Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σήμερα 5/11/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σήμερα 5/11/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

8π.μ.-2μ.μ και 5μ.μ--12μ.μ.

ΤΑΥΡΟΣ: ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ 76 (1η ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ) Τηλ. 210-3460372

8π.μ.-8μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ: ΠΛΑΤΩΝΟΣ 77

ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ με πείρα, ζητείται για 3ήμερη - 4ήμερη απασχόληση στο Μοσχάτο

ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ με πείρα, ζητείται για 3ήμερη - 4ήμερη απασχόληση σε μεζεδοπωλείο στο Μοσχάτο, κάτοικος Μοσχάτου και γύρω 6944/ 19178 8


Περιοχή: Μοσχάτο

Αγγελία Ιδιώτη
6944-191788

Ένα εξαιρετικό Βίντεο από το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τις Θερμοπύλες

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού σχεδίασε και παρήγαγε το περιεχόμενο των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν για το «Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών» του Δήμου Λαμιέων.

Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Θερμοπύλεια 2010», παρουσία εκπροσώπων του ΙΜΕ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου.

Αρχικά, ο επισκέπτης παρακολουθεί την εισαγωγική τρίλεπτη ταινία στην αίθουσα προκαταρκτικής ενημέρωσης.

Στη συνέχεια, εισέρχεται στην αίθουσα διαδραστικών εφαρμογών, όπου σε οκτώ δυναμικά τραπέζια παρουσιάζονται οι πολυμεσικές εφαρμογές με θέμα το ιστορικό πλαίσιο της μάχης και την απήχησή της μέχρι τις μέρες μας.

Εκεί, παίζοντας, συλλέγει πληροφορίες για τη μάχη των Θερμοπυλών. Ακολουθεί η αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας όπου παρακολουθεί, με ειδικά γυαλιά τεχνολογίας κυκλικής πόλωσης, την προβολή της τρισδιάστατης ψηφιακής ταινίας για το στρατιωτικό εξοπλισμό Ελλήνων και Περσών.

Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με ένα ταξίδι στο χρόνο. Στην εφαρμογή Εικονικής Πραγματικότητας με θέμα τη μάχη των Θερμοπυλών ο επισκέπτης μεταφέρεται στο πεδίο της μάχης και συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία των στρατιωτών πριν από τη σύγκρουση.

Ένας μουσειοπαιδαγωγός εκτελεί χρέη πλοηγού και με τη βοήθεια ενός ασύρματου τηλεχειριστηρίου καθοδηγεί τους επισκέπτες. Το ΙΜΕ είχε την ευθύνη της ιστορικής, της επιστημονικής και της καλλιτεχνικής επιμέλειας των παραπάνω εφαρμογών.

Το έργο αυτό του Δήμου Λαμιέων συγχρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ. Ανάδοχος εταιρεία του έργου ήταν η εταιρεία TELMACO A.E., η οποία και προμήθευσε και εγκατέστησε το σχετικό εξοπλισμό.


Δείτε το Βίντεο


Θεατρικές ομάδες νέων ηθοποιών στον Ταύρο.Οργανώνει ο Λάκης Λαζόπουλος

Δέκα από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες νέων ηθοποιών, συμμετέχουν από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου στο Πρώτο Low Budget Festival που οργανώνει ο Λάκης Λαζόπουλος και Tospirto.net στο Ίδρυμα Κακογιάννη, Πειραιώς 206.


Πρόκειται για καινούρια έργα και παραγωγές με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Η προπώληση άρχισε την Πέμπτη 4/11

Όπως τονίζει Tospirto, οι νέες θεατρικές τάσεις, οι σκηνοθέτες και οι ομάδες που ξεχώρισαν στη θεατρική σκηνή του τόπου μαζί σε ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να αποδείξει πως η φαντασία και το ταλέντο αρκούν για να ασκήσει κανείς την Τέχνη του σε εποχές χαμηλού budget.

«Το πρώτο low budget festival από "το Σπίρτο" είναι γεγονός. Θα ακολουθήσουν και άλλα και φαντάζομαι κάτω από καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις», ανέφερε ο «ιθύνων νους» του φεστιβάλ, Λάκης Λαζόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σημείωσε δε, ότι «στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι κορυφαίοι της νέας γενιάς του θεάτρου, οι οποίοι παλεύουν εδώ και καιρό συνολικά για το θέατρο χωρίς να έχουν τις φοβερές επιδοτήσεις. Αυτοί είναι, που θα δώσουν την πνοή στο νέο αυτό εγχείρημα και θα φωτίσουν το θέατρο αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο».

«Η ιδέα του Φεστιβάλ είναι ενσωματωμένη μέσα στην εποχή, που ζούμε του χαμηλού προϋπολογισμού. Θέλαμε να κάνουμε μία διοργάνωση για το θέατρο και υπήρχε αυτή η ιδέα να μαζευτούν κάποιες από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες και να υπάρχει ένα concept: σας δίνουμε 500 ευρώ και κάντε μία παράσταση», ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Άννα Βλαβιανού και πρόσθεσε: «Σε αυτούς τους καιρούς το budget δεν έχει τόσο σημασία, όσο έχει η συμμετοχικότητα, το όνειρο και η τέχνη.»

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: http://www.mcf.gr/

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