Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Επιστολή Ανδρέα Ευθυμίου για την αστυνόμευση στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΕΠΕΙΓΟΝ
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154

Αριθ. Πρωτ.:6392
ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΚΟΙΝ.: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών
Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου
Αστυνομικό Τμήμα Ταύρου



ΘΕΜΑ: Έκτακτες ανάγκες αστυνόμευσης στην πόλη

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες επανειλημμένων γεγονότων κλοπής και καταστροφών στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο.

Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερα τις τελευταίες τρεις ημέρες (14-16/3), συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ 3 έως 5 το πρωί τα εξής (με βάση και μαρτυρίες των ίδιων των επαγγελματιών): μικροκλοπές (π.χ. περίπτερα) και σπάσιμο βιτρινών και παράλληλα σοβαρές κλοπές σε κοντινά καταστήματα (π.χ. χρυσοχοεία) όπου το προϊόν της κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Η κατάσταση είναι τραγική και επιβαρύνει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της περιοχής. Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε σημαντικό τη λήψη άμεσων μέτρων αστυνόμευσης με άμεσο επόμενο βήμα τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου στο κέντρο της πόλης, αίτημα που έχουμε πολλές φορές θέσει μετ’ επιτάσεως.

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Χειρόφρενο αύριο Πέμπτη 17/3 τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και Προαστιακός
Να συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Συνεπώς την Πέμπτη θα ακινητοποιηθούν καθ' όλο το 24ωρο και τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, (Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Μετρό), καθώς και τα τρόλεϊ.
Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και ο Προαστιακός.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, όπως ανακοίνωσαν, σταθερή χρηματοδότηση των φορέων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρση των υποχρεωτικών μετατάξεων, δίκαιο ασφαλιστικό καθεστώς και διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.
newsbeast

Πρεμιέρα αύριο 17/3 «Το Σπίτι» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σπίτι της Κύπρου – Κυπριακή Πρεσβεία και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν το έργο του Κύπριου ποιητή, …συγγραφέα, μεταφραστή και πανεπιστημιακού Μιχάλη Πιερή «Το Σπίτι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη.

Πρόκειται για μια κοινωνική ψυχολογική τραγωδία, ένα δοκίμιο ποιητικής επάνω στα κεντρικά θέματα του βίου και της τέχνης, το οποίο πραγματεύεται τη διαλεκτική σχέση παλαιού–νέου μέσα από ένα δραστικό θεατρικό έργο με αφομοιωμένες αναφορές στον Πίντερ και τον Πιραντέλλο.

Ο ήρωας του έργου, συγγραφέας, αμύνεται και αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στο διαμεσολαβητή μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας που του ζητάει το πατρικό του σπίτι, το οποίο γι’ αυτόν σαν βιωμένος χώρος έχει ψυχή και αισθήματα και συμπυκνώνει όλες τις μνήμες του στη διάρκεια της ζωής του.

Αρνείται έτσι να δώσει αντιπαροχή το σπίτι, παρά την αντίθετη γνώμη της νεαρής γυναίκας του, η οποία δεν θέλει να μείνει εκεί έχοντας μια υποκριτική, μια συμβιβασμένη ζωή, και αισθάνεται την ανάγκη να διεκδικήσει την έξοδο.

Έτσι το σπίτι της «μνήμης» μεταμορφώνεται κατά την πορεία του έργου σε κιβωτό, αλλά και σε φυλακή, σε τάφο και οδηγεί ακόμα και σε θάνατο.

Η παράσταση, σε μουσική Αντώνη Μιχαηλίδη και σκηνικά και κοστούμια της Αγνής Ντούτση, ανεβαίνει στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και θα παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από τις 17 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου 2011.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θόδωρος Κατσαφάδος, Ντίνα Μιχαηλίδη, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ευαγγελία Κατσάλη, Ευαγγελία Σταματέλλου, Άννα Κολιοφώτη, Νίκος Αναστασόπουλος, Μαρία Καρακίτσου, Ξανθή Γεωργίου.

Τοποθεσία Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, (ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος), Πειραιώς 206, Ταύρος

Ημερομηνία Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από τις 17 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου 2011

Πληροφορίες Τηλ. 210 3418 550

Τιμές εισιτηρίων Εισιτήρια στην τιμή των €15 (κανονικό) και €10 (μειωμένο) προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), Δευτέρα με Παρασκευή 11:00 – 14:00, και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση. Αγορές με πιστωτική κάρτα πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο 210 3418579 (Δευ–Παρ, 11:00 – 14:00) και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr. Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Ληστεία και πάλι τα ξημερώματα στο κέντρο του Μοσχάτου

Πληθαίνουν τα κρούσματα ληστειών στο κέντρο του Μοσχάτου.

Σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι με βαριοπούλα έσπασαν την βιτρίνα στα οπτικά Αμουργιανός στην λεωφόρο Μακρυγιάννη 135 κοντά στον ηλεκτρικό του Μοσχάτου.

 Παρόμοιο κρούσμα έγινε και προχθές στο Ανθοπωλείο Κουμαριάς Μακρυγιάννη 50 όταν άγνωστοι και πάλι ξημερώματα έσπασαν την βιτρίνα του ανθοπωλείου.

Η λεία των ληστών και στις δύο περιπτώσεις είναι άγνωστη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέμα αρχίζει και ξεφεύγει και καλό είναι να το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι πιο στενά . Τα μαγαζιά υποφέρουν και τέτοια περιστατικά τα οδηγούν πιο γρήγορα στην καταστροφή.

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Ταύρου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

Διεύθυνση:Λ.Ειρήνης & Μακεδονίας, Ταύρος
e-mail:syllogosgoneon_2dtavrou@hotmail.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Ταύρου σας προσκαλεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011 στις 18.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας να συζητήσουμε για τις αλλαγές στο σχολείο με την ένταξή του στο πρόγραμμα Ζ.Ε.Π. –Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε – κτιριακά και λειτουργικά.

Η παρουσία τόσο των γονέων και κηδεμόνων όσο και των αρμόδιων φορέων είναι απαραίτητη για την επίτευξη του σκοπού αυτής της συνάντησης που είναι η ενημέρωση και η εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν σαν ομιλητές ο σχολικός σύμβουλος κ.Χάρης Παπαδόπουλος, ο διευθυντής του σχολείου μας κ.Χρήστος Δασκαλοθανάσης καθώς και εκπρόσωπος του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης «Παρθενώνας».
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Φάκος μιλάει στον Χρήστο Σούτο στο Sport-fm 94.6

Απόψε στις 2:30 π.μ θα δώσει συνέντευξη ένα παιδί από την γειτονιά μας στο sport-fm 94,6 .

Ο Δημήτρης Φάκος είναι καλεσμένος στην  εκπομπή ''Ας κρατήσουν οι χοροί''του γνωστού παραγωγού Χρήστου Σούτου( γιo του πρώην Δημάρχου Ταύρου)

Ο Χρήστος Σούτος δίνει τον λόγο στους ακροατές με διάθεση ... πρωϊνή και ματιά διεισδυτική στα άδυτα του αθλητισμού και όχι μόνο. Μια μεσονύχτια ''Αιτία για αλητεία'' όπως ονομάζεται και η νέα δισκογραφική δουλεία του Δημήτρη Φάκου.

πατήστε εδώ για να συνδεθείτε στο ραδιόφωνο του sport-fm 94.6