Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Τι μπορείτε να επισκεφτείτε Σήμερα 13/11/2010 στο Μοσχάτο Ταύρος

Τι μπορείτε να επισκεφτείτε Σήμερα 13/11/2010 στο Μοσχάτο Ταύρος

Rock βραδια με τα "ΚΕΛΕΠΟΥΡΙΑ" Art bar-cafe CASETA.Σήμερα στις 10:30 μ.μ, Αθ.διακου 20 Γ. Ρούσσου ΜΟΣΧΑΤΟ
 
Κώστας Λεμονίδης & οι Άνδρες επί τω Έργω Live στη Γυάλα στον Ταύρο Μακεδονίας  Σμύρνης 3 (από Πειραιώς 204)


Σήμερα στο Βicycle Film Festival στον Ταύρο

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα(ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ)

Δελτίο Τύπου Βασίλη Σπανάκη

Άνοιγμα Σπανάκη στους ψηφοφόρους που καταψήφισαν την πολιτική του Ανδρέα Ευθυμίου στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών


Με τις τελευταίες του κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Ταύρο και Μοσχάτο, ολοκλήρωσε επιτυχημένα τη δεύτερη φάση της προεκλογικής του εκστρατείας, μετά την είσοδο του στο δεύτερο γύρο ο υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Βασίλης Σπανάκης.

Στις ομιλίες του ο Βασίλης Σπανάκης κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους που καταψήφισαν στον πρώτο γύρο την πολιτική πρόταση που πρεσβεύει ο Ανδρέας Ευθυμίου, να συνταχτούν με τους Ενωμένους Πολίτες.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπανάκης ανέφερε:

“Ζητάμε από όλους τους πολίτες που καταψήφισαν την πρώτη Κυριακή τον εκπρόσωπο του μνημονίου στην περιοχή μας, τον κ. Ευθυμίου, να συστρατευτούν μαζί μας. Στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής οι δυνάμεις αυτές θα συναντηθούν στην κάλπη. Η παράταξή μας, οι Ενωμένοι Πολίτες, μπορεί να τις εκφράσει μέσα σε ένα ενιαίο πλαίσιο συνεργασίας και ειλικρινούς διαλόγου. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συμμαχία για την αυτοδιοικητική αλλαγή και την κοινωνική αυτοδιοίκηση αναδεικνύοντας το νέο της ρόλο σε μια κρίσιμη οικονομικά συγκυρία για κάθε πολίτη, για κάθε νοικοκυριό.

Τιμώ όλους τους ανθυποψήφιούς μου και ζητώ από τους ψηφοφόρους τους να βρεθούμε στην κάλπη. Μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

Ο Δημήτρης ο Σούτος άξιος Δήμαρχος στον Ταύρο. Μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί. Μας χρειάζεται η εμπειρία και ο λόγος του στον Ταύρο.

Ο Γρηγόρης ο Σωπάκης. Πρότεινε μέτρα κοινωνικής στήριξης που είναι κοντά σε αυτά που προτείναμε και εμείς. Τα απέρριψε όμως ο κ. Ευθυμίου γιατί ήταν ενάντια στην πολιτική του μνημονίου.

Ο Παναγιώτης Κυριαζίδης. Διεξήγαγε έναν υπερήφανο αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο. Ακόμη και η κριτική του στο μέλλον θα μας κάνει καλύτερους.

Τέλος ο Άρης ο Κρεμμύδας. Με τον Άρη ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές. Ξενυχτήσαμε μαζί την Κυριακή το βράδυ μετρώντας ψήφο-ψήφο τη διαφορά μας. Σήμερα θα μπορούσε να ήταν στη θέση μου. Για δυο ψήφους βρέθηκα εγώ στον δεύτερο γύρο. Είχε το θάρρος και την τόλμη να τα βάλει με το καθεστώς. Ξεπέρασε τους κομματικούς φραγμούς. Καλώ τους ψηφοφόρους του να βρεθούμε μαζί στην κάλπη, όπως βρεθήκαμε τόσο κοντά την Κυριακή το βράδυ. Τελικά αποδείχθηκε ότι μας ενώνουν περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.”

Η έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με θέμα την ανάπτυξη των μαθηματικών και της μαθηματικής σκέψης στον αρχαίο ελληνικό κόσμο

Τα μαθηματικά στον αρχαίο ελληνικό κόσμο

Αν τα παιδιά σας δεν αγαπάνε τα μαθηματικά… Αν πάλι εσείς δεν είχατε ποτέ καλή σχέση… Τότε η εν λόγω έκθεση μπορεί να σας φέρει πιο κοντά σε μια επιστήμη που άλλαξε τον κόσμο.

Η έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με θέμα την ανάπτυξη των μαθηματικών και της μαθηματικής σκέψης στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, εποχή κατά την οποία τίθενται τα θεμέλια της επιστήμης, επιχειρεί να προβάλει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τη σημασία των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών για τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής και φιλοσοφίας του Ιδρύματος, η έκθεση είχε εξαρχής δύο βασικούς στόχους-μηνύματα:

Να αναδείξει τα μαθηματικά των αρχαίων Ελλήνων ως θεμέλιο της επιστημονικής σκέψης.
Να τονίσει ότι τα μαθηματικά είναι για όλους, καθώς:

συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου
αποτελούν διανοητική πρόκληση
παρέχουν τη δυνατότητα υποβοήθησης σε διάφορες δραστηριότητές μας και
είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της κοινωνίας που τα παράγει και τα χρησιμοποιεί.

Η έκθεση καλύπτει ολόκληρη την περίοδο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως και τον 4ο αιώνα μ.Χ. και αναφέρεται στα πιο σημαντικά «επεισόδια» και πρόσωπα της ιστορίας τους.

Σύντομη αναφορά γίνεται, επίσης, στα προελληνικά μαθηματικά των Αιγυπτίων και των Βαβυλωνίων, όπως και στην πορεία των κειμένων των Ελλήνων μαθηματικών μετά το τέλος του αρχαίου κόσμου: από τα μοναστήρια του Βυζαντίου και τα αντιγραφικά εργαστήρια των Αράβων έως και την πρόσληψή τους από τους Ευρωπαίους επιστήμονες της Αναγέννησης και της εποχής της Επιστημονικής Επανάστασης. Βασικές εφαρμογές των μαθηματικών σε άλλες επιστήμες κατά την περίοδο εκείνη, με ιδιαίτερη έμφαση στην αστρονομία, τη μαθηματική γεωγραφία και τη μουσική, συμπληρώνουν την εικόνα των ελληνικών μαθηματικών.

Παράλληλα, παρουσιάζεται επιγραμματικά το πολιτισμικό πλαίσιο ανάπτυξης της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης, από τις ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας και της Κάτω Ιταλίας έως την κλασική Αθήνα και την Αλεξάνδρεια των Eλληνιστικών χρόνων.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη: 09:00- 14:00. Τετάρτη-Παρασκευή: 09:00-20:00. Σάββατο: 11:00-16:00. Κυριακή: 10:00-16:00. (την Κυριακή των εκλογών θα είναι κλειστά)

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος

ΤΟ PRAKTIKER ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ.
Οταν έμαθαν για τη νέα απόλυση, παράτησαν τις δουλειές τους κι έκαναν συνέλευση. Εργαζόμενη που βρίσκεται τέσσερα χρόνια πριν την συνταξιοδότηση απέλυσε χτες η εργοδοσία της επιχείρησης «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στην περιοχή του Ταύρου. Η νέα αυτή απόλυση ανεβάζει στις 85 συνολικά τις απολύσεις στα «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» σε όλη τη χώρα. Η εργοδοσία πήρε όμως χτες άμεση απάντηση από τους εργαζόμενους στο κατάστημα που σταμάτησαν επιτόπου τη δουλειά και κάλεσαν το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο χώρο για να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και στις απολύσεις
πηγή: tromaktiko,palo

Ψήστης και Μάγειρας ζητούνται από μπυραρία στο Μοσχάτο

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ψήστης - μάγειρας, 2 άτομα, κύριος - κυρία, με εμπειρία ζητούνται για μπυραρία στο Μοσχάτο 210/ 9483135, 6977 698080

Περιοχή: Μοσχάτο

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 9483135

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΣΑΒΒΑΤΟ, 13/11/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Εφημερία σήμερα έχει μόνο στο Μοσχάτο

8π.μ.-8μ.μ.
ΜΟΣΧΑΤΟ: ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 57 (ΠΡΩΗΝ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ)

 
*εφημερεύοντα φαρμακεία Καλλιθέα

8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΚΡΕΜΟΥ 122 Τηλ. 210-9582858


8π.μ.-2μ.μ και 5μ.μ--12μ.μ.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ 112 (ΕΝΑΝΤΙ ΟΑΕΔ) Τηλ. 210-9591168

Πρόγραμμα Προβολών Σήμερα στο Βicycle Film Festival στον Ταύρο

Το Βicycle Film Festival είναι ένα διεθνές φεστιβάλ με κεντρικό θέμα το ποδήλατο. Ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη πριν από 10 χρόνια θέλοντας να γιορτάσει την αναδυόμενη ποδηλατική κουλτούρα μέσα από την μουσική, την μόδα, την τέχνη και φυσικά τον κινηματογράφο.



