Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

«Χειρόφρενο» σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο Τετάρτη 2/2/11

Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται να επικρατήσει και πάλι αύριο, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των συνδικαλιστών, θα τις κλιμακώσουν ως μοχλό άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, μέχρι να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και οι συρμοί του μετρό, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά τα τραμ, εφόσον την τελευταία στιγμή οι εργαζόμενοι δεν αποφασίσουν κάτι άλλο.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου για προσχηματικό διάλογο και, απευθυνόμενοι στο επιβατικό κοινό που ταλαιπωρείται, αφού ζητούν συγγνώμη, σημειώνουν ότι αγωνίζονται και «κατά των υπέρογκων αυξήσεων στα εισιτήρια».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, όπως δηλώνουν στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν σκέφτεται να κάνει χρήση του μέτρου της επίταξης, γιατί η συγκεκριμένη πρακτική δεν είναι «στη φιλοσοφία της».
πηγή: zougla

Έμφαση στα νέα παιδιά δίνει ο ΑΟ Μοσχάτου

Το Μοσχάτο μετά και την απόκτηση των Μιχάλη Παπαδόπουλου και Μπομπάι Έντι. Αμφότεροι είναι νεαροί ποδοσφαιριστές (20 και 19 ετών αντίστοιχα) και αγωνίζονται ως επιθετικοί.

Ο πρώτος προέρχεται από τον Ελπιδοφόρο, ενώ ανήκε και στους «μικρούς» της ΑΕΚ, με τον δεύτερο να αγωνιζόταν στην τοπική ομάδα της Μυκόνου, Άνω Μερά.

Στον πειραϊκό σωματείο φαίνεται να δίνουν μεγάλη έμφαση στα νέα παιδιά και να θέλουν να τα στηρίξουν ώστε στο μέλλον να μπορέσουν να δείξουν την αξία τους. Από κει και πέρα, όλοι στο Μοσχάτο ευελπιστούν σε μία καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα, καθώς τα τελευταία αποτελέσματα έφεραν την ομάδα σε δύσκολη βαθμολογική θέση.

Αλέξανδρος Κοζαρίδης

Απαλλοτριώσεις 5 στρεμάτων σε Μοσχάτο Ταύρο

Κοινόχρηστους χώρους καθώς και χώρους πράσινου θα αποκτήσουν 12 δήμοι στην Αττική και άλλοι 15 στην υπόλοιπη χώρα, μετά από απαλλοτριώσεις με πόρους του Πράσινου Ταμείου, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού και εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Πρόκειται για τη συνέχιση της πρωτοβουλίας του ΥΠΕΚΑ που άρχισε τον περασμένο Ιούλιο με την απελευθέρωση των πρώτων χώρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και επεκτείνεται τώρα σε πολλές περισσότερες περιοχές σε όλη τη χώρα. Προωθούμε την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη, προσφέροντας ανάσα σε υποβαθμισμένες περιοχές, που είναι επιβαρυμένες από την πυκνή δόμηση ή υποφέρουν από την έλλειψη ανοιχτών και πράσινων χώρων», υπογραμμίζει η Τίνα Μπιρμπίλη.

Το ΥΠΕΚΑ, μετά την ψήφιση του ν.3843/2010 που όριζε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα των αυθαιρεσιών (ημιυπαίθριοι, κ.λπ.) θα διατεθούν για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο περιβάλλον, όπως με αστικές αναπλάσεις και με την απόκτηση χώρων πράσινου, ζήτησε από όλους τους δήμους της χώρας να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, βάσει του προγραμματισμού εφαρμογής εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων για την απαλλοτρίωση ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών.

Ζητήθηκε, επίσης, η πρόταση να συνοδεύεται από συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία και προτεραιότητες για την απαλλοτρίωση των χώρων, ανάλογα με την πολεοδομική σημασία τους στην οργάνωση και λειτουργία της κάθε πόλης και ανάλογα με το στάδιο των διαδικασιών της απαλλοτρίωσης.

Αυτό ήταν σημαντικό, ώστε να αξιολογηθεί η ωριμότητα και η προτεραιότητα ένταξης των προτεινομένων χώρων σε προγράμματα χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν, συνολικά μέχρι σήμερα, 22 δήμοι της Περιφέρειας Αττικής και 54 δήμοι στην υπόλοιπη χώρα, αποστέλλοντας στοιχεία για την ένταξη συγκεκριμένων χώρων και ποσών που θα χρειαστούν για την απαλλοτρίωσή τους.

Το ΥΠΕΚΑ απευθύνει πρόσκληση στους νέους δήμους που συγκροτήθηκαν με τον «Καλλικράτη», να υποβάλλουν βελτιωμένες και πληρέστερες προτάσεις υπό το πρίσμα της νέας τους οργάνωσης και αναγκών τους.

Από την εξέταση των παραπάνω αιτημάτων και αφού αξιολογήθηκαν όλα τα στοιχεία, προκύπτει ωριμότητα για υλοποίηση συγκεκριμένων απαλλοτριώσεων για τους ΟΤΑ Μοσχάτου Ταύρου:

 Μοσχάτου Χώρος πράσινου Ο.Τ. 1 1.721,65 700.000,00

 Ταύρου Χώρος πράσινου Ο.Τ. Γ88 & Γ173 3.420,00 500.000,00

 πηγή:in

Δημήτρης Φάκος και Whatever! το Σάββατο Live στο Μοσχάτo


Το Σάββατο 5/2/11 στις 21:30, το Vertigo Bar ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται για μόνο μία εμφάνιση τον Δημήτρη Φάκο.

Χρυσ.Σμύρνης και Σολωμού 80 Β VERTIGO BAR
Ο Δημήτρης όπως πολλές φορές σας έχουμε γράψει είναι ένα παιδί από την πόλη του Μοσχάτου με στιχουργικές αλλά και συνθετικές ικανότητες αφού ήδη μπορεί να περηφανεύεται για τον πρώτο Χρυσό Δίσκο του στο CD της Ελεονόρας Ζουγανέλη και τον διπλά πλατινένιο του Σάκη Ρουβά που και εκεί φέρει την υπογραφή του.

Σήμερα, μετά και την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλεία θα σας τραγουδήσει παλιά και νέα τραγούδια από γνωστούς καλλιτέχνες και θα σας ταξιδέψει στα δικά του μονοπάτια από το καινούριο CD ''Αιτία για αλητεία''. Στην συντροφιά του θα βρίσκεται το Συγκρότημα Whatever! Ενώ special guest το Βράδυ του Σαββάτου θα είναι η Δόμνα Κουντούρη με την οποία υπάρχει και συμμετοχή της ίδιας στο νέο άλμπουμ του Δημήτρη, σ'ενα εξαιρετικό κομμάτι του ίδιου. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον Δημήτρη Φάκο τους Whatever! και την Δόμνα Κουντούρη.




Σάββατο 5/2/11 στις 9:30 μ.μ
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ευρώ
ΤΗΛ: 2117157147

Ισχυρή έκρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Μοσχάτο

Ισχυρή έκρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα συγκλόνισε τη διασταύρωση Σολωμού και Αργοστολίου.

 Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στο πεζοδρόμιο επί της Σολωμού, απέναντι ακριβώς από τη ταβέρνα το Ζεμπερέκι, η οποία ήταν γεμάτη πελάτες. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και προκάλεσε ζημιές και σε άλλα σταθμευμένα οχήματα, τη φωτιά που προκλήθηκε περιόρισαν οι γείτονες με πυροσβεστήρες, ενώ στο σημείο είχαν ήδη καταφτάσει οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής αλλά και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. Αμέσως μετά την έκρηξη έντονη ήταν η μυρωδιά της φωτιάς. Από τις πρώτες ενδείξεις η έκρηξη οφείλεται πιθανόν σε εκρηκτικό μηχανισμό.


Πηγή: ( Ζούμε Μοσχάτο )

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ


Βάσει του άρθρου 76 του Ν.3852/10, γνωστοποιείται προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου, με απόφασή του που θα ληφθεί με την πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του, θα προβεί σε σύσταση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, ενός οργάνου με συμβουλευτικές αρμοδιότητες.

Προκειμένου να απαρτιστεί με μέλη η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Μοσχάτου-Ταύρου, καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας και δημότες. Πιο συγκεκριμένα:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες.

Η διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη, ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών της, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Στη Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης προεδρεύει ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος που ορίζει ο δήμαρχος με απόφασή του. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής καλούνται κατά περίπτωση και συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών αρχών, των τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάτων, καθώς και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:

α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.

γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.

δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.

Με επικείμενη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο (http://www.dimosmoschatou.gr/ ), θα οριστεί το Δημοτικό Συμβούλιο που θα αφορά τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Οι υποψηφιότητες των μελών κατατίθενται στο Δημαρχείο Μοσχάτου-Ταύρου μέχρι τις 21/2/2011, στη διεύθυνση Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, από Δευτέρα –Παρασκευή 8.00πμ-2.00μμ. Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα σύντομα στοιχεία βιογραφικού, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail).

Πιστεύουμε πως η ανταπόκρισή σας θα είναι θετική, αφού ο ρόλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη δυναμική του νέου μας Δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου