Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Εορτή Αγίου Γερασίμου στο Μοσχάτο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 20 Οκτωβρίου εόρτασε ο Ιδρυματικός Ιερός Ναός του Αγίου Γερασίμου της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου (Κοραή 40).


Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος ανήμερα στο Ναό με Εσπερινό και εν συνεχεία λιτάνευση της Ιεράς εικόνας δια των οδών του Μοσχάτου με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Μεταξύ πολλών άλλων παρευρέθησαν: Ο Δήμαρχος Μοσχάτου κ. Ταξιάρχης Παπαντώνης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Μοσχάτου – Ταύρου κ.κ. Ανδρέας Ευθυμίου, Βασίλης Σπανάκης και Άρης Κρεμμύδας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Συμβουλίου κ. Θανάσης Ντερέκας, ο τ. γενικός διευθυντής της ΔΗΡΑΠ Κ. Δημήτρης Κρητικός, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου κ. Αντώνης Μπούτσης, η πρόεδρος της νεολαίας Άθλησης Μοσχάτου κα Βασιλική Καραβία, ο κ. Κορρές και αρκετοί υποψήφιοι Δημοτικοί και κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Τελετάρχης του εορτασμού ήταν ο Αντιπρόεδρος της κοινωνικής μέριμνας Μοσχάτου κ. Ξενοφών Γιόκαρης, ο οποίος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Μετά τη λιτάνευση υπήρχε ένα μικρό κέρασμα στην αίθουσα τελετών της Μέριμνας για το καλό του εορτάζοντος Αγίου.

Δημήτρης Κρητικός

πηγή: Σκουλήκι

Για πρώτη φορά θα παραταχθεί χωρίς ελλείψεις ο Φωστήρας

Για πρώτη φορά θα παραταχθεί χωρίς ελλείψεις ο Φωστήρας στον Κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω.

Ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων θα έχει την δυνατότητα να παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση αφού στην ομάδα επιστρέφουν οι Χρήστος Χύσο, Βασίλης Σπέρτος και ο Γιάννης Πατσέας, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους. Ο τεχνικός του Φωστήρα έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Μετά το θετικό αποτέλεσμα που πήραμε στην δύσκολη έδρα του Αγίου Ιερόθεου, μας περιμένει ένα ακόμα αθηναϊκό ντέρμπι.


Το Αιγάλεω είναι ιστορικό σωματείο και δεν πρέπει να μας ξεγελάει η βαθμολογική του θέσει. Καλούμε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της ομάδας μας και να είναι σίγουροι ότι δεν θα απογοητεύσουμε.

πηγή:sportactive

Email Αναγνώστη Για το Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου

Καλησπέρα,

Είμαι Κάτοικος του Ν. Φαλήρου και παραβρέθηκα την περασμένη εβδομάδα στα εγκαίνια του Πολιτιστικού κέντρου στο Μοσχάτο.

Έχω διαβάσει και έχω μάθει πολλά για αυτό το έργο. Δεν θα μείνω όμως σε αυτά. Ο δήμος του Μοσχάτου μετά από τόσα χρόνια δημιουργεί ένα τόσο μεγάλο έργο και ο κόσμος δεν ήρθε να το δει.

Ήμασταν 100 άνθρωποι , οι 50 μοίραζαν φυλλάδια προεκλογικά και οι 40 άνηκαν σε κάποια παράταξη. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα τόσοι απαξίωση από ένα κόσμο που όσο εμείς γνωρίζουμε σαν γείτονες, έχει ιστορία στο χώρο του πολιτισμού.

Χωρίς να επεκταθώ με λίγα λόγια κατάλαβα ότι η βιασύνη των εγκαινίων έγινε για άλλους σκοπούς. Καθόμουν κοντά σε κάποια νέα παιδιά και άκουγα να λένε (πάντα διακριτικός), ότι την ίδια μέρα το πρωί βάφανε κάποιες λογικά ατέλειες του κτηρίου και κολλούσαν τα τελευταία πλακάκια.

