Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Aνεστάλη η 48ωρη απεργία του ΜΕΤΡΟ

Κανονικά θα κινηθούν οι συρμοί του Μετρό την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς ανεστάλη η 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι μετά από παρέμβαση του προέδρου τους.

Προηγήθηκε συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση της επιχείρησης.

Η εξαγγελθείσα κινητοποίηση, λίγες μέρες μετά τη συμπλοκή που σημειώθηκε ανάμεσα σε συνδικαλιστές του Μετρό και του ΗΣΑΠ είχε προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των εργαζόμενων, καθώς πολλοί υποστήριζαν ότι κηρύχθηκε για λόγους συνδικαλιστικής αντεκδίκησης, χωρίς πραγματικά αιτήματα.

Ανακοίνωση του Συνασπισμού Μοσχάτου - Ταύρου για τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Π.Κ. ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες,

Η επίθεση που δέχεται η κοινωνία και η πραγματική οικονομία είναι ανελέητη. Πρόκειται για μια βίαιη επιχείρηση αναδιανομής του πλούτου και κοινωνικής κατεδάφισης.

Πρόκειται για μια βίαιη επιχείρηση καταστροφής της μεσαίας τάξης και του εμπορικού κόσμου, των εργαζομένων και των πιο αδύναμων στρωμάτων.

Εσείς το βιώσατε στο πετσί σας.
Μείωση των πωλήσεων και των κερδών.
Επιδείνωση της κερδοφορίας.
Κάμψη του κύκλου εργασιών.
Χιλιάδες λουκέτα.
Αδυναμία ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις.

Οι πιο δυναμικοί κλάδοι, όπως είναι το εμπόριο και οι επιχειρήσεις, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη δίνη της ύφεσης, της διόγκωσης του χρέους, της ανεργίας και της δραματικής πτώσης του εισοδήματος των εργαζομένων.

Αν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές τα τελευταία χρόνια έχουν χορτάσει με δάνεια και εγγυήσεις και με δημόσιο χρήμα, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες έχουν χορτάσει με υποσχέσεις.

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταθέτει τρεις σημαντικούς άξονες: 

1. Δημόσια τράπεζα ειδικού σκοπού που θα αποτελέσει τον φορέα υλοποίησης της χρηματοπιστωτικής πολιτικής προς τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης.

2. Εγγύηση και χρηματοδότηση του δημοσίου για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Είναι συνταγματική επιταγή η εγγύηση των συντάξεων.

3. Να χαρακτηρισθούν «κορεσμένες» οι αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.Να σταματήσει αυτή η υπερσυγκέντρωση σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους « τα νέα Mall » που ετοιμάζουν ακόμα και μέσα στην κρίση, που σκοτώνουν τον εμπορικό κόσμο.

Γι’αυτό :

Χωρίς Μετρό Πέμπτη & Παρασκευή

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν από αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Μετρό ως αντίδραση στην επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων Αντώνης Σταματόπουλος και ένας συνάδελφός του την περασμένη Δευτέρα από μέλη του προσωπικού του ΗΣΑΠ, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, σε διαφωνία των δύο πλευρών ως προς την πραγματοποίηση ή μη απεργιακών κινητοποιήσεων.

Την Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, η πρόσβαση στο Αεροδρόμιο θα είναι εφικτή μέσω Λεωφορείων και του Προαστιακού.

Εν τω μεταξύ, κλειστό θα είναι από την προσεχή Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το τμήμα Ομόνοια - Ταύρος του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, λόγω των εργασιών ανακαίνισης των σιδηροδρομικών γραμμών.
 
Με την ολοκλήρωση του έργου και από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής.

Από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου η εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα Ομόνοια - Ταύρος θα γίνεται με το ίδιο εισιτήριο από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές, καθώς και από την ειδική λεωφορειακή γραμμή 011 (EXPRESS).

Το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά στο 210-3293000.

Ναυλώνει πούλμαν ο Φωστήρας για τον αγώνα της Κυριακής

Η διοίκηση του Φωστήρα ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πούλμαν που θα μεταφέρει τους φιλάθλους στην Αγία Παρασκευή για τον αγώνα με την ομώνυμη ομάδα την Κυριακή(11/12).

Η στήριξη των φιλάθλων είναι υψίστης σημασίας στον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα για το Φωστήρα, για αυτό και η διοίκηση συμβάλλει στη μαζική μετακίνησή τους, ναυλώνοντας πούλμαν που θα τους μεταφέρει στην Αγία Παρασκευή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΟ Φωστήρ ανακοινώνει ότι για τον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας την Κυριακή (11/12) με την Αγία Παρασκευή αναχωρεί πούλμαν για τη μεταφορά των φιλάθλων μας στις 14.00 από το κτίριο δημόσιας διοίκησης στην Πειραιώς».

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Ομόνοια-Ταύρος από Παρασκευή 9/12

Κλειστό θα είναι από την προσεχή Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το τμήμα Ομόνοια - Ταύρος του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου, λόγω των εργασιών ανακαίνισης των σιδηροδρομικών γραμμών. 

Με την ολοκλήρωση του έργου και από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής.

Από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου η εξυπηρέτηση των επιβατών στο τμήμα Ομόνοια - Ταύρος θα γίνεται με το ίδιο εισιτήριο από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές, καθώς και από την ειδική λεωφορειακή γραμμή 011 (EXPRESS).

Ο Άγιαξ Ταύρου σήμερα για την πρόκριση με τον Αθηναϊκό

Τα δύο πρώτα ματς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ διεξάγονται σήμερα. Αναλυτικά: (2.30 μ.μ.) Ηφαίστου: ΑΟ Περιστερίου - Ηράκλειο, Ταύρου Β' («Χ. Παυλίδης»): Αγιαξ Ταύρου - Αθηναϊκός.

Ο Αθηναϊκός θα έχει δύσκολη αποστολή την Τετάρτη 7/12 , καθώς αντιμετωπίζει για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ την ομάδα του Άγιαξ Ταύρου.

Οι ¨λόρδοι¨ πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν τη πρόκριση για την ημιτελική φάση, στηριζόμενοι στη πολύ καλή εικόνα που έχει παρουσιάσει ο ιστορικός σύλλογος τις τελευταίες αγωνιστικές, με αποκορύφωμα τη νίκη της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΣ Γαλάτσι (1-0).

Παρ’ όλα αυτά το τεχνικό επιτελείο του «ερυθροκίτρινου» σωματείου αναγνωρίζει τη δυσκολία της αναμέτρησης, καθώς θα αναμετρηθούν με μια από τις καλύτερες ομάδες το 8ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, η οποία έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα και παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα.