Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δημαρχεία

Σήμερα Σάββατο 26/06/2010 και ώρα 20:00 θα συγκεντρωθούμε για μια ώρα όλοι οι φιλόζωοι άλλα και όλοι όσοι....

θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι κ ενεργοί πολίτες έξω από τα δημαρχεία των πόλεων μας για να διαμαρτυρηθούμε για τους δηλητηριασμούς των αγαπημένων μας φίλων.Να είστε όλοι εκεί.Δεν πειράζει να βγείτε για βόλτα μια ώρα αργότερα. όσοι επιθυμούν μπορούν να το κοινοποίησουν στους φίλους τους(εφόσον  κάποιος πιστεύει σε αυτή την κίνηση!!)


Πηγή:
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_8417.html

Κλείνει το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη Στην Οδό Σολωμού Στο Μοσχάτο

Κλείνει το Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη Στην Οδό Σολωμού Στο Μοσχάτο.
Η πληροφορίες λένε ότι το ενοίκιο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα ανέβηκε
κατά πολύ και είναι ανυπόφορο για το συγκεκριμένο σημείο. Να θυμίσουμε ότι
η αλυσίδα Σκλαβενίτη έχει κατακλύσει το Μοσχάτο απο τα υποκαταστήματα του
και θεωρείτε από πολλούς ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξή της
Πόλης λόγω και του μεγάλου σε πλήθος προσωπικού που εργάζεται σε αυτά. Για να μην
ανησυχούν οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου καταστήματος, μάθαμε ότι θα ανοίξει σε
κάποιο άλλο σημείο του Μοσχάτου και θα μεταφερθούν εκεί οι κοντά 60 εργαζόμενοι. Είδη ο χώρος
έχει βρεθεί και μένει μόνο η μετακόμιση!!

Μονόπρακτα Μπέκετ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

Τρία μικρά έργα του Σάμιουελ Μπέκετ που συμπυκνώνουν τη φιλοσοφία του για το θέατρο και τη ζωή, ανεβαίνουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υπό το γενικό τίτλο «Breath», σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη, στις 25, 26 και 27 Ιουνίου. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση, με φόντο την εικαστική εγκατάσταση του Γιάννη Διαμάντη που αποτελείται από τα κείμενα «Breath» , «Α piece of monologue» και «Rockaby-Λίκνισμα».

Στο «Βreath» ο Μπέκετ καταδεικνύει ότι τα δυο κομβικά σημεία της ζωής ενός ανθρώπου είναι η γέννηση και ο θάνατός του. Ο ενδιάμεσος χρόνος, είναι μια στατική εικόνα ενώ η αλληλουχία των γεγονότων στον τελικό απολογισμό φαντάζει ασήμαντη και τετριμμένη.
Στο δεύτερο κείμενο πρωταγωνιστεί ένας άντρας ή απλά ένας άνθρωπος μέσα σε πυκνό σκοτάδι. Πριν την γέννησή του, στη διάρκεια του βίου του αλλά και μετά από αυτόν. Το φως σαν δώρο έρχεται θαμπό και απόμακρο μόνο όταν το επιλέγει αυτό. Η μόνη δυνατότητα του ανθρώπου, η φωτιά. Μια μικρή δυνατότητα μέσα στο αχανές σκοτάδι.
Στο «Rockaby-Λίκνισμα» συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη βρεφική ηλικία και την ωριμότητα, είναι το λίκνισμα, είτε πρόκειται για μια παιδική κούνια είτε για την κουνιστή πολυθρόνα ενός ενήλικου. Σε όλη αυτή τη διαδρομή χαρακτηριστική είναι η αναμονή μας για το βλέμμα του άλλου. Δεν είναι σκληρόκαρδη αμέλεια αυτή η απουσία. Για τον οντολογικό Beckett αυτή είναι η φύση των πραγμάτων. Αφέλεια είναι η αισιοδοξία για όποια αλλαγή. Αμετροέπεια είναι κάθε αισθηματική έκρηξη. Απελπισία είναι η άγνοια.
Ο καταναλωτισμός, πνευματικός και υλικός, είναι το πονηρό παιχνίδι των τεχνικών της εξουσίας που απομακρύνει τους ανθρώπους από το φυσικό τους προορισμό. Η αλήθεια, η γνώση, η ελευθερία ακόμη και η περιπέτεια γεννιούνται μαζί μας φτάνει να μην παρεμβληθούν οι παραπλανητικές λογικές των πεπλανημένων κι αυτών που έβαλαν στόχο τους να πλανεύουν άρα να εξουσιάζουν ανθρώπους.
Η παράσταση ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα «OmIcrOn 2», με πρωταγωνιστές τους Tατιάνα Παπαμόσχου, Ευθύμη Λιάτο και Σταύρο Τσακίρη. Μετάφραση: Δήμητρα Πετροπούλου, κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Επεξεργασία ηχητικής μπάντας: Βασίλης Καραμπελόπουλος – Correct Studio, video: Nάντια Σκούρτη, βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Κοέν.

Πληροφορίες: 25, 26 και 27 Ιουνίου, αίθουσα Black Box, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά. Ώρα έναρξης: 21:30.
 
πηγή: NAFTEMPORIKI.GR

Σινέ Κήπος Μοσχάτου

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΔΕΥΤΕΡΑ 26-28/6 9 και 11 μμ

                         και
ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ 29-30/6 Μόνο στις 11 μμ

Στο ΣΙΝΕ Κήπος Θα Προβληθεί Η Ταινία <<ΝHSOS>>

Σ' ένα νησί του Αιγαίου, τον περίεργο θάνατο του προύχοντα Θεμιστοκλή Δίκαιου διαδέχεται η ακόμη πιο παράξενη διαθήκη του. Οι τέσσερις αρχές του τόπου θα μοιραστούν μια περιουσία, αν οι εκπρόσωποί τους -δήμαρχος, αστυνόμος, παπάς και δάσκαλος- δεχτούν να διαβαστούν δημόσια τέσσερις επιστολές που τους αφορούν.
Κεφάτη κωμωδία, με πρωτότυπη σεναριακή ιδέα που ξεφεύγει από τις ανάλογες προχειρότητες της εγχώριας παραγωγής. Ο σκηνοθέτης καθοδηγεί με κέφι το πολυπληθές καστ και το χιούμορ του δεν ξεπέφτει στο χυδαίο καλαμπούρι.
ΚΩΜΩΔΙΑ Ελλάδα (2009). Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Τζουμάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.


Παρακολουθήστε το Τρέιλερ της Ταινίας