Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η καλοκαιρινή «κατασκήνωση» του «Ελληνικού Κόσμου» στον Ταύρο



H εναλλακτική καλοκαιρινή «κατασκήνωση» του «Ελληνικού Κόσμου»
με διαφορετικές θεματικές ενότητες και σημαντικούς συνεργάτες

 
Με το «Καλοκαίρι στην πόλη», την εναλλακτική θερινή «κατασκήνωση» (http://summer.hellenic-cosmos.gr/), ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για τους μικρούς μας φίλους και φέτος το καλοκαίρι, για δωδέκατη συνεχή χρονιά.
 
Το πρόγραμμα που αγάπησαν χιλιάδες παιδιά αρχίζει φέτος στις 20 Ιουνίου και περιλαμβάνει 4 δεκαήμερα και 1 πενθήμερο.
Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» περιλαμβάνει διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες καθεμία, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τη δυνατότητα επιλογής.
 
Φέτος για πρώτη φορά, μετά τα 4 δεκαήμερα του καλοκαιριού ακολουθεί ένα πενθήμερο (5 έως 9 Σεπτεμβρίου) με στόχο να αποχαιρετίσουν τα παιδιά το καλοκαίρι και να μπουν ομαλά στη φθινοπωρινή περίοδο.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν διακεκριμένοι συνεργάτες, οι οποίοι με τη συμβολή των παιδιών θα δώσουν άλλη διάσταση σε όλες τις δραστηριότητες.
 
Στο πρώτο δεκαήμερο με τίτλο «Ζητούνται καλλιτέχνες...» συμμετέχει ο ζωγράφος κ. Κώστας Πανιάρας,
 
στο δεύτερο δεκαήμερο με τίτλο «Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!» η κα Ελένη Σβορώνου, φιλόλογος, συγγραφέας, Υπεύθυνη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF, στο τρίτο δεκαήμερο «Ζητούνται καλλιτέχνες...» ο εικαστικός και εκπαιδευτικός κ. Χαράλαμπος Δαραδήμος,
 
στο τέταρτο δεκαήμερο «Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!» η κα Σοφία Γιαλουράκη, αρχαιολόγος, εκπαιδευτικός και βραβευμένη συγγραφέας καθώς και η κα Εύη Πίνη, αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγγραφέας, ενώ στο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου συμμετέχει η κα Εύη Πίνη.
 
Στο «Καλοκαίρι στην πόλη», επί δέκα ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή (χωρίς τα Σαββατοκύριακα), τα παιδιά 5 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία εναλλακτική κατασκήνωση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου».
 
Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
 
Εντός του «Eλληνικού Kόσμου» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις προβολές Εικονικής Πραγματικότητας και τις εκθέσεις, να αγαπήσουν το περιβάλλον, να πραγματοποιήσουν ανασκαφές φέρνοντας στο φως μυστικά χαμένα στους αιώνες, να «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο, πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος, αλλά και να ασχοληθούν με θέματα όπως η μυθολογία, η μουσική, το θέατρο, τα αρχαία νομίσματα, η ελληνική παράδοση και ιστορία, τα μαθηματικά, η αστρονομία και το κουκλοθέατρο.
 
Τα παιδιά ολοκληρώνουν το δεκαήμερο με μια εορταστική εκδήλωση, όπου παρουσιάζουν στους γονείς τους διάφορα «δρώμενα» που έχουν προετοιμάσει κατά τις δέκα δημιουργικές ημέρες τους στον «Ελληνικό Κόσμο».

Τουρνουά ποδοσφαίρου του Άγιαξ Ταύρου στην μνήμη του Αντώνη Κουρούμαλη

Έτοιμα είναι όλα για το ετήσιο τουρνουά που διοργανώνει ο Άγιαξ Ταύρου στην μνήμη του αείμνηστου αντιπροέδρου του συλλόγου  Αντώνη Κουρούμαλη.που απεβίωσε το 2000.

Ένα τουρνουά οργανωμένο άρτια από τους ανθρώπους του Άγιαξ που θα διαρκέσει από τις 30/5 έως τις 9/6 με γήπεδο διεξαγωγής όλων των αγώνων το «Χάρης Παυλίδης» (Πειραιώς και Χαμοστέρνας).

Το τουρνουά περιλαμβάνει 4 κατηγορίες.
Pro Junior , Junior , Ακαδημία , Παμπαίδες.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό τουρνουά είναι:
ΑΓΙΑΞ Τ. , ΔΑΦΝΗ Π.Φ. , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  και ΦΩΣΤΗΡΑΣ .

Οι αγώνες των Pro Junior θα γίνουν Δευτέρα(30/5) , Τετάρτη(1/6) και Παρασκευή(3/6) και των Junior Τρίτη(31/5) , Πέμπτη(2/6) και Παρασκευή(3/6).

Αντίστοιχα οι Ακαδημίες θα παίξουν Δευτέρα(30/5) , Τετάρτη(1/6) και Δευτέρα(6/6) και τέλος οι Παμπαίδες Τρίτη(31/5) , Πέμπτη(2/6) και Δευτέρα(6/6).

Την Τρίτη(7/6) θα γίνουν οι αγώνες για 3η και 4η θέση και την Πέμπτη(9/6) οι
τελικοί όλων των κατηγοριών και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι
απονομές και η τελετή λήξης

ourboys

H Μοσχατιώτισσα Αντιγόνη Ψυχράμη κάθε Τρίτη στον More Radio

Η γνωστή πλέον σε όλους Αντιγόνη Ψυχράμη είναι πλέον στο δυναμικό του πρώτου ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού More Radio.

Το More radio το οποίο στεγάζεται στο Μοσχάτο, έχει μεγάλη απήχηση στην νεολαία και αποφάσισε να προσθέσει ένα ακόμα γνωστό καλλιτεχνικό όνομα στην μεγάλη του ομάδα και αυτή την φορά να είναι από την έδρα του, το Μοσχάτο.

Κάθε Τρίτη η Αντιγόνη θα μας κρατάει απογευματινή συντροφιά από τις 18:00 μέχρι και τις 20:00 με τίτλο μουσικής εκπομπής Jumann-Anty.

Μερικοί από τους παραγωγούς που συμμετέχουν στον More radio:

Ο Γιώργος Πολυχρωνίου, η Βαλάντω Τρύφωνος, η Ηρώ Μητρουτσίκου, η Αντιγόνη Ψυχράμη, Άρια Γερασιμίδου κτλ

Πατήστε εδώ για να δείτε (Live stream)  και για να ακούσετε (εδώ) την Αντιγόνη στις 6 μμ.



Σήμερα Τρίτη 31/5 τα αδέλφια Ψυχράμη από το Μοσχάτο παίζουν στο Γκάζι. Δείτε την αφίσα