Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Βραδιά ποίησης σήμερα Δευτέρα 21/3 στον Ταύρο


ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Στο πλαίσιο της έκθεσης "Εικονο-ποίηση", που οργανώνει ο "Ορίζοντας των Γεγονότων" σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 9.30 μμ, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή ποιητική εκδήλωση με τίτλο "Ποίηση στην εποχή της εκποίησης".

Η βραδιά αφιερώνεται στη μνήμη του ποιητή Αντρέα Παγουλάτου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μονόπρακτο βασισμένο σε ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη.

Σκηνοθεσία: Φαίη Τζανετοπούλου,
Ερμηνεία: Αγγελίτα Τσούγκου,
Φωτισμός: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Στη συνέχεια θα παρουσιάσουν πρόσφατα ποιήματά τους οι ποιητές:

Αλέξανδρος Μιστριώτης • Αλέξης Δάρας • Ανδρέας Βατίστας • Βασίλης Κυριάκης • Γιώργος Καπετανάκος • Γιώργος Σιόβας • Γιώργος Τσίγκας • Γιώργος Τσίγκλας • Ελίζα Διαμαντοπούλου • Ευτυχία Παναγιώτου • Θόδωρος Πάσχος • Ιωάννα Αργυρίου • Νίκος Τερζής • Σωκράτης Παπαγεωργίου • Τζίμης Ευθυμίου • Χρίστος Ξένος

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό και σε άλλους ποιητές και ποιήτριες που θα ήθελαν να παρουσιάσουν ποιήματά τους.

Ο Ορίζοντας Γεγονότων, μια ανοιχτή συνθήκη συνάντησης ανάμεσα στην τέχνη και την πραγματική ζωή καλεί τα ανοιχτά μυαλά αυτής της πόλης σε μια εορταστική πρόβα συνύπαρξης.

Ώρα: 21:30

Πληροφορίες στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Αίθουσα: Black Box

Εισιτήρια:
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μοσχάτου Απόστολος Σιώκας μιλάει για το Εσπερινό

Την Παρασκευή 18/3 στις 22:00 στο Κανάλι 9, μίλησε o Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, Απόστολος Σιώκας  και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή, Δελτίο Θυέλλης

με τους Γιάννη Ντάσκα και Χάρη Μπότσαρη.  

 Ο Κύριος Σιώκας σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γνωστό θέμα της συγχώνευσης του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Μοσχάτου με το νυχτερινό της Καλλιθέας.


Δείτε τι είπε ο Απόστολος Σιώκας για το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Μοσχάτου



My-Moschato

Τηλεφώνημα για βόμβα στα γραφεία της Eurobank στο Μοσχάτο

Απειλητικό τηλεφώνημα έγινε έντεκα λεπτά μετά τις 15:00 για τοποθέτηση βόμβας και επικείμενη έκρηξη στα γραφεία της Eurobank στην οδό Αρχιμήδους 21 και Κύπρου στο Μοσχάτο.

Στο τηλεφώνημα αναφέρθηκε ότι η έκρηξη θα γινόταν σαράντα λεπτά αργότερα.

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας και προχώρησαν σε έρευνα αλλά προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί τίποτα.

zougla

Επιστολή Δημήτρη Ναυπλιώτη για την οδό Ελευθερίας στο Μοσχάτο

ΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Σαν κάτοικος του Μοσχάτου, νομίζω ότι δεν υπάρχει ειδικός φορέας που να εκπροσωπεί τους κατοίκους της οδού Ελευθερίας και της ευρύτερης περιοχής, τουλάχιστον όχι όλους. Θεωρώ επίσης ότι οι υπάρχοντες φορείς, απ' ό,τι ξέρω, δεν έχουν την συγκεκριμένη τεχνική υποδομή για να μπορούν να υποστηρίξουν ή να απορρίψουν ένα τέτοιο έργο.

