Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάββατο 27/11/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

8π.μ.-2.30μ.μ.
ΤΑΥΡΟΣ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 211 & ΘΡΑΚΗΣ 8 Τηλ. 210-3463842


8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ.
ΜΟΣΧΑΤΟ: ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ 44 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ)

Αποχώρησε το συγκρότημα του Μοσχάτου ''Revolt'' από το X - FACTOT

Oι Revolt από την ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους ήταν το συγκρότημα που κλήθηκε να αποχωρήσει από το πέμπτο live του X-Factor...

Το πέμπτο μουσικό ταξίδι του X-Factor ολοκληρώθηκε για ακόμα μια φορά με επιτυχία.

Συνολικά, 12 παίκτες από όλες τις ομάδες παρουσίασαν τα τραγούδια τους μπροστά στην κριτική επιτροπή και ζήτησαν την ψήφο του κοινού.

Δίκαια μετά το τέλος της διαδικασίας στην σκηνή έμειναν τελευταίοι στην πίστα με τις λιγότερες ψήφους oι ΤU και οι Revolt. Τελικά οι κριτές θέλησαν να κρατήσουν τους ΤU στο παιχνίδι και έτσι οι Revolt βρέθηκαν εκτός...

Όσο κι αν κρατήθηκε, ο Σάκης Ρουβάς δεν άντεξε και «λύγισε» στο πλατό του «X Factor»... Ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν δίστασε να εκφράσει δημόσια την αγάπη του για κάποιο πρόσωπο, αλλά και να αποκαλύψει ότι ζηλεύει για κάτι που δεν μπορεί να έχει!

Τι είναι αυτό που ο Sakis θέλει απεγνωσμένα αλλά δεν μπορεί να το αποκτήσει; Η... κιθάρα του Carlos Santana, που διεκδικούν οι διαγωνιζόμενοι του talent show!

«Πάμε σε ένα θέμα που πραγματικά με αναστατώνει», είπε ο τραγουδιστής και, όπως σε κάθε live, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον μεγάλο και καταξιωμένο καλλιτέχνη.

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Λεβέντης σηκώθηκε από την θέση του και έδειξε την πολυπόθητη κιθάρα!

Τρέχοντας, ο Σάκης πήγε να την πάρει και, με ύψος μικρού παιδιού που επιτέλους κρατά στα χέρια του το παιχνίδι που τόσο πολύ επιθυμούσε, ρώτησε: «πείτε την αλήθεια, δεν μου πάει πάρα πολύ;».

Μάλιστα, για να κρατήσει την κιθάρα περισσότερη ώρα, άρχισε να λέει διάφορα και στο τέλος φώναξε από μικροφώνου: «I love you Carlos»!



Την Κυριακή 28/11/2010 θα προβληθεί η ταινία "Το μίσος" στην Μεσοποταμία στο Μοσχάτο

To film του Mathieu Kassovitz είναι συγκλονιστικό. Κάθε καρέ βουτηγμένο στην αλήθεια που πραγματεύεται. Μπορεί να μοιάζει πως επικεντρώνεται στις σχέσεις άγριας συνουσίας εξουσίας-γκέτο, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Με διακριτικές πινελιές αναδεικνύει το θέμα του πολύπλευρα.

Αν κάποιος θα μπορούσε να αποτελεί την τριβή για αυτή την πτώση, αυτός θα ήταν η μικρομεσαία τάξη, που έχει εξασφαλίσει (ως έναν βαθμό) την οικονομική ευημερία της. Αυτή όμως είναι κουμπωμένη-οχυρωμένη στη καμπαρντίνα του συμβιβασμού της. Αγκαλιάζει τις νεκρικές ταφόπλακες σιωπής, δεχόμενη ευλαβικά μια άλλη τρομοκρατία.

Την τρομοκρατία του "από μέσα". Των M.M.E. και της εργασίας-δουλείας. Η κακοποίηση είναι πνευματική. Η (δια)μόρφωση, για τη μικρομεσαία τάξη, σημαίνει φθορά. Και με μια πεισμωμένη αδιαφορία, όχι μόνο δεν εξομαλύνεις την πτώση, αλλά και την επιταχύνεις. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.


Ο Kassovitz θα στρέψει τα πυρρά του και στην Τέχνη. Ποιος άλλος θα μπορούσε να (καθ)οδηγήσει πνευματικά την ανθρωπότητα; Αυτή η Τέχνη σίγουρα όχι. Αυτή η Τέχνη είναι μια ευτραφής και αυτάρεσκη κυρία. Παραδομένη στα χέρια ενός κοσμικού κομπλεξισμού. Που στους ώμους της σκαρφαλώνουν ανασφαλείς τύποι, υπό τη μανιακή επιδίωξη για διάκριση. Για να επιδείξουν μια εγωκεντρική πνευματική πανευδαιμονία. Μια άλλη μασονία, άλλος ένας εγκλεισμένος χώρος, δίχως ανάσες, δίχως ευαισθησία. Η Τέχνη έχει κόψει προ πολλού τις αρτηρίες της με την κοινωνία. Όχι, αυτή η Τέχνη είναι ελεγχόμενη, αυτή η Τέχνη δε μπορεί να (καθ)οδηγήσει.


Την Κυριακή 28/11/2010 ώρα 20:00 θα προβληθεί η ταινία "Το μίσος" του Mathieu Kassovitz.
Στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο.