Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Εταιρεία στο Μοσχάτο ζητεί υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ενεργειακών εφαρμογών με έδρα το Μοσχάτο, ζητεί υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, απαραίτητη άριστη γνώση Αγγλικών, κάτοχος Ι.Χ. και γνώση Η/Υ,
βιογραφικά στο e-mail info@etfa.gr

Περιοχή: Μοσχάτο

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 2831181

Κλείνει το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Ταύρου

Με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του 'Ιπποκράτειου' Νοσοκομείου Αθηνών και με την προσχηματική διαδικασία της συλλειτουργίας, κλείνουν τα Ιατροκοινωνικά Κέντρα (ΙΑΚ) Καισαριανής, Άνω Πατησίων και Ταύρου και το προσωπικό τους μεταφέρεται στα Ιατροκοινωνικά Κέντρα Ζωγράφου, Πλ. Αμερικής και Καλλιθέας αντίστοιχα. Είχε προηγηθεί λίγους μήνες νωρίτερα το κλείσιμο του ΙΑΚ Γαλατσίου.

Τα ΙΑΚ αποτελούν δομές ενταγμένες στην Κοινότητα, που καλύπτουν ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό ομάδες χαμηλού κοινωνικοοικονομικού προφίλ όπως άπορους, ανασφάλιστους, μετανάστες κ.ά.

Επειδή σε περίοδο οικονομικής κρίσης καταγράφεται αύξηση της προσέλευσης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας

Επειδή η δυσκολία εύκολης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας έχει ως αποτέλεσμα, την προσφυγή στον ιδιωτικό τομέα όσων έχουν ακόμα τη δυνατότητα και την επιπλέον επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών ή την πλημμελή ιατρική φροντίδα με δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών αλλά και στη δημόσια υγεία,

Επειδή τα ΙΑΚ παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της προληπτικής ιατρικής καλύπτοντας ένα μέρος του ανεπαρκούς συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του ρόλου των Ιατροκοινωνικών Κέντρων και ποιοι είναι οι σχεδιασμοί του υπουργείου για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας όλων των μονάδων;

2. Είναι στις προθέσεις του υπουργείου η ενίσχυση τους με το ανάλογο προσωπικό και τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές, ώστε να υποστηριχθεί η αναβάθμισή τους;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κριτσωτάκης Μιχάλης

IATRONET

Aπογευματινές διαλέξεις στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο

«Ο Ελληνικός Κόσμος συναντά...»

Aπογευματινές διαλέξεις  στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Με τον τίτλο «Ο Ελληνικός Κόσμος συναντά...», το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» συνεχίζει δεύτερη χρονιά τον κύκλο απογευματινών διαλέξεων οι οποίες έχουν γίνει θεσμός τα απογεύματα της Τετάρτης. Με καταξιωμένους ομιλητές από διαφορετικούς τομείς, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά διαλέξεων που καλύπτουν πολλά και διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος.

Οι απογευματινές διαλέξεις πραγματοποιούνται ημέρα Τετάρτη, στις 18:30, στο Kαφενείο του Αιθρίου. Η ομιλία των προσκεκλημένων διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά και στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, για περίπου μιάμιση ώρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και, όπως πάντα, διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος

(δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών)
Τηλέφωνο: 212 254 0000
Τηλεομοιοτυπία: 212 254 0123

Βραδιές Κουκλοθέατρο για Μικρούς & Μεγαλύτερους στον Ταύρο


Κάθε Πέμπτη στις 21:00
Εισιτήριο: 10€

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011
Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"
Παράσταση: O Μόγλης

Ο Μόγλης σώζεται από τον Μπαγκίρα τον πάνθηρα μετά από μία καταστροφή ο οποίος τον πηγαίνει να ζήσει με τους λύκους. Καθώς μεγαλώνει ο Μόγλης στην οικογένεια των λύκων, ο Σιρ Χαν ο τίγρης εμφανίζεται στην περιοχή με σκοπό να σκοτώσει το Μόγλη για εκδίκηση στους ανθρώπους γιατί οι κυνηγοί είχαν σκοτώσει την οικογένειά του. Ο Μπαγκίρα και οι λύκοι αποφασίζουν την επιστροφή του Μόγλη στο χωριό των ανθρώπων. Και το ταξίδι στη ζούγκλα αρχίζει…

Το έργο είναι ένας ύμνος για τη φύση, τη διαφορετικότητα και τη φιλία.

ΚΕΙΜΕΝΑ: Λίλιαν Τσέρτου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Καραγιάννης
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση
ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ: Θανάσης Γκότσης, Μαρίλια Νομικού
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Βίνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Συριώτης, Περικλής Λιανός, Νίκος Παπαδόπουλος
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 60' λεπτά
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 15 χρονών

Κουκλοθέατρο για Μικρούς & Μεγαλύτερους
Κάθε Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30

Εισιτήριο: 8€
Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Θέατρο Μαριονέτας Μπαρούτι στην Άκρη της Κλωστής
Παράσταση: Το Μυστήριο της Ανατολής

Ο Τουρλούμ Σουκλούμ ονειρεύεται να γίνει μάγος σαν τον παππού του τον σοφό Καντάρ. Όμως οι σκανταλιές του δεν τον αφήνουν να συγκεντρωθεί. Το περιπετειώδες ταξίδι του στην έρημο ξεκινά. Μοναδικός σύντροφος το Μαγικό βιβλίο.
Ένας ύμνος στην αγάπη που αποδεικνύει ότι με τη δύναμή της, ακόμη και «…η έρημος ανθίζει…»

Συντελεστές

Σκηνοθεσία:Francisco Brito.
Εμψύχωση: Cristo Brito, Nikos Ntasios, Aneta Stefanopulos, Francisco Brito
Μουσική: Παύλος Σαραντινός
Φωτισμός: Γιάννης Νερουλίδης
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.
Τεχνική: μαριονέτες με στικ πάνω σε τραπέζι.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  http://www.mcf.gr/

Απεργία διαρκείας στο Μετρό από τη Δευτέρα! - Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς των Αθηνών, καθώς προχωρούν από σήμερα σε καθημερινές στάσεις εργασίας, οι οποίες θα κορυφωθούν με 24ωρη απεργία την Πέμπτη.

Μάλιστα, από Δευτέρα το μετρό βάζει «λουκέτο», καθώς χθες το βράδυ η γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) ψήφισε υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας διαρκείας!

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν σήμερα και αύριο στάσεις εργασίας (11.00 – 15.30), ενώ την Πέμπτη θα προχωρήσουν σε 24ώρη απεργία. Ακόμη, θα επαναλάβουν τις στάσεις εργασίας και την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, 12.00 -16.00), ενώ θα λάβουν περαιτέρω αποφάσεις στη γενική τους συνέλευση την μεθεπόμενη Δευτέρα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας (11.00 - 15.00) σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ενώ θα απεργήσουν την Πέμπτη.

Το Μετρό δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, την οποία θα συνεχίσουν επ’ αόριστον από την επόμενη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων (ΗΣΑΠ) θα κάνουν στάση εργασίας μόνο σήμερα Τρίτη από τις 12.00 έως τις 16.00, ενώ θα απέχουν από την έκδοση και των έλεγχο των εισιτηρίων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08.00, «διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους. Ακόμη, έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη και στάσης εργασίας την Πέμπτη, οι οποίες, ωστόσο, ενδέχεται να μην γίνουν, λόγω ενδεχόμενης προσφυγής της διοίκησης των ΗΣΑΠ στη δικαιοσύνη.

Το Τραμ αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά, αν και οι εργαζόμενοι εξετάζουν την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο.

ΤΟ ΒΗΜΑ