajaxtavrou.gr