Πλέον το Bicycle Film Festival ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο ετησίως. Από τις 11 έως τις 14 Νοεμβρίου θα βρεθεί για πρώτη φορά και στην Αθήνα, με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει προβολές, ποδηλατοβόλτες, ποδηλατικούς αγώνες, BMX επιδείξεις, parties, συναυλίες και μια εικαστική έκθεση με θέμα και έμπνευση το ποδήλατο.





ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ(19:00)

ERIK ELSTRAN’S DRAGON SHRED IT!, Σκην.: Erik Elstran (USA 2010) 4’
Αυτός ο δράκος κάνει πετάλι!

BAREND JAM, Σκην.: Alex Rankin (UK 2006) 3’
Μια ΒΜΧ ταινία μικρού μήκους από την Μεγάλη Βρετανία.

GUTLESS BMX PROJECT VOLUME II, Σκην. Δημήτρης Κατρανίδης (GREECE 2010) 10’
Highlights του Gutless ΒΜΧ tour με υλικό από Ιταλία, Βαρκελώνη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Χωμάτινα άλματα, ράμπες και street sessions με μερικούς από τους καλύτερους ‘Έλληνες αναβάτες.

TRAVIS COLLIER "NIGHT RIDING", Σκην.: Mike McKinlay (Canada 2010) 4’
Μια ταινία μικρού μήκους για τις νυχτερινές εξορμήσεις του Travis Collier στο Βανκούβερ.

A NEW CHALLENGE, Σκην.: Neistat Brothers (USA 2010) 2’
Μία ταινία μικρού μήκους από τους παλιούς γνώριμους του BFF, Neistat Brothers. Ο Van προκαλεί τον διευθυντή του Oscar Boyson σε έναν ιδιαίτερο ποδηλατικό αγώνα.

VISIT MY TOWN: LISBON, PORTUGAL, Σκην.: Alberto Accettulli (Italy 2010) 8’
Ένα ιδιαίτερης αισθητικής μικρού μήκους αφιέρωμα στους BMX Riders της Ιβηρικής Χερσονήσου

THE BIRTH OF BIG AIR, Σκην.: Jeff Tremaine (USA 2010) 54’
Καιρός ήταν να διηγηθεί κάποιος την ιστορία του Ματ Χόφμαν. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο κάποιος, ή μάλλον οι κάποιοι, είναι ο στενός του φίλος Jef Termaine, ο Spike jonze και ο Johhny Knoxville. Ένα αφιέρωμα στον θρύλο του ΒΜΧ Ματ Χόφμαν και την πορεία του στο πάνθεον των καλύτερων αθλητών του κόσμου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (17:00)

VIRTUOUS CHAPTER 10, Σκην:. Brian Gottschalk, Fabian Naf (Switzerland 2008) 5’
Downhill biking υπό το φως των κεριών στα βουνά γύρω από την Ζυρίχη.

BIKE RIDE, Σκην.: Tom Schroeder (USA 2000) 6’
Ο James ποδηλατεί 80 χιλιόμετρα για να δει την κοπέλα του, μόνο και μόνο ν’ ανακαλύψει ότι εκείνη θέλει να χωρίσουν.

GOD'S LESSON, Σκην.: Petr Bednar (Czech Republic 2004) 4’
Μερικές φορές τα μαθήματα ποδηλάτου μπορούν να αποδειχθούν πραγματικά “θεϊκά”

JIM’S LINES, Σκην.: Patrick Trefz (USA 2008) 5’
Ο Jim Denevan καλλιτέχνης από την Santa Cruz, θρύλος του surf και αναγνωρισμένος chef δημιουργεί τέχνη στην άμμο χρησιμοποιώντας το ποδήλατό του.

A.N.T. BIKE MIKE MAKES AN A.N.T. BIKE, Σκην.: Zachary Lee (USA 2010) 14’
Ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στον Mike Flannigan, κατασκευαστή σκελετών ποδηλάτου της Alternative Needs Transportation. Δείτε τον να συναρμολογεί από την αρχή μέχρι το τέλος ένα από τα custom ποδήλατα του που τον έκαναν διάσημο.

THE CYCLOCROSS MEETING, Σκην.: Brian Vernor (USA, Japan 2010) 49’
Μια ταινία για την δυναμικά ανερχόμενη cyclocross σκηνή Αμερικής και Ιαπωνίας. Το Cyclocross Μeeting ακολουθεί τους Barry Wicks και Adam McGrath σε μερικούς από τους σημαντικότερους αγώνες του κόσμου. Από το New Jersey και το Όρεγκον μέχρι την Ιαπωνία, όπου αντιμετωπίζουν τον επτά φορές Πρωταθλητή Keiichi Tsujiura και το ανερχόμενο αστέρι Yu Takenouchi και συναντούν τον βετεράνο Ιάπωνα κατασκευαστή Naκagawa.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (21:00)

URBAN BIKE SHORTS SKI BOYS (BFF GREATEST HIT), Σκην.: Benny Zenga (Canada 2006) 8’
Ένα σπάνιο ντοκουμέντο, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του κινηματογραφιστή Benny Zenga, βασισμένο σε σπάνιο αρχειακό υλικό από την δεκαετία του 70 και τις απίθανες περιπέτειες των θρυλικών ski boys στα προάστια του Οντάριο.

