Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στη ΔΕΗ στο Μοσχάτο

Να αποχωρήσει άμεσα από το κτίριο της μηχανογραφικής υπηρεσίας της ΔΕΗ στο Μοσχάτο ( πατήστε εδώ ), κάλεσε τη ΓΕΝΟΠ, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, έδωσε εντολές στη Διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση. «Στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα», τονίζει ο υπουργός.

Η ΓΕΝΟΠ κατέλαβε το απόγευμα το κτίριο, προκειμένου να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων που πρόκειται να ξεκινήσει αύριο.

Πηγή: 24h.gr


 

Κατάληψη στο κτίριο όπου εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στο Μοσχάτο

Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο πραγματοποιεί από τις 7:00 μ.μ η ΓΕΝΟΠ, με στόχο να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων.

Οι συνδικαλιστές προειδοποιούν ότι θα παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί προκειμένου να μην εκδοθούν οι λογαριασμοί ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, το φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι στης ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποί μας».

«Έχτισαν» την είσοδο της ΕΥΑΘ οι εργαζόμενοι

Την είσοδο των γραφείων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή «έχτισαν» οι εργαζόμενοι και μέλη του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της επιχείρησης, προσπαθώντας να μπλοκάρουν τον διαγωνισμό για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της επιχείρησης.

ΤΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Φ. Κουβέλη με τον πρώην δήμαρχο Ταύρου Δ. Σούτο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε χθες στα γραφεία του κόμματος με τον πρώην δήμαρχο Ταύρου Δημήτρη Σούτο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δ. Σούτος εξέφρασε τη στήριξή του στη Δημοκρατική Αριστερά και την ένταξή του στο κόμμα. (πατήστε εδώ )

Χωρίς ΜΜΜ την Πέμπτη και Παρασκευή

Έρχεται διήμερο κυκλοφοριακής ασφυξίας στην πρωτεύουσα

Στη σκληρή γραμμή, με επαναλαμβανόμενα «χειρόφρενα», επιμένουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Πέμπτη 13/10 και την Παρασκευή 14/10 μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακή ασφυξία στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για απεργία σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εργασιακή εφεδρεία που προωθεί η κυβέρνηση και τις μετατάξεις. 

newsbeast