Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Τα σημεία της Αθήνας που μπορείτε να απολαύσετε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Η λίστα με τα σημεία που θα μπορούν να επισκεφτούν οι πολίτες
Κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, καθώς οι αρχαιοφύλακες δέχθηκαν τελικά να εργασθούν, υπό την προϋπόθεση ότι το χρηματικό ποσό που θα τους δινόταν για την πληρωμή των υπερωριών τους να κατατεθεί άμεσα στο «Χαμόγελο του παιδιού».
Έτσι περισσότεροι από 90 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και το νέο μουσείο της Ακρόπολης, η Ακρόπολη, το Σούνιο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό, προκειμένου να υποδεχθούν το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του φετινού καλοκαιριού.
Σε δηλώσεις του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) Γ. Μαυρικόπουλος χαρακτήρισε πενιχρή την αμοιβή που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αρχαιοφυλάκων κάνει λόγο για προχειρότητες από την πλευρά της κυβέρνησης την οποία καλεί σε διάλογο με τους εργαζόμενους, ώστε να θεσμοθετηθεί σε νέα βάση ο τρόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Αττική
 Ακρόπολη Αθηνών. Ανοικτή
 Νέο Μουσείο Ακρόπολης Προαύλιο
α.Συναυλία με τίτλο "Τραγούδια που γράφτηκαν για το φεγγάρι". Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό μέχρι τα μεσάνυχτα.
Νομισματικό Μουσείο Αύλειος Χώρος Ιλίου Μελάθρου
α.Βραδιά με τη Νένα Βενετσάνου "Έρανα προς Σελήνην" (αφιλοκερδώς)
 Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας
α.Μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα "Τρίφωνο", σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας.
 Θέατρο Ζέας Πειραιά Ανοικτό με ξενάγηση
 Ιερό Ποσειδώνος στην Καλαυρεία Πόρου
α.Συναυλία κλασικής μουσικής, σε συνεργασία με το Δήμο Πόρου και τη Διεθνή Θερινή Ακαδημία Πιάνου
 Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου. Ανοικτός
 Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνος . Ανοικτό

πηγή : alfavita

Εκδηλώσεις Σήμερα 24/08/2010 στο Μοσχάτο Ταύρος

Εκδηλώσεις Σήμερα 24/08/2010 στο Μοσχάτο Ταύρος που μπορείτε να επισκεφθείτε:

Σινέ Κήπος Μοσχάτου Στις 9:00μμ
ΠΛΑΝΗΤΗΣ 51: ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ  (περισσότερα εδώ)

Πλατεία Αγίας Σοφιάς Στον Ταύρο Στις 8:30μμ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ''Ο Καραγκιόζης στο Πιθάρι''  (περισσότερα εδώ)

Σινέ Κήπος Μοσχάτου Στις 11:00 μμ
''ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ''    (περισσότερα εδώ)    

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Κάθε μέρα Στις 9:00 πμ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ «ΚΙΒΩΤΟΣ» ΠΡΟΒΟΛΕΣ              (περισσότερα εδώ)

Νέα Μασκώτ Σινέ Ταύρου 21.00, 23.15
''ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ''     (περισσότερα εδώ)

Προβολή Ταινίας απο την Κίνηση πολιτών Μοσχάτου ''Μεσοποταμία''

Η κίνηση πολιτών Μοσχάτου ''Μεσοποταμία'' θα προβάλει την Παρασκευή 27/08/2010 στον κήπο της Μεσοποταμίας, την ταινία  ''Οι Μέρες Της Αφθονίας Σας Είναι Μετρημένες'' Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο και ώρα 9:00μμ.

Υπόθεση
Δυο ιδεαλιστές νεαροί προσπαθούν να «εκπαιδεύσουν» τους πλούσιους, σε μια σάτιρα των νεαρών αναρχικών-επαναστατών που αρνούνται να δουν τη σημερινή πραγματικότητα, εξακολουθώντας να ζουν σε μια περασμένη εποχή Οι δύο εικοσάρηδες αναρχικοί ήρωες της γερμανικής αυτής ταινίας, την οποία πρωτοείδαμε στις Κάνες, δημιουργούν μια ομάδα «Εκπαιδευτών», που μπαίνει σε βίλες πλουσίων όταν οι ιδιοκτήτες τους λείπουν και αλλάζει τη θέση των επίπλων, αφήνοντας ένα σημείωμα που τους λέει πως οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες, με στόχο να τους κάνουν να ανησυχήσουν για τον τρόπο ζωής τους και το μέλλον τους.

Η όμορφη φιλενάδα τού ενός, που αρχικά αγνοεί τις δραστηριότητές τους, τελικά θα τις ανακαλύψει και θα συμμετάσχει για να εκδικηθεί έναν πλούσιο επιχειρηματία για προσωπική της υπόθεση. Μόνο που αυτή η τελευταία τους «επιχείρηση» πάει στραβά και αναγκάζονται να απαγάγουν τον επιχειρηματία, κρατώντας τον όμηρο σε ένα απομονωμένο σπίτι στο βουνό.
Η διάρκεια της παραμονής τους εκεί κι οι συζητήσεις τους με τον όμηρό τους, τους δίνουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τις θέσεις τους και τις αξίες τους, αλλά και τις σχέσεις τους και να ανακαλύψουν πως πίσω από τον «όμηρο» κρύβεται ένας άνθρωπος που κάποτε ήταν κι ο ίδιος αναρχικός... Βέβαια, πολλά απ' όσα λέγονται είναι γνωστά και έχουν καταντήσει κλισέ, ο σκηνοθέτης όμως αντιμετωπίζει το θέμα του με ειλικρίνεια, σκιτσάροντας πειστικά τους χαρακτήρες, διανθίζοντας τον διάλογό του με ειρωνεία και σατιρική διάθεση και προσφέροντάς μας ένα απρόσμενο, έξυπνο φινάλε και αποσπώντας εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς του, ιδιαίτερα τον Ντάνιελ Μπρουλ (στον ρόλο του ιδεαλιστή αναρχικού Γιαν), που είχαμε απολαύσει στο «Goodbye Lenin».
πηγή: mesopotamia

Σε σκουπίδια του Ταύρου βρέθηκε βιβλίο του Καβάφη με ιδιόχειρη αφιέρωση

Ο σπύρος Μαγαλιός, πρόεδρος της ένωσης των ρακοσυλλεκτών Αθήνα - Πειραιά, έψαχνε σε μια παλιά μάντρα χαρτιού στο Ταύρο, ώσπου μπροστά του αντίκρισε ένα μικρό και ξεθωριασμένο βιβλίο. Του έκανε εντύπωση και το έπιασε στα χέρια του. Το βιβλίο αυτό ήταν ενός, απο τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, Του Κώστα Καβάφη και μάλιστα με ιδιόχειρη αφιέρωση και σημειώσεις. Διαβάστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της espressonews εδώ και την εξιστόρηση απο τον ίδιο τον ρακοσυλλέκτη  στον Tαύρο με φοβερό υλικό φωτογραφιών από τον Έλληνα ποιητή. Το καλά κρυμμένο μυστικό του το αποκάλυψε στις 22/08/2010 στην espressonews.

Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων Μοσχάτο - Ταύρος

ΤΑΥΡΟΣ Κέντρο, διαμέρισμα 100 τ.μ., ισόγειο, 2 υ/δ, κατασκευή '72, μεγάλο σαλόνι, ανακαινισμένο, με αυλή, ενοικιάζεται, τιμή 350 ευρώ 210/ 34643 47

Τιμή: 350,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 3464347

ΜΟΣΧΑΤΟ οδός Αραχώβης, διαμέρισμα 75 τ.μ., 1 υ/δ, ισόγειο, τριάρι, a/c, τιμή 450 ευρώ


Τιμή: 450,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
6946/ 571356

Αύριο ή την Πέμπτη οι Βάσεις για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους περίπου 93.000 υποψηφίους όλων των κατηγοριών (τελειοφοίτους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, ΤΕΕ αλλά και τους αποφοίτων που διεκδικούν το 10% των θέσεων χωρίς εξετάσεις), οι οποίοι διεκδικούν μία θέση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος, οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν αύριο ή την Πέμπτη.
Στόχος του υπουργείου είναι οι υποψήφιοι να μπορούν να πληροφορηθούν τη σχολή όπου εισάγονται μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου (www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο). Βέβαια, σε προηγούμενες χρονιές, λόγω της μεγάλης και ταυτόχρονης επίσκεψης στο site, το σύστημα μπλόκαρε, με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να δεχτεί σωρεία εύλογων διαμαρτυριών από τους υποψηφίους και τους γονείς τους.
Ως προς τις βάσεις εισαγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από την επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων επιβεβαιώνεται η διαγραφόμενη πτώση στις περισσότερες σχολές και τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Από τη άλλη, η οικονομική κρίση φαίνεται ότι επηρέασε τις επιλογές των υποψηφίων, καθώς πολλοί, για να αποφύγουν το υψηλό κόστος των σπουδών εκτός έδρας, δήλωσαν σχολή που βρίσκεται στον τόπο κατοικίας τους και όχι με κριτήριο το αντικείμενο σπουδών. Η γενική τάση των βάσεων είναι πτωτική. Όμως, στις περιζήτητες σχολές η πτώση θα είναι πιο μικρή. Επίσης, παρατηρείται ότι οι υποψήφιοι δεν απέφυγαν τις σχολές που έχουν ως κύρια επαγγελματική διέξοδο τον δημόσιο τομέα.

Από εμάς, καλή επιτυχία σε όλους
Μοσχάτο Ταύρος Life

πηγή: kathimerini

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ζητείται από εταιρεία στο Μοσχάτο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ διεύθυνσης ζητείται από εταιρεία, με εμπειρία τουλάχιστον 4 έτη, γνώση Αγγλικών, outlook, MS-Office, Word, Excel, Κεφάλαιο, Power Point, εμπορική αλληλογραφία, follow up πελατών - προμηθευτών  09:00 - 17:00


Περιοχή: Μοσχάτο

Αγγελία Ιδιώτη
6977/ 691709

Πλανήτης 51.Επισκέπτης απο τη γη Στο ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Για τους μικρούς μας φίλους...

ΠΛΑΝΗΤΗΣ 51: ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ
του Χόρχε Μπλάνκο
με τις φωνές των Ντουέιν Τζόνσον, Τζέσικα Μπίελ, Γκάρι Όλντμαν, Τζον Γκλιζ
Ο Τσακ είναι αστροναύτης και προσγειώνεται στον πλανήτη 51, με την πεποίθηση πως είναι ο πρώτος άνθρωπος που πατάει το πόδι του στον πλανήτη αυτό. Έκπληκτος όμως ανακαλύπτει πως ο πλανήτης κατοικείται από μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Τα ανθρωπάκια αυτά ζουν ευτυχισμένα και ειρηνικά με ένα τρόπο ζωής που θυμίζει την Αμερική των ΄50s. Κι έχουν μόνο ένα φόβο: πως μια μέρα θα εμφανιστούν στον πλανήτη τους εισβολείς από άλλο πλανήτη… όπως ο Τσακ!


Δείτε το ΤΡΕΙΛΕΡ

ΣΙΝΕ ΚΗΠΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Τρίτη - Τετάρτη 24/08/2010 - 25/08/2010 Μόνο στις 9:00 μ.μ
Πλατεία μεταμορφώσεως
Μακρυγιάννη κ Θερμοπυλών
τηλ: 2104810790