ERIK ELSTRAN’S DRAGON SHRED IT! Σκην.: Erik Elstran (USA 2010) 4’
Αυτός ο δράκος κάνει πετάλι!

WE'VE GOT IT ON TAPE, Σκην. Brendan McNamee (UK 2010) 5’
Μια ηχογράφηση … “solo bike polo” για ποδήλατο, αναβάτη και μπατόν.

TOKYO JITENSHA, Σκην.: Steven Day (USA, Japan 2009) 1’
Ποδηλατώντας μέσα στην πόλη με ταχύτητα φωτός.

RIH, Σκην.: Meik de Swaan & David Dijkhoff (The Netherlands 2010) 9’
Η θρυλική εταιρεία RIH ιδρύθηκε από τους αδερφούς Bustraan το 1921 και επί σειρά ετών αποτέλεσε επίσημο κατασκευαστή της εθνικής ποδηλατικής ομάδας της Ολλανδίας. Στο «τιμόνι» της από το 1973 ο Wim Van der Kaaij, ο άνθρωπος που εδώ και περισσότερα από 70 χρόνια ομορφαίνει τις πίστες και τους δρόμους του Άμστερνταμ με χειροποίητα ποδήλατα.

SOME THINGS RIDE A BICYCLE, Σκην.: Chris Jolly (USA 2006) 1’
Αν νομίζατε ότι ποδήλατο κάνουν μόνο οι άνθρωποι ήσασταν γελασμένοι. Η απόδειξη σ’ αυτό το άκρως διασκεδαστικό video κινουμένων σχεδίων.

MINI VELODROME DE BORDEAUX, Σκην.: Niko Fontas, (France 2010) 3’
Μια στην κυριολεξία φαντασμαγορική ματιά στο ποδηλατοδρόμιο του Μπορντό. Η κινηματογραφική τεχνολογία στην υπηρεσία του ποδηλάτου.

ATH: COMMUTING IN MADNESS, Σκην.: Χάρης Σκαφτούρος (GREECE 2010) 10’
Το ΑΤΗ είναι η πρώτη ταινία της ομάδας Fixed Gear Athens. Σκοπός της να εμπνεύσει τον θεατή να εντάξει το ποδήλατο στην καθημερινότητά του, ακόμα και σε δρόμους δύσκολους και εχθρικούς όπως της Αθήνας. Έχετε όμως σκεφτεί ποτέ ότι ίσως «κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία»; Εκείνοι σίγουρα ναι.

ANIMA D’ACCIAIO (SOUL OF STEEL), Σκην. Daniel Leeb (USA, Italy 2009) 11’
Πορτρέτο του θρυλικού Ιταλού κατασκευαστή Giovanni Pelizzoli, γνωστού και ως "Ciocc". Χωρίς αναστολές, ο Ciocc διηγείται μπροστά στον φακό την ιστορία της ζωής του, δουλεύοντας παράλληλα επάνω στο τελευταίο του πόνημα: έναν πρωτοποριακό fixed gear σκελετό. Το original soundtrack της ταινίας υπογράφουν οι Blonde Readhead.

LUCAS BRUNELLE - LINE OF SIGHT, Σκην.: Benny Zenga and Lucas Brunelle (USA 2010) 33’
O Lucas Brunelle ταξιδεύει ολόκληρο τον κόσμο κινηματογραφώντας αγώνες alleycat για λογαριασμό του BFF. Φέτος, με αφορμή την δέκατη επέτειο του Φεστιβάλ, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Benny Zenga και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Το υλικό του Brunelle αποτελεί ούτως ή άλλως σπάνιο ντουκουμέντο, μια εκ των έσω ματιά στον κόσμο των καλύτερων αστικών ποδηλατών στον κόσμο. Μόνο που αυτή τη φορά η κάμερα του Zenga στρέφεται πάνω στον ίδιο, αναδεικνύοντας το σπάνιο ταλέντο του.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ EVENTS BFF ATHENS
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Νοεμβρίου (12:00-17:00) - BMX JAM

Εισιτήρια:
€5 (Μία ενότητα προβολών), Ημερήσιο €13 (Τρεις ενότητες προβολών), Διημέρου €25 (Ολόκληρο το Φεστιβάλ)

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα(ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ)

Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550

Η Εμφάνιση της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ''