Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Φιλανθρωπική εκδήλωση το Σάββατο 9/4 από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και κηδεμόνων Μοσχάτου και τον Σύλλογο Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μοσχάτου – Καλλιθέας , σας καλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09/04/11 στις 20:30 στο VERTIGO bar Χρ. Σμύρνης και Σολωμού 80Β με τα τοπικά συγκροτήματα της πόλης .

Συμμετέχουν:
Shapeless, Ηλίας και Μίλτος, The Lunatics, Πράκτορας και Διπλωμάτης, Flying Steps


Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού το οποίο θα διατεθεί για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού σωματείου "Η Αγάπη Υπάρχει" το οποίο στηρίζει τις άπορες οικογένειες.



Για να δείτε την αφίσα σε πραγματικό μέγεθος πατήστε επάνω της

Διεκόπη η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου από..ποδηλάτες

Πραγματοποιήθηκε εχθές η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου, τα 5 θέματα που ήταν για συζήτηση ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Πατήστε εδώ να δείτε τα θέματα.

Η Συνεδρίαση διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά γιατί δεκάδες ποδηλάτες από την Αθήνα, βρέθηκαν έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οδό Κοραή και ζήτησαν να μάθουν για την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο για το πρώτο θέμα

<<ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ. ‘ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ' ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ. ΤΜΗΜΑ ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΓΚΑΖΙ>>.

Ενημερώθηκαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα πήραν τις δεσμεύσεις που ήθελαν και αποχώρησαν ήσυχα
 
My-moschato

Έναν Αγιο Παντελεήμονα στήνουν στα όρια του Ταύρου



Ρεπορταζ από την ηλεκτρονική σελίδα  ''Πρώτο Θέμα'' αναφέρει για τους Ρόμα του Βοτανικού αλλά και για το γνωστό πρόβλημα της καύσης καλωδιών:

Στα χνάρια της Κερατέας φαίνεται να βαδίζει και ο Βοτανικός όπου οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αφού νιώθουν απροστάτευτοι από τη δράση των Αλβανόφωνων Ρομά που έχουν καταλάβει μεγάλη ιδιωτική έκταση στην περιοχή.

«Είμαστε κάθε μέρα αναγκασμένοι να αναπνέουμε τα δηλητήρια από την καύση των καλωδίων ενώ τα αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά έχουν αυξηθεί ραγδαία στην περιοχή. Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε για πιο σοβαρά προβλήματα στο μέλλον αφού τα ουράνια και οι διοξίνες είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνα. Από το υπουργείο Περιβάλλοντος μας κοροϊδεύουν και μας υπόσχονται λύσεις ανέφικτες ως και παράνομες. Δεν πάει άλλο, θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας σαν χρέος προς την υγεία των παιδιών μας», μας λέει γονιός που κατοικεί στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή και επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταφορών στην οδό Ορφέως δηλώνει: «Eίμαστε αναγκασμένοι κάθε μήνα να τους πληρώνουμε προστασία, ενώ οι δουλειές έχουν πέσει πολύ λόγω της κρίσης, για να μην μας κλέψουν. Τα γύρω μαγαζιά τα έχουν ρημάξει. Χτυπάνε τους ανυποψίαστους πελάτες μας που κάνουν το λάθος να παρκάρουν στους γύρω δρόμους. Ληστεύουν ακόμα και τους Πακιστανούς που δουλεύουν στην περιοχή.

Φυσικά ούτε λόγος για τα όπλα, τα ναρκωτικά και τα κλοπιμαία που βλέπουμε να διακινούνται μπροστά στα μάτια μας. Zήτημα είναι να έχει το 10% άδεια παραμονής ενώ όσοι καταζητούνται από την αστυνομία πάνε στην Αλβανία αλλάζουν χαρτιά, ξαναγυρνάνε και συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται στα πλαίσια της επιχείρησης σκούπας της Ελληνικής Αστυνομίας για το οργανωμένο έγκλημα και ύποπτες σχέσεις μεταξύ κατοίκων του καταυλισμού και ανώτερων αστυνομικών.

Σημειωτέον ότι οι ιδιοκτήτες της καταπατημένης περιοχής έχουν δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους, κόλαφο για μια ευνομούμενη πολιτεία, που το κράτος αρνείται ή δεν θέλει να εκτελέσει.

Επίσης λόγω του καταυλισμού δείχνει να κολλάει και η πολεοδομική εφαρμογή για την ανάπλαση του Ελαιώνα αφού οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων στην περιοχή δείχνουν απρόθυμοι να συνεργαστούν υπό αυτές τις συνθήκες. Σε επιτόπιο ρεπορτάζ που είχε κάνει το protothema gr. παλαιότερα είχαν διαπιστωθεί και οι άθλιες συνθήκες που ζουν οι ίδιοι οι Ρομά με τις οικογένειές τους, χωρίς νερό, ηλεκτρισμό και αποχέτευση.

Σε κάθε περίπτωση το φιτίλι φαίνεται να τελειώνει και ένας νέος Αγιος Παντελεήμονας φαίνεται να ξεκινάει προσθέτοντας άλλον έναν πονοκέφαλο στον Δήμαρχο και την Πολιτεία.

Δείτε τα τελευταία άρθρα μας για την καύση καλωδίων και τους ΡΟΜΑ ( εδώ )

Τα θέματα της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου την Πέμπτη 7/4


ΠΡΟΣ
Συμβούλους _ημοτικής κοινότητας Ταύρου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας καλούμε στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Απριλίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00 για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

1. Επαναφορά εγγράφου που αφορά την αξιοποίηση του Πάρκου Ενόπλων δυνάμεων.
2. Αίτημα για διήμερη εκδήλωση των Οικολόγων Πρασίνων στο Πάρκο Ενόπλων δυνάμεων.
3. Επανεξέταση διάθεσης αναπηρικών θέσεων πάρκινγκ.
4. Αίτημα κατοίκων για τοποθέτηση κολωνακίων στην οδό Μ.Ασίας 26η Πολυκατοικία.


5. Αίτηση του κ.Γαίτανίδη Βενέδικτου για τοποθέτηση κολωνακίων στην οδό Σμύρνης 57η Πολυκατοικία.
6. Διαμόρφωση των χώρων της Πλατείας (11 ) εκτελεσθέντων έως την οδό Κορυζή.

Ο Πρόεδρος Δημο.Κοιν.Ταύρου
Καραφωτιάς Πέτρος