Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο Θάνατος του αστέγου στον Ταύρο έγινε θεατρική παράσταση

Ο "Κανένας" των σκουπιδιών

Ο τραγικός θάνατος ενός αστέγου που είχε βρει προσωρινό καταφύγιο σε ένα κάδο σκουπιδιών στον Ταύρο και διαμελίστηκε από απορριματοφόρο του δήμου, ενέπνευσε μια ομάδα δημιουργών για μια θεατρική παράσταση, υπό τον τίτλο «Κανένας» που παρουσιάστηκε, προχθές το βράδυ, στο Θέατρο Σημείο στην Καλλιθέα.

Μικρά θεατρικά κείμενα, ποιήματα, πολιτικά σχόλια και ρεπορτάζ συνέθεσαν το μωσαϊκό της προχθεσινής βραδιάς, που σύμφωνα με το σκηνοθέτη Νίκο Διαμαντή ήταν μια εκδήλωση αλληλεγγύης για έναν άνθρωπο χωρίς όνομα που είχε την τύχη σκουπιδιού και για μία είδηση που πέρασε στα «ψιλά».

Μια φουρνιά συγγραφέων πρώτης γραμμής, διαφορετικών ηλικιών και «θερμοκρασίας», ανταποκρινόμενοι στην ανοιχτή πρόσκληση του Νίκου Διαμαντή και του θεάτρου «Σημείο», σχολίασαν με τον δικό τους τρόπο τη βαρβαρότητα του συγκεκριμένου συμβάντος.

Για να δείτε τα άρθρα μας για τον άστεγο, πατήστε εδώ 

Χωρίς μετρό - ηλεκτρικό από την παραμονή ώς την Κυριακή

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς θα ξημερώσει η νέα χρονιά για τους κατοίκους της Αττικής.

Οι ηλεκτροδηγοί μετρό και ηλεκτρικού αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την απειλή τους για 24ωρη απεργία, ακινητοποιώντας τούς συρμούς ουσιαστικά από τις 11 το βράδυ της παραμονής, την Παρασκευή δηλαδή, μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Ετσι, ο σταθμός του μετρό της Αγίας Παρασκευής, που παραδίδεται σήμερα το μεσημέρι στο επιβατικό κοινό, θα «γιορτάσει» το γεγονός μόνο για λίγες ώρες. Πρόκειται για τον τριακοστό υπόγειο σταθμό του μετρό, ο οποίος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Μ. Πολυδούρη. Διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα, δυο εισόδους-εξόδους και αναμένεται να εξυπηρετεί περί τους 20.000 επιβάτες καθημερινά.

Υπολογίζεται ότι ο συρμός θα χρειάζεται 13 λεπτά μέχρι το Σύνταγμα.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στο τραμ, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά τις πρώτες μέρες του χρόνου, αφήνοντας τις κινητοποιήσεις για Δευτέρα. Ηδη οι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό παρά τις ...παραινέσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Δ. Ρέππα.

ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΜΜ

Σάββατο 1 Ιανουαρίου: Δεν θα κινηθούν καθόλου το Μετρό και ο Ηλεκτρικός λόγω 24ωρης απεργίας. Στάση εργασίας στο Τραμ από τις 4 έως τις 8 το πρωί.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου: Λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09.00 και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου: Λεωφορεία από τις 12.00 έως τις 16.00.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου: Λεωφορεία από τις 11.00 έως τις 16.00.

Περισσότερες πληροφορίες: Τηλεφωνικό κέντρο ΟΑΣΑ 185 και www.oasa.gr και www.trainose.gr

* Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα Αστικά Μέσα Μεταφοράς θα αποσύρονται σταδιακά από την κυκλοφορία από τις 22.30, όπως κάθε χρόνο.

πηγή: enet

Μεταγραφή υπό προϋποθέσεις για τον Φωστήρα Ταύρου

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί έστω μία μεταγραφική κίνηση ο Κώστας Ψυρρόπουλος.

 Ο έμπειρος προπονητής του Φωστήρα υπογράμμισε πως η ομάδα του ίσως προχωρήσει σε προσθήκη ποδοσφαιριστή, όμως υπό... προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές;

Να πρόκειται για παίκτη που "θα συνδυάζει ως στοιχεία τόσο την αγωνιστική ποιότητα όσο και τον καλό χαρακτήρα, διότι το κλίμα στα αποδυτήρια είναι άψογο και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί".

Από εκεί και πέρα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως παρά την πολύ καλή μέχρι τώρα πορεία του ιστορικού συλλόγου στο πρωτάθλημα, οι στόχοι δεν αλλάζουν, αντιθέτως εξακολουθούν να ταυτίζονται με την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, αλλά και την τοποθέτηση των βάσεων για την επόμενη σεζόν.


πηγή: http://fostiras-tavros.blogspot.com/

Κοπή πίτας και δοξολογία στο Μοσχάτο την 1η Ιανουαρίου 2011

Ληστεία σε ψιλικατζίδικο στο Μοσχάτο!!!

Αντιμέτωπος με ένα ληστή βρέθηκε υπάλληλος ψιλικατζίδικου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Διονυσίου Σολωμού και Καποδιστρίου, στην περιοχή του Μοσχάτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης απείλησε με όπλο τον υπάλληλο, άρπαξε 600 ευρώ και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία αναζητά τον ληστή.

πηγή: Zougla

Γειτονική νίκη ο Α.Ο Μοσχάτου με Θύελλα

Με θετικό αποτέλεσμα, έστω και κατόπιν φιλικής αναμέτρησης θα φύγει το 2010 για τον Α.Ο.Μοσχάτου.

Την τρίτη το απόγευμα ΄το συγκρότημα του Κώστα Μπεχλιβανίδη αντιμετώπισε την συντοπίτισσα Θύελλα Μοσχάτου της οποίας επικράτησε με 2-0.

Για την ιστορία τα γκολ σημείωσαν οι Σιμιτζής και Ντάφλας. Απο εκεί και πέρα , με προπονήσεις θα ολοκληρωθεί το τρέχον έτος, καθώς δεν βρέθηκε αντίπαλος για διεξαγωγή φιλικού για σήμερα Πέμπτη.