Αυτό κανονικά έπρεπε να μπει σε άμεση διαβούλευση με όλους τους κατοίκους του Μοσχάτου και να ενεργοποιηθούν και τα δημοτικά συμβούλια και να φέρνουν συγκεκριμένες προτάσεις απ΄όλες τις γειτονιές και ειδικά από την οδό Ελευθερίας.

 Θα περίμενα από τη νέα δημοτική αρχή όπως σηκώνει τα You Tube φωτογραφίες και άλλες συνεντεύξιες να μπορεί να αναρτήσει την παλιά μελέτη και σχέδια που έχουν γίνει, τη νέα μελέτη και τα σχέδια εφαρμογής τα οποία δεν έχουν εξ άλλου κανένα κόστος.

 Μπορείτε να τα ζητήσετε ζιπαρισμένα από τους μελετητές ή από την τεχνική εταιρεία, αν δεν κάνω λάθος είναι η ΤΕΡΝΑ, να τα σηκώσουν στο διαδίκτυο. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ μια απάντηση στα παρακάτω:
1. Αναλυτικά το σκοπό του έργου
2. Ποιος το χρηματοδοτεί
3. Με τίνος την εποπτεία θα είναι
4. Κόστος και χρονοδιάγραμμα
5. Σημερική συνολική υδραυλική μελέτη
6. Περιβαλλοντολογική μελέτη ανα τομής
7. Γεωλογική μελέτη ανα τομής ανά γειτονιά
8. Στατική μελέτη και κόστος ανά κτίριο για όλη τη διαδρομή του αγωγού & εάν έχει υπολογιστεί η στατική μελέτη υποστήριξης των κτιρίων κλπ.
9. Μελέτη αποστράγγισης αγωγού
10.Σύμβαση συντήρησης & καθαρισμού αγωγού
11.Αντισταθμιστικά ωφέλη για την πόλη μας
12.Εναλλακτική πρόταση για το έργο
13.Σε περίπτωση που κατασκευαστεί στον τόπο μας, εάν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με το δικό μας αποχετευτικό δίκτυο ή επέκτασή του (βλ. Αργοστολίου και γειτονικές οδοί)
14.Περιβαλλοντολογική μελέτη, χρόνος αποστράγγισης νερού & όγκου αυτού
15.Διάγραμμα & τοποθεσίες επισκεψιμότητας του αγωγού εφόσον και όταν χρειαστεί.
16.Μελέτη αντλιοστασίων με ηχομόνωση, κατανάλωση ενέργειας, βαθμός θορύβου των αντλιοστασίων και γενικά του αγωγού
17.Τυχόν αποζημιώσεις στα μαγαζιά που θα έχουν πρόβλημα, στους επαγγελματίες και όχι μόνον
18.Σταθμοί ελέγχου ποιότητας του νερού που θα βγαίνει στη θάλασσα
19.Τρόποι απολύμανσης αγωγού

Θα ήθελα πάρα πολύ να κυττάξετε τα υψομετρικά που θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ'όψη, τις πακτώσεις, αγγιστρώσεις σε σχέση πάντα με την αντισεισμική προστασία του ίδιου του έργου και των παραπλεύρων κτιρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, είμαι δε υποχρεωμένος να σας θυμίσω ότι καλό θα είναι τέτοια έργα να γίνονται σε σχέση με τον Ταύρο και όχι με άλλους Δήμους.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις άμεσες απαντήσεις σας και την προσπάθεια που θα κάνετε για να αναρτήσετε τα σχέδια.

Δημήτρης Ναυπλιώτης

Σημείωση Μοσχάτο Ταύρος Life
Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 23 Μαρτίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 με θέμα Ενηµέρωση για τον αγωγό της οδού Ελευθερίας. 








Κυπελλούχος Ελλάδας ο Α.Σ. Π.Κ.Δ. Ταύρου

Ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών στους άνδρες και ο Α.Σ. Π.Κ.Δ. Ταύρου στις γυναίκες αναδείχτηκαν την Κυριακή (20/03) στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Κυπελλούχοι Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για τη σεζόν 2010-2011.

