Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Το Σάββατο 19/2 ο Παύλος Παυλίδης και οι Β-Movies στον Ταύρο!!

Παύλος Παυλίδης
To Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies, θα βρεθoύν στο Fuzz Club στον Ταύρο, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Λ. Πειραιώς & Χαμοστέρνας), Αθήνα , για μια συναυλία.

Θα παρουσιάσουν τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο "αυτό το πλοίο που όλο φτάνει", αλλά και τα κλασικά τους κομμάτια.

Ο Παύλος Παυλίδης ο ευαίσθητος δημιουργός και ανήσυχος συνθέτης που ξεκίνησε τη μουσική του πορεία με τα «Μωρά στη Φωτιά», κέρδισε επάξια την αγάπη του κοινού και την πλατιά αναγνώριση σαν front man στα «Ξύλινα Σπαθιά».

Από το 2003 και μετά, συνεχίζει την προσωπική του μουσική διαδρομή με συνοδοιπόρους τους B - Movies και έχοντας φτάσει στην καλλιτεχνική του ωριμότητα, καθώς μπορεί να μετουσιώνει αβίαστα την προσωπική του αλήθεια σε στίχους και να τους ντύνει με τις φωτεινές του μελωδίες, θεωρείται πλέον ένας έμπειρος μουσικός, κατασταλαγμένος, με πλούσιες εμπειρίες αλλά με το μικρόβιο της αναζήτησης.

Οι B-MOVIES πιστοί συνταξιδιώτες στα μουσικά του ταξίδια θα είναι μαζί του αυτές τις δύο βραδιές με τον προσωπικό τους ήχο, που είναι άλλοτε μελαγχολικός και μελωδικός, άλλοτε ορμητικός και έντονα ηλεκτρικός.

Τιμή εισιτηρίου 12 € & 15 €

Σημεία προπώλησης TICKET HOUSE
Αθήνα Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη Ticket House, Μητροπόλεως 102 Τηλ.: 2310 264 880
Online sales η αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:

http://www.ticketpro.gr/ / http://www.tickethouse.gr/

EMAIL ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ... Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΡΚΟΣ
Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Στις 27/01/2011 το Δ.Σ. του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου αποφάσισε τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το πρόβλημα
της καύσης καλωδίων και της απομάκρυνσης κάθε παράνομης δραστηριότητας (συν/νο έγγραφο πατήστε εδώ).

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν το λόγο τόνισαν ότι το πρόβλημα της καύσης καλωδίων είναι υψίστης σοβαρότητας και προτεραιότητας θέμα. Οι περισσότεροι μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια για τη συμβολή της Επιτροπής Κατοίκων και το θετικό ρόλο που έπαιξε στην ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων του Δήμου, στη γνωστοποίηση του προβλήματος στα Μ.Μ.Ε. και στα θεσμικά κέντρα αποφάσεων. Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της δράσης είναι ότι ο σημερινός Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Μοσχάτου ανέλαβαν αμέσως και χωρίς καθυστερήσεις πρωτοβουλία προκειμένου να προστατέψουν την υγεία των κατοίκων.

Ο διεκπεραιωτικός χαραχτήρας του Δ.Σ. έγινε σημαντικότερος λόγω της παρουσίας του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Μέρκου ο οποίος κατήγγειλε την εγκληματική και παράνομη δραστηριότητα των επιχειρήσεων σκραπ. Ακόμα ήταν αποκαλυπτικός για τα σχέδια τσιμεντοποίησης του ελαιώνα από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Τέλος, καυτηρίασε την αδύναμη νομική στήριξη που παρείχε μέχρι τώρα ο Δήμος στην υπόθεση των παράνομων σκράπ και αναρωτήθηκε τι κάνει η Πολεοδομία εδώ και πολλά χρόνια με όλα αυτά τα κτίσματα που στεγάζονται οι παράνομες επιχειρήσεις σκράπ;

H Επιτροπή Κατοίκων εδώ και πολύ καιρό είχε κατ’επανάληψη επισημάνει το έλλειμμα νομικής στήριξης, είχαμε καταθέσει εγγράφως προτάσεις προκειμένου να ενισχυθεί η νομική υπηρεσία του Δήμου που ήταν στελεχωμένη από μια μόνο δικηγόρο και έναν εξωτερικό δικηγόρο «φάντασμα». Μάλιστα, για τον τελευταίο δεν γνωρίζουμε εάν προσέφερε τις υπηρεσίες του σε κάποια νομική υπόθεση του Δήμου.

Ο τότε Δήμαρχος κύριος Σούτος και το επιτελείο του αγνόησε όλες τις προτάσεις μας, τόσο της Επιτροπής Κατοίκων όσο και αυτές Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης προκειμένου ο Δήμος να αποτρέψει αποτελεσματικά τα δικονομικά κόλπα των σκραπατζίδων.

Ακόμα, η νομική υπηρεσία του Δήμου δεν συνεργάστηκε και δεν ζήτησε τη συνδρομή των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος προκειμένου με πληρότητα και εμπρόθεσμα να ετοιμάσει τη νομική υπεράσπιση των συμφερόντων των δημοτών.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω ελλείψεων και άστοχων ενεργειών ήταν η νομική υπηρεσία του Δήμου να χάσει όλες τις προσωρινές διαταγές και οι σκραπατζίδες μη έχοντας κανένα νομικό έρεισμα να «μασουλάνε το χρόνο» εις βάρος της υγείας μας.

Μερικές μέρες πριν τη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπροσωπεία από την Επιτροπή Κατοίκων συναντήθηκε με τη Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ κυρία Καραβασίλη (η φωτογραφία της ανάρτησης ). Συζήτησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις προοπτικές και τη χρησιμότητα μιας ουσιαστικής συνάντησης του κυρίου Καμίνη με τον κύριο Ευθυμίου.

 Να υπενθυμίσουμε ότι ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας έχει δεσμευθεί για την επίλυση του προβλήματος (συν/νο απόσπασμα συνέντευξης στην ATHENS VOICE 03/11/2010) Ακόμα, αναφέρθηκαν στην ανάγκη προώθησης της σύσκεψης των συναρμόδιων Υπουργείων. Τέλος, η Ε.Κ. τόνισε το έντονο και πραγματικό ενδιαφέρον που έχει ο νέος δήμαρχος αλλά και ολόκληρο το Δ.Σ. για την επίλυση του προβλήματος και πρότεινε να επικοινωνήσουν η κυρία Καραβασίλη και ο κύριος Ευθυμίου.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ


***ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
Είναι τόσο σημαντικό για ένα δήμαρχο και μια πόλη ο Παναθηναϊκός να έχει έδρα, και μάλιστα σε περιοχή που δεν έχει σχέση με την ιστορία της ομάδος;

Αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ συγκεκριμένα δεδομένα μπροστά μας. Έχουμε ένα νόμο που κάποιες διατάξεις του χαρακτηρίστηκαν αντισυνταγματικές. Έχουμε μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Έχουμε και την απόφαση του Παναθηναϊκού να αποσύρει το ενδιαφέρον του από το εγχείρημα της διπλής ανάπλασης. Επομένως, είναι σα να μηδενίζεται το κοντέρ. Τα πάντα ξεκινούν από την αρχή και θα πρέπει εμείς να διασφαλίσουμε το θέμα του γηπέδου να βασιστεί σε τρεις άξονες: πράσινο για την πόλη, ελεύθεροι χώροι και ανάπτυξη. Εκεί ζουν 500 και πλέον Ρομά σε μια γη που δεν τους ανήκει, χωρίς νερό και υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής.

 Πέφτουν πάνω στα σχέδια της διπλής ανάπλασης... Έχω ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα, όταν ήμουν Συνήγορος του Πολίτη. Είχα απευθύνει πάνω από δέκα έγγραφα στον κ. Κακλαμάνη, ο οποίος ουδέποτε απάντησε. Η οικεία νομοθεσία προβλέπει ότι όταν υπάρχουν πλανόδιοι πληθυσμοί ο δήμος πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να τους εγκαταστήσει κάπου δημιουργώντας στοιχειώδεις υποδομές.

Ο κ. Κακλαμάνης άφησε τους ανθρώπους να ζουν σε άθλιες συνθήκες και να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία των περιοίκων. Δηλαδή τους δημότες Ταύρου, οι οποίοι δεν είναι ψηφοφόροι του.