Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Απεργία τα μέσα μεταφοράς την ερχόμενη εβδομάδα!!!

Πολυήμερες κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι όλων των ΜΜΜ
«Μπλακ άουτ» στα μέσα μεταφοράς την ερχόμενη εβδομάδα

«Εφιαλτική» αναμένεται η επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανακοίνωσαν απεργιακό μπαράζ, που περιλαμβάνει 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας από την Κυριακή έως την Πέμπτη.


«Χειρόφρενο» αναμένεται να τραβήξουν όλα τα μέσα (Μετρό, Ηλεκτρικός, Προαστιακός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ) την ερχόμενη Τρίτη 14 και Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, οπότε οι εργαζόμενοι κήρυξαν 24ωρες απεργίες.

Επίσης, τα σωματεία έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τετάρτη, ημέρα της γενικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΜ έχουν κηρύξει:

- Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου εξάωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, δηλαδή τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

- Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου εξάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

- Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία

- Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας (τα Μ.Μ.Μ. θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ).

Πηγή: tanea.gr

Δελτίο Τύπου Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη για τις συναυλίες στον Ταύρο

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναυλίες κλασικής και έντεχνης - λαϊκής μουσικής και τραγουδιών το Δεκέμβριο 2010 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στις 19:00
Συναυλία
ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ και ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μια διπλή συναυλία γεμάτη από τις μουσικές των συνθετών της Ρομαντικής εποχής
και από τα κατανυκτικά τραγούδια, ύμνους και μουσικές των Χριστουγέννων,
όπως ερμηνεύονται από διαφορετικούς λαούς και γλώσσες στο πέρασμα των αιώνων.
Θα ακουστούν έργα των : Schubert, Schumann, Chopin, Debussy, Rachmaninoff, Saint-Saens, Reger, Dourante, Franck, Vivaldi, Mozart, Παπακωνσταντίνου, Χρήστου, Σφυρή καθώς και Παραδοσιακά Κάλαντα με κιθάρα, πιάνο, τσέλο, φωνή και
τη Μικτή Χορωδία του ωδείου "Σαπφώ".                                                          

Αίθουσα: Foyer Ισογείου
Είσοδος Ελεύθερη
Διάρκεια: 90’
***
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010, στις 21:00
Συναυλία
«Οι Επόμενοι του Θανάση Πολυκανδριώτη παίζουν και τραγουδούν»

Ένα σύνολο μπουζουκιών επί σκηνής σε μία συναυλία που θυμίζει τους μεγάλους λαϊκούς μας δημιουργούς και παράλληλα τιμά τον Μ. Κακογιάννη. Στο πρώτο μέρος της Συναυλίας θα παιχτεί όλο το έργο «Σκληρός Απρίλης του ‘45» του Μάνου Χατζιδάκι. Πρόκειται για 11 τραγούδια των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Μπαγιαντέρα, Μητσάκη, Καλδάρα κτλ, διασκευασμένα από τον μοναδικό Μάνο Χατζιδάκι και σολίστ στο μπουζούκι τον Θανάση Πολυκανδριώτη, έργο που πρώτο-κυκλοφόρησε το 1972. Στο δεύτερο μέρος «Οι Επόμενοι» τιμούν το στιχουργό Μιχάλη Κακογιάννη με την παρουσίαση τεσσάρων παλαιών και δύο νέων μελοποιημένων από το Θανάση Πολυκανδριώτη τραγουδιών, σε στίχους Μ. Κακογιάννη.

Το μουσικό Σύνολο των μπουζουκιών συνοδεύει επί σκηνής μια κιθάρα, ένα κλασικό μπάσο και ένας κρουστός. Στο τραγουδιστικό μέρος εκτός από τα ίδια τα παιδιά συμμετέχει και η νεαρή τραγουδίστρια Χριστίνα Μιχαλάκη.

Διευθύνει και συμπράττει σε ένα τραγούδι έκπληξη ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.
Ο Καλλιτεχνικός – Μουσικός Σύλλογος «Οι Επόμενοι» ξεκίνησε το 1993 από την ανάγκη του Θανάση Πολυκανδριώτη να μεταδώσει την αγάπη του για τα λαϊκά όργανα στους νέους ανθρώπους και μέσω αυτών να συσπειρώσει όσους πραγματικά αγαπούν τη λαϊκή – μουσική παράδοση. Σήμερα, αριθμεί 280 ενεργά μέλη, 16 έως 35 ετών, από όλη την Ελλάδα.
Το μουσικό σύνολο μπουζουκιών «Οι Επόμενοι» είχε την τιμή να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης των XXVIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», κερδίζοντας τον παγκόσμιο θαυμασμό.
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήριο:10€
Διάρκεια: 1.30'

***
Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010
Συναυλία
Η μουσική των Χριστουγέννων είναι Μπαρόκ !

Οκτώ Ευρωπαίοι Έλληνες σολίστες σε μια εορταστική συναυλία με κοντσέρτα μπαρόκ των Μπαχ, Βιβάλντι, Σαμαρτίνι, και Τέλεμαν για φλάουτο, φλάουτο με ράμφος και σύνολο εγχόρδων.

