Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Email Αναγνώστη: Aπόλυση εργαζομένης στα MAX PERRY στο Μοσχάτο

Στην απόλυση της εργαζόμενης Στ. Κουτσουράδη προχώρησε η γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «MAX PERRY», καθώς η συνδικαλιστική της δράση και η προσπάθειά της να συσπειρώσει και να οργανώσει τους εργαζόμενους ενόχλησε ιδιαίτερα την εργοδοσία.

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.

Αντιπροσωπεία χτες έκανε παρέμβαση στο κατάστημα που δούλευε η Στ. Κουτσουράδη στο Μοσχάτο Πειραιώς 8 και ενημέρωσε όλους τους εργαζόμενους, καλώντας τους σε δράση, παρά την προσπάθεια της επιχείρησης για το αντίθετο, η οποία κάλεσε την αστυνομία, απαιτώντας μάλιστα τη σύλληψη των συνδικαλιστών.

Το συνδικάτο απαιτεί άμεσα την ανάκληση της απόλυσης της

Μετατίθεται η συναυλία του Δώρου Δημοσθένους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Μετάθεση Συναυλίας Δώρου Δημοσθένους
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011


Η συναυλία του Δώρου Δημοσθένους με τίτλο "Από την Κύπρο και την Μεσόγειο - Ένας Μουσικός Περίπλους" μετατίθεται από αυτήν την Παρασκευή 18/11, για την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011 και στον ίδιο χώρο: Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Τα εισιτήρια ισχύουν ως έχουν 


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Τι ειπώθηκε στο Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου της Παρασκευής 11/11 για το Χαράτσι της ΔΕΗ

Ο κ. Πρόεδρος Θανάσης Ντερέκας εισηγούµενος το θέµα υποβάλλει στο Δηµοτικό Συµβούλιο Δήµου Μοσχάτου­ Ταύρου εισήγηση Δηµάρχου Μοσχάτου ­Ταύρου σχετικά µε το ειδικό τέλος ακινήτων µέσω ΔΕΗ, η οποία έχει ως εξής:

Για το σηµαντικό αυτό θέµα είχα δεσµευτεί στο προηγούµενο Δηµοτικό Συµβούλιο, ότι θα συζητηθεί στο αµέσως επόµενο. Για τον λόγο αυτό σήµερα φέραµε για συζήτηση εκτός ηµερησίας διάταξης το συγκεκριµένο θέµα.

Αναγνωρίζουµε τη δύσκολη οικονοµική κατάσταση που έχει επιβαρύνει το βιοτικό επίπεδο εκατοντάδων οικογενειών στην πόλη µας, ενώ δεν µας βρίσκει σύµφωνους η απόφαση της κυβέρνησης να εισπράξει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούµενων Δοµηµένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) µέσω των λογαριασµών της ΔΕΗ, µε αντίστοιχη διακοπή του ρεύµατος σε όσους δηλώνουν αδυναµία πληρωµής του.

Η δυσκολία πληρωµής του ειδικού τέλους που θα αντιµετωπίσει µεγάλος αριθµός των κατοίκων µας είναι δεδοµένη. Ιδιαίτερα σηµαντική είναι και η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά µε τους κινδύνους που εγκυµονεί η ενδεχόµενη διακοπή του ρεύµατος για µεγάλο ποσοστό ασθενών που χρησιµοποιούν σκευάσµατα τα οποία χρειάζονται ψύξη ή θέρµανση.

Επιλέγουµε να σταθούµε δίπλα σε όσους κατοίκους αποφασίσουν να µην πληρώσουν το ειδικό τέλος.

Σε συνάντηση που πραγµατοποιήσαµε µε τη νοµική υπηρεσία του Δήµου και αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά µε τον Πρόεδρο κ. Στέλιο Μανουσάκη, τέθηκαν οι βάσεις για την ύπαρξη νοµικής πληροφόρησης σε όσους δηµότες µας, επιλέγουν µε δική τους ευθύνη να µην καταβάλλουν το ειδικό τέλος. 

Καλούµε, επίσης, τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για το συγκεκριµένο ζήτηµα. 

Για τους λόγους αυτούς καταθέτουµε τις παρακάτω προτάσεις: 1)Εξώδικο προς ΔΕΗ 2)Κάλυψη εξώδικων µέτρων σε όσους δεν δύνανται αποδεδειγµένα να πληρώσουν 3)Διαπαραταξιακή επιτροπή για ευπαθείς οµάδες 4)Μέχρι να κριθεί αντισυνταγµατικό το µέτρο να µην γίνει διακοπή ρεύµατος σε κανέναν κάτοικο 5)Ασφαλιστικά µέτρα σε συνεργασία µε δικηγορικό σύλλογο Πειραιά. 6)Ενηµέρωση των πολιτών την επόµενη Τρίτη από την Νοµική Υπηρεσία και τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ακολουθούν τοποθετήσεις των επικεφαλής των Δηµοτικών παρατάξεων: 


Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης: Άδικα και αντιλαϊκά µέτρα. Για το χαράτσι συµφωνούµε να λάβουµε µέριµνα και να είµαστε κοντά σ΄αυτές τις κοινωνικές οµάδες µε συγκεκριµένο τρόπο. Δεν ακούσαµε πρόταση από τον κ. Δήµαρχο , να υιοθετήσουµε πρόταση από άλλους Δήµους όπως ο Ιωακειµίδης.

Άρης Κρεµµύδας: Σοβαρό θέµα που ταλανίζει όλη την κοινωνία . Να προφυλάξουµε την αυτοδιοίκηση . Ο ελληνικός λαός εδώ και δύο χρόνια έχει υποστεί λαίλαπα µέτρων η οποία θα συνεχιστεί. Βρίσκεται σε Νοµικό Κενό , γιατί η διοίκηση της ΔΕΗ κατ΄ εντολή των Υπουργών έθεσαν νοµικά να µην µπορεί ο πολίτης να πληρώσει µόνο το
ρεύµα του χωρίς το ειδικό τέλος. Οι συµπολίτες µας δεν έχουν να πληρώσουν , όχι δεν θέλουν. Δεν πρέπει να µείνουµε σε ψηφίσµατα . Αν κάποιος δηµότης δεν καταβάλλει το ποσό , πρέπει να είµαστε φερέγγυοι σε όποια απόφαση πάρουµε. Η συνδροµή της Νοµικής Υπηρεσίας να είναι αµισθεί. Εγώ προτείνω κάτι πιο ριζοσπαστικό , είµαστε πολιτικό όργανο να πάρουµε απόφαση να επανασυνδέσουµε το ρεύµα και να έχουµε εµείς την ποινική ευθύνη. Σύσταση µόνιµης επιτροπής Δηµοτικού Συµβουλίου διαπαραταξιακής για κοινωνικά µέτρα. 

Παναγιώτης Κυριαζίδης: ψήφισµα , στο δια ταύτα ο δήµος να συµπαρασταθεί στις οικογένειας, στους εργαζοµένους και να µην επιστρέψει διακοπή ρεύµατος ή να επανασυνδέσει το ρεύµα, συµφωνούµε. 

Δηµήτριος Σούτος : Πρέπει να το αντιµετωπίσουµε σαν πολιτικό γεγονός, χαράτσι θ΄ ακολουθήσουν κι άλλα . Πρέπει να προστατέψουµε τους δηµότες µας. Χρειάζεται ξεκάθαρη πολιτική απόφαση . Κάθε απόφαση ορίζει τον Δήµαρχο να εκτελεί την απόφαση. Νοµική κάλυψη σ΄αυτούς που δεν πληρώνουν ; Να είναι οµαδική . Η επανασύνδεση, αυτός που θα το κάνει θα είναι υπέρβαση… Συµπαράσταση από το Δηµοτικό Συµβούλιο να αναλάβουµε όλοι την ευθύνη και όχι µόνο ο Δήµαρχος ότι δεν κάνει υπέρβαση καθήκοντος και απέναντι στην πολιτεία. 

Γρηγόρης Σωπάκης : Να παρθούν αποφάσεις για να στηρίζουν ανθρώπους που δεν µπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν. Προς τιµή του Δηµάρχου έθεσε στις Νοµικές Υπηρεσίες . Συµφωνούµε σε πολλά σηµεία. Έρχεται λαίλαπα µέτρων,το Δηµοτικό Συµβούλιο να είναι ανάχωµα σε αυτά τα αντισυνταγµατικά και άδικα µέτρα. Ο δήµος να στηρίξει τις οµαδικές αγωγές χωρίς αµοιβή. Να ενηµερωθούν οι πολίτες. Να µην επιτρέψουµε να κοπεί το ρεύµα σε κανένα δηµότη , να γίνεται επανασύνδεση αν αυτό συµβεί. Να δηµιουργηθεί γραφείο 24ώρου βάσεως. Συµφωνώ µε την επιστολή στη ΔΕΗ µάλιστα µε τη µορφή εξωδίκου. Να δώσουµε δύναµη στο Δήµαρχο µε οµόφωνη απόφαση αν και όποτε χρειαστεί, να πάρουµε την πολιτική ευθύνη. 
Ακολουθούν τοποθετήσεις των Αντιδηµάρχων:

Ξεκινάει σήμερα το Πινγκ Πονγκ στο Μοσχάτο και το Βόλλεϋ στον Ταύρο

Οι ανοικτές αυλές στα Δημοτικά σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου ξεκίνησαν με μπάσκετ την Δευτέρα στο 1ο ΕΠΑΛ Ταύρου, ενώ στο 1ο και 6ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου ξεκίνησαν τα αντίστοιχα προγράμματα Μπάσκετ και Χάντμπολ.

Το προγράμματα αθλοπαιδιών για τα παιδιά όλων των Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας αν και ξεκίνησε για πρώτη φορά πιστεύουμε ότι θα έχει μεγάλη απήχηση.

Μην ξεχάσουμε εδώ να σημειώσουμε ότι οι προπονητές που θα έρθουν για πρώτη φορά στο Μοσχάτο για να διδάξουν αλλά και να γνωρίσουν στα παιδιά το άθλημα του πινγκ πονγκ, είναι οι προπονητές των ομάδων του Ταύρου οι οποίοι είναι πρωταθλητές αλλά και κυπελλούχοι Ελλάδος.

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Μοσχάτου ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ  ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ -4,30-6,00
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ταύρου ΤΡΙΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ 6,00-7,00 7,30-8,30 -ΒΟΛΛΕΫ

πατήστε εδώ