Κοντά στα παιδιά ήταν κάποιοι κύριοι που άκουγαν και αυτοί την συζήτηση και συμφωνούσαν για το συγκεκριμένο γεγονός.

Δεν έδωσα και πολύ σημασία και μπήκα να δω από κοντά το καινούριο κτήριο. Άκουσα τον Δήμαρχο του Μοσχάτου να μας λέει ότι έπρεπε να παραδώσουμε το έργο μέχρι το τέλος του 10 γιατί αλλιώς θα έπρεπε να επιστρέψει ο Δήμος το κονδύλι που είχε πάρει από την Ευρώπη για την χρηματοδότηση του.

Τότε αναρωτήθηκα γιατί τόσο βιασύνη αφού μπροστά τους έχουν ακόμα 2 μήνες. Δεν μπορούσαν να περιμένουνε λίγο να στεγνώσουν οι πλάκες…!

Στο λίγο διάστημα που έμεινα , κατάλαβα ότι το κλίμα ήταν προεκλογικό. Η Τεράστια ταμπέλα μπροστά στην είσοδο του κτηρίου με μεγάλα γράμματα Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου επί της Δημαρχίας Ταξιάρχη Παπαντώνη σαν να έβαλε τα λεφτά αυτός και οι κοντινοί του συνεργάτες (που είναι και υποψήφιοι να καυχιούνται σαν να το χτίσανε οι ίδιοι) σήμανε τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Κάποιοι σε πηγαδάκια ψιθύριζαν προσέξτε μην λερωθείτε στους τοίχους γιατί η μανία του Δημάρχου να κόψει την κορδέλα μπορεί και να μας έφερνε εδώ και με τα μπάζα.

Σε γενικές γραμμές για να μιλήσω και λίγο για το κτήριο ήταν καλό αλλά μικρό. Υπάρχει ένα μικρό θεατράκι που όντως χρειαζότανε αλλά χωράει το πολύ 3 τάξεις Δημοτικού.

Ένα μικρό θεωρείο και 2 μεγάλες αίθουσες. 5 χρόνια δουλειάς για 3 αίθουσες εκδηλώσεων. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο. Πάντως η ξενάγηση στον χώρο αυτό μας έδειξε.

Από το τίποτα καλό είναι και αυτό. Τέλος πάντων χαρείτε το και πιστεύουμε να το χαιρόμαστε και εμείς.

Ο νέος Δήμαρχος Του Μοσχάτου Ταύρου να το εκμεταλλευτεί έτσι ώστε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα να υπάρχει κάποια δραστηριότητα ώστε να τραβάει το ενδιαφέρον των πολιτών όχι μόνο του Μοσχάτου. Καλή αρχή και καλές εκλογές….

Αναγνώστης

ΑΚΗΣ ΔΕΙΞΙΜΟΣ. ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

O Άκης Δείξιμος γεννήθηκε στο Μοσχάτο και σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε σπουδές κιθάρας ενώ παράλληλα συμμετείχε στην παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου, δίνοντας σημαντικές παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από εκεί ήρθαν οι πρώτες διακρίσεις όπως το 1ο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρών Τραγουδιστών στην Πορτογαλία το 1990.

Συμμετείχε στην επίσης στην παράσταση <<Ζορμπάς>> του Μίκη Θεοδοράκη Στο Ηρώδειο το 1991.


Η πρώτη του συμμετοχή σε δίσκο ήταν το 1989, ως σολίστ στο album <<Άξιον Εστί>> του Μίκη Θεοδοράκι σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη με την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου.



Το 1989 ο Άκης Δείξιμος ξεκίνησε να συνθέτει τα πρώτα του τραγούδια που οδήγησαν σε πολύ πετυχημένες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσσα Θεοδωρίδου, ο Βασίλης Καρράς, ο Σταμάτης Γονίδης, η Λίτσα Γιαγκούση,ο Δημήτρης Κόκωτας κτλπ.

