Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Δείτε τα θέματα της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου την Πέμπτη 9/6

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Ιουνίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.00


Δείτε τα θέματα

πατήστε επάνω στα θέματα για να τα δείτε σε πραγματικό μέγεθος

Σήμερα η τελευταία παράσταση του 20ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μοσχάτου - Ταύρου

Σήμερα Τετάρτη 8/6 κλείνει η αυλαία στο Αμφιθέατρο Νίκος Τεμπονέρας με την Θεατρική παράσταση''Η τελευταία μαύρη γάτα'' του Ευγένιου Τριβιζά

Επιμέλεια : Ιωάννα Ένεζλη, Αλέκος Κοϊμτζόπουλος, Κωνσταντίνα Ραφαηλίδου

Αμφιθέατρο: Νίκος Τεμπονέρας (Αγίας Σοφίας 16-Ταύρος) Ώρα 7:30 μ.μ

Θα πραγματοποιηθεί απονομή αναμνηστικών από τον Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου στους φορείς για την συμμετοχή τους στο Μαθητικό Φεστιβάλ.

Συνελήφθη στο Μοσχάτο ο δράστης της άγριας δολοφονίας αστυνομικού

Συνελήφθη στην Ελλάδα, έπειτα από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, ο δράστης της άγριας δολοφονίας αστυνομικού, αλλά και του αποτρόπαιου βασανισμού ενός δεύτερου, τον οποίο κρατούσε φυλακισμένο επί ημέρες σε μια σπηλιά.

Ο λόγος για έναν 49χρονο Αλβανό υπήκοο ο οποίος στη διάρκεια της εξέγερσης στην Αλβανία, το 1997, μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες του είχε αιχμαλωτίσει δύο αστυνομικούς της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του και εντοπίστηκε έπειτα από έρευνες στην περιοχή του Μοσχάτου.

Το 1997, στη διάρκεια της εξέγερσης που ακολούθησε την «πτώση» των τραπεζών, ο 49χρονος μαζί με δύο φίλους του (που επίσης ψάχνουνται) είχε πιάσει αιχμαλώτους δύο αστυνομικούς, τους οποίους κράτησε φυλακισμένους σε μια σπηλιά σε ορεινή περιοχή των Αγίων Σαράντα. Εκεί, αφού έβαλε φωτιά και έκαψε τον έναν αστυνομικό, στη συνέχεια έβαλε τέλος στο μαρτύριο του θύματός του, καθώς τον εκτέλεσε με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Ο δεύτερος αστυνομικός μαρτύρησε στην κυριολεξία στα χέρια των τριών συμπατριωτών του, οι οποίοι επί τέσσερις ημέρες τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια, με αποτέλεσμα να τον αφήσουν ανάπηρο.

Οταν πια τα πράγματα ηρέμησαν στην Αλβανία, η τοπική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες με αποτέλεσμα να καταλήξει -βάσει στοιχείων- στους τρεις δολοφόνους, οι οποίοι όμως είχαν προλάβει να διαφύγουν από τη χώρα τους προτού αποκαλυφτεί η ταυτότητά τους. Βέβαια, σε βάρος τους είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, που έφτασε και στις αστυνομικές αρχές της χώρας μας.

Το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από έρευνες και παρά το γεγονός ότι ο 49χρονος Αλβανός κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα, κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.

Πλέον, αναμένονται οι διαδικασίες για την έκδοση του 49χρονου στην πατρίδα του, ώστε να δικαστεί για το έγκλημα που διέπραξε.

(Πηγή: Espressonews.gr)

Ανάκληση των «ACTIVA BISCUITS» από την «Relkon Hellas A.E.» που εδρεύει στο Μοσχάτο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη γλυκαντικού (Ε955) Σουκραλόζη, του οποίου η χρήση δεν επιτρέπεται στο προϊόν «μπισκότα αμυγδάλου χωρίς πρόσθετα σάκχαρα».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μπισκότα αμυγδάλου χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, με την εμπορική ονομασία «ACTIVA BISCUITS», τα οποία διακινούνται στην Ελλάδα σε συσκευασίες των 175 g, από την επιχείρηση «Relkon Hellas A.E.» (Θεσσαλονίκης 84, Μοσχάτο).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.  

zougla

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για την καύση καλωδίων στον Ταύρο

Με την παρουσία πλήθος κόσμου έγινε χθες στο ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννη η συζήτηση για την καύση καλωδίων, ένα πρόβλημα που ζουν και αναπνέουν, οι κάτοικοι του Ταύρου τα τελευταία 6 χρόνια.

Η επιτροπή κατοίκων Ταύρου κατά της καύσης καλωδίων διοργάνωσε μια συζήτηση με πολύ ενδιαφέρων όπου το συντονισμό είχε η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κα Χ. Τζαναβάρα.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κος Ανδρέας Ευθυμίου ο οποίος δεσμεύτηκε να απομακρύνει τα παράνομα σκραπατζίδικα της περιοχής, ενώ τόνισε τη σημασία που πρέπει να δώσουμε όλοι μας για την ανακύκλωση.

Στην συνέχεια δυο διακεκριμένοι επιστήμονες οι κ.κ. Ν. Κατσαρός επιστημονικώς συνεργάτης του Δημόκριτου και ο Διευθυντής πνευμονολογίας στο Ερρίκος Ντιναν κος Γ. Βαρουχάκης μας ανέλυσαν λεπτομερώς τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι του Ταύρου και των γύρω περιοχών απο την καύση καλωδίων την οποία εξίσωσαν με "χημική βόμβα", τις επιπτώσεις των ρύπων στην υγεία μας και ειδικότερα στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου με την εισπνοή διοξινών και φουράνιο που είναι οι πλέον τοξικοί ρύποι για καρκινογενέσεις και τερατογενέσεις.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Μαργαρίτα Καραβασίλη ειδική γραμματέας του Υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας η οποία ασχολείται με την διαχείριση του προβλήματος και μας ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχει κάνει τον ενάμιση χρόνο που έχει αναλάβει την ευθύνη του ζητήματος μαζί με του επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας.

Δεσμεύτηκε ότι εντός του Ιουνίου κλιμάκιο απο όλους τους φορείς θα επισκεφθεί τον καταυλισμό των Ρομά όπου γίνεται η καύση των καλωδίων για να τους ενημερώσει για τις επιπτώσεις των ρύπων στην υγεία μας καθώς και για την διάχυση υψηλής ρύπανσης σε ατμόσφαιρα, έδαφος και νερό, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των κατοίκων της περιοχής καθώς και την σοβαρή - συνεχής απειλή για την υγεία μας.

Η εκπρόσωπος της επιτροπής για την καύση καλωδίων κα Εύα Ζημαράκη ενημέρωσε το κοινό για τους αγώνες που έχει κάνει τα 6 τελευταία χρόνια η επιτροπή για να σταματήσει επιτέλους αυτό το παράνομο καθόλα γεγονός που μολύνει με τοξικά τους κατοίκου του Ταύρου και δήλωσε ότι 6 χρόνια διαβίωσης σε μολυσμένη περιοχή είναι πολλά.

Η εκδήλωση έκλεισε με συζητήσεις -  αντεγκλήσεις μεταξύ των παρευρισκομένων για την συμβολή του Υπουργείου για την παράνομη καύση καλωδίων. 
Τα νέα Ταύρου - Μοσχάτου

26 παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού»θα μεταφερθούν στο Μοσχάτο

Σε ιδιόκτητο σπίτι της οργάνωσης στο Μοσχάτο θα μεταφερθούν 26 παιδιά που μέχρι σήμερα διέμεναν στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στη Νίκαια.

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που είχε οργανώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» στις αρχές Μαϊου με θέμα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει

Η οργάνωση κάνει λόγο για οικονομικές δυσκολίες που δεν της επιτρέπουν να διατηρήσει την παρουσία της στη Νίκαια και σημειώνει:

 «Εάν είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία του σπιτιού μας στη Νίκαια, θα μπορούσαμε στο καινούριο σπίτι στο Μοσχάτο να στεγάσουμε 25 ακόμα παιδιά, που η απομάκρυνσή τους από το σπίτι τους κρίνεται επιβεβλημένη από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το ακίνητο που βρίσκεται επί των οδών Αργυρουπόλεως 9 & Α. Τζουμαγιάς το 1998, με τα πρώτα παιδιά-ενοίκους να μπαίνουν σε αυτό τον Δεκέμβριο.

Το σπίτι είχε εκμισθώσει ο Δήμος της πόλης, που το είχε παραχωρήσει στην οργάνωση, καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα. Από τον Οκτώβριο του 2007 όμως ο Δήμος δήλωσε αδυναμία κάλυψης των συγκεκριμένων δαπανών, οι οποίες βάρυναν πια το «Χαμόγελο του Παιδιού». 

Η οργάνωση δηλώνει πως στις 7.30 μ.μ. της Παρασκευής 10 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει στο σπίτι της Νίκαιας μια μικρή γιορτή αποχαιρετισμού.
                   
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Εκδήλωση στο Cine Κήπος για το Δημόσιο Χρέος στο Μοσχάτο