Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ξεγελάει καταστηματάρχες του Μοσχάτου για δήθεν οικονομική ενίσχυση στην Μέριμνα

Μια γυναίκα ξανθιά μέσης ηλικίας γυρίζει σε καταστηματάρχες του Μοσχάτου και ζητάει ενίσχυση για το ταμείο της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου.

Το σωματείο το αντιλήφθηκε τυχαία( όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του) και έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

Εντελώς τυχαία πληροφορηθήκαμε, ότι κάποια άγνωστη ξανθιά κυρία μέσης ηλικίας, ζητά φορτικά οικονομική ενίσχυση από τα καταστήματα του Μοσχάτου για λογαριασμό της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου.

Σας γνωρίζουμε ότι, το άτομο αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σωματείο μας, το οποίο άλλωστε δεν συνηθίζει ποτέ να δέχεται χρήματα ή είδη χωρίς την ανάλογη απόδειξη που δίδεται από εντεταλμένα όργανα μας. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τέτοια άτομα.

Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου

Καλείσθε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 24 Μαϊου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00 με τα εξής θέματα:

Δείτε τα θέματα

πατήστε επάνω στο έγγραφο για να το δείτε σε πραγματικό μέγεθος

Η τοποθέτηση της Δημοτικής κίνησης Μοσχάτου- Ταύρου ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ! για τον ξενώνα μεταναστών

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΚΑΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΕ ΞΕΝΩΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ  ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΡΟΥΦ
   Στις μέρες της άκρατης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και της νεοταξικής διαχείρισης των διεθνών προβλημάτων (πόλεμος, φτώχια, υποσιτισμός, κλιματικές αλλαγές, κ.ά.) τα μεταναστευτικά ρεύματα παίρνουν τραγικές διαστάσεις.
Οι πρόσφατες εικόνες από τους χιλιάδες βορειοαφρικανούς μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο δρόμο προς τις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες είναι το λιγότερο σοκαριστικές. Αυτές οι καταστάσεις όμως δεν αντιμετωπίζονται ούτε με την αστυνόμευση ούτε με τη βία.  Η μόνη λύση είναι η διεθνής παρέμβαση στις χώρες  και στις αιτίες που «παράγουν» τους μετανάστες.
     Στη χώρα μας η οικονομική πολιτική του μνημονίου με τις ακραίες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, τις τεράστιες μειώσεις των επιχορηγήσεων των δημοσίων οργανισμών και φορέων και την μερική ή ολική απόσυρση του κράτους από  δημόσιες υπηρεσίες/κοινωνικά αγαθά (όπως η παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση, οι συγκοινωνίες, κ.ά), η ανεργία και η κοινωνική περιθωριοποίηση σε συνδυασμό με την μεταναστευτική πολιτική  που έχει ασκηθεί και συνεχίζει να ασκείται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δύο δεκαετιών έχουν καταστροφικές συνέπειες. Την τελευταία εβδομάδα γίναμε όλοι μάρτυρες των συνεπειών αυτών.
     Με αφορμή τη στυγερή δολοφονία  του Μανώλη Καντάρη, ένα κύμα γενικευμένης βίας –δολοφονία μετανάστη, τραυματισμοί, καταστροφή καταστημάτων μεταναστών- με σαφή ακροδεξιά χαρακτηριστικά σάρωσε το κέντρο της Αθήνας. Επί μία εβδομάδα συμμορίες επιτίθεντο σε μετανάστες, άπορους καθώς και σε οιονδήποτε αντιτίθετο σε τέτοιες ενέργειες.

     Η ΕΛ.ΑΣ. στην καλύτερη περίπτωση ήταν ανήμπορη να εμποδίσει την εκδήλωση τους, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες ότι σε πολλές περιπτώσεις διατηρούσε στάση ανοχής ή ακόμα και συνέδραμε.

Η καταστολή και ο κατατρεγμός των φτωχών ελλήνων και μεταναστών και η ώθησή τους στο περιθώριο και την παρανομία, μόνο εκμετάλλευση και εξαθλίωση φέρνει, οι συνέπειες των οποίων γίνονται αισθητές από όλη την κοινωνία.

Για το κέντρο της Αθήνας προτείνουμε:


Τα θέματα της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου σήμερα Δευτέρα 23/5

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου συνεδριάζει  σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 19:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κοραή 51 στο Μοσχάτο

Συνολικά, τα θέματα του Συμβουλίου είναι τα εξής:

1. Συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας ξενώνων μεταναστών στην Δ ημοτική Κοινότητα Μοσχάτου

2. Ενημέρωση για τις ενέργειες κατά της κατασκευής του αγωγού στην οδό Ελευθερίας

3. Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος ως «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΜΠΙΛΙΑΡΔΩΝ» της ΚΟΥΡΟΥΓΚΙΑΟΥΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

4. Λήψη απόφασης για προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος ως «ΚΟΥΡΕΙΟ» του κ. ΒΑΖΟΥΡΑ ΗΛΙΑ

5. Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων ήτοι στερεοφωνικού συγκροτήματος στο κατάστημα «ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ» με την επωνυμία «ΕVEREST» της εταιρίας ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ Β. & ΣΙΑ Ο.Ε.

6. Λήψη απόφασης για μη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων ήτοι στερεοφωνικού συγκροτήματος στο κατάστημα «ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ» της ΙΣΑΑΚΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