Έκαναν δύο τους φετινούς τίτλους τους ύστερα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Αττικής και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά, που είχαν προκύψει από την προηγούμενη μέρα. Τα φαβορί ήταν ξεκάθαρα γιατί στους μεν άνδρες τα Ταταύλα αγωνίστηκαν χωρίς τον πρώτο παίκτη τους, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (όπως ανέφερε, έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς), στις δε γυναίκες αποβλήθηκε ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών εξαιτίας της απουσίας των αθλητριών του από το στάδιο την ώρα της κλήρωσης.

Έτσι, οι φίλοι του αθλήματος δεν είχαν δυστυχώς, την ευκαιρία να δουν μία ακόμα γερή κόντρα των προαναφερομένων καλύτερων ομάδων της Α1, δύο εβδομάδες πριν από τους τελικούς των πλέι οφ. Παρακολούθησαν όμως, μία απρόσμενα αμφίρροπη αναμέτρηση στον τελικό των γυναικών μεταξύ των δύο σωματείων του Ταύρου.

Το Π.Κ.Δ. Ταύρου επικράτησε του Δ.Α.Ο. Ταύρου με 4-3, όμως τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο ηττημένος, που με θαυμάσια εμφάνιση και αποτελέσματα-εκπλήξεις έφτασε τον αγώνα στο 7ο και τελευταίο ματς! Στον τελικό των ανδρών το Πέρα επιβλήθηκε με χαρακτηριστική ευκολία του Α.Ο. Ταταύλα με 4-0.

Στο ταμπλό των ανδρών το Πέρα είχε bye στον 1ο γύρο και ακολούθως απέκλεισε το Ηράκλειο 2001 με 4-0 στα προημιτελικά και τον ΑΟ Πεύκης με το ίδιο σκορ στα ημιτελικά. Τα Ταταύλα νίκησαν τον ΟΕΑ Έδεσσας στη 16άδα με 4-0, τη Φιλία Ορεστιάδας στην 8άδα με 4-0 και το Π.Κ.Δ. Ταύρου στην 4άδα με 4-1. Την 3η θέση κατέκτησαν το Π.Κ.Δ. Ταύρου και ο ΑΟ Πεύκης.

Στον τελικό οι αθλητές του Γιάννη Κορδούτη έδειξαν απολύτως έτοιμοι από κάθε άποψη και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Τα Ταταύλα μπορεί να ήταν αουτσάιντερ χωρίς τον Παπαδημητρίου, όμως οι βασικοί Μανουσώφ και Φραγκούλης είχαν τη δυνατότητα να κάνουν (παράλληλα και μία) δυνατή πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα και εμφανέστατα υστέρησαν.

Θρίλερ ο τελικός των γυναικών

Στο ταμπλό των γυναικών τα δύο σωματεία του Ταύρου πέρασαν χωρίς αγώνα τον γύρο των «16». Στη συνέχεια το ΠΚΔΤ απέκλεισε τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας με 4-0 στα προημιτελικά και την ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας με 4-1 στα ημιτελικά, ενώ ο ΔΑΟΤ νίκησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 4-0 και τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 4-1 αντίστοιχα. Στη θέση 3 τερμάτισαν η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και η ΑΕ Αθηνά.

Στον τελικό το Π.Κ.Δ.Τ. είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο χάρη κυρίως στην παρουσία της Φενγκ Γιάο Γιάο. Συνάντησε όμως, την σθεναρή αντίσταση του ΔΑΟΤ και στο τρίωρο ματς-θρίλερ κινδύνεψε άμεσα με αναπάντεχη ήττα. Μάλιστα, ο ΔΑΟΤ προηγήθηκε 2-1 με τις αξιοσημείωτες νίκες, που πέτυχαν τα νεαρά στελέχη της εθνικής γυναικών Ελένη Γεωργιάδου και Αλίκη Κιούφη απέναντι στις βασικές αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Μαρία Χριστοφοράκη και Φιλαρέτη Εξάρχου!

Αργότερα η Φενγκ με την Εξάρχου επικράτησαν στο διπλό ισοφαρίζοντας το σκορ, η Κινέζα έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της, όμως ο ΔΑΟΤ δεν παραδόθηκε. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας κορασίδων Κατερίνα Τόλιου έφερε σε πολύ δύσκολη θέση με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού της την Εξάρχου και την υποχρέωσε σε δεύτερη απρόσμενη ήττα κάνοντας το σκορ 3-3! Στο τελευταίο επί μέρους ματς η Χριστοφοράκη ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο της Κιούφη και χάρισε το κύπελλο στο ΠΚΔΤ.

Αναπληρωματική για την ομάδα του Άρη Τσακίρογλου ήταν η Κωνσταντίνα Πυλαρινού, ενώ ο ΔΑΟΤ είχε στον πάγκο την Φρύνη Μαστρογιαννοπούλου.
contra

Αήττητος Σπάτων-Μοσχάτο 0-0

Στο μοναδικό παιχνίδι, που δεν είχαμε γκολ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του 9ου ομίλου ήταν σε αυτό των Σπάτων, του Αήττητου με το Μοσχάτο.

Μπορεί να μην είχαμε γκολ είχαμε όμως δοκάρια. Και αν κέρδιζαν τα δοκάρια τότε τη νίκη θα την έπαιρναν οι φιλοξενούμενοι. Στο 40΄σε προσπάθεια του Ανδρουλιδάκη και 30΄ αργότερα, στο 70’ ο Παπαδόπουλος απέτυχε και αυτός να πετύχει γκολ, καθώς το δοκάρι για δεύτερη φορά του στάθηκε εμπόδιο. Για τους γηπεδούχους δοκάρι είχε στο 75΄ ο Γαλάνης και έτσι το παιχνίδι έμεινε στη «λευκή ισοπαλία».

Διαιτητής του αγώνα, ο Νεοφυτιάδης (Κορίνθου).

ΑΗΤΤΗΤΟΣ: Μένιος, Μπερέτας (78’ Τσούτης), Μαρινάκης, Μηλιώνης, Τσαλδάρης, Τούντας, Μπουτσάι, Τσιαβάκος, Λάππας, Παπαδόπουλος (46΄ Παπαδάς), Γαλάνης.

ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Μωραίτης (85΄Χοτζάι), Καράμπελας, Τυράκης (60’ Λιώσης), Λαλιάνι, Σιμιτζής, Ανδρουλιδάκης, Ντάσλας, Παπαδόπουλος, Σαλάμης, Επιτροπάκης (65΄Παπαγεωργίου)
on

Μια μοναδική συνάντηση είχαν το Σάββατο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
είχαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου – Τσακάλωφ 9  το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στις 6.00΄ μ.μ

Μια ομάδα Ιαπώνων, ανδρών και γυναικών, που έζησαν σαν παιδιά την έκρηξη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήρθαν στον Πειραιά με πλοίο το Σάββατο σαν πρεσβευτές/πρέσβειρες ειρήνης και κήρυκες αντιπολεμικών μηνυμάτων.

Είναι οι τελευταίοι επιζήσαντες («Χιμπακούσα») από τον πυρηνικό όλεθρο εκείνης της εποχής και ίσως είναι η τελευταία φορά που ταξιδεύουν εκτός Ιαπωνίας γιατί είναι ηλικιωμένοι/ες άνθρωποι. (φέτος είναι μόνο 8).
Το Πλοίο της Ειρήνης που τους/τις μεταφέρει πραγματοποιεί το γύρο του κόσμου με αίτημα έναν ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 στις 6.00΄ το απόγευμα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου (Τσακάλωφ 9, τηλ. 210-48.23.801, κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ της Καλλιθέας) οι Χιμπακούσα συνοδευόμενοι από μεταφραστές έκθεσαν την εμπειρία τους σε μαθητές/μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς και συνομίλησαν με το κοινό.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ !

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ !