Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Πρόστιμα ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις Μοσχάτου - Ταύρου

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσον και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 614.000.
Συγκεκριμένα Στις επιχειρήσεις Μοσχάτου - Ταύρου επιβλήθηκαν :



Πρόστιμο €20.000 στη Σοκολατοποιία με την επωνυμία ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που βρίσκεται στην οδό Σάμου 4 Ταύρος, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) έλλειψη άδειας λειτουργίας, β) ανεπαρκή εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου, γ) ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης και δ) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων.

Πρόστιμο €30.000 στο Εργοστάσιο Αποφλοίωσης και Διαλογής Ξηρών Καρπών με την επωνυμία ΑΔΕΛΦΟΙ Ν. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗ Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ύδρας 7 ΜΟΣΧΑΤΟ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) μη ασφαλή - ακατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα, β) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής εξοπλισμού και γ) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.



Την πλήρη λίστα των προστίμων του ΕΦΕΤ μπορείτε να την βρείτε εδώ

Τροχαίο ατύχημα στη Λ.Ποσειδώνος στο ύψος του Μοσχάτου.


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 05:30 το πρωί, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Μοσχάτου.
Οδηγός διερχόμενου Ι.Χ, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε κολώνα, χωρίς να τραυματιστεί. Ωστόσο, υλικές ζημιές υπέστη το αυτοκίνητό του.


πηγή: zougla.gr


.

Όλα τα πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Ολα τα πρωτοσέλιδα , Απογευματινών, Πρωινών, Οικονομικών,Αθλητικών,Θεσσαλονικης εφημερίδων Απο το http://www.frontpages.gr/



πατήστε εδώ

Έργα στην Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς

Σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου έως και το Σάββατο 24 Ιουλίου και από τις 22.00 έως και τις 6.00, θα εκτελούνται εργασίες αντικατάστασης του μεταλλικού αρμού της αερογέφυρας Π. Ράλλη και Πειραιώς του Δήμου Αθηναίων , στον...κλάδο κυκλοφορίας προς Νίκαια.
Οι εργασίες θα περιορίζονται κάθε φορά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας

πηγή: troktiko