Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥΦΕΞΙΔΗ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ταύρος 14/09/2010

Προς τον κ. Τουφεξίδη Χάρη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ κ. Τουφεξίδη,

Στις 25/06/2010 κατόπιν συνεννοήσεως σας, σας επισκέφθηκα στο γραφείο σας, στο Μοσχάτο, σαν εκδότη εφημερίδας μόνο τότε, όπου σας ενημέρωσα για το φοβερό πρόβλημα το οποίο υπάρχει στον Ταύρο και μάλιστα στις περιοχές Πλατάνα, Περιβόλια και Εσταυρωμένο ένεκα της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών από τους ROMA του Βοτανικού ( Ορφέως 117 ).
Σας παρουσίασα υλικό από τον αγώνα που έχω κάνει εγώ αλλά και άλλα ευαισθητοποιημένα άτομα της περιοχής μας προκειμένου να σταματήσει η καύση καλωδίων και άλλων υλικών. Σας παρέδωσα CD στο οποίο είναι καταγεγραμμένη η καύση καλωδίων.
Σας μίλησα για τα παράνομα ΣΚΡΑΠ τα οποία είναι διάσπαρτα στην περιοχή μας και όχι μόνο τα οποία είναι οι παραλήπτες του χαλκού που απορρέει από την καύση των καλωδίων συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στο διπλό έγκλημα που γίνεται ενάντια στη ζωή μας και ενάντια στο περιβάλλον.
Σας ζήτησα να προβάλετε το πρόβλημα μέσω της εφημερίδας σας με σκοπό αφ’ ενός μεν να το γνωρίσουν και οι αναγνώστες σας που κατοικούν στο Μοσχάτο ( ένας Δήμος είμαστε πλέον ) και αφ’ ετέρου να δεσμευτούν οι υποψήφιοι κ. Δήμαρχοι στους προεκλογικούς τους λόγους για την προώθηση της λύσης του.
Τότε δείξατε κατανόηση.
Τότε δείξατε ενδιαφέρον.
Τότε μου υποσχεθήκατε ότι θα το αναδείξετε στο φύλλο της εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβρη,
Τώρα έχω αυτό το φύλλο στα χέρια μου ( αριθμός 16 ) και με απογοήτευση βλέπω ότι δεν υπάρχει ούτε λέξη αναφοράς στα καλώδια που καίγονται καθημερινά, ούτε λέξη για τις τοξικές ουσίες, τις διοξίνες και τα φουράνια που αναπνέουμε. Ούτε λέξη για τα σκουπίδια που καίγονται προκειμένου να απαλλαγούν οι κάτοικοι του καταυλισμού από αυτά. Ούτε κουβέντα για το θάνατο που απειλεί τη ζωή μας από τον καρκίνο που παραμονεύει ως συνέπεια των παράνομων αυτών πράξεων.
Σε αντίθεση βλέπω ένα φύλλο εφημερίδας όπου ανακοινώνετε με υπερηφάνεια την υποψηφιότητα σας στον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου κ. Κρεμμύδα Άρη δεσμευόμενος κιόλας ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΑΞΙΑ ΕΡΓΩΝ.
Μα ήδη έχετε διαπράξει την πρώτη σας αδιαφορία και απραξία και μάλιστα σε ένα πρόβλημα ζωής.

Αξιότιμοι κύριοι,

Όλοι εσείς που ζητάτε την ψήφο και την στήριξη μας σας λέμε με όλο το θάρρος της γνώμης μας ότι : τα έργα που θέλετε να φτιάξετε προϋποθέτουν πολίτες υγιείς για να τα χαρούν. Προϋποθέτουν παιδιά που θα προλάβουν να μεγαλώσουν και θα τα απολαύσουν. Εδώ κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες που ζούμε θα πρέπει να σκεφθείτε σοβαρά για εμάς να φτιάξετε ένα Δημοτικό Νοσοκομείο, διότι αυτό θα μας χρειαστεί πραγματικά και άμεσα.
Εδώ αναπνέουμε το δηλητήριο ημέρα και νύχτα.
Εδώ φωνάζουμε σε όλους σας ΒΟΗΘΕΙΑ.
Αυτό δε λέει τίποτα στα ευαίσθητα πολιτικά αυτιά σας ;
Ελάτε στην Πλατάνα, στα Περιβόλια, στον Εσταυρωμένο.
Κοιτάξτε στα μάτια εμάς, κοιτάξτε τα παιδιά που παίζουν στο δρόμο, στα 5Χ5, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου και εκεί δηλητηριάζονται. Δηλητηριάζονται γιατί αναπνέουν. Και αν τότε έχετε δύναμη ψυχής, ευθύνης και αλήθειας υποσχεθείτε μας.

