Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Κινητοποίηση αυτή την ώρα στο εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Μοσχάτου

Κινητοποίηση αυτή την ώρα στο εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Μοσχάτου. Μαθητές απειλούν με κλείσιμο του σχολείου.

Πληροφορίες  λένε ότι διαμαρτύρονται για το γνωστό θέμα της συγχώνευσής του με σχολείο της Καλλιθέας.

Στις 9:00 μμ Κλείσανε την μία λορίδα της  Ποσειδώνος!!!

Συνελήφθη 25χρονος ο οποίος κατηγορείται για τουλάχιστον 4 ληστείες σε Μοσχάτο και Ταύρο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες 25χρονος, που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στην Καλλιθέα, ύστερα από καταδίωξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι κατά το τελευταίο δίμηνο, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, διέπραξαν τις εξής ληστείες:

· Την 1-2-2011 σε κατάστημα παιχνιδιών στο Μοσχάτο.

· Την 1-2-2011 σε κατάστημα παιχνιδιών στον Ταύρο.

· Την 10-2-2011 σε ζαχαροπλαστείο στον Ν. Κόσμο.

· Την 11-2-2011 σε κομμωτήριο στην Καλλιθέα.

· Την 12-2-2011 σε αναψυκτήριο στο Μοσχάτο.

· Την 23-2-2011 σε ψητοπωλείο στο Μοσχάτο.

πηγή: Enet

Επιστολή προς τον Ανδρέα Ευθυμίου για το πρόβλημα της Μαραθώνος στον Ταύρο

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ  ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΙΚΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΑΥΡΟ ΝΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΕΩΦ. ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ (ΔΙΠΛΟΣ ΛΕΦΩΡΕΙΟΔΡΟΜΟΣ ) ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ (24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ), ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΙΧ ΛΟΓΩ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΒΟΗ ΚΑΙ ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ ΜΕΡΑ - ΝΥΧΤΑ.

ΕΠΙΣΗΣ Η ΟΔΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ , ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ (ΕΙΣΟΔΟ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ)

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ.

ΣΗΜ. Η ΟΔΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΗΚΕ ΜΕΡΙΚΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ.ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙΘΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

ΟΙΚΟΓ. ΚΩΣΤΑ & ΑΙΚ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 6 - ΤΑΥΡΟΣ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Σ.Κ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Σ.Κ.

Τη φετινή σχολική χρονιά, όλες οι σχολικές μονάδες κάθε βαθμίδας στην περιοχή του Μοσχάτου και του Ταύρου προχώρησαν σε καταγραφή των αναγκών τους σε σχολικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Μετά από πρωτοβουλία και παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής έγινε δυνατόν να καλυφθεί από τον Ο.Σ.Κ. μεγάλο μέρος αυτών των αναγκών, από καθίσματα και θρανία, μέχρι βιντεοπροβολείς, βιβλιοθήκες, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, εκπαιδευτικό υλικό, εξοπλισμό γραφείου, κα..

Στόχος του Δήμου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σχολικών υπηρεσιών, ώστε να υποστηριχθεί σημαντικά το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα λάβουν χώρα σε όλους τους τομείς με στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του νέου διευρυμένου Δήμου.

Στη σελίδα http://www.dimosmoschatou.gr/  υπάρχει πίνακας που περιλαμβάνει αναλυτικά τα υλικά με τα οποία εξοπλίστηκαν οι σχολικές μονάδες.

Δημόσια διαβούλευση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου με θέμα το ποδηλατόδρομο

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΘΕΜΑ : Πρόσκληση των αρμοδίων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων και ομάδων πολιτών της περιφέρειας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου σε δημόσια διαβούλευση με θέμα:

α) Έγκριση της προμελέτης του έργου: «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ‘ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ’ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ. ΤΜΗΜΑ ΦΑΛΗΡΙΚΟΣ ΟΡΜΟΣ – ΓΚΑΖΙ.».

β) Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που απαιτούνται για την ορθή υλοποίηση του έργου που αναφέρεται στο θέμα, στα τμήματα που αφορούν το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου.

ΣΧΕΤ.: α) Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2499/7-2-2011 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ .Η γενική τεχνική περιγραφή του αναφερόμενου στο θέμα έργου, καθώς και σχετικές οριζοντιογραφίες του έργου, που αφορούν το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

β) Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 3297/14-2-2011 αίτηση κατοίκων της οδού Ιλισού.
Προκειμένου να διαμορφωθεί, σύμφωνα με το (α) σχετικό, η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τα ανωτέρω θέματα της διαβούλευσης

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
Οι αποδέκτες της πρόσκλησης και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες σε δημόσια διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Μοσχάτο, οδός Κοραή αρ. 51).

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία της διαβούλευσης θα πρέπει να γνωστοποιήσουν εγγράφως τις θέσεις και απόψεις τους έως και τις 10 Μαρτίου 2011, στη Γραμματέα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κ. Εύη Κυμίνου, (3ος όροφος Δημαρχείο Μοσχάτου – Ταύρου, Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Μοσχάτο), προκειμένου να τεθούν υπόψη της Επιτροπής οι τυχόν προτάσεις και παρατηρήσεις τους.

ΜΟΣΧΑΤΟ 23- 02-2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ και ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Σημείωση:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα μελετών της Δ/νσης Τ.Υ.Δ.Μ.-Τ. (1ος όροφος Δημαρχείο Μοσχάτου – Ταύρου, Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Μοσχάτο) και να λαμβάνουν γνώση των στοιχείων του φακέλου προς ενημέρωσή τους.

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Μοσχάτο, απείλησαν κατοίκους

Αντιμέτωποι με ληστές βρέθηκαν οι κάτοικοι της λεωφόρου Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο, το ξημέρωμα της Τετάρτης (9/3). Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως:

Οι ληστές είχαν βάλει στο στόχαστρο κοσμηματοπωλείο επί της λεωφόρου Μακρυγιάννη, ανάμεσα στις κάθετες οδού Λ. Κατσώνη και Κανάρη.

 Οπλισμένοι με καλάσνικοφ και βαριοπούλες έφτασαν στο σημείο και αφού τοποθέτησαν 2 αυτοκίνητα κάθετα στην Μακρυγιάννη (για να διακόψουν την κίνηση) άρχισαν να χτυπούν με βαριοπούλα την είσοδο του καταστήματος για να μπουν μέσα.

Ο θόρυβος από τα χτυπήματα ξύπνησε τους κατοίκους των γύρω σπιτιών (ήταν γύρω στις 4 το πρωί, όταν συνέβη το περιστατικό), οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να δουν τι συμβαίνει. Τότε οι ληστές του απείλησαν με τα Καλάσνικοφ και τους διέταξαν να μπουν πάλι μέσα.

Οι ληστές πρόλαβαν και άρπαξαν ορισμένα πολύτιμα αντικείμενα, αλλά, προφανώς, κατάλαβαν ότι οι κάτοικοι θα ειδοποιούσαν την αστυνομία και άμεσα τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία κατέφτασε καθυστερημένα, όταν πλέον οι κακοποιοί είχαν εξαφανιστεί.

Μοσχάτο Live!