Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η εισήγηση του Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου για τον Συμπαραστάτη του Δημότη

Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Μέσα από τη διαδικασία που ξεκινήσαμε εφαρμόζοντας το Νόμο για τη στελέχωση του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, έχουν κατατεθεί πολύ αξιόλογες αιτήσεις και βιογραφικά από συμπολίτες μας.

Η επιλογή είναι δύσκολη, γιατί οι ενδιαφερόμενοι έχουν πολλά προσόντα.

Ο Νόμος απαιτεί πλειοψηφία 2/3. Αυτό έχει ως προϋπόθεση τη διαβούλευση, για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποδοχή.

Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή, όσο πιο μεγάλη θα είναι η πλειοψηφία, τόσο πιο ανεξάρτητος θα είναι ο συμπαραστάτης.

Χρειαζόμαστε ένα άτομο που δε θα λογοδοτεί σε σκοπιμότητες, σε πλειοψηφίες και μειονότητες.

Η εντολή που θα δώσουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να έχει περιεχόμενο που να στηρίζεται σε αρχές.

Δηλαδή, να καθορίσουμε τα κριτήρια μέσα από τα οποία θα κάνουμε την επιλογή, τα οποία νομίζω ότι πρέπει να είναι τα εξής:

Α. Μεταξύ της διαχρονικής σύγκρουσης ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη, οφείλει να είναι καθαρά με το μέρος του Δημότη.

Β. Να ελέγχει τις πράξεις και τις παραλείψεις της διοίκησης. Οφείλει να έχει γνώση της πολυνομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και να προτείνει λύσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της διοίκησης που θα την καθιστούν φιλικότερη στον πολίτη.

Γ. Οφείλει να λογοδοτεί σε τακτά χρονικά διαστήματα και να αξιολογείται η λειτουργία του από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι τα παραπάνω προαναφερθέντα.

Δεν πρέπει ο συμπαραστάτης να είναι ένας απλός διαμεσολαβητής που θα αναπαράγει τη λογική των «κολλητών» και των «κονέ».

Δεν πρέπει να διαχειρίζεται τους πολίτες ανάλογα με την ιδεολογία τους, τα πιστεύω τους, τη θρησκεία τους και το χρώμα τους.

Το πρόσωπο που θα επιλέξουμε πρέπει να έχει επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση.
Να έχει μια σοβαρή και αποδεκτή διαδρομή.

Με λίγα λόγια, θέλουμε έναν από την κοινωνία των πολιτών.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

5 σχόλια:

