Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ την Τετάρτη 09/02/11

Νέα προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού την Τετάρτη 09/02/11

Θα υπολειτουργήσουν και αύριο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτά σκληραίνουν τη στάση τους, τόσο έναντι του υπουργείου με αφορμή το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, όσο και κατά των διοικήσεων των εταιριών οι οποίες προσφεύγουν στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους.

Στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και να συμμετάσχουν και αυτοί στην πορεία που διοργανώνουν οι γιατροί.

Έτσι, αύριο Τετάρτη τα τρένα του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11:00 έως τις 15:00, τα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 15:30 και τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 16:00.

Εξάλλου, το μεσημέρι, ομάδα περίπου 50 ατόμων, από το Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ, συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΑΜΕΛ, (Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας), φωνάζοντας συνθήματα. Μετά από λίγη ώρα ανέβηκαν στο γραφείο του προέδρου της εταιρίας, ο οποίος όμως απουσίαζε, και σε μια συμβολική κίνηση… έχτισαν την πόρτα του γραφείου του! Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική και δεν προκλήθηκαν επεισόδια.

πηγή: newsbeast

Κάλεσμα στους επιχειρηματίες Μοσχάτου Ταύρου έκανε ο Ανδρέας Ευθυμίου

Τα μαγαζιά κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος(καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κτλ) θα έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες αφού πρόκειται να περιληφθούν στο επίσημο πρόγραμμα του καρναβαλιού.

Είναι ευκαιρία οι επιχειρηματίες να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την ιδιαίτερη γιορτή του Μοσχάτου και του Ταύρου τόνισε ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου η οποία θα κρατήσει έως την καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου .

Όποιος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται τις μέρες αυτές να κλείσει κάποια εκδήλωση στο μαγαζί του και θέλει να μπει και επίσημα στο πρόγραμμα του καρναβαλιού θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο Δημαρχείο του Μοσχάτου και ποιο συγκεκριμένα στον 2ο όροφο μέχρι και την Παρασκευή 11/02/11.

Για τα εμπορικά μαγαζιά εάν κάποιος επιχειρηματίας έχει σκεφτεί να κάνει κάτι στο οποίο θα ωφεληθεί ο ίδιος αλλά και ο Δημότης θα πρέπει και αυτός να καταθέσει την πρότασή του!

Ανακοίνωση κίνησης πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία»

Κίνηση Πολιτών «Μεσοποταμία»

http://www.mesopotamia.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Γενική Συνέλευση της κίνησης πολιτών «Μεσοποταμία» της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες εργάτες, που βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις. Να σταματήσει η θέσπιση εγκληματικών νόμων εναντίον μεταναστών και προσφύγων και να παύσουν οι αστυνομικές και γραφειοκρατικές διώξεις. Να σταματήσει η ανέγερση του τείχους στον Έβρο. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών. Η αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών μπορούν όχι μόνο να στήσουν τα δικά μας τείχη απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου που δεχόμαστε αλλά και να αξιώσουν έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, ρατσισμό, εκμετάλλευση, χαρτιά και σύνορα. Ας γκρεμίσουμε τα τείχη του ρατσισμού, ας χτίσουμε δεσμούς αλληλεγγύης και αγώνα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

7-2-2011 Η Γραμματεία