Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ατύχημα στην παραλιακή κοντά στο Μοσχάτο

Ένα όχημα έπεσε νωρίτερα πάνω στις μπάρες, στην παραλιακή λεωφόρο, λίγο μετά το Μοσχάτο, με κατεύθυνση προς τον Πειραιά. Τα αίτια της πρόσκρουσης παραμένουν άγνωστα μέχρι αυτή τη στιγμή, ενώ το όχημα υπέστη υλικές ζημιές, χωρίς να τραυματιστεί ο οδηγός του.

Πολιτική επιστράτευση των απεργών με απόφαση του πρωθυπουργού


Την απόφασή του για την πολιτική επιστράτευση των οδηγών βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσης που απεργούν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πριν λίγα λεπτά। Με την συγκεκριμένη απόφαση ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτεί υπουργούς και νομάρχες να επιτάξουν τόσο τα οχήματα όσο και τους ιδιοκτήτες τους, αφού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η παρατεταμένη απεργία τους: "έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη". Αναλυτικά όμως, η ανακοίνωση για την απόφαση του κ. Παπανδρέου: "Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική Εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης. Με την παραπάνω απόφαση εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας".

πηγη:ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου, τα εφημερεύοντα φαρμακεία από που μπορείτε να εξυπηρετηθείτε του Μοσχάτου - Ταύρου είναι τα ακόλουθα:


8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ

ΤΑΥΡΟΣ: ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ 214 Τηλ. 210-3471330

8π.μ.-8μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ: ΠΛΑΤΩΝΟΣ 77

Ο ''ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ'' Στο Σινέ Κήπος Μοσχάτου

Οι Anthony Hopkins, Benicio Del Toro, Hugo Weaving και Emily Blunt πρωταγωνιστούν στην ταινία του Joe Johnston, «Ο Λυκάνθρωπος».

Η παιδική ηλικία του Lawrence Talbot έλαβε τέλος με το θάνατο της μητέρας του… Προσπαθώντας να ξεπεράσει το χαμό της και να ξεχάσει, εγκαταλείπει την οικογένειά του και για δεκαετίες κόβει κάθε σχέση με το παρελθόν…
Όταν η αρραβωνιαστικιά του αδερφού του ζητά τη βοήθειά του προκειμένου να βρεθεί ο καλός της που εξαφανίστηκε, ο Lawrence αναγκάζεται να επιστρέψει στους δικούς του και να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του. Αλλά η γενέτειρά του δεν είναι πια η ίδια, καθώς αποτρόπαια εγκλήματα λαμβάνουν χώρα και παντού βασιλεύει ο τρόμος...
Στην προσπάθειά του να βρει τον αδερφό του, αλλά και να προστατέψει τη μοναδική γυναίκα που αγαπά, ο Lawrence πρέπει να σταματήσει το μακελειό για να κλείσει ο κύκλος του αίματος...
Κι ενώ βρίσκεται στα ίχνη του τέρατος που σκορπίζει το θάνατο, ανακαλύπτει μια πανάρχαια κατάρα, μακάβρια βαριά, που μεταμορφώνει όσους μιαίνονται από αυτήν σε λυκάνθρωπους, όποτε έχει πανσέληνο... Πλησιάζοντας στην αλήθεια, αποκαλύπτεται μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού του την οποία σφραγίζει ένα τρομακτικό πεπρωμένο που δεν μπορούσε ποτέ του να φανταστεί.

Σκηνοθεσία: Joe Johnston

Παίζουν: Anthony Hopkins, Benicio Del Toro, Hugo Weaving, Emily Blunt, Geraldine Chaplin


ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

29/07/2010 - 30/07/2010              9:00 μμ και 11:00 μμ


Θερμοπυλών 49 & Κνωσού, Μοσχάτο


Θερινό, Τηλ. 2104810790



DOLBY DIGITAL

Δείτε το Βίντεο

Η ''Υποψία'' Στην Νέα Μασκώτ Στον Ταύρο

Υποψία (Chloe) είναι ο τίτλος της ταινίας του Atom Egoyan στην οποία πρωταγωνιστούν οι Liam Neeson, Julianne Moore και Amanda Seyfried.

Πρόκειται για μια νέα δημιουργία του Atom Egoyan ένα ερωτικό θρίλερ μυστηρίου, με τους πρωταγωνιστές της, να είναι υποψήφιοι για Όσκαρ.
Μία γιατρός υποψιάζεται το σύζυγό της για απιστία. Αποφασισμένη να εξακριβώσει τι συμβαίνει, προσλαμβάνει μια συνοδό πολυτελείας για να τον σαγηνεύσει, με εντελώς απρόβλεπτα γεγονότα.
Συγκεκριμένα η Κλόε είναι μία πόρνη πολυτελείας, η Κάθριν είναι γυναικολόγος και ο Ντέιβιντ είναι ο σύζυγος της Κάθριν , καθηγητής και αγαπητός στις φοιτήτριες και λάτρης του γυναικείου φύλου.
Μια συζυγική απιστία του Ντέιβιντ κάνει την Κάθριν να φερθεί περίεργα με αποτέλεσμα να πλησιάσει την Κλόε και να της ζητήσει να φλερτάρει το σύζυγό της, έναντι αμοιβής, προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει ή δεν έχει αντιστάσεις.
Το σχέδιο όμως της Κάθριν , ανοίγει πόρτα στα σκοτάδια…


ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Διεύθυνση:
Κωνσταντινουπόλεως, Πάρκο Ηρώων


29/07/2010 - 04/08/2010


Τηλέφωνο Πληροφοριών:
210 3459531

Δείτε το Βίντεο

Ο Σύλλογος Φίλων του ΙΜΕ διοργανώνει 4ήμερη εκδρομή στη Θράκη

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Ο Σύλλογος Φίλων του ΙΜΕ διοργανώνει από 28 έως 31 Οκτωβρίου 2010, 4ήμερη εκδρομή στη Θράκη-αεροπορικώς-με παραμονή στο ξενοδοχείο THRAKI PALACE (5*) στην Αλεξανδρούπολη.Μεταξύ αυτών είναι το Σουφλί, το δάσος της Δαδιάς,το Πόρτο Λάγος, η Ξάνθη, τα Άβδηρα, η Κομοτηνή, το Κάραγατς & η Αδριανούπολη, το Δέλτα του Έβρου &η πόλη των Φ...ερών. Περισσότερες πληροφορίες & οδηγίες δήλωσης συμμετοχής, εδώ:
 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης της Απεργίας

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών και επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Ωστόσο, αναμένεται να τους προτείνει τη χορήγηση μίας επιπλέον άδειας.

Οι ιδιοκτήτες οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, απορρίπτουν στο σύνολο του το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να περάσει τις αλλαγές στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των εμπορευματικών χερσαίων μεταφορών, χωρίς να τροποποιήσει τα σημεία του».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επίταξης των φορτηγών δημόσιας χρήσης, ο γενικός γραμματέας απάντησε ότι πρώτα θα εξαντληθεί ο διάλογος και μετά θα ληφθούν αποφάσεις με άλλα συναρμόδια υπουργεία για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο.
Σημειώνεται ότι απεργία άρχισαν από την Τρίτη και οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών.
Στο μεταξύ, ελλείψεις στην αγορά σε οπωροκηπευτικά προϊόντα, πέρα από τα καύσιμα, αναμένονται από την Τετάρτη, ενώ οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, απορρίπτοντας στο σύνολό του το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση. Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των προέδρων των Ενώσεων αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται η απόφαση αυτή για το κοινωνικό σύνολο, την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την οικονομία γενικότερα.
Οι ελλείψεις σε υγρά καύσιμα είναι πλέον γενικευμένες και ελάχιστα πρατήρια, τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία διαθέτουν βενζίνη, καθώς τα περίπου 300 ΙΧ βυτιοφόρα, έναντι των 1500 ΔΧ που απεργούν, δεν επαρκούν για την τροφοδοσία της αγοράς.
Υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης της αγοράς τάσσεται ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η χώρα μας έχει καθυστερήσει να απελευθερώσει την αγορά, παρά τις αποφάσεις από το 2008 της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, του ΣτΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, εμφανίστηκε επικριτικός λέγοντας ότι «το δικαίωμα της απεργίας πρέπει να ασκείται, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η βαρύτητα των συνεπειών στην οικονομία και την κοινωνία».
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων κατηγόρησε την κυβέρνηση για παθητική στάση απέναντι στα φαινόμενα που πλήττουν τον τουρισμό και την κάλεσε να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να πράξει τα δέοντα για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

πηγή: skai

Στο φως η προκήρυξη για την δολοφονία του πατέρα του τροκτικού Σωκράτη Γκιόλια

Και επισήμως η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, με το protothema gr. να έχει το θλιβερό προνόμιο να μεταδίδει πρώτο την είδηση…

Η προκήρυξη εστάλη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σε cd που περιείχε 7 σελίδες, μέσω του περιεχομένου των οποίων, οι συντάκτες επιχειρούν να δικαιολογήσουν τους λόγους για τους οποίους δολοφόνησαν τον Σωκράτη.
Με βαριές εκφράσεις καταφέρονται κατά δημοσιογράφων και εκδοτών της νέας γενιάς, απειλούν και πάλι αστυνομικούς, δικαστικούς, σοφρωνιστικούς υπαλλήλους και διευθυντές φυλακών ενώ σε ένα μεγάλο μέρος του κειμένου το μίσος είναι διάχυτο για ένα συγκεκριμένο κομμάτι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Στις δύο και μισή τοι μεσημέρι, ένας άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Τα Νέα και υπέδειξε ένα σημείο στο οποίο τα μέλη της Σέχτας είχαν αφήσει το cd με την προκήρυξη.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική όπου παρέλαβε το cd και στη συνέχεια οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, θα ερμηνεύσουν τα όσα γράφονται έτσι ώστε από τη μία να αυξήσουν τη φρούρηση σε στόχους για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος και από την άλλη να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο που σκέφτονται τα μέλη της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.
Στο σκοτάδι οι έρευνες
Την ίδια ώρα οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι. Νέα στοιχεία δεν έχουν προκύψει, ενώ η χήρα του Σωκράτη Γκιόλια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
«Δεν είναι σε θέση να μας μιλήσει. Έχει υποστεί ισχυρό σοκ και δεν θέλουμε να την πιέσουμε. Άλλωστε δεν περιμένουμε και πολλά από όσα θα μας πει» αναφέρει αστυνομικός και συμπληρώνει «Αλλά και οι υπόλοιποι από τους μάρτυρες που ήταν στην περιοχή την ημέρα του χτυπήματος ελάχιστα πράγματα κατάφεραν να δουν ή να ακούσουν».
Εκεί που επενδύουν πλέον οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι στη διαφαινόμενη σχέση μελών του αντάρτικού πόλης με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου.
Τα όπλα που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη οργάνωση είναι σίγουρο ότι τα προμηθεύτηκε από ποινικούς, όμως από τη στιγμή που έφυγαν από τα χέρια ποινικών για να φθάσουν στα μέλη της οργάνωσης μεσολάβησαν πέντε με έξι άτομα με αποτέλεσμα η αλυσίδα να σπάσει και τα ίχνη να σβήσουν.

πηγή: protothema

Συνέχιση της απεργίας τελικά αποφάσισαν οι βυτιοφορείς

Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και την κόντρα τους με την κυβέρνηση, με αφορμή το σχέδιο νόμου που κατατίθεται σύντομα στη Βουλή. Η Ομοσπονδία των επαγγελματιών απορρίπτει το σχέδιο νόμου, καθώς όπως υποστηρίζεται, απομειώνεται η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των προέδρων των Ενώσεων αποφασίστηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Οι ελλείψεις σε υγρά καύσιμα είναι πλέον γενικευμένες και ελάχιστα πρατήρια, τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα διαθέτουν βενζίνη, καθώς τα περίπου 300 ΙΧ βυτιοφόρα, έναντι των 1.500 ΔΧ που απεργούν, δεν επαρκούν για την τροφοδοσία της αγοράς.
Ήδη, τα περισσότερα από τα 1.300 πρατήρια της Αττικής έχουν ξεμείνει από αμόλυβδη.
Στη Θεσσαλονίκη 7 στα 10 έχουν κλείσει ενώ αρκετοί νομοί της βόρειας Ελλάδας έχουν «στεγνώσει».
Βενζίνη υπάρχει μόνο σε νησιά όπου η τροφοδοσία γίνεται με πλοία των εταιρειών.
Παράλληλα δεν λείπουν τα κρούσματα κερδοσκοπίας.
Στο σύνολο της αγοράς η τιμής της απλής κινήθηκε πάνω από το 1,50 ευρώ και της σούπερ ακόμη πιο πάνω από τα 1,70 ευρώ.
\Πληροφορίες περί συνάντησης εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας έχει καλέσει τους απεργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει αλλά έδωσε εντολή να εξαντληθεί ο διάλογος.
Στο μεταξύ, τα περισσότερα από τα 1.300 πρατήρια της Αττικής έχουν ήδη ξεμείνει από αμόλυβδη. Τα κρούσματα κερδοσκοπίας, μάλιστα, δεν έλειψαν, ενώ στο σύνολο της αγοράς η τιμής της απλής κινήθηκε πάνω από το 1,50 ευρώ και της σούπερ ακόμη πιο πάνω από τα 1,70 ευρώ.
Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ελεύθερη κίνηση βυτιοφόρων ΙΧ
Εν τω μεταξύ, εντολή για σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος ατόμων που παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιρειών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια Θεσσαλονίκης, έδωσε το μεσημέρι στις αστυνομικές αρχές ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Ευάγγελος Μαδεμλής.
Αντιδρώντας στην απελευθέρωση της αγοράς μεταφορών, οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, που έχουν κατέλθει σε απεργία διαρκείας, δημιουργούν προσκόμματα στην ελεύθερη διέλευση και ανεφοδιασμό των οχημάτων ιδιωτικής χρήσης από και προς τα διυλιστήρια.
Πάντως, ο πρόεδρος του σωματείου των απεργών, Γιάννης Γιαβρίδης, αρνήθηκε νωρίτερα ότι γίνεται αποκλεισμός των εγκαταστάσεων φόρτωσης. Μεμονωμένες φορτώσεις βυτιοφόρων και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης, με μικρές ποσότητες καυσίμων και LPG (υγροποιημένο αέριο), επετράπησαν χθες.

πηγή : tanea