  1. Agaphto Moshato tavros life mIa erwtthsh
    Poia einai h diafora sas pleon me to Βlog Moshato Live ? Xwris kamia prothesh na meiwsw kanena apo ta dyo blog.
    Sas rwtaw giati exw thn entypwsh pws twra pia den yparxei kamia diafora metaksy twn dyo autwn blog.Mhpws yparxei tautish symferontwn ? mhpws den yparxei dynamh kai diathesh gia auto to kati pou kanei thn diafora ? Phpws ta dyo auta blog einai pleon ena ?
    Tha ithela na akousw thn topothetish sas.
    Sas ksnarwtw ,Mhpws xreiazomaste mia fwnh pou tha einai kati parapanw apo ena politiko kai politistiko, kathgorw - parathrw ths polh mas ?
    den sxoliazw gia na eutelisw thn opoia prospatheia sas , ekfrazw thn gnwmh mou ws katoikos ths polhs mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε μοσχατο ταυρος να κοβεις τον ντερεκα οταν σου στελνει δελτιο τυπου για να ειναι ευχαριστημενοι η υπολοιποι. οτι και να παιξεις πολιτικα θα σε κατηγορησουν μια οι μεν και μια οι δε. τι καθεστε και μπλεκετε με κομματοσκυλα αφου αυτα θα γινοντε παντα! δεν ξερω αν απαντησετε που για να μην εχετε απαντησει (κατα την γνωμη μου κα΄λυτερα) δεν θα απαντησετε θελω να σας πω μια ιστορία που μπορει να την εχετε πληροφορηθει. πριν λιγες μερες ενα μικρο μπλοκ της πολης(προσκημενοι ΚΡΕΜΜΥΔΙΚΟΙ) σας κατηγορησε οτι αβανταρετε τον Δημο. Θέλω να σας πω για να δειτε ποσο γελοιοι ειναι, οταν ειχατε βγαλει το θέμα για το 2ο λυκειο μοσχατου και κατηγορουσατε τον δημο για τις ενεργειες του το συγκεκριμενο μπλοκ ειχε ποσταρει το αρθρο σας μονιμα στον τοιχο του και το θαυμαζε για την επιθεση που ειχατε κανει στον δημο. Ξαφνικα αυτο κατεβηκε και αρχισε την επιθεση προς εσας. το τι εχει προκυψει δεν το ξερω. το θέμα ειναι οτι η ζηλια φερνει ζαλαδες. Ευτυχως εχετε δειξει πολυ καλο προσωπο τοσο καιρο και ποιο συγκεκριμενα το δειξατε στις εκλογες που περασανε. Μαλλον δεν σας παρακολουθουσαν τοτε οι μπουτσηδεσ οι κρεμμυδες οι ντερετικοι κτλ. καλη συνεχεια στο εργο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε ανώνυμε 8.32 γιατί δεν ανοίγεις ένα μπλογκ εσύ να το κάνεις ό,τι γουστάρεις και να μην έχεις τόσες απορίες;
    Ή πολύ απλά μπορείς να μην μπαίνεις στα μπλογκ που κατηγορείς για να μην σε πιάνουν και τα νεύρα σου.
    Ήμαρτον πια με τους οπαδούς του Κρεμμύδα, του διαφωτιστή της πόλης που όσοι τον ψήφισαν είναι οι έξυπνοι και ωραίοι και όλοι οι άλλοι είναι πουλημένοι και υπάλληλοι.
    Είναι σαν ακούω μια κομμώτρια να θέλει θέση στο Δημαρχείο. Δεν γίνονται αυτά... (και συγνώμη προς την συμπαθή τάξη των κομμωτριών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. FILE 1.40 den xreiazetai na anoiksw diko mou blog. Gia auto den yparxoun kapia hdh , gia na diavazeis ta nea ths polh sou ? Auth einai omws h apanthsh soy ? wraia logikh. Den piesa kati ,mia erwthsh ekana.

    kai etsi kai alliws egw ithela thn apanthsh tou MTL oxi thn diki sou .H eisai enas apo to dueto kai apantas pisw ap thn anonymia kai To lew giati polla apo auta ta sxolia einai twn idiokthtwn tous an k tha to arnithoun fisika .
    Opws kai kathe idioktitis blog pou thelei na anevasei thn episkepsimothta.
    h apla eisai komatikopoihmenos kai den exei idea apo blog ala mono apo kommata.
    Pragmatika pantws , lathos diko mou pou synexizw na diavazw auta ta blog.Mou to apedikses .Egw pantws den exw kamia sxesh me kanena komma.Eimai blogger xronia twra ,mallon omws esy den eisai .Egw rwthsa san anagnwsths an tha epektinei thn ylh tou san blog xwris kommatika kai alles tetoies sixamares .Ksereis den mas endiaferoun olous , giati den kinigame oloi ena kommati apo thn pita.En katakleidi , apantise moy an thes kai an theleis vrise .Egw den thelw na sinexistei parapanw auth h antiparathesh.sygnwmh gia opoia anastatwsh efere to sxoleio mou .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χωρις να θέλω να υποστηρίξω το Μοσχάτο Ταύρος θεωρώ οτι είναι άδικες οι κατηγορίες προς αυτό.βεβαια καλό είναι να μας πουν και οι ίδιοι πως βλέπουνε αυτά που γράφει ο κύριος ή η κυρία.Για την θεματολογία του θα διαφωνίσω. την θεωρώ πολύ καλή και δεν παίζει πάρα πολύ πολιτικη όπως οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

moschato.tauros.life@gmail.com