Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δείτε φωτογραφίες από τον σημερινό αγιασμό του Α.Ο Μοσχάτου

Ο Α.Ο.Μοσχάτου σήμερα Παρασκευή 07/10/11 στις 5,45 το απόγευμα στο Δημοτικό
στάδιο Μοσχάτου πραγματοποίησε τον ετήσιο αγιασμό των τμημάτων του συλλόγου.

Δείτε Φωτογραφίες




ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αποχή το Σαββατοκύριακο, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί

Αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο να μη λειτουργήσει καμία δημοτική υπηρεσία· παράλληλα, θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός των ΧΥΤΑ και των δημοτικών αμαξοστασίων.
Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της «με τη συνέχιση της αποχής για τρίτο Σαββατοκύριακο εκφράζουν την αντίδραση τους στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα των περικοπών που προωθούνται στην εργασία κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες».

Σημειώνεται πως την προσεχή Τρίτη έχει αποφασιστεί στάση εργασίας για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα) στις 12.00 το μεσημέρι, και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.
Έντονα αντέδρασε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην προτροπή Καμίνη σε Χιωτάκη να ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα για τις απεργιακές της κινητοποιήσεις και με ανακοίνωσή της κατηγορεί κυβέρνηση και δήμαρχο ότι «επιλέγουν την ποινικοποίηση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων που αγωνίζονται για την ανατροπή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

«Με προσφυγή του στην Εισαγγελία Αθηνών, ο δήμαρχος της Αθήνας ζητάει την ποινική δίωξη όλων όσων ευθύνονται για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής, λειτουργώντας για άλλη μια φορά σαν "Συνήγορος της κυβέρνησης". Προφανώς, ο κ. Καμίνης θεωρεί πως η οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η απόλυσή τους που προωθεί το κατατεθέν πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας εξυπηρετεί το "όραμα του" για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, και γνωστοποιεί πως αυτό το τριήμερο θα ενισχύσει την περιφρούρηση στο ΧΥΤΑ Φυλής, παράλληλα με την κατάληψη δημοτικών κτηρίων, γκαράζ και χωματερών σε όλη τη χώρα.
Διάσταση απόψεων ανάμεσα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ και δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη, όσον αφορά στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Νίκος Χιωτάκης, απαντώντας στην επιστολή Καμίνη, μέσω της οποίας τον καλούσε να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, υπογραμμίζει μεν πως «οι καταλήψεις είναι ακραία ενέργεια και πράγματι εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία», σημειώνει ωστόσο ότι «η ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων δε λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα».
Και τι προτείνει; «Προτείνω να ξεκινήσει σήμερα διάλογος με την ΠΟΕ ΟΤΑ, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών και τη συμμετοχή του νέου προέδρου της ΠΕΔ Αττικής, δημάρχου Αγίων Αναργύρων Νίκου Σαράντη και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, προκειμένου να αποφύγουμε το κουκούλωμα των πραγματικών προβλημάτων και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που είναι το έσχατο μέσο».

Ο Μοσχατιώτης Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής εξελέγη Επίσκοπος Διαυλείας

Στην εκλογή βοηθού Επισκόπου προχώρησε πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, η Ιεράρχια εξέλεξε με τον τίτλο του Επισκόπου Διαυλείας, τον Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έλαβε 48 ψήφους.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παπανικολάου (κατά κόσμον Γεώργιος) του Παναγιώτου, εγεννήθη στο Μοσχάτο το 1976.

Επιστρέφει ο Επιτροπάκης στο Μοσχάτο

Η ουσιαστική διάλυση του Ιωνικού  φέρνει ένα θετικό νέο στο Μοσχάτο, αφού αναμένεται να επιστρέψει ο σπουδαίος μεσοεπιθετικός  Επιτροπάκης, του οποίου ακυρώθηκε η μεταγραφή.

Πλέον ο Επιτροπάκης  ανήκει και πάλι στο Μοσχάτο που αναμένεται να το ενισχύσει τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο . Στο Μοσχάτο μετά το 0-0 στο Πέραμα με τον Περαμαικό, πλέον ετοιμάζονται για την αναμέτρηση κόντρα στους Νέους Ευγενείας.

Sportactive

Στην δημοσιότητα τα πρόστιμα του ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις Μοσχάτου και Ταύρου

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων έδωσε στη δημοσιότητα τα πρόστιμα που έχει επιβάλει σε επιχειρήσεις του Μοσχάτου - Ταύρου τον περασμένο Ιούνιο.

Πρόστιμο € 2.000 και € 5.500 στην εγκατάσταση επεξεργασίας νωπής πατάτας με την επωνυμία ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ που εδρεύει στη Λεωφ. Ειρήνης 32 στον Ταύρο, διότι διαπιστώθηκε :

- έλλειψη άδειας λειτουργίας
- έλλειψη συστήματος αυτοελέγχου
- έλλειψη συστήματος ιχνηλασιμότητας
- έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού

Πρόστιμο € 2.000 στη σοκολατοποιία με την επωνυμία Α.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε. που εδρεύει στην Τσακάλωφ 4 στον Ταύρο, διότι διαπιστώθηκαν :

- ουσιώδες αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

Πρόστιμο € 4.000 στην εταιρεία με την επωνυμία JUMBO A.E.E. που εδρεύει στην Κύπρου 9 & Ύδρας στο Μοσχάτο, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο υπoκατάστημά της στην Αμαλιάδος και Καλαβρύτων στη Νέα Κηφισιά, στο τμήμα πώλησης τροφίμων (τυποποιημένα – συσκευασμένα είδη καραμελοποιίας – σοκολατοποιίας – μπισκοτοποιίας), διαπιστώθηκε :

- έλλειψη άδειας λειτουργίας