Περισσότερα για τον Άκη μπορείτε να μάθετε από την ιστοσελίδα του

Ακούστε Ένα τραγούδι με τίτλο '' Άσε με'' σε μουσική Του Άκη

23o ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2010 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Στο Άρπα Κόλλα, ένας σκηνοθέτης και ένας σεναριογράφος οι οποίοι μόλις κερδισαν ένα φεστιβαλικό βραβείο, προσπαθούν να κάνουν μία ταινία που να αντιπροσωπεύει το όραμα τους. Στρέφονται σε παραγωγούς και χορηγούς, ενθουσιάζονται και ονειρεύνται, απαγοητεύνται και θυμώνουν. Συνειδητοποιούν πως το σινεμα στην Έλλαδα είναι δύσκολη υπόθεση.
Ώρα: 18:00  Εισιτήρια 5 € περισσότερες πληροφορίες






Ένας ηλικιωμένος βρίσκεται σε ένα ταξί. Οδηγεί ένας νεαρός. Ένα φέρετρο στο πορτμπαγκάζ. Nύχτα, το ταξί καταλήγει σε ένα νταμάρι. O ηλικιωμένος παρασύρει τον νεαρό άνδρα σε μια καλύβα, όπου του γνωρίζει μια παρακμασμένη γυναίκα, την Kαρκαλού. Xορεύουν στο ρυθμό του Λούις Άρμστρονγκ και φεύγουν μ’ ένα πλοιάριο για ένα ταξίδι στη μνήμη. Προορισμός τους και πάλι το νταμάρι. Eκεί, ενήλικοι άντρες σπάνε βράχους, επαναστάτες συνωμοτούν κι ο ταξιτζής (ως alter ego του ηλικιωμένου) συμπλέκεται με τη γυναίκα: στην αρχή διαπληκτίζεται, αλλά ο διαπληκτισμός καταλήγει σε ερωτικό εναγκαλισμό.

Ώρα: 20:00 - Εισιτήρια 5 € περισσότερες πληροφορίες

Ο Κεόμα (Φράνκο Νέρο) επιστρέφει στην πόλη του μετά το τέλος του Αμερικάνικου Εμφυλίου για να ανακαλύψει πως ελέγχεται από μία αδίστακτη συμμορία. Στην συμμορία αυτή εμπλέκονται μάλιστα και τα τρία ετεροθαλή αδέλφια του. Ο Κεόμα αποφασίζει να υπεραστιστεί την πόλη του και τους κατοίκους της με κάθε κόστος. Ο Ένζο Καστελλάρι υπογράφει ένα καταιγιστικό σπαγγέτι γουέστερν, το οποίο θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα τελευταία του είδους.


Ώρα: 21:40 - Εισιτήρια 5 € περισσότερες πληροφορίες

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550

ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Συνεχίζουμε τηνις δράσεις της Κινηματογραφικής λέσχης της Μεσοποταμίας με προβολές Ελληνικών ταινιών μκρού μήκους παρουσία των δημιουργών τους

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 στις 8. 00΄ το βράδυ στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο, θα προβληθούν τρεις ταινίες μικρού μήκους της




ΓΚΑΙΗ ΑΓΓΕΛΗ

Μοναστηράκι (17΄) -1976
Μαρία Πολυδούρη (11΄) -1992
Γεράσιμος Στερής (23΄) - 2003

Στην προβολή θα παρευρίσκεται η δημιουργός.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με ένα ποτήρι καλό κρασί και ψωμοτύρι.

Είσοδος ελεύθερη.

Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων(Γκαρσονιέρες) Μοσχάτο - Ταύρος μέχρι 250 €

ΜΟΣΧΑΤΟ γκαρσονιέρα 35 τ.μ., ισόγεια, 1 υ/δ, κατασκευή '80, χωρίς κοινόχρηστα, ανακαινισμένη, στην αυλή πολυκατοικίας, ανεξάρτητη, τιμή 230 ευρώ 210/ 94131 95, 6978/ 45092 3
Τιμή: 230,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 9413195






ΤΑΥΡΟΣ γκαρσονιέρα 25 τ.μ., ισόγεια, κατασκευή '80, τιμή 200 ευρώ 210/ 34229 80
Τιμή: 200,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 3422980

ΜΟΣΧΑΤΟ γκαρσονιέρα 30 τ.μ., 1ου, 1 υ/δ, κατασκευή '60, τιμή 250 ευρώ 210/ 50129 39
Τιμή: 250,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 5012939

ΤΑΥΡΟΣ γκαρσονιέρα 30 τ.μ., ισόγεια, κατασκευή '70, χωρίς κοινόχρηστα, πλησίον ΗΣΑΠ, τιμή 230 ευρώ 210/ 34526 75, πριν τις 09.30 και μετά τις 21.30, 6947/ 06559 8
Τιμή: 230,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 3452675

Παραδοσιακοί χοροί Σήμερα Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου

Σάββατο-Κυριακή 23-24/10, ώρα 7.30 μμ:

Παραδοσιακοί χοροί από τον Όμιλο

Ελληνικών χορών του Πνευματικού Κέντρου
Μοσχάτου.

Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου,
Ομήρου-Κωνσταντινουπόλεως


Το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε εδώ

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά πρωινά στον «Ελληνικό Κόσμο» στον Ταύρο

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα - 24 Οκτωβρίου

Από μακριά ακούγονται τα βαριά βήματα των Γιγάντων· να και οι πολεμίστριες Αμαζόνες με τα τόξα τους· πιο πίσω οι θεϊκοί Τιτάνες. Όλοι τους μάχονται εναντίον θεών και ηρώων. Ποιοι θα κερδίσουν;


Αυτή την Κυριακή οι μυθικοί ήρωες παρελαύνουν στον «Ελληνικό Κόσμο», για να αφηγηθούν τα κατορθώματά τους. Μέσα από αναγνώσεις μύθων, παντομίμα και κατασκευές, τα παιδιά προσεγγίζουν τις τέχνες και τις τεχνικές δεξιότητες των ανθρώπων, στην εξέλιξή τους στο χώρο και το χρόνο.


Οι συμμετέχοντες, αφού χωριστούν σε ομάδες, φτιάχνουν τα εξαρτήματα των ρόλων τους, π.χ. οι Εκατόχειρες τυλίγονται με ένα σεντόνι, οι Γίγαντες φτιάχνουν ένα στεφάνι με φίδια και ουρά δράκου, οι Αμαζόνες τόξα κ.λπ. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια μυθική σκυταλοδρομία μεταξύ θεών, Τιτάνων και Γιγάντων.

Νήπια και παιδιά έως Γ’ Δημοτικού.

Μυθικά αντικείμενα και η μαγική τους δύναμη!


Τι κοινό έχουν η λύρα του Απόλλωνα, το κέρατο της Αμάλθειας και το κουτί της Πανδώρας με το λυχνάρι του Αλαντίν, τον καθρέφτη της Χιονάτης και τη σκούπα της μάγισσας;
Aυτή την Κυριακή τα παιδιά πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του μύθου, ψάχνοντας μαγικά αντικείμενα και... δοκιμάζοντας τις ιδιότητές τους!

Παράλληλα, εμπνέονται από απλά καθημερινά αντικείμενα και αναπλάθουν με τη φαντασία τους γνωστά παραμύθια ή αρχαιοελληνικούς μύθους, δίνοντας τη δική τους εκδοχή σε αυτά.
Στο τέλος, κατασκευάζουν τη λύρα του Ορφέα με πατρόν και κλωστές. Παιδιά από Δ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα προγράμματα της Κυριακής 24 Οκτωβρίου τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0604 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0604.



Γενικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»


Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.

Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.


Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0000 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», www.hellenic-cosmos.gr, http://sundays.hellenic-cosmos.gr/, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.

πηγή: IME, ''Ελληνικός Κόσμος''

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα 23/10/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

8π.μ.-8μ.μ.

ΤΑΥΡΟΣ: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 200 Τηλ. 210-3450612


8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ.
 
ΜΟΣΧΑΤΟ: ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 82 (ΠΡΩΗΝ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ).