Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο Σαββατοκύριακο από τον «Ελληνικό Κόσμο» στον Ταύρο

Από τις αρχές του Δεκεμβρίου, ο «Ελληνικός Κόσμος» μυρίζει... Χριστούγεννα. Μια σειρά από προγράμματα, τα Σάββατα, τις Κυριακές αλλά και τις ημέρες των εορτών, φέρνουν τους μικρούς μας φίλους στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο, για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από ιστορίες, μύθους, ζωγραφιές, μυρωδιές, αρώματα και γεύσεις Χριστουγέννων!

Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Κυριακάτικα Προγράμματα Δεκεμβρίου

19 Δεκεμβρίου 2010 Γλυκά Χριστούγεννα


Οι πιο γλυκές ημέρες έφτασαν! Το δέντρο μας θα γεμίσει με δώρα και το στομάχι μας με γλυκά! Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, βασιλόπιτα στολίζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι... αλλά κι ένα σοκολατένιο αστέρι που εμείς θα φτιάξουμε!

Με σκοπό να γνωρίσουν τις «γλυκές» παραδόσεις των Χριστουγέννων, τα παιδιά ανακαλύπτουν χριστουγεννιάτικα γλυκά –της χώρας μας και όχι μόνο– αλλά και τα έθιμα διάφορων περιοχών της Ελλάδας σχετικά με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στη διάρκεια του προγράμματος οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν με εικόνες και γεύσεις εμπνευσμένες από τα γλυκά που παρασκευάζουν οι νοικοκυρές σε όλο τον κόσμο τις ημέρες των Χριστουγέννων και, στη συνέχεια, θα κατασκευάσουν το δικό τους τετράδιο συνταγών!

Οι πέντε αισθήσεις μας θα ενεργοποιηθούν για να μας παρασύρουν σε ένα γλυκό ταξίδι ανά την Ελλάδα και τον κόσμο γεμάτο μυρωδιές, αρώματα, γεύσεις χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων. Στο τέλος, θα αξιοποιήσουμε δημιουργικά την τέχνη της ζαχαροπλαστικής για να παρασκευάσουμε όλοι μαζί ένα σοκολατένιο αστέρι πασπαλισμένο με χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη!

Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού. Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0600 (κωδικός 0612) ή στο 212 254 0612

Γενικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.

Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0000 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», www.hellenic-cosmos.gr, http://sundays.hellenic-cosmos.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Οικογενειακά προγράμματα Σαββάτου για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών
Σάββατο 18/12/2010

Ο Αίσωπος στον «Ελληνικό Κόσμο»
Δεκαπέντε μύθοι του Αισώπου, όπως «ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας», «ο κόρακας και η αλεπού», «ο ξυλοκόπος κι ο Ερμής», «το λιοντάρι και το κουνούπι», ζωντανεύουν με κούκλες από τo θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέττες». Μια διασκεδαστική βιωματική παράσταση που συνδυάζει τεχνικές κουκλοθέατρου και μαύρου θεάτρου, για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.

Γενικές πληροφορίες για τα οικογενειακά, προσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.

Ώρα έναρξης: 12:30. Διάρκεια: μιάμιση ώρα.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0640 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», www.hellenic-cosmos.gr, http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Μικρές Αγγελίες! Ανταλλαγές κατοικιών και καταστημάτων στο Μοσχάτο Ταύρος

ΤΑΥΡΟΣ κατάστημα 20 τ.μ., ισόγειο, πλησίον Δημόσιας υπηρεσίας, ανταλλάσσεται με γκαρσονιέρα η δυάρι εντός η εκτός Αττικής 6975/ 72302 2

Αγγελία Ιδιώτη
6975/ 723022


ΜΟΣΧΑΤΟ κατάστημα 50 τ.μ., ισόγειο, 20 τ.μ. πατάρι, 20 τ.μ. πρασιά, πλησίον σχολείων, πλήρως ανακαινισμένο, αξίας 165.000 ευρώ, ανταλλάσσεται με οικία ή κατάστημα ανάλογης αξίας 6936/ 27550 7

Αγγελία Ιδιώτη
6936/ 275507

Παράσταση κουκλοθέατρου την Κυριακή από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο .

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας Πράσσειν Αλογα παρουσιάζει την παράσταση 'Γοργόνα, Γοργονίτσα' εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν.


Λίγα λόγια για το έργο:
Μια one woman performance, μια ποιητική παράσταση για όλες τις ηλικίες. H βαθιά αγάπη που θα νιώσει η μικρή γοργόνα για τον πρίγκιπα που θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι.

Ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια ενωμένα είναι η βάρκα του πρίγκιπα, στο ναυάγιο κομματιάζονται δίνοντας δύο παπούτσια που η γοργόνα τα κρατάει σαν ενθύμιο του αγαπημένου της, όταν θα αποκτήσει πόδια θα τα φορέσει και θα γίνουν το όχημα στο ταξίδι της θηλυκότητας.

Ευφάνταστο σκηνικό που μεταβάλλεται, κούκλες διαφόρων μεγεθών που ξεχωρίζουν για την πλαστικότητα και τα έντονα χρώματά τους. Έντονη δράση και αυθεντική μουσική μεταφέρει το θεατή στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού με χιούμορ και ευαισθησία.

Οι κύριοι τρεις χαρακτήρες υπάρχουν σε κούκλες άμεσης κίνησης, συνδιαλέγονται με την ηθοποιό που υποδύεται την γοργόνα. Έτσι η γοργόνα εκφράζεται δισυπόστατα, σαν κούκλα που είναι η εξωτερική της εικόνα, και σαν ηθοποιός που είναι η ψυχολογική, εσωτερική της κατάσταση. Η μάγισσα είναι ένα επιβλητικό, αστείο σύνθετο τέρας με τεχνική mappet. Οι τρεις φίλοι της είναι αντικείμενα που παίζουν με τις αισθήσεις. Οι γοργόνες αδελφές της είναι δαχτυλόκουκλες. Το φεγγάρι είναι μια πρωτόγονη μάσκα. Το σκηνικό δημιουργεί ένα χώρο που παίζει με την διαφάνεια.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, σενάριο, ηθοποιία: Εμμανουέλα Καποκάκη
Μουσική σύνθεση: Κώστας Mπεβεράτος
Κατασκευή κούκλας-κουστουμιού- σκηνικού: Μαρία Μυλωνά, Ελευθερία Δανιηλίδη
Διδασκαλία χορού κοιλιάς: Άννα Γεωργάτσου

Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα * Τηλέφωνο: 2103418550
19 Δεκεμβρίου 2010, 11:00 και 17:30

Παρουσίαση προγράμματος από την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού ωδείου Μοσχάτου την Δευτέρα 20/12