Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αίολος Ταύρος 2006: Χωρισμός με Μουχίμογλου

Χωρίς την αγωνιστική παρουσία του Μηνά Μουχίμογλου θα πορευτεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Αίολος Ταύρος 2006.

 Ο νεαρός πλέϊ-μέϊκερ έχει συζητήσει με τους ανθρώπους της συγκεκριμένης ομάδας το ενδεχόμενο της αποχώρησης του από το τμήμα μπάσκετ, κάτι το οποίο θα συμβεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

 Ο 23χρονος πλέϊ-μέϊκερ-24-1-1988- διέγραψε τα πρώτα του βήματα στα παρκέ από τις ομάδες υποδομής του Παναθηναϊκού! Με τα χρώματα του «τριφυλλιού», ο Μουχίμογλου αγωνίστηκε πέντε έτη, μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του μπάσκετ από τους προπονητές Ανδρέα Πιστιόλη (εφηβικό τμήμα), Πασχάλη Σερέτη (εφηβικό τμήμα) και Αχιλλέα Δεμέναγα (παιδικό τμήμα).

Εν συνεχεία, ο 23χρονος πλέϊ-μέϊκερ μεταγράφηκε στον Κ.Ο Χολαργού, ο οποίος συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, καθοδηγούμενος από τον τεχνικό, Γεωργικόπουλο.

Μια χρονιά μετά, ο Μουχίμογλου πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Αίολο Ταύρου 2006, στην τεχνική ηγεσία του οποίου βρίσκονταν, αρχικά, ο Παπαδάκης και εν συνεχεία οι Κιτσελίδης και Θάνος.

Την περασμένη σεζόν, ο Μουχίμογλου υπηρέτησε τη θητεία του στον Αετό Γ.Α.Σ, το «τιμόνι» του οποίου καθοδηγούσαν οι Νίκος Διδάχος και Σάκης Αναστασόπουλος στην συνέχεια.

 Η συγκεκριμένη ομάδα αρκέστηκε, τελικά, στην παραμονή στην Α’ ΕΣΚΑ την περίοδο 2009-10 και ο Μουχίμογλου μεταγράφηκε στον Αίολο Ταύρο 2006 στο τέλος αυτής.

athlisi

Έκκληση σωτηρίας από το «Χαμόγελο του παιδιού» επιβεβλημένη η μεταφορά του στο Μοσχάτο

«Το χαμόγελο του Παιδιού» αδυνατεί λόγω οικονομικών δυσκολιών να κρατήσει το σπίτι στη Νίκαια και έτσι τα 26 παιδιά που φιλοξενούνται εκεί θα μείνουν για λίγο σε ένα σπίτι που ήδη υπάρχει στο Μοσχάτο.

«Εάν είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία του σπιτιού μας στη Νίκαια, θα μπορούσαμε...

στο καινούριο σπίτι στο Μοσχάτο να στεγάσουμε 25 ακόμα παιδιά, που η απομάκρυνσή τους από το σπίτι τους κρίνεται επιβεβλημένη από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές», λέει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Κώστας Γιαννόπουλος και συνεχίζει με παράπονο: «Βρισκόμαστε στο κόκκινο! Τα χρήματα που έχουμε μάς επιτρέπουν να επιζήσουμε για ενάμιση ακόμα μήνα. Μετά κινδυνεύουμε να βάλουμε λουκέτο». 

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σημαντικότερος οργανισμός για την παιδική προστασία στην Ελλάδα είναι φρικτή και άνευ προηγουμένου.

Ο κύριος Γιαννόπουλος απευθύνει επείγον κάλεσμα προς όλους τους φορείς, δημόσιους, ιδιωτικούς, καθώς και προς τους απλούς πολίτες να μην αφήσουν το «Χαμόγελο του Παιδιού» να σβήσει.


«Μας έπαιρναν ως δεδομένους»

Η είδηση ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» απειλείται με λουκέτο προκάλεσε σε όλους μεγάλη έκπληξη! «Όλοι μας έπαιρναν ως δεδομένους.

Νόμιζαν ότι «το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν έχει πρόβλημα. Σκεφτείτε, όμως, ότι είμαστε ένας οργανισμός που απασχολεί 300 άτομα προσωπικό, συντηρεί παιδικά σπίτια σε όλη την Ελλάδα και αρκετά ασθενοφόρα.

Κι όμως, δεν έχουμε λάβει ποτέ κρατική χορηγία. Μας στήριζαν πάντα μόνο οι ιδιώτες, οι απλοί πολίτες με τις δωρεές τους, οι εταιρείες πληροφορικής που μας παρείχαν δωρεάν εξοπλισμό, επιχειρηματίες που μας δώριζαν φαγητό, έπιπλα, παιχνίδια ή βενζίνη», εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος(φωτο).

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, όμως, οι χορηγίες και οι δωρεές μειώθηκαν. «Να σας πω ένα απλό παράδειγμα: οι εταιρείες δεν μας δωρίζουν πια τη βενζίνη.