Τι θα μπορέσετε να μας υποσχεθείτε για να δεσμεύσετε την ψήφο μας;

Λυπάμαι πολύ που ακόμα δεν έχεε μάθει ότι ο κόσμος δεν κοροϊδεύεται. Έχει ανεπτυγμένη νοημοσύνη και κρίση. Εκτιμά και ξεχωρίζει όσους τον βοήθησαν να βρει λύση στο δύσκολο αυτό πρόβλημα και ξέρει να τιμωρεί όσους τον καταδίκασαν σε μια υποβαθμισμένη και άσχημη ποιότητα ζωής δίχως μέλλον, δίχως αύριο και ελπίδα για τα παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν.

Με τιμή,

Αλιφιεράκη Αναστασία
κάτοικος Ταύρου.

Δημοσίευση στο Blog Μοσχάτο Ταύρος Life

Προσφορά για τους αναγνώστες μας από ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ στον Ταύρο



Μεγάλη Προσφορά για τους Αναγνώστες μας μέσω οικονομικής Κρίσης από Παιδότοπο στον Ταύρο.Ο Παιδότοπος Ταφ Ταφ προσφέρει ατέλειωτο Παιχνίδι για όσους είναι ή αισθάνονται παιδιά με καλές προσφορές και εποικοδομητικές δραστηριότητες. Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Παιδότοπο Ταφ Ταφ για την προσφορά του προς τους αναγνώστες του Μοσχάτο Ταύρος Life και να προτρέψουμε και άλλες επιχειρήσεις στο Μοσχάτο Ταύρος να μας στείλουν και την δικιά τους προσφορά. Θυμίζουμε Για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε την προσφορά ,το Μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ενημερώσετε τον Παιδότοπο ότι είστε αναγνώστες, του Μοσχάτο Ταύρος Life και αυτόματα θα έχετε την έκπτωση που σας αναλογεί.


  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ  
(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ Ταφ Ταφ)

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -20% ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΩΡΑ!!ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ -50%
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 1/9/10 ΕΩΣ 31/7/11

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 8 ( ΕΝΑΝΤΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ )
ΤΑΥΡΟΣ 17778
ΤΗΛ : 210 34 63 250





       e-mail επικοινωνίας:  moschato.tauros.life@gmail.com                                                 

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ''ΚΗΠΟΣ'' ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η θεατρική παράσταση του Δήμου Αγ. Παρασκευής

« Α Γ Γ Ε Λ Α »,

η οποία θα παρουσιαζόταν σήμερα 14/9/10,

στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Σινέ-κήπο»,

Στα πλαίσια του 3ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων της Αττικής

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ,
λόγω τεχνικών δυσκολιών
Η παράσταση θα προγραμματιστεί σε νέα ημερομηνία

Εκθεση του Cesare Barro στο Σχολείον στο Μοσχάτο

Ο Cesare Barro παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής με τίτλο "Ειμαρμένη". Η έκθεση του, με 61 γλυπτά σε πίνακες, αντλεί την έμπνευση της από τον Όμηρο και τη σημειολογία της ελληνικής αλφαβήτου.

Εμπνέεται από την αρχαία ελληνική γλώσσα, ιδιαίτερα τη γλώσσα του Ομήρου, την ελληνική φιλοσοφία, τον ελληνικό πολιτισμό, τη σχέση του με το σύγχρονο γίγνεσθαι. Ο Βενετός Cesare Barro, έχει άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα. Λάτρης της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και ποίησης, εγκαταστάθηκε στο νησί της Τήνου για 13 ολόκληρα χρόνια, ήρθε σε επαφή με τους παραδοσιακούς τεχνίτες μαρμάρου του νησιού και συμμετείχε ενεργά στην αναστήλωση ενός ορεινού χωριού (Σμαρδάκι), που κατάφερε να του δώσει νέα ζωή.
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα, ως φόρος τιμής στη χώρα που ο Cesare Barro θεωρεί δεύτερη πατρίδα του, με την προοπτική να ταξιδέψει στην Ιταλία (2011, Μιλάνο & Βενετία), Γενεύη, Παρίσι, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι.

Τη βραδιά των εγκαινίων την έκθεση θα προλογίσει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης.

Για το έργο του Cesare Barro θα μιλήσει η Μαριλένα Κασιμάτη, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, καθώς και υπό την αιγίδα της Πόλεως της Βενετίας. Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος με τα έργα και τη βιογραφία του Cesare Barro.

Επιμέλεια έκθεσης: Alessandro Pirounis
φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
μουσική : Δάφνη Αλεξανδρή
video: Milena Kaneva

Σχολείον, Πειραιώς 52, Μοσχάτο
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 694-3213693
7 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου
* ώρες λειτουργίας: 10:00 - 18:00

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΝ;     (Πατήστε εδώ)

Θεατρικές Παραστάσεις από την Πολωνία σε συνεργασία με Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τετάρτη 15 & Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010
Αίθουσες Θέατρο στις 21:00 & Black Box στις 23:00
Θεατρικές Παραστάσεις από την Πολωνία
σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνίας στην Αθήνα

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, φιλοξενεί δύο θεατρικές και μία μουσικοχορευτική παράσταση με το Θέατρο Witkacy, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσές του: Θέατρο & Black Box.

Με ελληνικούς υπέρτιτλους οι Πολωνοί ηθοποιοί θα παρουσιάσουν τα θεατρικά έργα:

Τετάρτη 15/9, στις 21:00 "Caligula" του Α. Καμύ (Αιθ. Θέατρο)
Πέμπτη 16/9, στις 21:00 CCY -Witkacy (Αιθ. Θέατρο)
και τη μουσικοθεατρική παράσταση:
Τετάρτη 15/9 στις 23.15, PANOPTICUM μέρος Α΄
και Πέμπτη 16/9, στις 23.00, PANOPTICUM μέρος Β΄
στην αίθουσα Black Box (μετά τις παραστάσεις στο Θέατρο)

Τιμές εισιτηρίων:
Για τις θεατρικές παραστάσεις: 15 €
Για τη μουσικοθεατρική: 10 €

Witkacy

Ο Stanislaw Ignacy Witkiewicz, ή Witkacy, γιός του St. Witkiewicz, γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1885 στην Βαρσοβία. Ήταν θεατρικός συγγραφέας, ζωγράφος, φωτογράφος και φιλόσοφος, έγραψε αισθητικά δοκίμια και ιστορικο-φιλοσοφικές θεωρίες, θεατρικά έργα και νουβέλες. Το 1917 μπήκε στην υπηρεσία του τσάρου και έγινε μάρτυρας της επανάστασης στην Ρωσία.
Σύμφωνα με την άποψη του θεατρολόγου, δημοσιογράφου και εκδότη Konstanty Puzyna, η εμπειρία αυτή έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην καταστροφολογική εικόνα για τον κόσμο του Witkacy. Έβλεπε την επερχόμενη κοινωνία ως ένα σύνολο από χαρούμενα αυτόματα – ρομπότ – που δεν θα σκέφτονταν και θα χρειάζονταν ολοένα και περισσότερα ναρκωτικά ως αντίδοτο για να ξεπεράσουν τις άλυτες αντιθέσεις του 20ου αιώνα.
Σύνδεσε την παραίτηση από την κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης με μεταφυσικές κατηγορίες που έκλιναν προς την θρησκεία, την φιλοσοφία και την τέχνη.
Έζησε πολλά χρόνια στο Zakopane, που εκείνη την εποχή αποτελούσε πόλο έλξης ενός πολύχρωμου κύκλου διανοούμενων και καλλιτεχνών, κερδίζοντας την φήμη πολιτιστικού κέντρου κατά την ΙΙ Πολωνική Δημοκρατία. Αυτοκτόνησε την επόμενη μέρα από την εισβολή του σοβιετικού στρατού στην Πολωνία

Συνάντηση και εγγραφές απο τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Μοσχάτου


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δευτέρα, 20/9/10 στις 8.00μμ: συνάντηση και εγγραφές για το τμήμα λάτιν και ευρωπαϊκών χορών (Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου, Μιαούλη 60).
Τρίτη και Τετάρτη, 21 και 22/9/10 στις 6.30μμ-8.30μμ: συνάντηση και εγγραφές για το τμήμα της Ρυθμικής Γυμναστικής (Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου, Μιαούλη 60).

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΒΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΛΑΤΕΣ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα 14/09/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Σήμερα εφημερία έχει μόνο στο Μοσχάτο

8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-11μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ: ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 26

Να θυμίσουμε ότι σήμερα όπως σας είχαμε γράψει ( πατήστε εδώ ) Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού.  Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.