Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εκθέσεις Κοσμήματος και Φωτογραφίας το Νοέμβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Δελτίο Τύπου
Εικαστικό Δρώμενο
Εκθέσεις Κοσμήματος και Φωτογραφίας
το Νοέμβριο στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης


"Αναμονές"
Εικαστικό Δρώμενο/ Site specific

Μια συνεργασία της ομάδας επτά και της supermarionetta
Παρασκευή 4, Σάββατο 5, Τρίτη 22, Τετάρτη 23, Πέμπτη 24
Νοεμβρίου 2011, στις 20:30

Αναμονή. Μια ιδιωτική στιγμή. Περιμένοντας το μετά. Μια ιδιωτική στιγμή που ίσως να μην θέλεις να μοιραστείς με κανέναν.  Ένας  νεκρός χρόνος, ένα μεσοδιάστημα - σαν να μην ζεις το τώρα. Σαν ο χρόνος να ‘χει παγώσει. 

Δέκα περφόρμερ έχουν ορίσει για τον εαυτό τους μια συνθήκη αναμονής την  οποία και μοιράζονται σε ένα χώρο αναμονής, το foyer του Ισογείου του ΙΜΚ, συνθέτοντας ένα συμπαγές εικαστικό δρώμενο.  

10 ζωντανές γλυπτικές καταστάσεις, καταλαμβάνουν το δημόσιο χώρο του φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, φέροντας μαζί τους μια δική τους ιδιωτική στιγμή.
Performers: Ελεάννα Αποστολάκη, Μιχάλης Γεωργίου, Νίκος Γεωργίου, Βάλλη Ιωάννου, Θάνος Κοσμίδης, Σοφία Λιάκου, Βίκυ Μαστρογιάννη, Αγγελική Μπόζου, Μάριος Παναγιώτου, Βαγγέλης Παπαδάκης.

Σύλληψη και Σκηνοθεσία:  Μιχάλης Γεωργίου, Βίκυ Μαστρογιάννη / Omada epta
Εικαστική Επιμέλεια:  Αγγελική Μπόζου
"Αναμονές"
Εικαστικό Δρώμενο/ Site specific
μια συνεργασία της ομάδας επτά και της supermarionetta
Παρασκευή 4, Σάββατο 5, Τρίτη 22, Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011,
στις 20:30

Διάρκεια: 20΄
Είσοδος Ελεύθερη
***
ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
J. A.W.
Jewellery Art Workers

"DRAMA AND THE JEWELLER"
από Σάββατο 19 έως Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011


Όταν η δραματική τέχνη, συναντά την τέχνη του κοσμήματος, τότε...

Τα φώτα χαμηλώνουν, η μουβιόλα του χρόνου γυρνάει αντίστροφα, η φωτιά πυρώνει το ασήμι, τα πετράδια λειαίνονται και ο χρυσός σφυρηλατείται, ενώ ασπρόμαυρες εικόνες , διαπερνούν καρέ-καρέ τη φαντασία του κοσμηματοποιού...
Από την "Ηλέκτρα" στην "Ευδοκία", από τη "Στέλλα" στην "Αντιγόνη, από την "Ιφιγένεια" και τις "Νύφες" στη Μαρίκα τού "Ρεμπέτικου", γυναίκες σύμβολα, γυναίκες αρχέτυπα, μοιραίες γυναίκες, όλες τους γίνονται μούσες του δημιουργού - γητευτή των πολύτιμων υλικών της γης.

Η ομάδα J.A.W. jewellery art workers, αποπειράται να κοσμήσει αλησμόνητες γυναικείες ερμηνείες ηρωίδων, που φώτισαν τις σκοτεινές αίθουσες. Δράμα και κόσμηση, ήθος και ποίηση, μεταμορφώνονται σε πρώτες ύλες στα χέρια των 20 δημιουργών κοσμήματος της J.A.W., που ιχνηλατούν με το δικό τους τρόπο την ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Συμμετέχουν οι : Axιλλέας Γεωργιάδης, Αφροδίτη Γούλα, Στέλλα Δεληγιάννη, Άρτεμις Ζαφρανά, Θωμάς Θωμίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Βάλλυ Κοντίδη, Απόστολος Κλειτσιώτης, Κατερίνα Μαλάμη, Μαίρη Μαργώνη-Γιάννης Μανδυλάκης, Σαρίνα Μπέζα, Φωτεινή Νικολαΐδου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Παπαλεξίου, Μαρία Ψαριανού, COSMOCHAOS  Μαρία Αποστολοπούλου - Νίκος Καρακώστας, D΄OLIUM Σοφία Μπαχλάβα - Βασίλης Σταμούλης και ο εικαστικός - video artist Θεοφάνης Κωνσταντίνου.

 Επιμέλεια φωτισμών: Ηλίας Ελιέζερ

Εγκαίνια:                    19 Νοεμβρίου 2011, στις 19:00       
Διάρκεια:                    έως 29 Νοεμβρίου
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

H ομάδα J.A.W jewellery art workers είναι ένωση σχεδιαστών κοσμήματος και ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την προβολή του σύγχρονου Ελληνικού κοσμήματος,  την αισθητική  εξοικείωση και  ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την τέχνη αυτή, καθώς και τη συνεργασία με φορείς και ιδρύματα που προωθούν τις τέχνες και τον πολιτισμό.  Αποτελείται από 20 διακεκριμένους σχεδιαστές και δημιουργούς κοσμήματος που ο κάθε ένας από αυτούς έχει γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της σύγχρονης Ελληνικής κοσμηματοποιίας. Η J.A.W. στο παρελθόν έχει οργανώσει σημαντικές θεματικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις κοσμήματος.
*****

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Θεοδόσης Γιαννακίδης
«Αλεξανδρούπολη: χώροι ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη»
Δευτέρα 7  Νοεμβρίου έως  Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μια συλλογή εικόνων από εσωτερικά παλιών κτηρίων της γενέθλιας πόλης του Θ. Γιαννακίδη, της Αλεξανδρούπολης. Κατευθυνόμενος από την επιθυμία να διατηρήσει στη ζωή έναν κόσμο – που έχει βιωματική σχέση με αυτόν – φτιαγμένο από αντικείμενα και πράγματα που τείνουν να χαθούν, ο Θεοδόσης Γιαννακίδης, συλλέγει οπτικά θραύσματα, για να αφουγκραστεί την ήσυχη σιωπή των φωνών τους, και να τα διασώσει από την αδράνεια της λήθης.
Διάρκεια Έκθεσης:  7 Νοεμβρίου έως  15 Δεκεμβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ από τις 19:00
Χώρος: MCF Bar Restaurant (3ος όροφος)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
****

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Παράταση έως 10 Νοεμβρίου 2011
The corporate series
Τάκης  Τσαντίλης

Συμμετοχή στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11
Η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τσαντίλη, με τίτλο The corporate series διοργανώνεται στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 στο πλαίσιο του ATHENS PHOTO  FESTIVAL:11, σε επιμέλεια Δημήτρη Ξανθούλη.
Η Έκθεση  The corporate series  περιλαμβάνει φωτογραφίες από τη Νέα Υόρκη - Manhattan όπου ο φωτογράφος περιφέρεται φωτογραφίζοντας τη νύχτα. Η πόλη λειτουργεί σαν ένα τεράστιο αστικό τοπίο - χωνευτήρι των πάντων. Ο φακός του εστιάζει στις προσόψεις κτηρίων, που στεγάζουν εμβληματικές εταιρίες, διαφημιστικά πανό και βιτρίνες «πολυεθνικών», κλειστών για τη νύχτα καταστημάτων μόδας - αναφορά στην παλαιότερη ενασχόληση του. Η ανθρώπινη παρουσία υπαινικτική μόνο. Φιγούρες ανθρώπων πίσω από παράθυρα, κάποιοι ελάχιστοι μοναχικοί διαβάτες, Ή ακόμη, κούκλες που υποδύονται τους ανθρώπους. Η ματιά του, ιμπρεσιονιστική σχεδόν, αποτυπώνει αυτά που βλέπει χωρίς κριτική διάθεση και με μια ελαφρά ειρωνική τρυφερότητα ενός ξεχωριστού νυχτερινού περιπατητή.  

Εγκαίνια:                     Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, στις 19:00      
Διάρκεια:                    έως 10  Νοεμβρίου 2011
Επιμέλεια Έκθεσης:   Δημήτρης Ξανθούλης
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ 18:00-22:00
Αίθουσα:                    Εκθεσιακός Χώρος - 1ος Όροφος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
********
Συνεχίζεται:
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
έως Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011
της Αλεξάνδρας Χατζηορδάνη
Η φωτογράφος Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη εκθέτει το υλικό από την πολυετή συνεργασία της με τον θεατρικό οργανισμό "Πρώτες Ύλες" του σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρίστου Λύγκα. 

Διερευνώντας την εσωτερικότητα των ρόλων, αλλά και του εικαστικού χώρου, αποτυπώνει σε φωτογραφικά στιγμιότυπα καρέ καρέ, από επτά διαφορετικούς σταθμούς - έργα της σύγχρονης μεταμοντέρνας δημιουργίας στο θέατρο. Με stop overs στη Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Καναδά και Αμερική, συγγραφείς και έργα τους πλάθονται από τις "Πρώτες Ύλες" και η Αλεξάνδρα Χατζηορδάνη φλερτάρει με την αύρα του φωτός και της σκιάς επί σκηνής.

Διάρκεια Έκθεσης:  έως 6 Νοεμβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας:     Δ-Κ από τις 19:00
Χώρος: MCF Bar Restaurant (3ος όροφος)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
***


Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               Το Ποντίκι         METROPOLIS         
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr        in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

moschato.tauros.life@gmail.com