Αυτό μεταφράζεται σε 150.000 ευρώ το χρόνο! Πού να τα βρούμε; Ποιος θα βοηθήσει τα παιδιά που χρειάζονται τα ασθενοφόρα μας για μεταγωγές στα νοσοκομεία για χημειοθεραπείες ή άλλες σοβαρές παρεμβάσεις;» λέει ο κ. Γιαννόπουλος.


Σήμερα, Πέμπτη, το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, με σκοπό να απευθύνει έκτακτη έκκληση προς όλους τους φορείς για υποστήριξη. «Το “μετά” δεν θέλω να το σκέφτομαι.

Σίγουρα πάντως ήταν απαράδεκτα τα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι θα πετάξουμε τα παιδιά στο δρόμο. Δεν είναι αντικείμενα για να τα πετάξουμε! Θα βρούμε μια λύση, πάση θυσία. Θα στερηθούμε ο, τι χρειαστεί, ώστε κανένα παιδί να μη μείνει στο δρόμο», καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

Δεκατρία χρόνια ζωής στο σπίτι στη Νίκαια τελειώνουν. Οι παιδικές φωνές θα σωπάσουν για να αρχίσουν να ακούγονται με χαρά σε άλλη περιοχή.

«Την Παρασκευή στις 7 και μισή το απόγευμα σας περιμένουμε για να πούμε μαζί “αντίο” στα 13 αυτά χρόνια που ζήσαμε στο σπίτι αυτό τα 26 παιδιά μας κι εμείς», μας καλεί ο κ. Γιαννόπουλος.

24gr

Τοξική βόμβα για το λεκανοπέδιο η καύση καλωδίων από 30.000 Ρομά

Περίπου 30.000 Ρομά, με προέλευση κυρίως από την Αλβανία και τη Βουλγαρία, έχουν εγκατασταθεί στην Αττική και επιδίδονται στην καύση καλωδίων, αγνοώντας τους σοβαρούς κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η παράνομη δραστηριότητά τους για την υγεία των ίδιων και των κατοίκων του λεκανοπεδίου, αλλά και την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα που αναπνέουμε.

Συγκεντρωμένοι σε τριτοκοσμικούς καταυλισμούς χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές, με σημαντικότερα σημεία αναφοράς τον Ασπρόπυργο, τα Μεσόγεια κοντά στην Αττική οδό και τον Ταύρο, αναλαμβάνουν τη «βρόμικη δουλειά» για λογαριασμό των σκραπατζίδικων που λειτουργούν σε διπλανούς χώρους, κατά παράβαση των νόμων στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η αποκάλυψη έγινε από τη Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική γραμματέα επιθεωρητών Περιβάλλοντος του υπουργείου ΠΕΚΑ, σε συγκέντρωση που οργάνωσαν ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και η επιτροπή κατοίκων Ταύρου κατά της καύσης καλωδίων.

Τόνισε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει επεξεργαστεί συνολικό σχέδιο για να σταματήσει η καύση καλωδίων, κατά την οποία παράγονται διοξίνες και φουράνια, ουσίες ιδιαίτερα τοξικές ακόμη και σε απειροελάχιστες ποσότητες.

Παραδέχθηκε ότι το κίνητρο που τροφοδοτεί τη «μαφία του χαλκού» είναι η μεγάλη διαφορά τιμής ανάμεσα στα ανεπεξέργαστα καλώδια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα και στα «καμένα». Το αντίδοτο στο πρόβλημα είναι η ένταξη των ομάδων Ρομά που βρίσκονται στον Ταύρο σε συστήματα ανακύκλωσης, που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με φορείς που θα οργανώσουν μόνοι τους θα συγκεντρώνουν τα υλικά και θα τα παραδίδουν σε πιστοποιημένους φορείς οι οποίοι διαθέτουν υποδομές για την ακίνδυνη επεξεργασία τους. «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι Ρομά θεωρούνται οι καλύτεροι συλλέκτες υλικών που προσφέρονται για ανακύκλωση και θέλουμε να το αξιοποιήσουν με ασφαλή τρόπο», τόνισε ο Δημήτρης Χωματίδης από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, που ενημέρωσε ότι το σύστημα εφαρμόστηκε με επιτυχία σε καταυλισμό Ρομά κοντά στην Κόρινθο.

Ευθύνες στην περιφέρεια

Η Μαργαρίτα Καραβασίλη δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στην περιφέρεια Αττικής, που με βάση το νόμο είναι αρμόδια για τη μεταφορά των βαρελιών με τοξικό περιεχόμενο, που ήρθε στην επιφάνεια όταν Ρομά επιχείρησαν να τα κλέψουν για να τα πουλήσουν στα σκραπατζίδικα.

«Είναι χημική βόμβα που απειλεί το μισό λεκανοπέδιο», παραδέχθηκε και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα καταβάλει τα 13.000 αυρώ που απαιτούνται για την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών και την εξυγίανση του εδάφους.

«Φέτος το καλοκαίρι οι κάτοικοι του Ταύρου θα μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρά τους», υποσχέθηκε ο Ανδρέας Ευθυμίου, δήμαρχος του καλλικρατικού δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, που ανακοίνωσε ότι τρία από τα πέντε σκραπατζίδικα, που λειτουργούν στα δικά του όρια, έχουν κλείσει με δικαστικές αποφάσεις.

Ο δήμος έχει προσφύγει στα δικαστήρια και για τις υπόλοιπες δύο, αναμένοντας θετική εξέλιξη το αργότερο σε δύο μήνες.

Οι κάτοικοι όμως δεν επαναπαύονται και η Εύα Ζημαράκη, μέλος της επιτροπής, ανακοίνωσε τη συγκέντρωση υπογραφών κάτω από επιστολή που θα σταλεί προς τον πρωθυπουργό, απαιτώντας να τεθεί τέρμα σε αυτή την κατάσταση.

«Δεν είναι εχθροί μας οι φτωχοδιάβολοι της οδού Ορφέως», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Λινάρδος, πρόεδρος της επιτροπής κατοίκων. Την άποψη αυτή όμως δεν επικρότησαν ορισμένοι στο ακροατήριο, με προεξάρχοντα τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Ταύρου.

Τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία ανέλυσαν ο Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης του «Δημόκριτου», και ο Γ. Βαρουχάκης, διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του «Ερρίκος Ντυνάν».

Δείτε το trailer από το Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου - Ταύρου «Εν Δράσει»

prosopaΒασίλη Κατσικονούρη
ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ
Αναλύοντας το σύνολο των έργων του Βασίλη Κατσικονούρη

(Εντελώς Αναξιοπρεπές, Αγνοούμενοι, Καλιφόρνια Ντρίμιν, Καλή Τύχη, Το Γάλα, Το μπουφάν της Χάρλεϊ …ή πάλι καλά), στο πλαίσιο του πρόσφατου σεμιναρίου Θεατρικής Αγωγής κι εκπαίδευσης των μελών του Θεατρικού Εργαστηρίου «Εν Δράσει», συνειδητοποιήσαμε τις συγγένειες που έχουν οι ήρωες των έργων αυτών μεταξύ τους.
Σε συνεργασία με τον ίδιο τον συγγραφέα, θελήσαμε να πειραματιστούμε, με κάποιους από αυτούς, μεταφέροντάς τους σε ένα ενιαίο χώρο «ξένο».

Με τις ποικίλες αναγνώσεις αυτών των αρχετυπικών χαρακτήρων, σύγχρονων αλλά και διαχρονικών συνάμα, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα «άλλο» θεατρικό έργο, τραγικών αλλά καθημερινών ηρώων, που προσπαθούν, ο καθένας με τον τρόπο του, να ησυχάσουν από τους φόβους τους και τις επιθυμίες τους.

Που ισορροπούν ανάμεσα στην ύπαρξη και στην ανυπαρξία.

Προσδοκούν μια ταυτότητα. Έναν προορισμό: «Ποιος είμαι;». Τι αναζητούν αυτοί οι άνθρωποι εκτός από τη θέση τους «μαζί» με τους άλλους.

Τελικά μη αποδεκτοί επειδή βρέθηκαν να κινούνται πάνω σε ένα είδος λεπτής γραμμής, «καίγονται».
Είναι άραγε αυτοί οι «καταραμένοι», κάτι που δεν είμαστε εμείς;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΑΥΡΟΥ( πατήστε εδώ )

Δείτε το Trailer απο τους «Εν Δράσει»

Mελέτη για τη διαχείρηση του Κηφισού: Aνανέωση των στάσιμων νερών στο ύψος του Μοσχάτου

Μελέτη για την διαχείριση του Κηφισού, αλλά και την ανάπλαση περιοχών κατά μήκος του ποταμού, κατέθεσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την ΕΥΔΑΠ, ομάδα επιστημόνων υδραυλικών έργων.

Υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει πλήρης οριοθέτηση του Κηφισού σε όλο το μήκος του και ανανέωση των στάσιμων νερών στο ύψος του Μοσχάτου και του Ρέντη.

Επίσης, για τη δημιουργία χώρων πρασίνου στο ανοιχτό κομμάτι του Κηφισού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νερό που παράγεται από την επεξεργασία των λυμάτων στη βιολογική μονάδα στη Μεταμόρφωση.

Την Παρασκευή σε συνεργασία με την εταιρεία Κέρχερ θα γίνει μικρής έκτασης έργο δημιουργίας πρασίνου στο σημείο κάτω από τη γέφυρα Καλυφτάκη που έγινε καθαρισμός από τα μπάζα.
 
skai

Εμπρησμός στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου εχθές τα ξημερώματα

Άγνωστοι εχθές τα ξημερώματα έβαλαν φωτιά  στο 2ο Λύκειο Μοσχατου ακριβώς έξω απο το γραφείο των καθηγητών.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έθεσαν σύντομα τη πυρκαγιά υπό έλεγχο. 

Ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του σχολείου.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό. (Εδώ να θυμίσουμε τον εμπρησμό αυτή την φορά στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου τον Φεβρουάριο).