Σολίστ: ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΑΚΗ - φλάουτο & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ - φλάουτο με ράμφος
Σύνολο εγχόρδων: ΦΑΝΗ ΒΟΒΩΝΗ - βιολί, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΛΙΩΡΗ - βιολί, ΑΓΓΕΛΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΗ - βιόλα, ΙΑΣΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ - βιολοντσέλο, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΙΓΓΑΣ -
κοντραμπάσο, ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ - τσέμπαλο.

Το «γλυκό» φλάουτο με ράμφος, Flauto dolce, όπως το ονόμαζαν οι Ιταλοί και το «πλάγιο» φλάουτο, Traverso, που το αποκαλούσαν και «γερμανικό» χάρη στην ιδιαίτερη αγάπη που έδειξαν για αυτό οι γερμανοί μουσικοί, υπήρξαν ιδιαίτερα δημοφιλή κατά το πρώτο μισό του 18ου αιώνα, δηλαδή στην εποχή που μεσουρανεί το στιλ Μπαρόκ. Το πλάγιο φλάουτο και το φλάουτο με ράμφος, όργανα συγγενικά, εμπνέουν τους μεγάλους συνθέτες της εποχής να γράψουν έναν σημαντικό αριθμό κοντσέρτων για σόλο φλάουτο που συνήθως συνοδευόταν από μικρό σύνολο εγχόρδων και τσέμπαλο:
Η περίφημη «αυτοκρατορική» εισαγωγή της δεύτερης ορχηστρικής σουίτας του J. S. Bach, η «μυστηριώδης» νύχτα και η «λυρική» καρδερίνα των κοντσέρτων La Notte και Il Gardellino του A.Vivaldi, τρία «τρυφερά» μινουέτα από τη Μουσική των Νερών του G.F.Haendel και το διπλό κοντσέρτο σε Μι ελάσσονα του G.Ph.Telemann, που παρουσιάζονται σε αυτό το πρόγραμμα, είναι μερικές μόνο από τις μαγικές μουσικές του Μπαρόκ για φλάουτο.
Αίθουσα: Θέατρο
Τιμή εισιτηρίου: 18€, Φοιτητικό/Σπουδαστικό/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ): 12 €

*****
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr


Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210, 210 324 6210
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400, 210 412 6400
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Οι Θρακιώτες της Αθήνας ξεφαντώνουν την Παρασκευή στο Μοσχάτο

Οι Παλιουριώτες της Αθήνας θα συναντηθούν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ σε ένα αυθεντικό εβρίτικο - θρακιώτικο γλέντι.

Το Θρακιώτικο ξεφάντωμα θα γίνει στο χορευτικό κέντρο "Κορτσόπον" που βρίσκεται στην Πειραιώς 68, στο Μοσχάτο, με την θρακιώτικη ορχήστρα του καταξιωμένου εβρίτη τραγουδιστή Βαγγέλη Δημούδη.

Στο κλαρίνο θα βρίσκεται ο βιρτουόζος συνεργάτης του Παπαναστασίου και φυσικά η παρουσία και των δύο μαζί με τους υπόλοιπους, εγγυώνται μια θαυμάσια βραδιά, γεμάτη κέφι, τραγούδι και χορό.

Πολλά άτομα, ανάμεσα τους και αρκετοί συντοπίτες από τα γύρω χωριά, θα βρεθούν στο Παλιουριώτικο ξεφάντωμα για να γλεντήσουν, να χορέψουν, να βρεθούν με συγχωριανούς, να θυμηθούν τα παλιά και να γνωριστούν με τους νεότερους...»

Για πληροφορίες και προσκλήσεις: Χάρης Τασιούδης Τηλ. 6974536975

Στο περιθώριο της θρακιώτικης βραδιάς, όσοι το επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν μέλη, χωρίς να πληρώσουν συνδρομή, στον σύλλογο "Πολιτιστική Ένωση Αττικής Ο ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ", που αναγνωρίστηκε επίσημα και μετέχουν σ' αυτόν ήδη πολλοί Παλιουριώτες.

BAZZAR ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΜΑΡΚΕΣ!

Μην χάσετε το τελευταίο FFG Fashion Bazaar του χρόνου με πολλά ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ, από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου, στο κτίριο της εταιρείας FFG, στην οδό Χειμάρας 21-23 επίπεδο -2, στο Μοσχάτο.

Όλα τα Brands της FFG όπως Calvin Klein Jeans, CK accessories, DKNY, Affliction, Rock& Republic, Ted Baker, Seven7, Deha, Elie Tahari, Day Birger et Mikkelsen, Braccialini, Gherardini, Costume National και πολλά άλλα σε μοναδικές τιμές και απίστευτη ποικιλία.

Ακόμα με αγορές 2 Jeans παίρνετε το τρίτο δώρο, ενώ με αγορές άνω των 200 ευρώ κερδίζετε επιπλέον -10% έκπτωση!

Μην ξεχνάτε, φέρνοντας ένα φίλο είστε διπλά κερδισμένοι με επιπλέον 10% έκπτωση!
Ραντεβού στο FFG Year End Fashion Bazaar για το απόλυτο fashion shopping!

Τελικά είναι κάτοικος Μοσχάτου ο Ανέστης Παρουσίδης

Ο Ανέστης Παρουσίδης τελικά είναι κάτοικος του Μοσχάτου και επιβεβαιώνει το χθεσινό μας άρθρο. Φοβόμασταν για συνωνυμία και γι' αυτό είχαμε βάλει ερωτηματικό στην χθεσινή μας ανάρτηση. Αυτή την στιγμή ο Ανέστης διανύει την στρατιωτική του Θητεία και δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση όπως άλλωστε επιβεβαιώνει ο ίδιος και η οικογενειά του. Έγινε παραποίηση τυχαίων στοιχείων και έτυχε να είναι το δικό του στα 33 ονόματα που βρέθηκαν στο usb των τρομοκρατών.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει και στο ίδιο αλλά και στην οικογένεια του το γεγονός αυτό και σύντομα θα αποδείξουν ότι δεν έχει καμία σχέση με τους τρομοκράτες.

ΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΡΟΥΣΙΔΗΣ –
ΟΝΟΜΑ: ΑΝΕΣΤΗΣ –
ΟΝΟΜΑ Π: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ –
ΕΠΩΝ Π: ΠΑΡΟΥΣΙΔΗΣ –
ΟΝΟΜΑ Μ: ΜΑΡΙΑ –
ΕΠΩΝ Μ: ΠΑΡΟΥΣΙΔΟΥ –
ΔΗΜΟΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΕΒΡΟΥ –
Α.Δ. 7146/4 –
ΑΡΙΘΜΟΣ: ΑΗ 602210
ΑΡΧΗ ΕΚΔΟΣΗΣ Τ.Α. ΜΟΣΧΑΤΟΥ –
ΤΟΠΟΣ-ΗΜ.ΕΚΔ. ΜΟΣΧΑΤΟ
06/05/2009 –
ΑΦΜ 132424457

Δείτε ένα παλαιότερο βίντεο που είχαμε αναρτήσει για άλλο θέμα με τον ίδιο τον Ανέστη στο panel του Star.

Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων Μοσχάτο - Ταύρος

ΜΟΣΧΑΤΟ διαμέρισμα 78 τ.μ., 2ου, διαμπερές, κεντρική θέρμανση, κλιματισμός, ανακαινισμένο, τριάρι, άριστη κατάσταση,
Τιμή: 520,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
6937-079148


ΤΑΥΡΟΣ πλησίον ΗΣΑΠ, διαμέρισμα 88 τ.μ., 1ου, γωνιακό, 2 υ/δ, κατασκευή '82, κεντρική θέρμανση, τεσσάρι, μαρμάρινα δάπεδα, χολ - σαλόνι - τραπεζαρία συνεχόμενα, μεγάλη κουζίνα - μπάνιο, μπαλκόνια περιμετρικά,
Τιμή: 450,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
210-3478423

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πέμπτη 09/12/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Σήμερα εφημερία έχει μόνο στον Ταύρο
8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ.
ΤΑΥΡΟΣ: ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ 26 Τηλ. 210-3470225

Κοντινά εφημερεύοντα φαρμακεία στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου 
8π.μ.-8μ.μ.
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ: Ν. ΦΑΛΗΡΟΥ 3 (ΟΠΙΣΘΕΝ ΙΕΡΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ).

8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ 32 (ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ) Τηλ. 210-9594260