Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Έκαιγαν μία γειτονιά στον Ταύρο όλη νύχτα!!

Στον Ταύρο ξέσπασαν τα ξημερώματα φωτιές σε δύο μηχανές και ένα αυτοκίνητο, στην ίδια γειτονιά!

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Σολωμού, όπου οι φλόγες προκάλεσαν υλικές ζημιές σε μία σταθμευμένη μηχανή. Η πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά στέλνονταν στο σημείο 8 πυροσβέστες και 2 οχήματα.


Λίγα λεπτά αργότερα, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Θράκης 69, ένα αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες και υπέστη υλικές ζημιές. Τη φωτιά έσβησαν οι 6 πυροσβέστες με τα δύο οχήματα που έσπευσαν στο σημείο.

Και πάλι όμως, λίγο μετά, ξέσπασε τρίτη φωτιά στην οδό Θράκης 6-8. Αυτή τη φορά η φωτιά ξέσπασε στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας και μία μοτοσικλέτα τυλίχτηκε στις φλόγες. Η κατάληξη ήταν ίδια, αφού στο σημείο βρέθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 πυροσβέστες και έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

πηγή: newsday

Αύριο Τετάρτη μιλάει ο Μίκης Θεοδωράκης στον Ταύρο

Από τις 18 Νοεμβρίου σας είχαμε ενημερώσει για την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στον Ταύρο και ποιο συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Διαβάστε εδώ

Το είπε και το έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης. Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως από συνεργάτες του.Τετάρτη 1η του Δεκέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι ο διάσημος Έλληνας δημιουργός, στην αίθουσα διαλέξεων του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης θα αναγγείλει την ίδρυση ''Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών''

Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή του κ. Θεοδωράκη, θα αποτελέσει μια δυναμική πρόταση και ότι θα συγκεντρώσει εκτός από τα φώτα της δημοσιότητας και όλες τις υγιείς πνευματικές και πολιτικές δυνάμεις της ηγεσίας του τόπου, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ευεργετική έξοδο από το τέλμα που βρίσκεται η χώρα.

Επιτυχημένη η απεργία στο Praktiker του Ταύρου το Σάββατο. Συνεχίζουν στις 15 Δεκέμβρη

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων στα «Πράκτικερ» δόθηκε για τις 15 του Δεκέμβρη, καθώς προχτές, Κυριακή, αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση, την πανελλαδική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία

Μια παλικαρίσια απεργιακή μάχη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και στους απεργοσπαστικούς της μηχανισμούς, στις απειλές και στους εκβιασμούς έδωσαν το περασμένο Σάββατο οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της πολυεθνικής «Πράκτικερ» στην Αθήνα, έχοντας ενεργούς συμπαραστάτες στο πλευρό τους το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα ταξικά συνδικάτα άλλων κλάδων, το ΠΑΜΕ, αλλά και τους χιλιάδες εργάτες - καταναλωτές, που εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους και συμπαρατάχθηκαν στο πλευρό τους, αρνούμενοι να μπουν για ψώνια στα καταστήματα της πολυεθνικής.

Στο κενό έπεσαν και οι επιχειρούμενες εργοδοτικές προβοκάτσιες όπως και ο εκφοβισμός των απεργών είτε με αστυνομικούς που περιφέρονταν στα καταστήματα, για να ελέγξουν αν οι απεργοί «απαγορεύουν» την είσοδο στους πελάτες, είτε με κλούβες με διμοιρίες των ΥΜΕΤ, που έκαναν την εμφάνισή τους στα καταστήματα της Μεταμόρφωσης και του Ταύρου.

Οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, συσπειρωμένοι στο κλαδικό τους σωματείο και αποφασισμένοι, έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας μέχρι αργά το απόγευμα σε όλα τα καταστήματα στην Αθήνα, ενάντια στο μπαράζ των απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία (85 συνολικά απολύσεις το 2010), για να σπάσει η τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων στα «Πράκτικερ» δόθηκε για τις 15 του Δεκέμβρη, καθώς μια μέρα μετά την απεργία, την περασμένη Κυριακή, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν, στη Γενική τους Συνέλευση, την πανελλαδική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία.
inews
Διαβάστε όλα τα άρθρα μας για τις απολύσεις και τις αντιδράσεις στο Κατάστημα του Ταύρου

Αφιέρωμα στον ποιητή και ζωγράφο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι στο Καπή Μοσχάτου

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010, στις 7.30 μ.μ στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου (Χαλκίδη 21) η «Μεσοποταμία – Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου» θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή και ζωγράφου Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, εμβληματικής φυσιογνωμίας της ρωσικής καλλιτεχνικής πρωτοπορίας και του Οκτώβρη.

Η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σόνια Ιλίνσκαγια θα μιλήσει για «τον Μαγιακόφσκι του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου», ενώ στη σχέση του με τον κυβοφουτουρισμό θα αναφερθεί η εικαστικός Σοφία Αλεξανδρίδου.

Οι ηθοποιοί Βασιλική Ρούσου και Μελέτης Γεωργιάδης θα διαβάσουν ποιήματα του. Το εικαστικό μέρος (video-art) έχει επιμεληθεί η Σοφία Αλεξανδρίδου.

Το αφιέρωμα θα κλείσει με μια παρέμβαση λόγου, εικόνας και μουσικής: «Γιατί αυτοκτόνησε ο Μαγιακόφσκι;». Κείμενα και αφήγηση: Νάντια Βαλαβάνη. Αφήγηση και τραγούδι: Μπενέττα Οικονόμου. Πιάνο: Κατερίνα Καραμπάτσα. Video-art: Περικλής Αντωνίου και Έλσα Τριβιζάκη. Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σκλάβος.

Με 160 εκατ. ευρώ ενισχύονται δήμοι και κοινότητες

Με το ποσό των 160.332.985 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους Δήμους και Κοινότητες της χώρας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Όπως επισημαίνεται, στα 160 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε δήμους και κοινότητες, καθώς και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, Σχολικών Φυλάκων και εργαζόμενων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι- Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων Μοσχάτο - Ταύρος

ΜΟΣΧΑΤΟ διαμέρισμα 58 τ.μ., υπερυψωμένο ισόγειο, 1 υ/δ, κατασκευή '78, κλιματισμός, αποθήκη, κήπος, χωρίς κοινόχρηστα, καλή κατάσταση, διατίθεται και επιπλωμένο, τιμή 350 ευρώ 6932/ 503821

Τιμή: 350,00 €
Αγγελία Ιδιώτη
6932/ 503821




ΤΑΥΡΟΣ κέντρο, διαμέρισμα 53 τ.μ., 5ου, 1 υ/δ, κατασκευή '76, μπάνιο, σαλόνι, χολ, κουζίνα, μπαλκόνι, τιμή 330 ευρώ 6945/ 22028 3, 210/ 57750 64

Τιμή: 330,00 €
Αγγελία Ιδιώτη
6945/ 220283

Δελτίο Τύπου για τις σχολικές επιτροπές από Δράση Τωρα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούν τις σχολικές επιτροπές να ... μην ξοδεύουν

Προκλητική επιστολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ι.Κουμέντου στάλθηκε στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με την οποία δίνει εντολή να μην προχωρήσουν σε δαπάνες οι σχολικές επιτροπές και να κρατήσουν τις επιχορηγήσεις τους ώστε να τις εντάξουν στο καθεστώς «Καλλικράτη» για την παιδεία που θα ισχύει από τη νέα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

«τα ποσά που έχουν οι Σχολικές Επιτροπές θα μεταβιβαστούν σε ειδικό κωδικό για κάθε Σχολείο, ενταγμένο στις αντίστοιχες Σχολικές Δημοτικές Επιτροπές. Υπενθυμίζουμε ότι η άμεση διάθεση των παραπάνω ποσών για αγορές μέχρι τις 31-12-10, ώστε να μη μεταφερθούν στους νέους κωδικούς, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας ειδικότερα κατά τους πρώτους μήνες του 2011, δεδομένου ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις στη λειτουργία των Σχολικών Δημοτικών Επιτροπών».

Δηλαδή, ζητείται για ένα και πλέον μήνα να ...μην κάνουν κανένα έξοδο οι Σχολικές Επιτροπές, ανεξάρτητα από τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Με δεδομένο τον προϋπολογισμό του 2011 για την παιδεία που είναι για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια κάτω του 3% καταλαβαίνουμε ότι το υπουργείο Παιδείας θέλει να εξασφαλίσει τις όποιες στοιχειώδεις προμήθειες στα σχολεία με χρήματα του περσινού προϋπολογισμού –που ήδη υπήρξαν σοβαρές περικοπές στις επιχορηγήσεις των Σχολικών Επιτροπων- γιατί δεν προτίθεται να στείλει χρήματα πριν το Μάρτη του 2011.

 Με το νόμο «Καλλικράτη» οι Σχολικές Επιτροπές συγχωνεύονται σε δύο Νομικά Πρόσωπα ένα για την Πρωτοβάθμια και ένα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε κάθε δήμο. Δηλαδή η ενιαία σχολική επιτροπή της Πρωτοβαθμιας θα περιλαμβάνει όλα τα δημοτικά σχολεία των δήμων Μοσχάτου και Ταύρου και η ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβαθμιας Εκπ/σης όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια των δύο Δήμων.

Πιστεύουμε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι γονέων πρέπει να απαιτήσουν τη συνεδρίαση των σχολικών επιτροπών των σχολείων τους και να προχωρήσουν στην άμεση προμήθεια πετρελαίου και στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων τους με τα ποσά που διαθέτουν. Ήδη στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ταύρου η ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ! έβαλε το θέμα και συνεδριάζει σήμερα η 5η Σχολική Επιτροπή (Γυμνάσια-Λύκεια).

Με το έγγραφο του περιφερειακού διευθυντή οι διευθυντές των σχολείων πληροφορούνται ότι δεν πρέπει μέχρι το τέλος του 2010 να ξοδευτούν χρήματα από τις σχολικές επιτροπές για αγορές, αλλά και ότι θα υπάρχουν προβλήματα και τους πρώτους μήνες του 2011.

Η παραίνεση αυτή έρχεται σε μία σχολική χρονιά που οι δαπάνες για τις Σχολικές Επιτροπές είναι ήδη μειωμένες σε σχέση με πέρσι (που ήταν επίσης δραματικά μειωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές) και ισοδυναμεί με ομολογία ότι και οι ανάγκες των σχολείων συμπιέζονται ανάμεσα στο μνημόνιο και τον «Καλλικράτη». Και αυτό, γιατί από 1 Γενάρη, οι Σχολικές Επιτροπές συγχωνεύονται σε δύο νομικά πρόσωπα, ένα για την Πρωτοβάθμια και ένα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανά δήμο.

 Γι' αυτό και τα ποσά των σημερινών Σχολικών Επιτροπών μεταφέρονται στους νέους κωδικούς για τους οποίους κάνει λόγο το έγγραφο. Με πρόσχημα όμως αυτή τη μεταφορά στους νέους κωδικούς, ζητείται για ένα και πλέον μήνα να ...μην κάνουν κανένα έξοδο οι Σχολικές Επιτροπές, ανεξάρτητα από τις ανάγκες που θα προκύψουν.

29-11-2010
Το Γραφείο Τύπου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Τρίτη 30/11/2010 στο Μοσχάτο - Ταύρος

Εφημερία σήμερα έχει μόνο στο Μοσχάτο

8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ.
ΜΟΣΧΑΤΟ: ΠΛΑΤΩΝΟΣ 77

*εφημερευοντα στο Ρουφ και στην Καλλιθέα
 
8π.μ.-2μ.μ και 5μ.μ--12μ.μ.
ΡΟΥΦ: ΔΕΚΕΛΕΩΝ48-ΓΚΑΖΙ (ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 116 ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΤΕ) Τηλ. 210-3464443
 
 

8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ (ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ) 120 & ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ Τηλ. 210-9569207